انتخاب رشته کنکور تجربیمعرفی رشته های تجربی

رشته های پزشکی – معرفی رشته پزشکی در مصاحبه با محمدمهدی لطیف فر

استادبانک نویسنده
1442 0
14 فروردین 1400
رشته های پزشکی و بازار کار آن و معرفی رشته پزشکی در استادبانک

رشته های پزشکی و معرفی رشته  پزشکیبه استادبانک خوش آمدید. در این مطلب و در مصاحبه با آقای دکتر محمدمهدی لطیف‌فر (دانشجو دکتری پزشکی از دانشگاه تهران) به موضوعاتی درباره رشته های پزشکی، معرفی رشته پزشکی، درآمد رشته پزشکی، مزایای شغل پزشکی و همچنین به مراحل تحصیل در رشته پزشکی می‌پردازیم.

مقدمه مصاحبه:

شاید اکثر افراد با آرزوی ورود به رشته های پزشکی، در دوران دبیرستان به سراغ رشته های تجربی میروند.اما عدم آشنایی داوطلبین با مراحل تحصیل در رشته پزشکی انها را به مسیر اشتباهی میکشاند. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم تا سختی های رشته پزشکی از زبان دانشجویان را برای داوطلبین به روی کاغذ بیاوریم تا انتخاب رشته  درستی برای آینده ی خود داشته باشند.

در ادامه ی مطالب پیش رو و همچنین معرفی رشته پزشکی خواهیم خواند:

  • تحصیل در رشته پزشکی در ایران به چه صورت است؟
  • معدل لازم برای رشته پزشکی چند است؟
  • مزایای شغل پزشکی چه چیزهایی هست؟
  • لذت های رشته پزشکی و سختی های رشته پزشکی چه چیزهایی است؟

رشته های پزشکی – معرفی رشته پزشکی در مصاحبه با اقای محمدمهدی لطیف فر( دانشجو دکتری پزشکی از دانشگاه تهران)

شته های پزشکی-معرفی رشته پزشکی -درآمد رشته پزشکی-مزایای شغل پزشکی

۱- لطفا خودتون رو به طور کامل معرفی کنید و از نحوه آشنایی و علاقه مندی‌تون به پزشکی به ما بگید.

به نام خدا. سلام. من محمدمهدی لطیف فر هستم. دانشجوی دکترا پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران. علاقه ی من به پزشکی از دوران کودکی و بخاطر تعدد حضور پزشک در خانواده مون شروع شد.

در دوران دبیرستان علی رغم اینکه رشته من ریاضی بود،  متوجه شدم که در رشته های پزشکی موفق تر میشم. از اونجایی که دروس رشته ریاضی و تجربی با هم مشترک هستن و دروس ریاضی، فیزیک و شیمی کامل تر با بچه های ریاضی کار میشه. به همین خاطر تنها با رفتن به کلاس های زیست میشه که به نتیجه ی مطلوب در کنکور سراسری تجربی رسید. از همین جهت  من هم کنکور تجربی دادم و خوشبختانه در دانشگاه تهران قبول شدم.

به دو نکته از صحبت‌های آقای لطیف پور در این بخش توجه کنید:انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک

نکته اول ایشان بخاطر علاقه و تمایلی که در رشته پزشکی داشتند تصمیم گرفتند تغییر رشته دهند و وارد رشته پزشکی شوند. حتماً توجه به علاقه و گرایش‌تان را در رشته ای خاص که بارها در محتوا راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ گفته‌ایم فراموش نکنید.

نکته دوم وجه تمایز رشته تجربی و ریاضی درس زیست است. پس اگر شما هم به دلیل تمایل‌تان به رشته تجربی می‌خواهید تغییر رشته دهید حتماً به این نکته توجه کنید که باید وقت بیشتری برای درس زیست بگذارید که با تمرین و تکرار و کلاس تدریس خصوصی زیست‌شناسی و مرور دقیق تمام مباحث زیست به تسلط خوبی در این درس خواهید رسید.

۲- به نظر شما چه دانشگاه هایی در زمینه ی ارائه و معرفی رشته پزشکی پیشرو هستند و چرا این دانشگاه ها بهترین شدند؟

قبل از اینکه اسم دانشگاه بخصوصی رو بگم، اول باید در مورد مراحل تحصیل در رشته پزشکی صحبت کنم.

به طور کلی دوران پزشکی به دو بخش علوم پایه و بالینی تقسیم میشه. علوم پایه که دوره ی 2.5 ساله داره بیشتر به معرفی رشته پزشکی به صورت تئوری میپردازه. در دوره علوم پایه دانشگاه اهمیت چندانی نداره و اکثر دانشگاه های دولتی روزانه خوب هستن.

اما پس از اتمام این دوران بچه ها باید در آزمون جامع شرکت کنن و پس از قبولی در این آزمون مشغول به تحصیل در دوره ی بالینی بشن. در دوره ی بالینی اهمیت دانشگاه چندین برابر میشه.

دانشگاه تهران بهترین و مهم ترین دانشگاه برای دوره ی بالینی رشته های پزشکی هست. بیمارستان ها و کلینیک های متعلق به دانشگاه تهران مثل بیمارستان هزار تخت خوابی امام خمینی ، برای دوران کارورزی و کار آموزی زبانزد هستن و همین امر باعث میشه تا بچه ها اطلاعات و تجربیات بهتری داشته باشن. همینطور اساتید دانشگاه تهران اطلاعات خیلی کاملی در خصوص معرفی رشته پزشکی و رشته های پزشکی دارند. دانشگاه های شیراز و همدان نیز در این رشته به خوبی کار میکنن.

رشته های پزشکی و معرفی رشته پزشمکی در مصاحبه با محمدمهدی لطیف فر

۳- می‌توانید گرایش ها و تخصص های رشته پزشکی رو به ما معرفی کنید.

دوره ی پزشکی عمومی به دو بخش ماژور و مینور تقسیم میشه. بخش مینور دوره ای دو هفته ای هست. شامل رشته هایی مثل پزشکی اطفال، زنان و جراحی عمومی میشه. بخش ماژر دوره ی سه ماهه هست که در این دوره بچه ها شروع به انتخاب گرایش میکنن.

انتخاب گرایش در دوره ی ماژور اجباری نیست و افراد میتونن همین پزشکی عمومی رو ادامه بدن.

اما اگر بخواهند که تخصص انتخاب کنند، گرایش ها و رشته های پزشکی خیلی زیاد هستن تنوع زیادی دارند. اما محبوب ترین گرایش های پزشکی، پزشکی قلب، پوست مو زیبایی و ارتوپدی هست.

اما دیگر گرایش هایی که شاید شناخته شد یا ناشناخته هستن؛ شامل موارد زیر هست.

 گرایش پزشکی داخلی

پزشکی داخلی به هر چیزی که به جوارح داخلی بدن، و به درون بدن  مربوط میشه. تمامی گرایش ها و تخصص های  رشته پزشکی در دوره ی فوق تخصص داخلی نیز ارائه میشوند.

 گرایش گوش و حلق و بینی

از عمل های زیبایی تا سرطان های حنجره و تیروئید باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه بشه.

گرایش رادیو آنکولوژی

این گرایش مربوط به بیماری های سرطانی و تشخیص سرطان میشه.

گرایش غدد

گرایش غدد بیشتر به مدیریت درمان میپردازه و امور جراحی به متخصص های دیگه داده میشه.

 گرایش گوارش

هرچیزی از مری و تا روده ی بزرگ مربوط به بخش گوارشی میشه. و کار متخصص گوارش درمان مشکلات گوارشی هست.

 گرایش چشم پزشکی

عمل های زیبایی مربوط به چشم و بیماری های چشمی از وظایف چشم پزشک هست.
البته در خصوص بازار کار و درآمد رشته پزشکی باید بگم که گرایش چشم پزشکی، بخاطر تحریم ها و گرونی های اخیر کمی سقوط کرده است و باعث شده بازار کار خوبی نداشته باشد.

گرایش اورولوژی

در این گرایش، پزشکان در خصوص بیماری های مردانه، مثل سرطان پروستات و این مدل بیماری ها فعالیت دارن.

گرایش اطفال

این گرایش مناسب افرادی است که توانایی کشیک های طولانی و سختی های رشته های پزشکی رو ندارن.

بچه‌ها در کنار مطالعه مقاله معرفی رشته پزشکی، برای آگاهی از سایر رشته‌های تجربی می‌توانید روی لینک معرفی رشته دندان‌پزشکی هم که یکی دیگر از رشته‌های پرطرفدار گروه تجربی است کلیک کنید و راجع به آن هم بدانید.

۴- رشته های پزشکی چه روحیه و چه تیپ شخصیتی رو میطلبد؟

  • حتما باید که روابط اجتماعی بالایی رو داشته باشه. چون تمام سروکار فرد با انسان ها و بیمار هاست و باید بتونه با تعامل با اونها بیماری رو تشخیص بده.
  • تحمل بالایی هم داشته باشن. چون شرایط کاری بسیار طاقت فرساست و باید بتونن در شرایط سخت کم نیارند.
  • دلسوز باشه. در واقع به اصطلاح میشه گفت که با دلسوزی بتونه حرف رو از زبون بیمار بیرون بکشه تا بیماری رو تشخیص بده.
  • علاقه مند باشه. علاقه داشتن به شغل و حرفه ،فرد رو مستلزم میکنه تا کارش رو بهتر انجام بده.

۵- بازار کار و درآمد رشته پزشکی به چه صورت است؟

بازار کار پزشکی به هیچ عنوان قابل اشباع نیست و همواره جامعه نیاز به پزشک و نیروی درمانی خواهد داشت.  درآمد پزشکی هم بسته به نوع کاری که پزشک انجام میدهد متغیر هست. اما همانطور که گفتم چون نیاز انسان ها به پزشک، نیازی روزمره ای است؛ بخاطر همین درآمد رشته پزشکی، در حداقل ترین حالت هم عددی معقول و چشمگیر هست.

معرفی رشته پزشکی روحیه و تیپ شخصیتی افراد

۶- هر فردی باید قبل از ورود دانشگاه یا در حین تحصیل یک سری مهارت عمومی داشته باشد. به نظر شما این مهارت ها چه چیز هایی هستند؟

رفرنس ها و کتب مرجع رشته های پزشکی اکثرا به زبان انگلیسی هستن و یادگیری زبان انگلیسی از اصلی ترین مهارت هایی هست که باید بدونن و یا تقویتش کنن وگرنه در این رشته به سختی به موفقیت میرسن یا به طور کل موفق نمیشوند.

گذروندن دوره های کارآموزی هم در حین تحصیل یکی دیگه از مهارت هایی هست که باید و حتما داشته باشن. در یک کلام علم بدون تجربه هیچ فایده ای نداره و باید که حتما تجربه کسب کنن.

۷- چقدر امکان کارآفرینی برای دانشجویان پزشکی وجود دارد؟

برای  ایجاد محیط کار آفرینی و محیط استارت آپی، پزشکی رشته سنگینی هست. اما بازارکار برای پزشکان و دانشجویان پزشکی به راحتی مهیا هست و میتونن با تاسیس مطب، یا  در کلینیک ها و بیمارستان ها مشغول به کار شوند. اما به طور کل هیچ چیزی غیر ممکن نیست و با کمی خلاقیت میتوان کار آفرین شد. البته در حیطه ی درمانی شاید کمی سخت باشه ولی برای تدریس خصوصی این راه به شدت هموار هست.

۸- شما کار کردن حین تحصیل رو به بچه‌ها پیشنهاد می‌دهید؟

بله حتما. اصلا بچه ها باید در دوران تحصیل دوره های کارآموزی و کارورزی  بگذرونن و این خودش یک نمونه، کار حین تحصیل هست یعنی درواقع کار در هنگام تحصیل در رشته های پزشکی اخت شده.  و همونطور که قبلا گفتم این دوره ها به افزایش مهارت های تجربی بچه ها کمک میکنن.

شته های پزشکی-معرفی رشته پزشکی -درآمد رشته پزشکی-مزایای شغل پزشکی

۹- چقدر امکان مهاجرت در رشته ی پزشکی است؟

در کشورهای دیگر هم داوطلب درمانی زیادی وجود داره. همین موضوع موجب میشه تا شاید کمی جذب نیروهای خارجی کمتر و سخت تر باشه. اما به هر سو ما پزشکان خوبی مانند پروفسور سمیعی در عرصه های جهانی داریم که بسیار موفق هستن. و همین موضوع باعث میشه تا بچه ها از مهاجرت نا امید نشوند.

با داشتن مقالات خیلی خوب، مهارت و تجارب پزشکی خوب، معدل بالا و برگزاری همایش ها، راه برای بورسیه شدن هموار تر میشه. آلمان، اروپا، استرالیا در زمینه های پزشکی به خوبی عمل میکنن ولی شاید بورسیه در این کشور ها کمی دشوار باشه ،اما اگر امکان مهاجرت فراهم شد به طور قطع در گرایش انتخابی خود موفق میشوند.

۱۰- حرف یا توصیه آخری است که بخواهید به بچه ها بگید؟

بله!  من به شخصه ورود به رشته های پزشکی رو به خانم ها توصیه نمیکنم. اگر علاقه به کار های درمانی دارن، رشته های دندان پزشکی و داروسازی بسیار مناسب اونها هست. اما پزشکی بخاطر کشیک های سنگین و محیط های کاری خشن؛ زیاد برای خانم ها و یا حتی آقایونی که روحیه ای سازگار با این محیط ها ندارن ، مناسب نیست.

لذت های رشته پزشکی غیر قابل انکار نیستن، اما از سختی های اون هم نمیشه چشم پوشی کرد و همین موضوع باعث سختی این رشته میشه. اگر من بخواهم مشاوره رشته پزشکی به بچه هایی که  قصد ورود به این رشته رو دارن بدم، این هست که در صورت داشتن تحمل و صبر بالا  وارد این رشته بشن.

در غیر این صورت نخبه های زیادی در دانشگاه های خوب دیدم که پس از گذروندن چند ترم انصراف دادند. این موضوع باعث اتلاف وقت و جوونی اونها میشه که میتونن در جاهای بهتری سرمایه گذاری کنن.

توصیه استادبانک به دواطلبان علاقمند به رشته پزشکی

در اینکه رقابت برای قبولی در رشته پزشکی بسیار زیاد است شکی نیست. در اینکه اکثرا داوطلبان رشته تجربی علاقمند به قبولی در رشته پزشکی هستند شکی نیست. در اینکه شما برای قبولی در رشته پزشکی و کسب یک رتبه عالی باید تقریباً دو سال از زمان خود را تلاش کنید شکی نیست. اما به چند نکته خیلی توجه کنید:

اگر تمایل دارید که در رشته پزشکی تحصیل کنید پس به اندازه بزرگی هدف‌تان و بزرگی رشته و میزان بالای رقابت داوطلبانش تلاش کنید. دو سال باید از زمان خود را برای رفع همه مشکلات درسی‌تان بگذارید. در درس زیست، فیزیک بخوبی مسلط شوید. حتماً در این برهه از یک معلم خصوصی حرفه ای برای راهنمایی،‌نحوه برنامه ریزی و مشاوره کمک بگیرید.

نکته بعدی بازار کار رشته پزشکی است که اگر می‌خواهید حسابی در این بازار کار غوغا کنید پس سعی کنید که در یک دانشگاه معتبر هم برای این رشته رتبه بیاورید. چون هرچه از اساتید خبره و حرفه‌ای در این رشته آموزش ببینید مهارت‌تان بیشتر می‌شود.

برای راهنمایی و مشاوره بیشتر می‌توانید یا وارد سایت تدریس خصوصی استادبانک شوید یا با شماره 02191005343 تماس بگیرید.

لیست کامل مصاحبه ها انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک