انتخاب رشته کنکور تجربیمعرفی رشته های تجربی

بازار کار پرستاری – معرفی پرستاری در مصاحبه با سید محمد موسوی

استادبانک نویسنده
1284 0
01 اردیبهشت 1400
بازار کار پرستاری به همراه درآمد رشته پرستاری و گرایش های رشته پرستاری در استادبانک

در این مطلب و در مصاحبه با اقای سید محمدموسوی ( دانشجو پرستاری) به موضوعاتی همچون بازار کار پرستاری، معرفی پرستاری، درآمد پرستاری، گرایش های پرستاری و  همچنین  به مسائلی مثل شرایط ورود به رشته پرستاری ار رشته های دانشگاهی تجربی میپردازیم.

مقدمه مصاحبه:

اولین چیزی که بعد از شنیدن نام پرستار در ذهن ما مجسم میشود خانمی مهربان در حال تیمار کردن مریضان است. اما تمامیت رشته پرستاری این نیست و داوطلبان در انتخاب رشته کنکور و از همه مهم تر انتخاب رشته کنکور تجربی که رقابت در آن تنگانگ است باید توجه داشته باشند تا با کمک مشاور و افرادی که در این رشته ها تحصیل کرده اند و یا مشغول تحصیل اند انتخابی درست انجام دهند.

در ادامه مطالب پیش رو خواهیم خواند:

  • بازار کار پرستاری خوب هست؟
  • معرفی پرستاری در کدام یک از دانشگاه ها بهتر انجام میگیرد؟
  • رشته پرستاری تا چه سنی پذیرش دارد؟
  • شرایط ورود به رشته پرستاری چیست؟

بازار کار پرستاری – معرفی پرستاری در مصاحبه با آقای سید محمد موسوی (دانشجو پرستاری)

بازار کار پرستاری و معرفی آن انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک

۱- لطفا خودتون رو به طور کامل معرفی کنید و از نحوه ی آشنایی‌تون با رشته پرستاری برای ما بگید.

به نام خدا، سید محمد موسوی هستم دانشجو پرستاری از دانشگاه آزاد. رشته من در دوران دبیرستان ریاضی فیزیک بود و بخاطر شرایط شغلی و بازار کار پرستاری و رشته های تجربی تصمیم گرفتم تا در پیش دانشگاهی تغییر رشته بدم و در کنکور تجربی شرکت کنم.

متاسفانه بخاطر یک سری مسائل شخصی نتونستم که رتبه خوبی کسب کنم اما میتونستم در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل بشم. قبل از ورود به دانشگاه هیچ آشنایی با رشته پرستاری نداشتم و بعد از ورود به اون کم کم علاقه پیدا کردم.

بچه‌ها حتماً قبل از انتخاب رشته هم دفترچه انتخاب رشته کنکور را بخوبی مطالعه کنید و هم نکات راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ را، تا بتوانید از تمام نکات گفته شده در آن استفاده کنید و انتخاب رشته مناسبی داشته باشید.

گرایش های پرستاری : مراقبت از سالمندان

۲- گرایش های پرستاری چه چیزهای هستند و مراحل تحصیل در این به چه صورت است؟

مراحل تحصیلی مثل بقیه رشته ها دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هست که در دوره ی کارشناسی ارشد دانشجو ها میتونن گرایش های پرستاری رو برای ادامه تحصیل انتخاب کنن.

این گرایش ها به 9 دسته تقسیم میشن که بعضی از اونها قبل از ادامه تحصیل نیاز به سابقه کار دارن. رشته هایی که نیاز به سابقه کار ندارند شامل موارد زیر هستند :

  • پرستاری داخلی جراحی
  • پرستاری سلامت جامعه
  • روان پرستاری
  • پرستاری سالمندی

همانطور که گفتم تعدادی دیگر از رشته ها نیاز به داشتن سابقه کار دارن ، یعنی باید بعد از اتمام دوره ی  لیسانس حداقل باید سابقه کار آن هم بعد از دریافت شماره نظام پزشکی داشته باشن تا بتونن در دوره ارشد شرکت کنن. این رشته ها کار کردن حین تحصیل شامل موارد زیر هستند:

  • مراقبت های ویژه نوزادان
  • پرستاری مراقبت های ویژه
  • پرستاری اورژانس
  • مدیریت پرستاری

۳- با توجه به شرایط بازار کار و نحوه معرفی پرستاری ، شما به بچه ها پیشنهاد می‌کنید که در حین کار تحصیل کنند؟

کار کردن در حین تحصیل به افزایش علم و مهارت بچه ها خیلی کمک کننده میتونه باشه. در واقع دوره های کارآموزی و کارورزی که در دوران تحصیل برای ما میزارن خود نشون دهند همین موضوع هست. اما در کل من شدیدا با اینکه دانشجوها در حین تحصیلشون کار کنن موافقم.

بازار کار پرستاری و کار بین تحصیل

۴- بازار کار پرستاری خوب است؟ همچنین درآمد پرستاری چطور افزایش پیدا می‌کند؟

همه میدونیم که بازار کار پرستاری در چند سال آینده قابل اشباع نخواهد بود. در واقع همیشه در همه ی موارد تا وقتی که بیماری، ویروس، حوادث و به طور کل انسان وجود دارد، افراد به پزشک و پرستار نیاز دارند.

بحث درآمد پرستاری غیر قابل مقایسه با پزشکی است. اما به طور کل درآمد مقبولی داره و میتونن که زندگی خوبی رو با ورود به این شغل بگذرونن. اما اگر میخواهند که درآمد پرستاری افزایش پیدا کنه، قطعا باید به فکر ادامه تحصیل باشند. وقتی به درجه سرپرستاری و یا سوپروایزری برسند درآمد خیلی خوبی رو کسب خواهند کرد.

برای اینکه بدانید رشته پزشکی هم به چه صورت است و چه گرایش‌هایی دارد و بازار کار آن چطور است می‌توانید روی لینک معرفی رشته پزشکی کلیک کنید تا بیشتر راجع به آن بدانید.

۵- گرایش های پرستاری چه روحیه و چه تیپ شخصیتی رو میطلبد؟

  • روابط اجتماعی خوبی داشته باشه. پرستار ها در تمامی شرایط با بیماران و همراهان اونها در ارتباط هستند که همین موضوع روابط اجتماعی بالایی رو میخواد تا بتونن با برقراری ارتباط با این افراد اطلاعات مورد نیاز رو از بیمار یا همراه اون بگیرن تا روند درمانی بهبود پیدا کنه.
  • صبور باشه. ساعت های کاری زیاد، فشار کاری و تمام این مسائل باعث میشه تا هر فردی صبر خودش رو از دست بده، بنابراین رشته پرستاری شدیدا به فردی با قدرت صبر بالا نیاز داره.
  • دلسوز باشه. با مریض ها با دلسوزی رفتار کردن یکی از آداب کار پرستار هاست.

۶- هر فردی قبل از اینکه وارد رشته ای میشه باید خصوصیت اخلاقی و مهارت های عمومی بخصوصی داشته باشد. به نظر شما این مهارت ها چه چیز هایی هستند؟

  • زبان انگلیسی مهارتی است که همه روز و در تمامی جایگاه ها بخصوص رشته هایی که بیشتر با افراد در ارتباط میباشد لازم هست.
  • مدیریت زمان داشته باشه.
  • هوش هیجانی داشته باشه، بتونه شرایط رو در مواقع حاد تحت کنترل داشته باشه.

بصورت کلی داوطلبانی که به رشته‌های تجربی اعم از رشته پزشکی، رشته دندان پزشکی و سایر زیر مجموعه‌های رشته تجربی گرایش دارند، باید به زبان انگلیسی تسلط مناسبی داشته باشند.

حال می‌توانند این تسلط را یا از طریق کلاس‌های معلم خصوصی زبان انگلیسی بدست بیاورند یا می‌توانند از طریق آموزشگاه‌ها و پکیج‌های زبان آموز. ولی بطور کلی مهارتی است که باید بخوبی آن را بلد باشند.

۷- به نظر شما چه دانشگاه هایی در زمینه ی ارائه و معرفی پرستاری پیشرو هستند و چرا این دانشگاه ها بهترین شدند؟

دانشگاه هایی مثل دانشگاه تهران، شهید بهشتی قاعدتا از بهترین دانشگاه های ایران در زمینه ارائه پرستاری بهترین هستن.البته این نکته رو حتما باید یادآوری کنم که در بخش تئوری دانشگاه ها با یکدیگر تفاوت زیادی ندارن. اما بحث خوب یا بد بودن دانشگاه زمانی مطرح میشه که وارد بخش عملی و کارورزی بشیم.

مثلا دانشگاه تهران به دلیل در اختیار داشتن تعداد زیاد بیمارستان های طرف قرارداد برای دوره های کارورزی ، دانشجوها و پرستاران خوبی را تعلیم میدهد. دانشجوها در این بیمارستان به دلیل تعداد مراجعین زیاد و قرارگیری در روند درمان اونها در دوران کارورزی ، میتونند که تجارب بیشتری رو نسبت به سایر دانشجوهای دانشگاه های دیگر کسب کنن.

۸- چقدر امکان کارآفرینی و ایجاد کسب و کار در رشته پرستاری وجود دارد؟

امکان کار آفرینی و ایجاد محیط های استارت آپی در رشته پرستاری خیلی کم و سخت هست، اما به طور کل بازار کار پرستاری خوب هست و همونطور که گفتم میتونن در بیمارستان ها و کلینیک ها مشغول بکار شوند. اما برای ایده میتونم بگم که مراکز پرستار در منزل میتونه ایده ای مناسب برای ایجاد محیط های کسب و کار و مناسبی باشه.

در این بخش مطالعه محتوا معرفی رشته دندان پزشکی هم به  شما پیشنهاد می شود که راجع به تمام نکات مهم رشته دندان‌ پزشکی، بازار کار آن و همینطور درآمدش صحبت شده است.

۹- چقدر امکان مهاجرت در رشته پرستاری وجود دارد؟

امکان مهاجرت کاری برای دانشجوهای پرستاری بسیار فراهم است. اونها میتونن که با دادن آزمون های آیلتس و آزمون های مخصوص و معدل بالا به کشور های هدفشون مهاجرت کنن و موفق هم بشن.

توضیه استادبانک به داوطلبان عزیز برای رشته پرستاری

نکته ای که شما عزیزان باید به آن توجه کنید این است که رشته پرستاری عمیقاً به علاقه و عادات اخلاقی شما بستگی دارد. یعنی باید به این رشته علاقه داشته باشید. پس حتماً تمام نکاتی که ما بارها در محتوا راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ گفته‌ایم را رعایت کنید. اگر به این رشته علاقه دارید وارد آن شوید چون این رشته نیاز به صبر و حوصله شما دارد.

نکته بعدی اگر به این رشته علاقه دارید ولی تمایل دارید که در یک دانشگاه معتبر این رشته را تحصیل کنید، باید در دوره‌ای که خودتان را برای کنکور آماده می‌کنید حتماً درس‌هایی که در این رشته ضرایب بالایی دارد و تاثیر بسزایی در رتبه شما می‌گذارد را مشخص کرده و اگر ضعف یا مشکلی در  آنها دارید با کمک معلم تدریس خصوصی خوب و تمرین و تکرار مباحث و سوالاتش این مشکلات را رفع کنید.

نکته سوم این مورد است که راجع به تک تک رشته‌های تجربی اطلاعات پیدا کنید. بازار کار پرستاری و سایر رشته‌ها، گرایش های هر رشته و همینطور تعداد واحدهای این رشته‌ها را در دانشگاه در بررسی کنید. هرچه اطلاعات‌تان در زمان انتخاب رشته کنکور بالاتر برود بهتر می‌توانید یک انتخاب موفق داشته باشید.

اگر هم در زمینه خدمات معلم خصوصی یا سایر موضوعات مثل نحوه انتخاب رشته کنکور نیاز به مشاوره دارید می‌توانید با شماره 02191005343 تماس بگیرید و از مشاورین و کارشناسان استادبانک راهنمایی بگیرید.

لیست کامل مصاحبه ها انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک