انتخاب رشته کنکور تجربیمعرفی رشته های تجربی

معرفی رشته پرستاری؛ بررسی جامع پرستاری در مصاحبه محمد موسوی (پرستار)

استادبانک نویسنده
2211 0
03 تیر 1402
معرفی رشته پرستاری؛ بررسی جامع پرستاری در مصاحبه محمد موسوی (پرستار)

رشته پرستاری را باید یکی از شاخه‌های علمی پرچالش در نظر گرفت که برای تحصیل در آن باید علاوه بر علاقه و استعداد، گذشت و صبر و حوصله نیز داشت. پرستاری از رشته‌های علوم تجربی است که هرساله، متقاضیان خاص خود را دارد که برای تحصیل در رشته پرستاری و ورود به دانشگاه‌ها باهم رقابت می‌کنند.

به همین دلیل، در این مقاله‌ی مشاوره تحصیلی مجله آموزشی استادبانک، به سراغ معرفی رشته پرستاری رفتیم و برای درک بهتر این موضوع با یک دانشجوی پرستاری، آقای سید محمد موسوی مصاحبه کردیم. در ادامه با بازار کار پرستاری، درآمد پرستاری، گرایش های پرستاری و  همچنین  شرایط ورود به رشته پرستاری به طور کامل آشنا می‌شوید.

شناحت شرایط تحصیل، درآمد و  بازار کار رشته پرستاری با کمک مشاور تحصیلی

معرفی رشته پرستاری به دانش‌آموزان در نگاه اول، چندان پیچیده نیست. در هر صورت هر شخصی حداقل چندبار با یک پرستار برخورد داشته است و محیط کار و شرایط کلی آن را دیده است. اما، مسئله این است که در شناخت یک رشته برای تحصیل و انتخاب آن به عنوان حرفه‌ی آینده، باید بسیار جزئی‌بین و دقیق باشید. رشته پرستاری نیز، از آن دسته رشته‌ها است که شرایط و فرآیند تحصیل در آن اندکی پیچیده و شاید برای برخی افراد سخت باشد.

به همین دلیل، توصیه می‌شود از مشاوره انتخاب رشته تجربی استفاده کنید. در این جلسات، مشاور ابتدا شرایط تحصیلی، ضرایب و روند و نیازهای تحصیلی برای قبولی در رشته پرستاری را برای شما توضیح می‌دهد. اما در بخش مهم‌تر، شرایط تحصیل در دانشگاه، واحدهای درسی پرستاری، دوره‌های کارورزی پرستاری (انترنتی) و سایر مسائل به آن را بررسی می‌کند.

این نوع از مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته، اجازه می‌دهد تا فقط بر حسب علاقه و احساسات تصمیم نگیرید. مشاور با ارائه‌ی اطلاعات لازم، کمک می‌کند تا دانش‌آموز با ذهنیت قوی و چشم‌اندازی روشن دست به انتخاب رشته بزند. در سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، شما به برترین مشاورین تحصیلی کشور با مناسب‌ترین قیمت دسترسی دارید.انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک

مصاحبه با یک دانشجوی پرستاری برای بررسی جامع و معرفی رشته پرستاری

اولین چیزی که بعد از شنیدن نام پرستار در ذهن ما مجسم می‌شود، خانمی مهربان در حال تیمار کردن مریضان است. اما همه‌ی رشته پرستاری این نیست و داوطلبان در انتخاب رشته کنکور تجربی که رقابت در آن تنگانگ است، باید به این مسئله توجه داشته باشند. کمک گرفتن از مشاور و افرادی که در این رشته‌ها تحصیل کرده‌اند و یا مشغول تحصیل‌اند، اجازه می‌دهد تا دانش‌آموز انتخابی درست انجام دهد.

به همین دلیل، برای بررسی دقیق‌تر جوانب و شرایط تحصیل رشته پرستاری به سراغ آقای محمد موسوی دانشجوی رشته پرستاری رفتیم تا علاوه بر کسب اطلاعات درباره‌ی این رشته از تجربیات یک پرستار جوان هم بهره ببرید. در معرفی رشته پرستاری در مصاحبه با آقای موسوی به موضوعات زیر پرداخته شده است:

  • بازار کار رشته پرستاری خوب هست؟
  • معرفی پرستاری در کدام یک از دانشگاه‌ها بهتر انجام می‌گیرد؟
  • رشته پرستاری تا چه سنی پذیرش دارد؟
  • شرایط ورود به رشته پرستاری چیست؟
  • آیا درآمدر پرستاری باتوجه به شرایط کاری آن مناسب است؟

معرفی رشته پرستاری را می‌توان به صورت تخصصی‌تر و با بررسی دروس دوره دانشگاه یا شرایط استخدامی نیز انجام داد. ما در این مصاحبه، به مهم‌ترین معیارها و اطلاعاتی پرداختیم که برای انتخاب رشته داوطلب کنکور تجربی به آن نیاز است.

معرفی رشته پرستاری؛ بررسی جامع پرستاری در مصاحبه محمد موسوی (پرستار)

1.لطفا خودتون رو به طور کامل معرفی کنید و از نحوه‌ی آشنایی‌تون با رشته پرستاری برای ما بگید

برای شروع معرفی رشته پرستاری از آقای موسوی خواستیم تا ابتدا، تجربه‌ی شخصی خود را برای ما توضیح دهد:

به نام خدا، سید محمد موسوی هستم دانشجو پرستاری از دانشگاه آزاد. رشته من در دوران دبیرستان ریاضی فیزیک بود و بخاطر شرایط شغلی و بازار کار پرستاری  تصمیم گرفتم تا در پیش دانشگاهی تغییر رشته بدم و در کنکور تجربی شرکت کنم. متاسفانه، به‌خاطر یک سری مسائل شخصی نتونستم که رتبه خوبی کسب کنم اما می‌تونستم در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل بشم. قبل از ورود به دانشگاه هیچ آشنایی با رشته پرستاری نداشتم و بعد از ورود به اون کم‌کم علاقه پیدا کردم.

بچه‌ها حتماً قبل از انتخاب رشته هم دفترچه انتخاب رشته کنکور را بخوبی مطالعه کنید و هم نکات راهنمای انتخاب رشته کنکور را، تا بتوانید از تمام نکات گفته شده در آن استفاده کنید و انتخاب رشته مناسبی داشته باشید.

همان‌طور که متوجه شدید، آقای موسوی قبل از ورود به رشته پرستاری چندان علاقه‌ای به این رشته نداشته است و انتخاب ایشان، براساس بررسی و شرایط بازار کار و درآمد پرستاری بوده است. باید به این نکته توجه داشته که شناخت دقیق یک رشته، می‌تواند گاهی به علاقه شما نیز غلبه کند.

بنابراین، باید بسیار نسبت به این موضوع حساس باشید و مرحله‌ی بررسی رشته‌‌های دانشگاهی را نادیده نگیرید. بخش معرفی رشته‌ های تجربی مجله استادبانک نیز در دسترس شما است تا سایر شاخه‌های تحصیلی این رشته را مطالعه کنید.

۲.گرایش‌های پرستاری چیست و مراحل تحصیل در آن‌ها به چه صورت است؟

نکته‌ای که بسیاری از علاقه‌مندان به رشته پرستاری به آن توجه نمی‌کنند، گرایش‌های رشته پرستاری است. این رشته، برخلاف تصور اولیه به چند زیر شاخه‌ی مختلف تقسیم می‌شود. توضیحات کامل آقای موسوی در مورد مراحل تحصیل و گرایش‌های این رشته را در ادامه می‌خوانید:

مراحل تحصیلی مثل بقیه رشته‌ها دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هست که در دوره‌ی کارشناسی ارشد دانشجوها میتونن گرایش‌های پرستاری رو برای ادامه تحصیل انتخاب کنن. این گرایش‌ها به 9 دسته تقسیم میشن که بعضی از اون‌ها قبل از ادامه تحصیل نیاز به سابقه کار دارن. رشته‌هایی که نیاز به سابقه کار ندارند، شامل موارد زیر هستند:

  • پرستاری داخلی جراحی
  • پرستاری سلامت جامعه
  • روان پرستاری
  • پرستاری سالمندی

همان‌طور که گفتم تعدادی دیگر از رشته‌ها نیاز به داشتن سابقه کار دارن‌، یعنی باید بعد از اتمام دوره‌ی لیسانس حداقل باید سابقه کار آن هم بعد از دریافت شماره نظام پزشکی داشته باشن تا بتونن در دوره ارشد شرکت کنن. این رشته‌ها کار کردن حین تحصیل شامل موارد زیر هستند:

  • مراقبت های ویژه نوزادان
  • پرستاری مراقبت های ویژه
  • پرستاری اورژانس
  • مدیریت پرستاری”

در زمان معرفی رشته های پزشکی با انواع رشته‌ها و تخصص‌ها مواجه می‌شویم و تصور می‌شود، پزشکی در میان رشته‌های تجربی چنین وضعیتی دارد. در حالی‌که، پرستاری نیز از انواع گرایش‌های تشکیل شده است و مسیر تحصیلی جالبی پیش‌روی علاقه‌مندان قرار دارد.

بازار کار رشته پرستاری، درآمد رشته پرستاری

۳.با توجه به شرایط بازار کار رشته پرستاری، شما به بچه‌ها پیشنهاد می‌کنید که در حین کار تحصیل کنند؟

کار کردن در حین تحصیل به افزایش علم و مهارت بچه‌ها خیلی کمک‌کننده می‌تونه باشه. در واقع، دوره‌های کارآموزی و کارورزی که در دوران تحصیل برای ما میذارن نشون‌دهنده‌ی همین موضوع هست. اما در کل، من شدیدا با اینکه دانشجوها در حین تحصیلشون کار کنن موافقم.”

مسئله‌ی کار در حین تحصیل، فقط محدود به دانشجویان پرستاری نیست و بسیاری از محصلین به آن فکر می‌کنند. اما، باتوجه به فشار دروس و واحدهای عملی رشته پرستاری، بهتر است در زمان درس‌خواندن، کار نکنید.

۴.بازار کار پرستاری خوب است؟ همچنین درآمد پرستاری چطور افزایش پیدا می‌کند؟

همه می‌دونیم که بازار کار پرستاری در چند سال آینده قابل اشباع نخواهد بود. در واقع همیشه در همه‌ی موارد تا وقتی که بیماری، ویروس، حوادث و به طور کل انسان وجود دارد، افراد به پزشک و پرستار نیاز دارند.

بحث درآمد پرستاری غیرقابل مقایسه با پزشکی است. اما به طور کل، درآمد مقبولی داره و می‌تونن که زندگی خوبی رو با ورود به این شغل بگذرونن. اما اگر می‌خواهند که درآمد پرستاری افزایش پیدا کنه، قطعا باید به فکر ادامه تحصیل باشند. وقتی به درجه سرپرستاری و یا سوپروایزری برسند درآمد خیلی خوبی رو کسب خواهند کرد.

توضیحات آقای موسوی را در مورد بازار کار پرستاری و درآمد پرستاری خواندید. یکی از مهم‌ترین معیارها در زمان انتخاب رشته کنکور، چشم‌انداز کاری آن است. خوشبختانه در مورد بازار کار پرستاری، باید گفت که همچنان این رشته رونق خوبی دارد و پس‌ از شیوع ویروس کرونا و کمبود نیروی درمان، این حوزه‌ی کاری، دوباره اهمیت و نیاز خود را نشان داد.

بیشتر بخوانید: معرفی رشته داروسازی

۵.گرایش‌های پرستاری چه روحیه و چه تیپ شخصیتی رو میطلبد؟

این یکی از مهم‌ترین معیارها برای ورود به یک حوزه‌ی کاری است. داوطلب باید بداند آیا برای این رشته‌ ساخته شده است یا نه؟ از نظر روانی و جسمی مناسب او است؟ برای مثال، رشته پرستاری را یکی از بهترین شغل های رشته تجربی برای خانم ها می‌دانند، در حالی‌که بسیاری از پرستاران فعال بیمارستان‌ها و مراکر درمانی را آقایان تشکیل می‌دهند. بنابراین، باید بدانید، برای پرستار شدن به چه روحیات و صفات اخلاقی نیاز است. توضیح آقای موسوی را در این مورد بخوانید:

  • “روابط اجتماعی خوبی داشته باشه. پرستارها در همه‌ی شرایط با بیماران و همراهان اون‌ها در ارتباط هستند که همین موضوع روابط اجتماعی بالایی رو می‌خواد تا بتونن با برقراری ارتباط با این افراد اطلاعات مورد نیاز رو از بیمار یا همراه اون بگیرن تا روند درمانی بهبود پیدا کنه.
  • صبور باشه. ساعت‌های کاری زیاد، فشار کاری و تمام این مسائل باعث میشه تا هر فردی صبر خودش رو از دست بده، بنابراین رشته پرستاری شدیدا به فردی با قدرت صبر بالا نیاز داره.
  • دلسوز باشه. با مریض‌ها با دلسوزی رفتار کردن یکی از آداب کار پرستار هاست.”

همان‌طور که مطالعه کردید، رفتار پرستار تاثیر مستقیمی روی شرایط کاریش می‌گذارد. پرستاری، شغلی است که روزهای سخت و پرفشار متعددی دارد و پرستار در بحران‌های درمانی، باید شخصیتی قدرتمند و باگذشت داشته باشد. داشتن روحیه بالا و ذهنیت قوی، نیاز هر پرستار موفقی است. معرفی رشته پرستاری بدون تاکید روی این ویژگی‌های رفتاری، غیرممکن است و باید خوب اهمیت آن‌ها را درک کنید.

۶.هر فردی قبل از اینکه وارد رشته‌ای بشه، باید مهارت‌های عمومی به‌خصوصی داشته باشد. مهارت‌های عمومی موردنیار برای رشته پرستاری چی هستند؟

مهارت‌های عمومی را می‌توان برای انجام هر کار و حرفه‌ای نام برد. حتی برای یک فروشنده‌ی شاغل در سوپرمارکت نیز چنین مهارت‌هایی مانند: روابط اجتماعی لازم است. پرستاری نیز باتوجه به اهمیتش در حوزه‌ی درمان به چند مهارت عمومی مهم نیاز دارد:

  • “زبان انگلیسی مهارتی است که کمک می‌کنه پرستار یک ویژگی بزرگ و برتر نسبت به همکاراش داشته باشه و از طرف دیگه، برای مهاجرت هم بسیار مهم و نیازه. البته اگه قصدش رو داشته باشن.
  • مدیریت زمان داشته باشه.
  • هوش هیجانی داشته باشه، بتونه شرایط رو در مواقع حاد تحت کنترل بگیره.

به‌صورت کلی، داوطلبانی که به رشته‌های تجربی هم از رشته پزشکی، رشته دندان‌پزشکی و سایر زیر مجموعه‌های رشته تجربی گرایش دارند، باید به زبان انگلیسی تسلط مناسبی داشته باشند.”

اهمیت مسلط بودن به سه مهارت عمومی را مطالعه کردید. داشتن زبان انگلیسی قوی، یکی دیگر از مواردی است که هم موجب برتری شما در محیط کاری می‌شود و هم در صورت پیشنهاد کاری بهتر، درآمد پرستاری را افزایش می‌دهد. هرچند، پرستاری که قصد مهاجرت دارد، باید روی زبان انگلیسی مسلط باشد.

مهارت‌های عمومی موردنیار برای رشته پرستاری

۷.به نظر شما چه دانشگاه‌هایی در زمینه‌ی ارائه و معرفی رشته پرستاری پیشرو هستند و چرا این دانشگاه‌ها بهترین شدند؟

دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه تهران، شهید بهشتی قاعدتا از بهترین دانشگاه‌های ایران در زمینه ارائه پرستاری بهترین هستن. البته این نکته رو حتما باید یادآوری کنم که در بخش تئوری دانشگاه‌ها با یکدیگر تفاوت زیادی ندارن. اما بحث خوب یا بد بودن دانشگاه زمانی مطرح میشه که وارد بخش عملی و کارورزی بشیم.

مثلا دانشگاه تهران به دلیل در اختیار داشتن تعداد زیاد بیمارستان‌های طرف قرارداد برای دوره‌های کارورزی، دانشجوها و پرستاران خوبی را تعلیم میدهد. دانشجوها در این بیمارستان به دلیل تعداد مراجعین زیاد و قرارگیری در روند درمان اون‌ها در دوران کارورزی، می‌تونند که تجارب بیشتری رو نسبت به سایر دانشجوهای دانشگاه‌های دیگر کسب کنن.

توضیحات آقای موسوی به خوبی اهمیت دانشگاه و تاثیر آن روی کسب مهارت دانشجو را نشان می‌دهد. در هر صورت، بهترین دانشگاه‌های کشور، تفاوت‌های چشمگیر با دیگر مراکز آموزشی دارند. هرچند، بسیاری از پرستاران فارغ‌التحصیل از دیگر دانشگاه‌های کشور، به لطف علاقه و کسب تجربه، در مدت زمانی کوتاه به سطح بالایی از پرستاری می‌رسند. یادتان نرود، شرط اصلی موفقیت شما، علاقه و پشتکار است.

۸.چقدر امکان کارآفرینی و ایجاد کسب و کار در رشته پرستاری وجود دارد؟

امکان کار آفرینی و ایجاد محیط‌های استارت‌آپی در رشته پرستاری خیلی کم و سخت هست، اما به طور کل بازار کار پرستاری خوب هست و همون‌طور که گفتم، می‌تونن در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها مشغول به‌کار شوند. اما به عنوان یک ایده، می‌تونم بگم که مراکز پرستار در منزل میتونه ایده‌ای مناسب برای ایجاد محیط‌های کسب و کار و مناسبی باشه.

ایجاد فضای کاری مستقل یا کارآفرینی در رشته پرستاری اندکی دشوار است و کم‌تر در ایران پرستاران فارغ‌التحصیل در ابتدای مسیر به سراغ آن می‌روند. اما، می‌توان مراکز ارائه خدمات و درمان خصوصی راه‌اندازی کرد که آن نیز در کنار همه‌ی مسائل قانونی، نیاز به تجربه‌ی کاری کافی دارد.

 مهاجرت در رشته پرستاری و معرفی رشته پرستاری؛ بررسی جامع پرستاری

۹.چقدر امکان مهاجرت در رشته پرستاری وجود دارد؟

مسئله‌ی مهاجرت در هر رشته‌ای مطرح است و آسان‌بودن مهاجرت تحصیلی، کاری و گرفتن اقامت، یکی از مزایای مهم رشته‌ محسوب می‌شود. خوشبختانه، مهاجرت رشته پرستاری، بسیار فضای مناسبی دارد که در توضیحات آقای موسوی نیز مشخص است:

امکان مهاجرت کاری برای دانشجوهای پرستاری بسیار فراهم است و برای معرفی رشته پرستاری باید به اون خوب اشاره کرد. اون‌ها می‌تونن که با دادن آزمون های آیلتس و آزمون های مخصوص و معدل بالا به کشور های هدفشون مهاجرت کنن و موفق هم بشن.

رشته پرستاری یکی از بهترین رشته های تجربی برای مهاجرت است که پس از شیوع ویروس کرونا، شرایط مهاجرت مناسب‌تری نیز برای پرستاران فراهم شده است. بنابراین، اگر آن دسته از علاقه‌مندان به رشته‌ی پرستاری که به‌قکر مهاجرت هم هستند، فرصت‌های خوبی پیش‌روی خود دارند.

قبولی در رشته پرستاری با کمک بهترین اساتید تدریس خصوصی کنکور تجربی

قبولی در رشته پرستاری، ابتدا به درس‌خواندن و برنامه‌ریزی بسیار دقیق شما نیاز دارد. باید بدانید، زمان در کنکور محدود و حیاتی است و نیاز دارید تا بهترین انتخاب‌ها را در این مسیر داشته باشید. رشته تجربی، دروسی تخصصی و سخت دارد که سرنوشت تحصیلی شما را تعیین می‌کنند. بنابراین، باید راهنمایی باتجربه در کنار شما حضور داشته باشد.

کمک گرفتن از معلم خصوصی کنکور، انتخابی عالی و هوشمندانه است که در هر کدام از دروس تخصصی رشته تجربی مسلط شوید. سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، برای همه‌ی دروس تخصصی تجربی، بهترین معلم خصوصی  را در دسترس شما قرار می‌دهد. کلاس‌ خصوصی کنکور در استادبانک به دو صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌شود. قیمت تدریس خصوصی دروس کنکور نیز بسیار متنوع است تا همه‌ی دانش‌آموز، شرایط شرکت در کلاس خصوصی و بهره بردن از آموزش باکیفیت را داشته باشند.

معلم خصوصی کنکور تجربی


توصیه استادبانک به دانش آموزان تجربی در خصوص رشته پرستاری

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که رشته پرستاری به علاقه و عادات اخلاقی شما نیز بستگی دارد. در معرفی رشته پرستاری و مصاحبه با یک پرستار جوان که در این مقاله، مطالعه کردید به خوبی به این موضوع اشاره شد. بازار کاری رشته پرستاری یا درآمد پرستاری، به نسبت دیگر رشته‌ها خوب است.

اگر به این رشته علاقه دارید و تمایل دارید که در یک دانشگاه معتبر این رشته را تحصیل کنید، باید در دوره‌ای که خودتان را برای کنکور آماده می‌کنید، درس‌هایی که در این رشته ضرایب بالایی دارد و تاثیر بسزایی در رتبه شما می‌گذارد را مشخص کنید. اگر در این دروس ضعف یا مشکلی دارید از معلم خصوصی کنکور تجربی کمک بگیرید.

سامانه جامع آموزشی خصوصی استادبانک، با برترین اساتید تدریس خصوصی کنکور، مشاورین تحصیلی، مجموعه مقالات برنامه‌ریزی درسی و روش مطالعه، بانک نمونه سوالات کنکوری، بسته‌های معلم خصوصی و اپلیکیشن استادبانک در کنار دانش‌آموزان سراسر کشور است. خدمات متنوع آموزشی استادبانک، با هدف ساده‌تر کردن درس خواندن و موفقیت تحصیلی آماده می‌شوند.

اگر در زمینه گرفتن معلم خصوصی کنکور یا مشاوره تحصیلی نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال یا مشکل، می‌توانید با شماره 91005343 – 021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است. انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک

شرایط قبولی در رشته پرستاری چگونه است؟

شرایط قبولی در رشته پرستاری، بستگی به هدف دانش‌آموز دارد. اگر، قصد او ورود به دانشگاه‌ها برتر کشور است، باید درصد بالایی در دروس تخصصی به دست آورد. در این مقاله با کمک یک پرستار جوان به این سوالات پاسخ دادیم.

درآمد رشته پرستاری در ایران چگونه است؟

درآمد رشته پرستاری باتوجه نیاز به کادر درمان، خوب است. هرچند، سطح تحصیلات، محل کار و مهارت‌ها نیز در درآمد پرستار موثر است. در این مقاله در مورد بازا کار پرستاری و درآمد آن به خوبی صحبت شده است به طورکلی معرفی رشته پرستاری مورد بررسی قرار گرفته است.

شرایط مهاجرت رشته پرستاری چگونه است؟

رشته پرستاری یکی از بهترین رشته‌های تجربی برای مهاجرت است که در کشورهای بسیاری به متخصصین این حوزه نیاز دارند.