پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران | بررسی بازارکار
آنچه مطالعه خواهید کرد
“پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران را کداماند؟” این یک سوال رایج و قابل انتظار میان دانشآموزان و حتی دیگر اقشار جامعه است. دستیابی به مدارک علمی، رسیدن به شغل مورد نظر و داشتن جایگاه اجتماعی بهتر از دلایل متنوع درس خواندن و ورود به دانشگاه است.
اما واقعیت این است که یکی از مهمترین انگیزههای ما برای ادامه تحصیل، داشتن یک شغل پردرآمد است. به همین دلیل قبل از اینکه وارد دانشگاه شویم باید یک انتخاب مناسب داشته باشیم که در کنار علاقه با شرایط اقتصادی کشور هم هماهنگ باشد.
متاسفانه امروز این باور وجود دارد که فقط رشته های مهندسی، دکتری و وکالت جزء رشتههای پردرآمد در ایران و جزو بهترین رشته های انسانی برای مهاجرت هستند و رشتههای چون فنی و حرفهای و بیشتر رشتههای علوم انسانی نادیده گرفته میشوند. اما سوالی که در این بخش مطرح میشود این است که هم اکنون در ایران با توجه به شرایط اقتصادی و دیگر مسائل چه رشتههایی بازار کار خوبی دارند و رشته های پردرآمد در ایران کدام شاخههای تحصیلی هستند. در ادامه به بررسی پردرآمدترین رشته ها در ایران میپردازیم.
پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران | رشته های پردرآمد در ایران را بشناسید!
در یک بازه زمانی نچندان طولانی، مهندسان به سطح درآمد بسیار خوبی رسیدند و این مسئله باعث شد تا بخش بزرگی از دواطلبین کنکور وارد رشتههای مهندسی به خصوص عمران و معماری شوند. اما رشتههای مهندسی در سالهای اخیر در ایران، بر خلاف دورههای گذشته بازار کار خوبی ندارد و بسیاری از فارغ التحصیلان این رشتهها، صرف نظر از حقوق و درآمد بالا به دنبال کار هستند.
عصر، عصر تکنولوژی و کامپیوتر و فناروی اطلاعات است و در صدر رشتههای پردرآمد، رشته کامپیوتر و MBA دیده میشوند. بازیهای اندرویدی، اپلیکیشنها و نرم افزارهای مختلف آموزشی همه نشاندهندهی نیاز بازار کار به مهندسین کامپیوتر و در راس آنها برنامهنویسهای حرفهای است.
شاخههای مختلف رشته کامپیوتر، بخش بزرگی از پردرآمدترین رشتههای دانشگاهی در ایران را تشکیل میدهند.
علاوه بر آن مدیریت و بازاریابی این دسته از مشاغل، نیاز به افراد متخصص در امور بازاریابی و مارکتینگ دارد. به همین خاطر از مدیریت اجرایی و MBA به عنوان مشاغلی نام برده میشود که در هر صنعتی مورد نیاز هستند.
هرچند برخی از شاخههای مهندسی، تحت تاثیر شرایط اقتصادی و عوض شدن شکل تبادل اطلاعات با افت درآمد در ایران روبهرو شدهاند، ولی همچنان جامعهی پزشکی، بازارکار نسبتا خوبی دارد. البته تعداد دکترهای فارغالتحصیل در برخی تخصصها نیز رو به افزایش است.
در ادامه پردآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران را به شما معرفی میکنیم که از مشاغل متنوعی شکل گرفته است.
1.رشته مدیریت MBA؛ یک تخصص مدیریتی با درآمد بالا
رشتهی MBA یکی از پرطرفدارترین و پرسودترین رشتههای دانشگاهی شناخته میشود که در دوره کارشناسی ارشد، سومین مدرک در مدیریت کسبوکار به حساب میآید. به طور کلی از این تخصص، برای ایجاد مهارتهای مختلف مدیریتی در مهندسان رشته های مختلف استفاده میشود.
بازارکار رشته امبیای، خیلی خوب و روز به رشد است. دلیل این افزایش درآمد و تقاضا برای نیروی متخصص در این زمینه، شرکتها و سازمانهای دولتی و غیردولتی هستند که نیاز به نیروی دارای مهارت در حوزهی مدیریت بازاریابی و مارکتینگ، مدیریت استراتژیک، مدیریت منابع انسانی، تجارت و کارآفرینی دارند.
2.رشته کامپیوتر؛ تخصصی برای آینده و یکی از رشته های پردرآمد در ایران
کامپیوتر، رشته امروز و رشته آینده شناخته میشود که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات شده است. اگر امروز در همهی جوانب زندگی به نیروی برق وابسته هستیم در آینده به طور کامل به علم کامپیوتر و به طور مشخص اینترنت، وابسته خواهیم بود. هرچند، همین حالا هم نیاز به اینترنت و بخشهای مختلف کامپیوتر کم نیست.
روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، اشتغال فارغ التحصیلان این رشته را فراهم کرده است که بتوانند در قالب شرکتهای تولیدکننده قطعات، شرکتهای تولیدی و خدماتی، شرکتهای تولید کننده نرم افزارها و هر شرکتی که نخواهد از این غافله عقب بماند، فعالیت داشته باشند. رشته کامپیوتر، بدون تردید یکی از پردرآمدترین رشته ها در ایران و سرتاسر جهان است.
بیشتر بخوانید:
رشته کامپیوتر دارای دو گرایش سختافزار و نرمافزار است. فارغ التحصیلان گرایش نرم افزار در صورتی که از برنامهنویسان حرفه ای باشند به دلیل نیاز هر شرکت به این گرایش، میتواند با درآمد بالا جذب بازارکار شوند. پتانسیل برنامهنویسان برای مهاجرت نیز بسیار بالا است.
3.رشته مدیریت بازرگانی گرایش بیمه
فارغ التحصیلان این رشته به دلیل داشتن اطلاعات وسیعی در مورد بازرگانی و بازاریابی، روابط انسانی، امور مالی و اقتصادی به خصوص بیمه، میتوانند به عنوان مدیران اجرایی در شرکتهای بیمه مشغول بکار شوند یا به عنوان مشاور بیمهای با موسسات همکاری داشته باشند.
فضای کار این رشته نیاز به روابط عمومی قوی دارد. اگر فرد متخصص از قدرت کلام بالایی برخوردار باشد، میتواند به عنوان عامل فروش شرکتهای بیمه وارد بازارکار شود و سطح درآمدی بسیاری خوبی را تجربه کند. البته باید توجه داشت، میان پردرآمدترین رشته ها در ایران، علوم انسانی سهم کمتری دارد و مدیریت بازرگانی یکی از محدود انتخابهای این شاخهی تحصیلی است.
4.رشته علوم آزمایشگاهی؛ یکی دیگر از پردرآمدترین رشته های تحصیلی در ایران
رشته علوم آزمایشگاهی با پیشرفت علم پزشکی، گسترش بسیار خوبی پیدا کرد و در ایران هم با بالا رفتن اهمیت بهداشت و سلامتی، تعداد متخصصان این رشته بیشتر شده است. شناخت علل ایجاد بیماریهای مختلف و عوامل ایجاد کننده آنها از وظایف مهم یک فرد با تحصیلات در رشته علوم آزمایشگاهی است.
این رشته از نظر کاربرد و بازارکار، یکی از رشتههای خوب در ایران محسوب میشود که هنوز بازارکار آن اشباع نشده است. اگر هم دانشجو، تحصیلاتش را تا مقطع دکترا ادامه دهد، میتواند آزمایشگاه شخصی خود را تاسیس کند که در این صورت میزان درآمد او تا چندین برابر افزایش پیدا میکند.
5.رشته داروسازی؛ از بهترین رشته های پردرآمد در ایران
رشته داروسازی در چک کردن نسخه مریض در داروخانه و فروختن دارو خلاصه نمیشود. زمینه کاری افراد متخصص در این رشته، شامل ارائه خدمات دارویی، مشاوره دارویی و بررسی روشهای داروسازی و ضعفهای احتمالی موجود در رژیمهای دارودرمانی است.
این رشته یکی از پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران که بازارکاری پویا و مناسبی دارد. نکتهی دیگر این است که از نظر آماری، تعداد متخصصین رشته داروسازی در ایران، کمتر از نیاز کشور است. برای مثال: در یک بیمارستان به ازای هر 110 تخت، یک دکتر داروساز بالینی و دو دکتر داروساز عمومی مورد نیاز است.
در حال حاضر هم حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در کارخانههای داروسازی داخلی ساخته میشود که آمادهی پذیرش فارغالتحصیلان این رشته هستند. طبق آخرین آمار به دست آمده، حدود 80 درصد جمعیت داروساز کشور، جذب داروخانهها میشوند و مابقی در صنایع داروسازی و آرایشی یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت و درمان فعالیت میکنند.
6.رشته دندان پزشکی؛ از محبوبترین و پردرآمدترین رشته ها در ایران
دندان پزشکی، یکی از رشتههایی است که تعدا فارغ التحصیلان آن در سالهای گذشته به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است و تقریبا این رشته از لحاظ تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، اشباع شناخته میشود. اما همچنان در کشورهای جهان سوم نیاز به افراد متخصص در این رشته وجود دارند.
به همین دلیل است که با وجود داندان پزشک بسیار در جامعهی پزشکی، همجنان این تخصص یکی از پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران است. پیش بینی میشود تا سال 2030 میلادی، بهداشت دهان و دندان مردم به اندازه ای خوب خواهد شد که دیگر نیاز به دندان پزشکی عمومی نخواهد بود و فقط بصورت تخصصی افراد در این حرفه فعالیت میکنند. اما در حال حاضر دندان پزشکهای جزء افراد پردرآمد جامعه محسوب میشوند.
میان رشتههای پزشکی قبولی در این رشته اندکی سادهتر است، شما با داشتن برنامه ریزی درسی دقیق و استفاده بهینه از زمان مطالعه، میتوانید در یکی از پردرآمدترین رشته های تحصیلی در ایران درس بخوانید و مشغول بکار شوید. حتی در صورت عملکرد درمانی خوب، دندانپزشکی را میتوان پردرآمدترین رشته در ایران معرفی کرد.
7.پیراپزشکی؛ چند رشته پردرآمد
رشنههای پیراپزشکی تنوع خوبی دارند و افراد فارغالتحصیل در این رشته باتوجه به نوع تخصصشان، میتوانند در بیمارستانها و مراکز درمانی و خدماتی مشغول بکار شوند. فارغ التحصیلان این رشته محدودیتهای رشتههای پزشکی نظیر: هزینه بالا برای تحصیل در دانشکدههای پزشکی، شرکت در طرحهای متعدد و پرداخت بیمهی تخلفات احتمالی پزشکی را ندارند.
پیش بینی شده است تا سال 2022 این رشته وارد لیست رشتههای پردآمد شود و رشد 37 درصدی را نیز تجربه کند. بازارکار رشتههای پیراپزشکی در ایران هم به نسبت دیگر رشتهها، همچنان خوب است. ما در این لیست، رشته علوم آزمایشگاهی که یکی از شاخههای پردرآمد پیراپزشیکی محسوب میشود را هم به صورت جداگانه به شما معرفی کردیم.
8.کاردرمانی و فیزیوتراپی
کارهای درمانی و فیزیوتراپی، قطعا جزء رشته های پردرآمد دانشگاهی در ایران هستند که پیشبینی شده تا سال 2022 به تربیت 29 و 36 درصد رشد داشته باشند. یکی از دلایل این افزایش نرخ درآمد این رشتهها، بالارفتن نرخ میانگین سن پیری جامعه است.
در حال حاضر فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در مراکز دولتی مانند: بیمارستانها، مراکز توان بخشی یا حتی فدراسیونهای ورزشی فعالیت داشته باشند یا بعد از گذراندن دوران طرح و به دست آوردن 6 سال سابقه کار در بیمارستان ها و دیگر مراکز درمانی، کلینیک خصوصی فیزیوتراپی خود را تاسیس کنند. بنابراین، متخصصین این رشته شانس خوبی برای کسب درآمد قابل توجه دارند و فیزیوتراپی یکی از رشته های پردرآمد در ایران است.
9.رشته های پزشکی؛ احتمالا پردرآمدترین رشته در ایران!
بدون شک یکی از پردآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران، رشته های پزشکی هستند. فارغ التحصیلان رشته پزشکی اگر فقط کمی صبر داشته باشند و بتوانند در دوران تحصیل مهارت و دانش خود را بالا ببرند میتوانند در آینده یک پزشک سرشناس با درآمد بالا شوند.
اگر به عنوان پزشک عمومی درس خود را تمام کنند، بعد از فارغ التحصیلی میتوانند به عنوان پزشک عمومی مطب زده یا در درمانگاه و بیمارستانهای دولتی یا خصوصی مشغول بکار شوند.
اما در صورتی که قصد گرفتن تخصص را داشته باشند، میتوانند برای ادامه تحصیل، یکی از رشتههای زیر را انتخاب نمایند:
- متخصص زیبایی که شامل: گوش، حلق و بینی و متخصص پوست و مو (گرایشی که امروزه مردم به زیباتر شدن و زیباتر دیده شدن در جامعه پیدا کردهاند، دلیل پولساز بودن این رشته است.)
- متخصص بیمای های قلبی و عروقی
- متخصص مغز و اعصاب
- متخصص بیماری های عمومی
- متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری
- متخصص بیماری های گوارشی
تخصصهای آورده شده در این لیست، به عنوان رشته های پردرآمد پزشکی محسوب میشوند. به طور کلی، اگر فرد تحصیل کرده در این رشتهها به خوبی در جامعه پزشکی جا بیفتد و عملکرد درمانی خوبی داشته باشد، به احتمال فراوان در پردرآمدترین رشته تحصیلی در ایران موفق میشود.
قبولی در پردرآمدترین رشته های دانشگاهی ایران با کمک خدمات آموزشی استادبانک
در این مقاله با پردآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران آشنا شدید. شکل بازارکار در ایران متفاوت شده است و میان رشتههای مهندسی، رشته کامپیوتر کاملا پیشتاز است. اهمیت رشتههای مدیریتی نیز به سمت بازار دیجیتال و مارکتینگ رفته است و دیگر از آن سیستم مدیریت سنتی خبر نیست.
اما رشتههای پزشکی همچنان درآمد خوبی را برای فارغالتحصیلان رشتههای مختلف آن فراهم میکنند و چشمانداز مناسبی دارند. در هر صورت بعد از اینکه هدف خودتان برای وارد شدن به دانشگاه انتخاب کردید، باید خوب درس بخوانید و نتیجه لازم در کنکور سراسری را به دست آورید.
سامانه تدریس خصوصی استادبانک هم خدمات آموزشی متنوعی را در دسترس شما میگذارد. بهترین اساتید تدریس خصوصی کنکور سراسری، مقالات، گام به گام کتابهای درسی، نمونه سوالات امتحانی و اپلیکیشن آموزشی به شما برای کسب بهترین نتیجه کمک میکنند
اگر برای انتخاب معلم خصوصی نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه مشکل یا سوال، میتوانید با شماره 91005343 – 021 تماس بگیرید. تیم پشتیانی استادبانک آمادهی پاسخگویی به شما است.
نه! جالب این است که بسیاری از رشتههای پردرآمد دانشگاهی، نه مهندسی هستند و نه پزشکی.
میان رشته های مهندسی، رشته کامپیوتر بیشترین درآمد را دارد.
بله، رشتههای پزشکی همچنان پردآمدترین رشته های علوم تجربی را شکل میدهند. هرچند فارغالتحصیلان رشته پیراپزشکی نیز درآمد خوبی خواهند داشت. پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران فقط رشتههای مهندسی و پزشکی است؟
پردرآمدترین رشته ریاضی چیست؟
آیا پردآمدترین رشته تجربی همچنان پزشکی است؟
دوست گرامی
شما اگر ایده یا مطلب بهتر یا مفیدتری دارید می توانید برای این سایت ارسال فرمایید
ضمنا حتما یک دوره ی آموزش مهارت نوشتاری برای ثبت نظر در سایتها بگذرانید.
Yes ! ماشاالله! با خاک یکسان شد . دمت گرم
لایک داشت 🙂
این مزخرفات چیه؟!!
درآمد در ایران فقط توی دلالیه و بس.
البته بعضی رشته ها هم پردرآمد هستن که همه کس نمیتونن بخونن مثل دندانپزشکی و … و نیازمند برنامه ریزیه زمان بر هست.
چه گونه و از کجا وارد رشته مدیریت MBA
چه گونه واز کجا وارد رشته مدیریت MBA شوم ؟
سلام …
شرکت در کنکور ارشد MBA برای همه امکانپذیر است. شما میتونید از طریق آزمون ارشد و زدن درصد بالا در درس های جیمت، ریاضی و زبان رتبه کسب کنید و در دانشگاه های که این رشته را میپذیرنن شرکت کنید.
اما فراموش نکنید که اکثرا بچه های فنی و مهندسی این رشته را قبول میشنود اونهم به این دلیل هست که ریاضی مهندسی، تست هوش و جیمت و همینطور زبان تخصصی و عمومی دارد که باید به این درس ها مسلط باشید.
خیلی بی ادبی اقا
اصلا معلوم هست چی گفتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خیلی خوب بود ممنون از مطالب ارزندتون.
یعنی MBA در آمد و بازارکارش از مهندسی مکانیک هم بالاتره که مهندسی مکانیک اصلا اینجا دیده نمیشه؟؟
سلام دوست عزیز
اگه منظورتون به محتوا مربوط به رشته هااست ما مقاله معرفی رشته مهندسی مکانیک رو هم منتشر کردیم. می تونید روی لینک معرفی رشته مهندسی مکانیک کنید.
حیف وقتمو که پای مطالعه مطالبت بزارم
وقتتون بخیر ممنون از راهنمایی هاتون . از رشته پیراپزشکی یکم دقیق تر توضیح میفرمایید مثلا کدوم رشته و …. ممنون میشم
کمتر از واقعیتم نیست، در حال حاضری رشته های پزشکی، دندانپزشکی و دارو سازی پولسازن چند سال دیگه تو ایران این رشته ها اشباع شدن… واسه مهندس کاربلد و ماهر همه جا کار با درآمد بالا هست
دقیقا برعکس گفتی
سلام…
ببخشید من یه معلمم و تو روستا زندگی میکنم…
از کارای فنی و کار کردن با کامپیوتر خیلی خوشم میاد و میخوام یه تخصصی تو این زمینهها داشته باشم…
ولی نمیدونم چه تخصصی رو یادبگیرم که آیندهی خوبی داشته باشه و بتونم از طریق اون درآمد خوبی کسب کنم…!!?
اگه میشه راهنمایی کنید…
باتشکر…
برنامه نویسی کامپیوتر یا طراحی وب هم درامد خوبی دارن خودم هم رشتم همین هست
من اولش تصمیم داشتم شاخه آی تی یا مهندسی کامپیوتر از طریق رشته ریاضی رو بردارم ولی از یه طرف به طراحی لباس و مزون هم خیلی علاقه دارم و تو هردو استعداد دارم میخواستم ببینم اگر بخوام با جمع نمرات دیپلم برای دانشگاه به ترکیه برم کدوم شاخه برام مناسب تره مزون یا کامپیوتر یا آی تی؟! درآمد و بازار کار هم ملاکه برام که اونجا کار گیر بیارم و درآمد داشته باشم و سرمایه نخواد یا اگرم میخواد کم باشه
واقعا درسته👌🏻اما این مساله هنوز توی تفکرات ایرانی ها جایی ندارد
سلام به نظر من در ایران دو دسته کلی شغل داریم اول استخدامی دوم خوداشتغالی در خصوص دسته اول منهای رشته پزشکی که به خاطر طرح پزشک خانواده و مراکز درمان روستایی و حمایت های مالیاتی دولت از پزشکان در مقایسه با مهندسین( معافیت مالیاتی پزشک 320 میلیون تومان و معافیت مالیاتی مهندس 36 میلیون تومان ) چیزی حدود 3.5 میلیون نفر در دانشگاه ها و 1 میلیون نفر پشت کنکور و 1 میلیون نفر هم فارغ التحصیل در صدد استخدام هستند که شاید 1 درصد آنها در مراکز دولتی و خصوصی استخدام شوند پس گزینه خوداشتغالی را من به دانش آموزان توصیه میکنم در این بخش دانشگاه های ایران بسیار ضعیف هستند چون از 140 واحد درسی حدود 40 واحد آن نقشی در تخصص یا حتی روابط اجتماعی فرد ندارد در 100 واحد تخصصی بقیه نیز دانشگاه ها ضعیف عمل کرده اند و موسسات آموزشی خاص بسیار بهتر عمل میکنند بهتر است نفرات وارد این موسسات و مجتمع ها بشوند و بعد خود با سرمایه اندک کسب و کاری را راه بیاندازند اگر شما فکر میکنید دانشگاهی در ایران میتواند با 4 سال شما را به یک برنامه نویس کامپیوتری خبره تبدیل کند سخت در اشتباه هستید
سلام
ببخشید من میخوام فرهنگیان رو انتخاب کنم و معلم بشم
حقوق و چیز های دیگش خوبه؟
تا آخر عمرت حقوق ثابت میگیری
رشته ی فرهنگیان رشته ای هستش که خلاقیت رو سلب میکنه و ادمو تبدیل میکنه به بله قربان گویی البته که درآمد خیلی پایینی داره و اصلا حمایت نمیشن من با افراد زیادی درباره ی رضایتشون تر از انتخاب این رشته حرف زدم همشون ترجیح میدادن اگر به گذشته برمی گشتن این انتخاب رو نداشتن و راضی نبودن .هیچ جای پیشرفتی توی این رشته نیست
با سلام
من درحال حاضر سی و چهار سال دارم و فوق لیسانس حسابداری
ب نظر من هر کس در یک چیز استعداد داره و باید همونو ادامه بده
خدارو شکر الان 13سال سابقه کار دارم و در اداره برق فعالیت میکنم هرازگاهی هم حسابرسی میکنم
فقط باید در نظر داشته باشید که باید علاقه و استعداد رشته رو داشته باشید
حجت الله همراهی هستم از افغانستان میخواهم پزشکی عمومی را در داخل دانشگاه علوم پزشکی تهران بخوانم .بعد از ختم تحصیل میخواهم به بیمارستان های ایران و دانشگاه های شان تدریس و تو داخل ایران مصروف کار باشم آیا امکان دارد ؟
سلام بله انشاالله چرا که نه
به هیچ وجه امکان ندارد
سلام من امسال باید انتخاب رشته کنم دلم میخواپ کامپیوتر بردارم اما از یطرفی میگن کلی ریاضی داره ولی ریاضیم اونقداعم حرفه ای نیس متوسطم کسی نیست بگه ریاضیش دقیقا چجوریه؟؟
قطعا باید ریاضی و انگلیسی قوی برای رشته کامپیوتر داشته باشی. البته نود درصد افرادی که به کامپیوتر علاقه دارن میرن ریاضی و از اونور توی کنکور، کامپیوتر میزنن چون رشته ریاضی خیلی به کامپیوتر نسبت به هنرستان کامپیوتر کمک میکنه
دلالی ینی چی؟ فکر نمیکنم موضوع صحبت رو درک کرده باشین.
سلام و درود خدمت شما عزیزان ببخشید من رشتم کامپیوتره اما هیچ علاقه ای به این رشته ندارم،
فوق دیپلم نرم افزار دارم میخام لیسانس و فوق لیسانسم رو یه رشته دیگه بخونم
میشه راهنماییم کنید
سلام عرض ادب ارشد ادبیات دارم ولی بازار کار نداره ،دوباره برای ارشدی میخواهم امتحان بدم اما نمیدونم چه رشته درامد راست و بازار کار درایران خوب هست؟ آیا کامپیوتر برای ارشد داره یا چه شاخه از کامپیوتر برای من خوب هست (در ضمن کم شنوا هستم)ممون میشم پاسخ دهید
با سلام
با حرف شما کاملا موافق هستم رشته کامپیوتر در کشور عزیزمان ایران هنوز بازار کار خوبی نداره
دوستان علاقه مند به این رشته لطفا قبل از تصمیم گیری برای ورود به این رشته قشنگ به حرف های من توجه کنید
من می خواستم برنامه نویسی و ساخت بازی های رایانه ایی رو یا بگیرم و می خواستم همین رشته رو بردارم اما
پدرم نذاشت من همیشه از پدرم بابت اینکه اجازه نداد در این رشته فعالیت کنم بسیار سپاس گذارم
رشته کامپیوتر در کشور عزیزمان ایران هنوز بازار کار خوبی نداره
من اول فوق لیسانس پزشکی رو گرفتم بعد از اون رفتم سمت رشته کامپیوتر
من می خواستم به پدرم ثابت کنم که من با رشته کامپیوتر خرج زندگی خودم رو درمیارم اما نشد
هنوز بعضی از افراد نمی دونن که داشتن یک اپلیکیشن یا یک سایت چه کمک بزرگی در فروش محصولاتشون می کنه
و بخواتر هزینه بالای طراحی این اپلیکیشن ها و سایت ها
کسی سفارش ساختش رو نمیده
پس بجای اینکه این رشته رو بجای رشته اصلی انتخاب کنید قشنگ فکر کنید خیلی از سایت ها تبلیغ رشته کامپیوتر رو می کنن ولی الان بدرد نمی خوره
من داداشم خودش رشتش
کامپیوتره الانم خیلی درامد داره
حتما تلاش نکردی(:
سلام خسته نباشید
رشته انسانی درامد بهتر داره یا رشته ساختمان
پزشکی مقطع فوق لیسانس نداره:)
جناب پزشکی ک فوق لیسانس نداره یکم قبلش چیزای ک میخواستی بگی رو تحقیق میکردی حداقل 😐
تو به بازی علاقه داشتی نه برنامه نویسی
سایت و اپلیکیشن و… که میگی
خودش استارت آپ محسوب میشه و معمولا تیمی روش کار میکنن
کلی اگهی استخدام برا برنامه نویسی هست
میتونی بری یاد بگیری استخدام شی
تو ایران تا تلاش نکنی ب جایی نمیرسین.
داداشم یکیشو رشتش کامپیوتره هفته بعدی کنکور داره میگف اگه جدا از مدرسه کلاس نری هیچی ب هیچه/=
اون یکی داداشمم رشتش معماری تو شهرمون شغل گیرش نیومد الا رفته کرج تو شرکت زتگذس نمیدونم چی مشغول شده
سلام
به نظرتون رشته معماری تو ایران درآمد خوبی داره؟
من احساس میکنم ادم تو ایران به جایی نمیرسه چون اصلا بازار کار خوبی نداره الان همه تحصیل کرده ها بیکارن ولی بعضیا دیگه که حتی یه محاسبه ساده رو بلد نیستن به خاطر پولشون به جایی رسیدن
ولی اگر اون کسی که همه چیز دونه و مغزش گرایش بالایی داره نباید خودش را حیف کنه و باید از ایران بره و سقف ارزو هاشو بلند کنه 😉
من نهم هستم و می خوام در اینده رشته مهندسی معماری رو انتخاب کنم. به نظر شما این رشته درامد خوبی داره؟
سلام من کلاس نهم هستم
من به کامپیوتر و برنامه نویسی و بازی خیلی علاقه
دارم ولی از جهتی تو درس علوم خیلی استعداد دارم
و علومم خوبه و به پزشکی مخصوصا به فیزیوتراپی و اندام های حرکتی
و دستگاه عصبی علاقه زیادی دارم میخوام رشته تجربی رو بردارم در کنارش به برنامه نویسی و کامپیوتر بپردازم میخوام ببینم تصمیم خوبی گرفتم؟
سلام دوست عزیز
این موضوع که علایق خودت رو میشناسی و برای یادگیری برنامه داری خیلی خوبه ولی به یک نکته باید توجه کنی:
بازار کار هر دوتا رشتهای که انتخاب کردی خوبه و در اینده میتونی به یک شرط درامد خوبی ازشون کسب اونی.
اون شرط، تمرکز و وقت کافیه .
در حال حاضر نه ولی اگر بخوای به صورت حرفهای کار کنی به دلیل وقتی که ازت گرفته میشه شاید مجبور بشی بین رشته دانشگاهی و برنامه نویسی یکی رو انتخاب کنی.
یادگیری مهارت پولساز برنامه نویسی عالیه و شغل آیندهداریه ولی خودت باید تصمیم بگیری که در آینده چه شغلی داشته باشی و رو چه کاری تمرکز کنی.
بنده یک عرض کوچولو داشتم شمایی که میگی کار برام نیست حتی مدرکم دارم تو باید بری بگردی پیدا کنی ببخشید من هفده سالم تو شرکت کار میکنم حقوقمم میگیرم درسمم میخونم به حرف دیگران نباشید خودتون برید سمت چیزی که میخاین نگین این بد این خوب رو حرف خودتون پابرجا ایستادگی کنید
عزیزم کسی نگفته کار نیست اتفاقا کار تا دلت بخواد هست ولی کاری که مربوط به رشتت باشه و بتونه نتیجه یک عمر درس خوندن و تلاشت رو حاصل بشه وجود نداره. البته این رشته هایی که اینجا مطرح کردن یکسری رشته خاص هستن که قبولی داخلشون کار همه نیست مثل پزشکی و پیراپزشکی و داروسازی و ….
از نظر من همه رشته ها مساوی با بدبختی هستن در ایران 😂💛
برین از همین الان دنبال یه کاری، در آمد زاییکنین موفق شین در کنارش رشتتون هم برا بیکاری ادامه بدین
وگرنه رشته های تجربی هم ک خوبن باید پارتی داشته باشین برا کاراش وگرنه فقط مخ خودتون در میارین
از همین الان کار کنین اقلا بعدش تو سر خودتون نزنین ک این هنه درس خوندیم هیچی نشدین 😂💔
آخه تو که از همه رشته ها خبردار نیستی.
چرا الکی مردم رو ناامید میکنی؟؟؟
اینکه همه رشته های این مقاله بد هستن اصلا حرف درستی نیست اما برخی از اینا مثل رشته مدیریت واقعا داخل ایران نه از نظر اجتماعی خوب هست و نه از نظر درآمد. ولی خیلی از رشته های این مقاله مثل کامپیوتر و پزشکی و دامپزشکی درآمد واقعا خوبی دارن و هم از نظر اجتماعی هم وضعیت نسبتا بالایی دارن ولی قبولیشون به شدت سخت هست. اینم که میگن داخل ایران کار آزاد بهتره کاملا درسته چون الان دیگه عموم رشتهها البته بجز این معدود رشته ها واقعا برای عموم مردم درآمدی ندارن. شغل آزاد هم سختی کمتری داره و هم عمر آدم رو هدر نمیده. الان کارایی مثل فروشندگی و پیمان کاری و …. برای انتخاب خیلی بهترن.
سلام من پایه نهم هستم برای انتخاب رشته بین تجربی و ریاضی هستم کدوم بهتره ؟؟کدوم آینده داره؟؟
لطفا راهنمایی کنین ممنون ❤❤❤
سلام دوست عزیز وقت بخیر
در حال حاضر رشتههای مهندسی و تعداد مهندسین اشباع شده و فرصت شغلی بیشتری برای کسانی که رشته تجربی میخونن وجود داره.
از طرفی، قبولی تو رشتههای خاص تجربی مثل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به دلیل تعداد بالای تقاضا سختتره.
تحصیل توی رشته ریاضی و رشتههای مهندسی نیازمند درک و پایه قوی توی درس ریاضیات هست همچنین
شما باید تصمیم بگیری که چه فضایی و چه رشتهای رو بیشتر دوست داری و براساس اون تصمیم بگیری.
تجربی بهتره
شما هر رشتهای ک برید سختیه خودش رو داره تا سختی نکشین ب جایی نمیرسین
تو هر رشته ای ک برین تا پشتکار نداشته باشین ب جایی نمیرسین چه میخواد پزشکی باشه چه میخواد مهندسی باشه چه هر رشتهی دیگه ای
توی همه رشتهها کار هست فقط باید پشتکارش رو داشته باشین
کار هیچ وقت نمیاد سراغتون،خودتون باید برید سراغش
به هر چیزی ک علاقه داشته باشین توش موفق میشین و هیچ چیزی نمیتونه جلودارتون باشه …
دقیقا همینه. چون خودم تجربه کردم. فقط برید دنبال کار. با درس به جایی نمیرسید
سلام من نهمی هستم به نظر شما چه رشتهای خیلی خوبه که بشه تو اون موفق شد؟!
سلام دوست عزیز
اصولا هر کسی توی رشته ای با ذوق و انگیزه بیشتری کار میکنه و به موفقیت میرسه که بهش علاقه داشته باشه.
در کنار علاقه باید موضوع توانایی رو هم درنظر بگیرید. منطقیترین راه این هست که شما موضوع مورد علاقه و استعداد خودتون رو به کمک یک مشاور حرفهای پیدا کنید و بعد تصمیم بگیرید.
برای این موضوع میتونین از مشاورین هدایت تحصیلی نهم و هدایت شغلی کمک بگیرید.
یه پیشنهاد و نصیحت برو پیش یه مشاور خوب واقعه گرا که بتونه تمام جوانب رو در نظر بگیره چه درآمد چه علاقه و توانایی و استدادتو بسنجه
یه پیشنهاد و نصیحت برو پیش یه مشاور خوب واقعه گرا که بتونه تمام جوانب رو در نظر بگیره چه درآمد چه علاقه و توانایی و استدادتو بسنجه
شما فعلا بشین درستو بخون. تا انتخاب رشتهی دانشگاهی خیلی راه داری!
سلام ممنون از مطالب خوبتون، من میخوام برم انشالله تجربی و برم رشته دندان
به نظرتون واقعا رشته خوبیه؟