انتخاب رشته کنکور انسانیانتخاب رشته کنکور تجربیانتخاب رشته کنکور ریاضیانتخاب رشته کنکور زبانانتخاب رشته کنکور هنرمشاوره تحصیلی کنکور

مشاوره انتخاب رشته؛ راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری

1233 0
18 مرداد 1401
مشاوره انتخاب رشته؛ راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری

مشاوره انتخاب رشته کنکور با هدف هدایت درست داوطلب در تعیین مسیر سرنوشت‌ساز آینده‌ی تحصیلی و شغلی انجام می‌شود. یک انتخاب رشته درست، تاثیری عمیق و طولانی‌مدت روی عملکرد درسی، کاری و انتخاب‌های بعدی دانش‌آموز دارد. داوطلبین در ایران بعد از پشت‌سر گذاشتن آزمون کنکور سراسری و پس از اعلام نتایج کنکور باید دست به انتخاب رشته بزنند و وارد دانشگاه‌های سراسر کشور شوند. اما، مسئله‌ی انتخاب رشته پیچیدگی‌ها و نیازهای خاص خود را در پیش دارد که باید نسبت به آن‌ها دقیق بود و حساسیت به خرج داد.

مجله استادبانک در این مقاله با بررسی همه‌ی جنبه‌های انتخاب رشته کنکور به دانش‌آموز و والدین کمک می‌کند تا تصمیم درستی در این مرحله از دوران تحصیل بگیرند. شما ابتدا با نقش حیاتی مشاوره تحصیلی در انتخاب رشته آشنا می‌شوید، سپس نحوه‌ی کار با سایت سازمان سنجش و انتخاب رشته را یاد می‌گیرید، در مورد تاثیر رشته‌های نیمه‌متمرکز، تاثیر سهمیه‌ها و انواع تقسیم‌بندی اطلاعات لازم و کافی را کسب می‌کنید. در آخر نیز برخی از مهم‌ترین عوامل موثر در انتخاب دانش‌آموزان را یادآوری می‌کنیم که باید به آن‌ها توجه کرد.انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک

مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری بهترین راه‌حل قبولی در دانشگاه‌

انتخاب رشته خوب، بهترین انتخاب باتوجه به رتبه، تراز، علایق و رشته‌ی موردنظر دانش‌آموز است. اما این تصمیم به همین سادگی نیست و باید چند معیار را به طور همزمان در نظر گرفت. یک سمت این ماجرا، علایق و استعداد، شرایط خانوادگی و امکانات دانش‌آموز قرار دارد و در سمت دیگر، تراز و نمره و قوانین پذیرش داوطلبین در دانشگاه‌های مختلف کشور وجود دارند. برای داشتن یک انتخاب رشته‌ کنکور دقیق و اصولی، باید به هر دو طرف این تصمیم اهمیت داد.

ایجاد توازن میان خواسته‌های دانش‌آموز و واقعیت نتیجه‌ی کنکور، گاهی سخت و حتی پیچیده می‌شود. به همین دلیل باید از مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کرد. مشاور فردی است که تسلط کافی روی دفترچه انتخاب رشته کنکور و قوانین خاص آن دارد و کمک می‌کند تا دانش‌آموز با آگاهی کامل از همه‌ی جزئیات رشته‌ها، دانشگاه‌ها، تبصره‌ها و بنده‌ها قانونی مختلف، انتخاب رشته را انجام دهد. ویژگی مثبت و مهم دیگر استفاده از مشاوره انتخاب رشته کنکور این است که مشاورین به خوبی می‌دانند باید با توجه به علایق، استعداد و شرایط داوطلب، بهترین گزینه‌ها را پیش‌روی او قرار دهند.

در هر صورت باید پذیرفت در بسیاری از مواقع، رتبه‌ی دانش‌آموز با اهداف و رویاهای او هماهنگی ندارد و باید براساس واقعیت‌های موجود و نتیجه‌ی به دست آمده تصمیمی درست گرفت. در چنین وضعی که از نظر ذهنی محصل تحت فشار است، راهنمایی‌های یک مشاوره تحصیلی کاربلد و باتجربه، راه‌حلی عالی برای طی کردن فرآیند حساس انتخاب رشته کنکور است.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش

فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری در ایران از طریق سایت سازمان سنجش کشور به آدرس  sanjesh.orgانجام می‌شود و داوطلبین در این وبسایت به همه‌ی اطلاعات لازم در مورد آزمون دسترسی دارند. در ادامه به صورت گام‌به‌گام و به همراه تصویر هر مرحله، نحوه‌ی انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش را برای شما توضیح می‌دهیم:

گام اول: بعد از ورود به سایت سازمان سنجش و در صفحه اصلی، روی گزینه‌ی “سراسری” در سمت راست کلیک کنید تا وارد بخش مربوطه شوید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - یک

گام دوم: بعد از ورود به بخش سراسری با صفحه‌ای به شکل زیر روبه‌رو م‍ی‌شوید که باید در آن گزینه‌ی “انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری 1401” را انتخاب کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - دو

گام سوم: با ورود به این بخش، اطلاعات بیشتری از این آزمون مانند: مهلت انتخاب رشته و غیره را مشاهده می‌کنید. برای انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان، پیام نور و غیرانتفاعی، باید کارت اعتباری تهیه کنید. (در صورتی که قبلا این کارت را خریده‌اید، مستقیم روی گزینه‌ی “تاییدوادامه گام بعدی” کلیک کنید)

برای این‌کار روی گزینه‌ی خرید کارت (در منوی سمت راست) کلیک کنید تا وارد مراحل تهیه‌ی کارت اعتباری شوید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - سه

گام چهارم: سریال‌های موردنظر را در بخش “آزمون سراسری” انتخاب کنید و روی گزینه‌ی “تاییدوادامه” کلید نمایید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - چهار

گام پنجم: در این مرحله باید اطلاعات خواسته شده را با دقت در هر بخش وارد نمایید و بعد از اطمینان از صحت اطلاعات روی گزینه‌ی “تاییدوادامه” کلیک کنید. (در این قسمت مبلغ کارت اعتباری انتخاب‌شده نیز قابل مشاهده است.)

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - پنج

گام ششم: در این پنجره، اطلاعات وارد شده مجددا نمایش داده می‌شود در صورت درست بودن، ابتدا تیک گزینه‌ی “ضمن مطالعه دقیق و آگاهی از شرایط و ضوابط، شماره پیگیری پرداخت را نیز یادداشت نموده‌ام” بزنید و سپس روی “ادامه روند پرداخت” کلیک کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - شش

گام هفتم: در این قسمت با وارد کردن اطلاعات بانکی، باید مبلغ خرید کارت اعتباری را پرداخت کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - هفت

گام هشتم: بعد از خرید، دوباره فرآیند را از گام سوم پیگیری کرده و پس از زدن تیک گزینه‌ی “اطلاعیه های اصلاحیه دفترچه آزمون سراسری سال 1401 را مطالعه نموده‌ام”، روی “تاییدوادامه گام بعدی” کلیک کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - هشت

گام نهم: با هر کدام از سه روش زیر، می‌توانید وارد پروفایل شخصی شوید. برای این‌کار بعد از وارد کردن اطلاعات خواسته‌شده روی گزینه‌ی “ورود به سیستم” کلیک کنید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش - نه

بعد از ورود به پروفایل شخصی خود و تایید اطلاعات مندرج در آن می‌توانید لیست کد رشته‌های مورد نظر خود را براساس اولویت‌بندی وارد کنید. توجه داشته باشید که چیدمان کد رشته‌ها بسیار مهم است و روی نتیجه‌ی نهایی و قبولی شما در دانشگاه اثر می‌گذارد. به همین دلیل، توصیه می‌شود از مشاوره ثبت‌نام دانشگاه استفاده کنید. در زمان وارد کردن اعداد کد هر رشته دقت داشته باشید تا کد رشته‌ی دیگری را به اشتباه ثبت نکنید.

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری

داوطلبین بعد از اعلام نتایج کنکور به دنبال تاریخ انتخاب رشته هستند. سازمان سنجش هرساله بعد از برگزاری آزمون سراسری به مرور زمان در طی چند هفته، همه‌ی اطلاعات لازم را روی سایت این سازمان قرار می‌دهد. دانش‌آموزان که به فکر انتخاب رشته کنکور تجربی و سایر رشته‌های این آزمون هستند با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری به همه‌ی اطلاعات دسترسی پیدا می‌کنند.

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری بعد از ورود به سایت سازمان سنجش نیز به راحتی قابل رویت است. به طورکلی و طبق روال چند سال گذشته، معمولا زمان انتخاب رشته کنکور سراسری اواسط مردادماه تعیین می‌شود که طی بازه‌ی زمانی چند روزه (کمتر از 1 هفته) داوطلبین می‌توانید با کمک مشاوره انتخاب رشته کنکور، این فرآیند مهم و حساس را انجام دهند.

توجه به رشته‌های نیمه‌متمرکز با کمک مشاوره انتخاب رشته کنکور

لیست رشته‌های نیمه‌متمرکز یکی از مواردی است که در زمان انتخاب رشته کنکور، داوطلبین با آن برخورد دارند. این رشته‌ها قوانین پذیرش در دانشگاه و تحصیل خاصی دارند و داوطلب نباید بدون آگاهی از شرایط پذیرش هر رشته آن را در اولویت‌بندی لیست انتخاب رشته خود قرار دهد. دانش‌آموزان برای قبولی در رشته‌های دارای شرایط خاص علاوه بر کسب رتبه و تراز مناسب، باید در جلسه مصاحبه یا آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها مقصد شرکت کند.

مشاوره انتخاب رشته کنکور در این بخش نیز نقش مهمی دارد و با شرح قوانین هر دانشگاه برای پذیرش دانشجو، بسیاری از مسائل را در ذهن محصل روشن می‌کند تا راحت‌تر تصمیم بگیرد و شک‌وتردیدهایش برطرف شود. توجه به برخی از این رشته‌ها بسیار مهم است و این رشته‌ها مورد علاقه‌ی بخش بزرگی از داوطبین قرار دارند. برای مثال رشته‌های تحصیلی دانشگاه فرهنگیان در این لیست قرار دارند و دانش‌آموزی که قصد تحصیل در رشته دبیری را دارد، ابتدا باید با قوانین و شرایط دانشگاه آشنایی پیدا کند. برای اینکه اطلاعات کافی از همه‌ی دانشگاه‌ها و رشته‌های دارای شرایط خاص به دست آورید، مقاله‌ی رشته‌های نیمه متمرکز چیست؟ مجله استادبانک را مطالعه کنید.

تاثیر سهمیه‌ها در انتخاب رشته کنکور سراسری

سهمیه‌های کنکور سراسری در چند دسته‌بندی مختلف وجود دارند که هر کدام به نوعی روی پذیرش داوطلب در رشته و دانشگاه موردنظرش تاثیرگذار هستند. جدا از اینکه دانش‌آموز برای انتخاب رشته کنکور ریاضی یا هر کدام از شاخه‌های آزمون سراسری اقدام می‌کند، توجه به این سهمیه‌ها مهم است و حتی برخی از آن‌ها سرنوشت قبولی داوطلب را تغییر می‌دهند. در لیست زیر انواع سهمیه‌های انتخاب رشته کنکور سراسری را مشاهده می‌کنید:

  • سهمیه مناطق
  • سهمیه رزمندگان
  • سهمیه جانبازان
  • سهمیه ایثارگران
  • سهمیه آموزگاران
  • سهمیه بهیاران
  • سهمیه خانواده شهیدان

میان این لیست طولانی سهمیه‌ها، سهمیه مناطق برای همه‌ی داوطلبین در نظر گرفته می‌شود و داوطلبان یک سهمیه دیگر نیز مانند: سهمیه رزمندگان یا خانواده ایثارگران هم می‌توانند داشته باشند. بنابراین، هر دانش‌آموز در بیشترین حالت از دو سهمیه بهره می‌برد. طبیعی است که برای داوطلبینی که یک سهمیه دارند، رتبه‌شان در همان یک سهمیه در نظر گرفته می‌شود. اما، برای داوطلبین دارای دو سهمیه، یک رتبه براساس منطقه و یک رتبه براساس سهمیه اعلام می‌شود که در زمان سنجش، بهترین رتبه داوطلب مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

منظور از بومی گزینی چیست؟ مشاوره انتخاب رشته کنکور در مورد پذیرش کشوری، استانی و ناحیه‌ای

منظور از بومی گزینی چیست؟ مشاوره انتخاب رشته کنکور در مورد پذیرش کشوری، استانی و ناحیه‌ای

برخی از رشته‌های ارائه شده در دفترچه‌ انتخاب رشته کنکور سراسری، برای پذیرش دانشجو در دانشگاه اولویت‌های خاصی دارند. یکی از مشهورترین و مهم‌ترین این اولولیت‌بندی‌ها متعلق به دانشگاه فرهنگیان است که برای جذب دانشجو در رشته دبیری از سیاست بومی‌گزینی استفاده می‌کند. البته این شیوه‌ی گزینش به چند دسته‌بندی مختلف تقسیم‌ می‌شود که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

تاثیر رشته‌های کشوری در قبولی داوطلبین

برخی از رشته‌های کنکور سراسر در همه‌ی استان‌های کشور وجود ندارند. اگر رشته‌ی موردنظر داوطلب در دو قطب همجوار محل اقامت او ارائه نشود و فقط در برخی از شهرهای کشور به صورت پراکنده وجود داشته باشد آن رشته کشوری نامیده می‌شود. پذیرش در این رشته‌ها میان همه‌ی سهمیه‌ها انجام می‌شود، ولی هر سهمیه ظرفیت خاصی دارد. برای مثال 30 درصد از ظرفیت پذیرش برخی از رشته‌های علوم‌پزشکی متعلق به سهمیه رزمندگان و ایثارگران است و 70 درصد باقی‌مانده میان سهمیه‌های دیگر تقسیم می‌شود.

رشته‌های استانی در انتخاب رشته کنکور

این رشته‌ها به طور تقریبی در همه‌ی استان‌های کشور ارائه می‌شوند و در دانشگاه‌های سراسر ایران وجود دارند. به همین دلیل، بیشترین ظرفیت این رشته به دانشجویان بومی هر استاد تعلق می‌گیرد. هدف اصلی این سیاست تامین نیروی متخصص در هر استان عنوان شده است.

تاثیر رشته‌های بومی، قطبی و ناحیه‌ای

طرح بومی گزینی با هدف جذب دانشجوی بومی هر شهر و منطقه انجام می‌شود. اما برخی از رشته‌ها در استان موردنظر وجود ندارند، ولی در استان‌های همجوار ارائه می‌شوند. به همین دلیل، دسته‌بندی‌های ناحیه‌ای و قطبی نیز تعریف شده است که ظرفیت پذیرش خاص خود را داند. در این روش، 80 درصد سهمیه متعلق به داوطلبین منطقه‌ی مربوطه (قطب، ناحیه، استان) و 20 درصد باقی‌مانده برای سهمیه آزاد است.

در این بخش با انواع سهمیه‌بندی‌های منطقه‌ای آشنا شدید. این روش از سهیمه‌بندی در زمان انتخاب رشته کنکور انسانی، ریاضی، تجربی، زبان و هنر اهمیت دارد و فرقی نمی‌کند شما داوطلب کدام رشته باشید. بنابراین، بهتر است هر اقدامی از مشاوره تحصیلی انتخاب رشته کنکور کمک بگیرید تا با اطلاعات کافی و کمترین خطر ممکن این نوع از رشته‌ها را در لیست انتخابی خود قرار دهید.

اهمیت اولویت‌بندی در زمان چیدمان لیست انتخاب رشته

داوطلبین برای انتخاب رشته کنکور دانشگاه‌های سراسری مجاز به انتخاب 150 کد رشته و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب 100 کد رشته هستند. اما این تعداد بالای حق انتخاب، نباید باعث سهل‌انگاری دانش‌آموز شود. یکی از دلایل مهم توصیه به کمک گرفتن از مشاوره انتخاب کنکور، توجه به همین موضوع است که پاسخ نهایی سوال مشاور بگیریم یا نه؟ را مشخص می‌کند و اهمیت داشتن مشاور کنکور را نشان می‌دهد.

نحوه‌ی پذیرش دانشجویان به صورتی است که ابتدایی‌ترین انتخاب‌های‌شان مورد بررسی قرار می‌گیرد و به همین ترتیب رو به پایین یکی پس از دیگری سنجیده می‌شود. بنابراین اولویت‌بندی در زمان چیدمان لیست انتخاب رشته کنکور بسیار مهم است و باعث می‌شود تا فرصت پذیرش و قبولی در دانشگاه‌های موردنظر از دست نرود.

پیشنهاد می‌شود داوطلبین بیشتر از نیمی از رشته‌های انتخابی خود را به صورت واقع‌بینانه و براساس رتبه و تراز کسب‌شده اولویت‌بندی کنند. در گام بعد حدود 30 درصد انتخاب‌ها می‌تواند خوشبینانه در نظر گرفته شود که این انتخاب‌ها، رویاهای داوطلب برای ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه‌های کشور هستند. بخش آخر فرم نیز، متعلق به انتخاب‌های بدبینانه است که شانس داوطلب برای قبولی در آن‌ها بالا است. رشته‌های دانشگاه‌های غیرانتفاعی یا رشته‌های کم‌طرفدار در این لیست قرار دارند.

عوامل مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری

عوامل مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری

هر انتخابی در زندگی، محصول برخی از انگیزه‌ها، نیازها، اهداف و عوامل متعددی است. انتخاب رشته کنکور سراسری به عنوان یکی از مهم‌ترین تصمیمات مسیر تحصیلی دانش‌آموزان، باید باتوجه به معیارهای مختلفی انجام شود. در ادامه برخی از مهم‌ترین عواملی که روی انتخاب رشته اثر می‌گذارند و باید به آن‌ها توجه داشت را بررسی می‌کنیم:

1.علاقه و استعداد دانش‌آموز در انتخاب رشته کنکور

مهم‌ترین فاکتور در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، علاقه داوطلب است. هرچند در برخی از موارد دانش‌آموز به دلیل رتبه نچندان مطلوب، مجور به ورود به رشته‌های دیگری می‌شود، ولی در هر صورت باید به علاقه و استعداد داوطلب بهای بسیاری داد. گاهی داوطلبین به دلیل کسب رتبه‌های عالی، تصمیم می‌گیرند در رشته‌های پرطرفدارتر یا سخت‌تر تحصیل کنند، بدون اینکه علاقه داشته باشند. در چنین وضعی، داشتن مشاوره انتخاب رشته کمک بزرگی به دانشجوی آینده است تا انتخابی اصولی داشته باشد و حواشی را کنار بگذارد.

2.دانشگاه و اهمیت مشاوره انتخاب رشته

بدون تردید درس خواندن در دانشگاه‌های برتر کشور، رویایی بسیار از داوطلبین است و این مسئله از معیارهای تعیین‌کننده در زمان انتخاب رشته شناخته می‌شود. از طرفی دیگر، نوع دانشگاه نیز به همین اندازه اهمیت دارد. این موضوع برای داوطلبینی که رتبه‌های پایین‌تری می‌آورند، قابل لمس‌تر است و گاهی باید میان تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی یا پیام‌نور انتخابی نچندان ساده داشته باشند.

این هم از مواردی است که باید از مشاوره انتخاب رشته کمک گرفت تا بهترین راه و مسیر را نشان دهد. مشاور ابتدا به صورت دقیق معرفی انواع دانشگاه‌ها در ایران را برای داوطلب انجام می‌دهد و سپس باتوجه به انتخاب‌های پیش‌رو بهترین گزینه را برای او مشخص می‌کند.

3.شهر محل تحصیل دانشجو

کوچ تحصیلی از استانی به استانی دیگر یا حتی از شهری به شهری دیگر در یک استان، ساده نیست و علاوه بر مخارج مالی از نظر روانی نیز داوطلب را تحت فشار قرار می‌دهد. بنابراین بدون هیچ تردید یکی از مهم‌ترین عوامل در زمان انتخاب رشته کنکور، توجه به شهر محل تحصیل است. باید توجه کرد که آیا دانشجو از نظ روحی، فرهنگی و خانواده، توانایی پذیرش این تغییر را دارد؟ آیا رشته و دانشگاه انتخابی ارزش این تصمیم را دارند؟

4.بازارکار رشته انتخابی و میزان درآمد

هدف از تحصیل در نهایت، پیدا کردن کار و کسب درآمد است. یکی از مواردی که در مشاوره انتخاب رشته کنکور روی آن تاکیید می‌شود، بازارکار رشته‌ها و آینده شغلی است. شناخت پردرآمدترین رشته‌های دانشگاهی در ایران و بررسی میزان علاقه و استعداد داوطلب در هر رشته، عواملی هستند که به طور مستقیم روی انتخاب نهایی اثر می‌گذارند و باید به آن‌ها توجه داشت.

این 4 عامل به یکدیگر ارتباط دارند و باید در زمان انتخاب رشته کنکور به همه‌ی آن‌ها تا حدودی توجه داشت و براساس یک برآیند کلی تصمیمی دقیق و مناسب گرفت.

بهترین انتخاب رشته کنکور سراسری با مشاوران تحصیلی استادبانک

انتخاب رشته کنکور سراسری، آخرین گام مهم در مسیر طولانی و سخت دوران کنکور است که حکم نهایی ورود به دانشگاه داوطلب را امضاء می‌کند. میزان حساسیت در روزهای انتخاب رشته بسیار بالا است و دانش‌آموز و والدین تمرکز کافی را ندارند و این موضوع ممکن موجب به انتخابی احساسی و به دور از منطق شود.

از طرفی دیگر، دفترچه انتخاب رشته کنکور شامل جزئیات و بند و قوانین بسیاری می‌شود که توجه به برخی از آن‌ها بسیار مهم و حیاتی است. به همین دلایل است که باید از مشاوره انتخاب رشته کنکور کمک گرفت. سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک با جمعی از برترین مشاورین کنکور و انتخاب رشته ایران را در دسترس داوطلبین عزیز قرار داده است.

مشاوران استادبانک با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت خدمات در دسترس داوطلبین و والدین سراسر کشور هستند تا بهترین انتخاب رشته کنکور را پشت‌سر بگذارند و بالاترین شانس قبولی در رشته و دانشگاه موردنظر را برای خود ایجاد کنند.

اگر برای انتخاب مشاور نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال و مشکل، می‌توانید با شماره 91005343  021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است.

بهترین مشاوره انتخاب رشته کنکور چگونه است؟

برای داشتن بهترین مشاوره انتخاب رشته کنکور باید از مشاوری کاربلد و باتجربه کمک گرفت تا همه‌ی جوانب درسی و شرایط دانش‌آموز را در نظر بگیرد، سپس مناسب‌ترین گزینه‌ها را به او نشان دهد.

انتخاب رشته کنکور سراسری در کدام سایت انجام می‌شود؟

انتخاب رشته کنکور سراسری در سایت سازمان سنجش کشور به آدرس sanjesh.org انجام می‌شود.

در انتخاب رشته کنکور باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

در زمان انتخاب رشته کنکور باید به عواملی مانند: علاقه داوطلب، شهر محل تحصیل، دانشگاه و غیره دقت کرد. در این مقاله مشاوره تحصیلی استادبانک به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است.