معرفی رشته کامپیوتر – بررسی بازار کار رشته کامپیوتر در مصاحبه با فاطمه بشارت نیا
آنچه مطالعه خواهید کرد
رشته مهندسی کامپیوتر یکی از پرطرفدارترین و بهترین رشتههای گروه علوم ریاضی است. در واقع در حال حاضر جزو اولین انتخابهای داوطلبان کنکور ریاضی در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری است. اگر در مشاوره تحصیلی نیز پرس و جو کنیم، طبق آماری که به ما میدهد، رشته مهندسی کامپیوتر از لحاظ تخصص، پرطرفدار بودن این رشته در بین رشته های دانشگاهی ریاضی و همچنین بازار کار و درآمد رشته کامپیوتر، در بین داوطلبان کنکور سراسری، جایگاه بالایی دارد.
اما این رشته به چه دلیل در حال حاضر، در زمان انتخاب رشته کنکور، جزو پرطرفدارترین رشتههای ریاضی محسوب میشود؟ در بخش معرفی رشته کامپیوتر، گرایشهای این رشته شامل چه مواردی بوده و بازار کار رشته کامپیوتر در شرایط امروزی به چه صورت است؟
در این مطلب و در مصاحبه باخانم فاطمه بشارت نیا (از اساتیدبرتر استادبانک) به بررسی و معرفی رشته کامپیوتر ، بازار کار رشته کامپیوتر، گرایشهای مهندسی کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر و همچنین به بهترین گرایش رشته کامپیوتر میپردازیم.
مشاوره تحصیلی بهترین فرد برای انتخاب رشته کنکور ریاضی ۱۴۰۲
یکی از بهترین افراد برای قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر و سایر رشتههای تاپ ریاضی، مشاوره انتخاب رشته ریاضی است. داوطلبان کنکور بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور توسط سازمان سنجش و مشخص شدن تراز و رتبه قبولیشان، باید تا مهلت انتخاب رشته، از تمام قوانین و ضوابط دفترچه انتخاب رشته کنکور آگاه شده و باتوجه به علائق خود، سهمیهبندیها، بررسی تراز و رتبههای مشابه نفرات قبلی کنکور در رشتههای موردنظرشان، یک انتخاب رشته موفق داشته باشند.
در این زمینه بهترین فرد، مشاوره انتخاب رشته ریاضی است که میتواند کمک شایانی به داوطلبان کنکور سراسری کند. زیرا او با تجربه سالهای مشاوره در زمینه کنکور و با داشتن اطلاعاتی کامل در زمینه قوانین و ضوابط سازمان سنجش برای انتخاب رشته، میتواند فرد مناسبی در این روزهای حساس و نزدیک به انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ باشد.
شما میتوانید با کلیک روی لینک زیر، به بخش مشاوره انتخاب رشته مراجعه کرده و شانس خود را برای یک انتخاب رشته موفق امتحان کنید.
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر از زبان دانشجویان
مهندسی کامپیوتر از همان رشتههای سخت و خشک دانشگاهی است که از ترمهای اول شما را از ادامه دادن پشیمان میکند! نه این جمله یک تعریف درست، از رشته مهندسی کامپیوتر نیست. اتفاقاً در زمان انتخاب رشته کنکور ریاضی، داوطلبانی رشته مهندسی کامپیوتر را برای ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب کرده که به شدت با فضای کامپیوتر، محیط دیجیتال و برنامهنویسی علاقهمند هستند. از درسهای تئوری و عملی این رشته آگاه بوده و با همه سختی و پیچیدگی آن، به خوبی دوره تحصیل را خود پاس میکنند.
البته باید بگوییم جذابیت رشته کامپیوتر نه در دوره کارشناسی، که بیشتر در دوره کارشناسی ارشد مشخص میشود. زیرا در دوره کارشناسی ارشد، میتوان تمام دروس نظری و آموزشهایی که دیده را به صورت عملی کار کرد. اما اگر بخواهیم وارد جزییات رشته کامپیوتر شویم، باید به چه مطالبی بپردازیم؟
در ادامه نیز مطالب زیر را خواهیم خواند:
- مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات چه تفاوتی با مهندسی کامپیوتر دارد؟
- زیر شاخههای رشته کامپیوتر چه چیزهایی هستند؟
- گرایشهای رشته کامپیوتر در مقطع کاردانی کدامها هستند؟
- رشته کامپیوتر کاردانش به چه صورت است؟
۱. لطفاً خودتون رو به ما معرفی کرده و توضیح داده که چطور با رشته کامپیوتر آشنا شدید؟
سلام من فاطمه بشارتنیا هستم؛ دکتری مهندسی کامپیوتر نرم افزار از دانشگاه شهید بهشتی دارم. زمینه علاقه من از دوران دبیرستان به این رشته مشخص شد. همین علاقه باعث شد تا این رشته رو در مقطع کارشناسی در دانشگاه شیراز قبول شم و در مقطع کارشناسی ارشد هم مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات رو ادامه بدم. به دلیل علاقه زیاد نسبت به رشته مهندسی کامپیوتر، کتاب ++C و 17 مقاله در این زمینه نوشتم که دو تا از این مقالات، جزو مقالات برتر در این رشته و دانشگاه شد.
۲. لطفاً راجع به گرایشهای مهندسی کامپیوتر و بازار کار رشته کامپیوتر توضیح دهید؟
در خصوص معرفی رشته کامپیوتر و گرایشهای مهندسی کامپیوتر و بازار کار رشته کامپیوتر اطلاعات زیادی وجود داره، اما اگر من بخوام که به صورت جامع و کلی در مورد این گرایشها صحبت کنم، میتوانم به موارد زیر اشاره کنم:
گرایش نرم افزار | برنامه و اپلیکیشن بسازیم؟
این گرایش رشته کامپیوتر برای افرادی مناسب است که به سر و کله زدن با نرمافزارهای مختلف و طراحی آنها علاقهمند هستند. دوست دارید بیشتر وقتتان را روبهروی لپتاپ یا کامپیوتر گذرانده و در دنیای دادهها و کدها غرق شوید؟ تبریک میگوئیم! رشته مناسبی را انتخاب کردهاید.
میتوانیم این گرایش را به نوعی روح رشته کامپیوتر معرفی کنیم که بخشهای غیر قابل لمس را در برمیگیرند. در این گرایش با انواع نرمافزارها آشنا میشوید و کدنویسی برای ساخت انواع برنامهها را یاد میگیرید.
گرایش سخت افزار | تعمیر کامپیوتر یا ساختن آن؟
این گرایش به معماری کامپیوتر نیز معروف است. در گرایش سختافزار، مهندسها به طراحی سختافزاری و کنترل سختافزاری و به مطالعه و بررسی طراحی و کنترل شبکههای کامپیوتری میپردازند.
این گرایش برعکس نرمافزار به بدنه و فیزیک کامپیوترها مربوط میشود. برای موفقیت در گرایش سخت افزار باید بتوانید درک درستی از قطعات مختلف کامپیوتر داشته باشید و در آینده نزدیک حتی طراحی هم انجام دهید. اگر بتوانید برای ادامه تحصیل به یک کشور دیگر بروید، جای کار و پیشرفت زیادی خواهید داشت.
جان کلام اینکه با وارد شدن به این گرایش، باید در زمينه توليد ابزارها و طراحی مدارهای ديجيتال کار کنید. شاید الان این موضوعات خیلی قلمبه سلمبه باشد و چیزی از آنها سر درنیاورید؛ اما با گذشت زمان و مطالعه عمیق و کار کردن، میتوانید از پس این اصطلاحات کامپیوتری بربیایید.
گرایش فناوری اطلاعات (IT) | شبکههای اجتماعی جدید بسازید!
یکی دیگر از گرایشهای جدیدتر و کاربردیتر این رشته در بخش معرفی رشته کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات (IT) است. همه ما در طول زندگی روزمرهمان از انواع فناوریهای مختلف استفاده میکنیم و اصلاً نمیتوانیم نبود این شاخه از علم را نادیده بگیریم.
خوبی این گرایش در این است که در کشور ما حسابی پر رونق است و میتوان در آن پیشرفت زیادی داشت. به طور مثال میتوان در زمینههایی مانند پروژههای خدمات الکترونیکی مثل تجارت الكترونیکی، پرداخت، تحقیق در زمینه سیستم عاملهای هوشمند و شبکههای اجتماعی فعالیت کرد. این گرایش واقعاً کاربردی بوده و همه فعالیتهای آن به زندگی روزمره ما ارتباط دارد.
نکته مهم: گرایشهای دوره کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر در ادامه معرفی شدهاند و به علت اهمیت گرایش هوش مصنوعی، این گرایش به تفصیل توضیح داده شده است.
- معماری کامپيوتر
- مهندسی نرمافزار
- هوش مصنوعی
- الگوريتم و محاسبات
گرایش هوش مصنوعی | ما باهوشتریم یا کامپیوترهای نسل جدید؟
گرایش هوش مصنوعی یکی از جذابترین و بهترین گرایش رشته کامپیوتر است که خود این رشته شامل چندین زیرشاخه میشود. اما پیش از توضیح در خصوص این گرایشها به معرفی رشته کامپیوتر و بازار کار رشته کامپیوتر در این زیرشاخه هوش مصنوعی میپردازیم.
در واقع در گرایش هوش مصنوعی در زمانِ نیاز به کامپیوترها به یاری انسان آمده و معمولاً بهترین تصمیمگیری را برای سرعت بخشیدن به کارها انجام میدهند. از آنجایی که این گرایش یکی از جذابترین گرایشهای کامپیوتر است، با خلاقیت و علاقه بازار کار خوبی خواهد داشت.
حالا اگر دوباره برگردیم به سراغ گرایشهای مهندسی کامپیوتر در زیر شاخه هوش مصنوعی، این زیر شاخهها شامل موارد زیر میشوند:
یادگیری ماشین: به مطالعه و ساخت سیستمهایی با قابلیت یادگیری از دادهها میپردازد.
بینایی ماشین: فناوری و روشهای مورد استفاده برای بهتر شدن شناسایی و تحلیل خودکار وابسته به تصویر در کاربردهایی مانند بازرسی خودکار، کنترل روند و هدایت روبات در صنعت است.
پردازش زبان طبیعی: یکی از زمینههای علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی و زبانشناسی است که به تعامل کامپیوتر و زیان انسان (طبیعی) میپردازد.
رباتیک: رباتیک شاخهای از تکنولوژی است که به طراحی، ساخت، عملیات و کاربرد روباتها و سیستمهای کامپیوتری برای کنترل، فیدبک حسگرها و پردازش اطلاعات میپردازد.
شبکه عصبی: این مدل از شبکههای عصبی مصنوعی مدل الهامگرفته شده از سیستم عصبی مرکزی حیوانات (به ویژه مغز) است که توانایی یادگیری دستگاه و تشخیص الگو را هم دارند. این شبکهها معمولاً سیستمی از عصبهای به هم پیوسته هستند که میتوانند مقادیر ورودی را با تزریق اطلاعات در شبکه محاسبه کنند.
در ادامه توضیحات خانم بشارت نیا، به توضیح مفصلتر و کاملتری راجع به رشته کامپیوتر و گرایشهای آن میپردازیم.
رشته مهندسی کامپیوتر چند ترم است؟
در بخش معرفی رشته مهندسی کامپیوتر، این رشته همانند سایر رشتههای فنی و مهندسی، در مدت ۴ سال به دانشجویان ارائه میشود. البته برای گذراندن رشته مهندسی کامپیوتر، دانشجویان حداکثر باید تا ۶ سال موفق به پاس کردن تمام واحدهای درسی خود شوند. در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر، ۱۴۰ واحد درسی وجود داشته که شامل موارد زیر است:
- دروس عمومی و دروس پایه؛
- دروس اصلی؛
- دروس تخصصی؛
- دروس اختیاری و دروس تخصصی اختیاری؛
مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر شامل ۲۲ واحد دروس عمومی، ۱۹ واحد دروس پایه، ۶۷ واحد دروس تخصصی و ۲۹ واحد دروس اختیاری است. هر دانشجو در هر نیمسال تحصیلی میتواند حداقل ۱۲ و حداکثر ۲۰ واحد درسی را انتخاب کند.
در مقطع کارشناسی، از سال ۱۳۹۵، دانشجویان این رشته دروس مشترکی داشته و گرایشبندی دیگر نیست. اگر فارغالتحصیلان علاقمند به ادامه تحصیل در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد باشند، میتوانند یکی از گرایشهای زیر را در مدت زمانی دو ساله و با ۳۲ واحد درسی، پاس کنند. گرایشهای رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد به شرح زیر است:
- مهندسی کامپیوتر با گرایش معماری سیستمهای کامپیوتری
- مهندسی کامپیوتر با گرایش مهندسی نرمافزار
- مهندسی کامپیوتر با گرایش شبکههای کامپیوتری
- مهندسی کامپیوتر با گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز
- مهندسی کامپیوتر با گرایش رایانش امن
گرایشهای رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع دکتری نیز شامل گرایشهای زیر است که دانشجویان مقطع دکتری باید یکی از این گرایشها را در مدت ۲ الی ۳ سال با ۳۶ واحد درسی، پاس کنند.
- مهندسی کامپیوتر با گرایش نرمافزار
- مهندسی کامپیوتر با گرایش معماری کامپیوتر
- مهندسی کامپیوتر با گرایش هوش مصنوعی
- مهندسی کامپیوتر با گرایش الگوریتمها و محاسبات
- مهندسی کامپیوتر با گرایش شبکههای کامپیوتری
- مهندسی کامپیوتر با گرایش رایانش امن
نرمافزارهای کاربردی رشته مهندسی کامپیوتر کدام نرمافزارها است؟
نرمافزارهای زیر، از کاربردیترین و مهمترین نرمافزارهایی است که به عنوان دانشجوی این رشته در بخش معرفی رشته کامپیوتر دانشگاه، بهتر است روی آنها یا برخی از آنها مهارت داشته باشید.
- نرمافزار Python
- نرمافزار Matlab
- نرمافزار ویژوال استودیو
- نرمافزار Intellij IDEA
- نرمافزار Xampp
- نرمافزار PhpStorm
- نرمافزار Android Studio
- نرمافزار Power Designer
- نرمافزار MySQL
- نرمافزار Netbeens
- نرمافزار ++C
- نرمافزار QBasic
- نرمافزار Turbo Pascal
۳. رتبه لازم برای مهندسی کامپیوتر چقدر است؟ با بالای ۵۰۰۰ هم میشود قبول شد؟
جواب دادن به این سوال سخت است! چرا؟ چون اول باید مشخص کنیم که دوست دارید در چه شهر و دانشگاهی قبول شوید؟ کدام گرایش را بزنید؟ مهندسی کامپیوتر سخت افزار میخواهید یا نرمافزار و کلی سوال مهم دیگر.
اگر بخواهیم خوشبینانه فکر کنیم، با رتبه ۵۰۰ میتوانید در یکی از دانشگاههای تهران قبول شوید. ولی برای قبولی در سایر دانشگاههای معتبر سراسری تا ۲۵۰۰ هم جا دارید. البته بستگی دارد که کجا زندگی کرده یا به کدام دانشگاه فکر میکنید. وگرنه میتوانید با رتبه حدودا ۷۰۰۰ در یکی از دانشگاههای سراسری قبول شوید.
برای مثال با بررسی کارنامههای قبولی داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۰، رتبه دانشجوی مرد با سهمیه ایثارگران، ۱۰۵ بوده که در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران پذیرش شدهاند. رشته کامپیوتر برای دختر با سهمیه منطقه ۱، رتبه ۳۸۶ بوده که در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت تهران قبول شده است.
البته به دلیل اینکه بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر، بسیار پرسود و مناسب است، رقابیت بین داوطلبان کنکور ریاضی برای ورود به این رشته بسیار زیاد شده است. وجود این رقابت، رسیدن به رتبه و تراز مناسب قبولی در رشته کامپیوتر در دانشگاه، سخت کرده است. بنابراین بهتر است برای قبولی در این رشته، از ابتدای سال تحصیلی شروع به مطالعه کنکوری کرده و در این راه از کمک معلم خصوصی برای تقویت دروس نیز غافل نشوید. زیرا معلم خصوصی میتواند نحوه مطالعه صحیح برای کنکور را به شما آموزش داده و فنون تستزنی را با شما کار کند.
۴. بهترین دانشگاه ایران در خصوص رشته کامپیوتر کدام است؟
شاید سوال مهم خیلی از بچه درسخوانها این باشد که حالا که رتبه مناسب برای وارد شدن به این رشته را دارم، کدام دانشگاه را انتخاب کنم؟ دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، علم و صنعت، شهید بهشتی، خواجه نصیرالدین طوسی، تربیت مدرس، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان و در نهایت فردوسی مشهد دانشگاههای برتر مهندسی کامپیوتر در کشور هستند.
یک سوال که ممکن است برای خیلی از داوطلبان کنکور پیش بیاید، این است که میتوانیم مهندسی کامپیوتر رشته تجربی قبول شویم؟ جواب بله است. در واقع مهم نیست که شما چه رشتهای در دبیرستان خواندهاید؛ مهم این است که در چه رشتهای کنکور میدهید. پس اگر به این رشته علاقه داشته، میتوانید در کنکور ریاضی شرکت کنید.
۵. هنرستانیها چطور میتوانند این رشته را ادامه دهند؟
خیلی از افراد از همان ابتدای دبیرستان این رشته را انتخاب کرده و به نوعی مسیر هموارتری برای خود پیدا میکنند. عزیزانی که وارد رشته کامپیوتر در هنرستان میشوند، آن را در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاههای فنی و حرفهای ادامه میدهند. بعد از آن دانشگاههای سراسری پذیرای این علاقهمندان در مقاطع ارشد و دکترا است.
معرفی انواع دانشگاهها در ایران، دانشگاههای ایران را بهتر بشناسید!
رشته مهندسی کامپیوتر یکی از پرطرفدارترین و بهترین رشتههای گروه علوم ریاضی است. در واقع در حال حاضر جزو اولین انتخابهای داوطلبان کنکور ریاضی در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری است. اگر در مشاوره تحصیلی نیز پرس و جو کنیم، طبق آماری که به ما میدهد، رشته مهندسی کامپیوتر از لحاظ تخصص، پرطرفدار بودن این رشته ...
۶. بازار کار رشته کامپیوتر و درآمد رشته کامپیوتر چطور است؟
بازار کار رشته کامپیوتر چه برای خانمها و چه برای آقایون مناسب است. حتی در این رشته و در شغلهای رشته کامپیوتر میتوانند به صورت نیمه وقت و پروژهای مشغول به کار شوند. درآمد رشته کامپیوتر و بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر کاملاً بستگی به میزان کارکرد و حرفه و مهارت فرد دارد. اما به طور کلی بازار کار رشته کامپیوتر تا به حال اشباع نشده و و در هر زمانی جامعه به مهندسین کامپیوتر نیاز دارد.
به طور کلی آینده شغلی رشته مهندسی کامپیوتر نرم افزار و گرایشهای دیگه این رشته درخشان هست. بازار کار رشته کامپیوتر در حوزه شبکه هم در ایران خوب بوده و مورد استقبال اکثر فارغالتحصیلهای رشته کامپیوتر قرار گرفته است. دانشجویان میتوانند با گذروندن دورههای آموزشی مثل network+ مهارتهای خود را افزایش دهند که بعدها باعث افزایش درآمد رشته کامپیوتر هم میشود.
مهندسان کامپیوتر میتوانند در شرکتهای تولید کننده قطعات، دستگاهها و مراکز صنعتی و تولیدی، تولید کننده نرم افزار، قطعات و غیره کار کنند. برنامهنویسی برای سایتها، تجزیه و تحلیل سیستمهای نرمافزاری و طراحی مجموعههای نرمافزاری از دیگر زمینههای شغلی مهندسان رایانه است.
تحقیق درباره زبانهای برنامهنویسی و آموزش و پژوهش درباره سیستم عاملها و الگوریتمها نیز از دیگر زمینههای شغلی این رشته است.
۷. فردی که سراغ بازار کار رشته کامپیوتر و شغلهای رشته کامپیوتر میرود باید چه روحیهای داشته باشد؟
- بازار کار رشته کامپیوتر بیشتر از هر مسئلهای نیاز به روحیه تیمی دارد. فرد ممکنه در بعضی پروژهها با چندین نفر در تعامل باشد. در صورت عدم سازگاری با گروه در بازار کار رشته کامپیوتر به مشکل بر میخورد.
- مسئولیتپذیری هم از جمله روحیههایی بوده که نه تنها کسی که در بازار کار رشته کامپیوتر فعالیت داشته بلکه در تمامی رشتهها باید داشته باشد.
- هوش حل مسئله داشته باشد. بچهها باید هوش حل مسئله و تجزیه و تحلیل و آشنایی ریاضی رو داشته باشند.
- پایه ی ریاضی قوی هم با توجه به موارد بالا یکی از نیازهای رشته مهندسی کامپیوتر است.
- کسب اطلاعات جدید و به روز برای یک مهندس کامپیوتر خیلی مهم است.
- سختکوشی و خلاقیت بالا هم لازمه ورود به این رشته است.
۸. فردی که سراغ بازار کار رشته کامپیوتر و شغلهای رشته کامپیوتر میرود باید چه مهارتهای عمومی رو داشته باشد؟
- اصلیترین مهارتی که فرد قبل از ورود به بازار کار رشته کامپیوتر باید کسب کند، یادگیری زبان انگلیسی است. این مهارت نه تنها در رشته کامپیوتر بلکه در تمامی رشته یکی از واجبات است.
- کلاسهایی که پایه ریاضی بچهها رو قوی کند، یکی از مهمترین مهارتهایی بوده که باید کسانی که وارد این رشته شده، داشته باشند.
- پایه دروس گسسته، آمار و احتمالات خوبی داشته باشند.
۹. به نظر شما چقدر امکان کارآفرینی در رشته مهندسی کامپیوتر وجود دارد؟
مهندسی کامپیوتر یکی از رشتههایی است که امکان کارآفرینی در آن خیلی بالاست. به طور مثال با ساختن یک اپلیکیشن کاربردی، فارغ التحصیلان به راحتی میتوانند که محیط استارت آپی را شروع کرده و کسب و کار آنلاین خود را راه بیاندازند.
برای مثال اپلیکیشنی مثل اسنپ، آپ و تپسی، یک نمونه کارآفرینی قوی از سمت تیم مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات یا نرم افزار و سخت افزار بوده، مثال خوبی برای نمایش توانایی فارغالتحصیلان این رشته و همچنین بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر است.
۱۰. آیا شما پیشنهاد میکنید که دانشجویان حین تحصیل مشغول به کار هم شوند؟
بله صد در صد. حتی یکی از پیشنهادهای من این هست که بچهها به دوره های کارورزی و حتی مدتی بدون حقوق هم مشغول به کار شوند. کار در حین تحصیل به بچهها، به افزایش مهارتهای کاربردیشان کمک بسزایی میکند. دراقع در این رشته، هرچقدر از محیط تئوری و آکادمیک دانشگاهی به سمت محیط عملی رفته و با بازار کار رشته کامپیوتر آشنا شوند، درآمد رشته کامپیوتر برایشان چشمگیرتر میشود.
به نظر من حتی فارغالتحصیلان با حقوق کم، مشغول به کار شده تا بتوانند رزومه خوبی رو برای آینده شغلیشان جمع کنند.
۱۱. درآمد مهندسی کامپیوتر چقدر است؟ آیا این رشته در ایران درآمدزا است؟
کسب درآمد در هر رشته و حوزه بستگی به خود شخص دارد. دوست دارید در یک مغازه تعمیر لوازم کامپیوتر مشغول شوید؟ مطمئناً نه! دوست دارید برنامهنویس ماهری باشید که کلی درخواست برای کدنویسی داشته و اصطلاحا “هر کسی شما را روی هوا بزند”؟ آخ جون، بله! پس باید تلاش کنید.
هیچ فردی بدون تلاش و تخصص به جای خاصی نخواهد رسید. در رشته کامپیوتر هم این موضوع اهمیت دارد. مهم نیست که در چه دانشگاهی درس میخوانید؛ وظیفه خود را به عنوان یک دانشجو به درستی انجام دهید تا راههای پیشرفت به روی شما باز شود.
شرایط ورود به رشته مهندسی کامپیوتر خیلی هم عجیب و خاص نیست و به ذهن باز و خلاق، اراده قوی و پشتکار زیاد نیاز دارد. اگر این شرطها را داشته باشید، حتماً درآمد عالی هم کسب میکنید. میتوان گفت در ایران مهندسی کامپیوتر نرم افزار نسبت به سختافزار پتانسیل بهتری برای کار و درآمدزایی دارد.
اگر قصد ادامه تحصیل در ایران را دارید، دور گرایش سختافزار را خط بکشید. چرا؟ جواب آن واضح است! چون این رشته آینده، بازارکار و کسب درآمد خوبی ندارد. شما شرکتی ایرانی را میشناسید که در زمینه تولید قطعات کامپیوتری فعالیت کند؟ مسلماً نه!
به طور کلی بازارکار مهندسی کامپیوتر در گرایش نرمافزار بهتر است و درآمدهای بالایی میتوان از آن به دست آورد. اگر در زمینه کامپیوتر کارتان را خوب انجام دهید، میتوانید ماهیانه تا بالای ۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشید. در صورتی که افراد خبره و کاربلد بیش از اینها درآمد داشته و نمیتوان سقفی برای درآمد آنها در نظر گرفت.
۱۲. سؤال آخر، فرصت مهاجرت چقدر در رشته مهندسی کامپیوتر مهیا است؟
تمامی گرایش های مهندسی کامپیوتر در کشورهای اروپایی با سطح بالاتری دنبال میشود. به همین دلیل افراد تنها با یک رزومه خوب و مقالههای ISI و مهارتهای بالا به راحتی میتوانند به کشورهایی مورد نظرشان مهاجرت کنند. اما در کشورهایی که بازار کار رشته کامپیوتر در آن خوب بوده، میتوانیم به استرالیا و کانادا اشاره کنیم. برای مثال برای مهاجرت به کشور کانادا و استرالیا اگر به زبان برنامه نویسی جاوا مسلط باشند، درآمد رشته کامپیوتر برایشان افزایش پیدا میکند.
بهترین دانشگاههای جهان در رشته کامپیوتر کدامند؟
بهترین دانشگاههای جهان در رشته کامپیوتر، به شرح زیر است:
- انیستیتو فناوری ماساچوست (MIT) در شهر کمبریج
- دانشگاه کارنگی ملون در آمریکا
- انیستیتو فدرال فناوری زوریخ سوییس
- دانشگاه ملی سنگاپور
- دانشگاه تورنتو
- دانشگاه نانیانگ سنگاپور
- دانشگاه ادینبورگ انگلستان
- دانشگاه سلطنتی لندن
- دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ
- دانشگاه تسینگوآ چین
توصیه استادبانک در مورد رشته مهندسی کامپیوتر
با این تفاسیر باید تا به حال در مورد رشته کامپیوتر اطلاعات خوبی گرفته باشید. مطمئناً هم همینطور است. چون از سایت استادبانک کمک میگیرید و ما همیشه به فکر ارائه مشاورههای خوب برای شما هستیم.
از آنجایی که مهندسی کامپیوتر رتبه بالایی میخواهد و برای موفق شدن در آن علاقه خیلی مهم است، در مورد انتخاب آن وسواس به خرج دهید و از تمام نکات مهم محتوا دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ و همینطور راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ استفاده کنید.
اگر هم در زمینه ارائه خدمات معلم خصوصی سوالی داشته یا برای انتخاب رشته نیاز به راهنمایی یا مشاوره دارید، روی لینک معلم خصوصی استادبانک کلیک کرده یا با شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ برای راهنمایی و مشاوره با مجموعه استادبانک ارتباط بگیرید. به امید روزی که همه دانشآموزان و دانشجویان در رشتههای موردعلاقه خود ادامه تحصیل دهند.
این رشته همانند بسیاری از رشته های دیگر مهندسی در ایران اشباع شده است. اما برای افراد متخصص و دارای هوش و خلاقیت همیشه اوضاع متفاوت است. اگر قصد مهاجرت دارید، این رشته انتخاب درستی است.
هر کدام از دانشگاههای برتر تهران بین ۵۰ ـ۷۰ نفر به صورت روزانه و همینطور شبانه دانشجو میپذیرند.
در سالهای اخیر میانگین حداکثر رتبه برای قبولی در این رشته ۱۱۵ هزار بوده است. البته با این رتبه انتظار قبولی در دانشگاههای سراسری و سطح بالا را نمیتوان داشت.
سلام من کلاس هفتم هستم و عاشق برنامه نویسی اما چون ریاضی من ضعیفه میترسم وارد کامپیوتر بشم چون کامپیوتر تو رشته ریاضی هست. چیکار کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلام و احترام به شما دوست عزیز
برای یادگیری برنامه نویسی و کار کردن در این زمینه لازم نیست که حتما رشته ریاضی و رشته کامپیوتر خونده باشید.
خوندن رشته کامپیوتر برای موفقیت در برنامه نویسی میتونه کمک کننده باشه اما ضروری نیست.
پیشنهاد میکنیم اگر علاقه زیادی به حوزه برنامه نویسی دارید ولی نمیتونین از طریق ریاضی، رشته کامپیوتر رو بخونین با شرکت توی کلاسای برنامه نویسی یا کلاسهای خصوصی برنامه نویسی
این مهارت رو یاد بگیرید. این مسیر هم سریعتره و هم زودتر شمارو وارد بازار کار میکنه.
سوال اول:ینی مثلا من و جزو کامپیوتر کار میشناسن مثلا اگه مهاجرت کردم میخوام وارد یه شرکت بشم نمیگن مدرکت و بده یا هرچیز دیگه ای …..
سوال دوم :آمریکا برای مهاجرا برنامه نویسی خوبه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
به صورت کلی کشورهایی مثل هند و آمریکا توی رشته کامپیوتر و تکنولوژی جز پیشتازها هستند اما توی بهترین شرکتهای آمریکایی و حتی هندی اگر مدرک دکترا داشته باشی ولی کار بلد نباشی امکان پذیرفته شدن وجود نداره!
مثلا اگه کلاس برم مدرک بگیرم برم اونجا پذیرفته میشم مثلا مدرک بزرگی بحساب میاد ؟
فقط ببخشید انقدر سوال میپرسم چون من یه عالمه آرزو دارم 😁
بیشتر از مدرک، نمونه کار و رزومه ای که داری به دردت میخوره.
سادهترین مسیری که میتونم بهت بگم اینه.
۱. برنامه نویسی رو با یه زبان ساده شروع کن مثلا پایتون.
۲. حوزه برنامه نویسی که دوست داری رو پیدا کن. کدنویسی سایت (فرانت اند یا بک اند)، اپلیکیشن (جاوا یا اندروید یا ios , …) و …
۳. توی حوزه مورد نظرت زبان مورد نظرشو که بازار کار و خواهان زیادی داره پیدا کن و یادش بگیر.
۴. تمرین کن تمرین کن و تمرین کن.
۵. نمونه کارهای مختلف آماده کن و برای چندتا شرکت ایرانی کاربلد بفرست.
۶. استخدام توی یه شرکت میتونه روحیه کار تیمی رو توی تو تقویت کنه و از همکارات چیزای زیادی یاد بگیری.
۷. سعی کن رزومت و هم زمان، زبان انگلیسی خودتم تقویت کنی.
۸. اگر توی رشته کامپیوتر تحصیل کنی توی یه دانشگاه خوب با یه معدل خوب، میتونی ویزای تحصیلی بگیری و از ایران بری.
۹. اگر تحصیلات آکادمیک توی این زمینه نداشته باشی میتونی رزومتو برای شرکتای خارجی بفرستی. اگر قبولت کنن برات دعوت نامه و ویزای کاری میفرستن و میتونی از ایران بری و خارج از ایران مشغول کار بشی.
ینی اگه من تجربی برم میتونم کامپیوترم بخونم و شناخته بشم مثلا جزو کسایی که مخ هستند البته برای خودم میخوام بشم نه دیگران کلی داره میگم اخه من دوست دارم به آمریکا مهاجرت کنم و در شرکت های بزرگ برای مثال اپل کار کنم آرزو های زیادی دارن یه سوال دارم فقط اینکه آیا امریکا خوب آخه شرکت های بزرگ هست بخاطر همون میگم و جواب سوال بالا هم بدید گفتم اگه تجربی….. خیلی ممنونم فقط اینم جواب بدید سایت شما عالی هست 😁🥰
بله دوست عزیز
هر جای دنیا که باشی تخصص نسبت به تحصیلات ارجحیت بیشتری داره. افراد موفق زیادی هستند که حتی دانشگاه هم نرفتن ولی به خاطر تخصصشون، شناخته شده و ثروتمند هستند.
باید این رو هم درنظر بگیری که توی دانشگاه و حتی رشته مهندسی کامپیوترم در مورد برنامه نویسی چیز زیادی آموزش داده نمیشه و خودت باید به دنبال یادگیری و تمرین باشی.
برای ورود به بهترین شرکتهای تکنولوژی دنیا همیشه اول تخصص رو در نظر داشته باش و سعی کن به بهترین شکل به تمام جوانب اون حوزه مسلط بشی. بعد از این مرحله میتونی بنا به خواست خودت توی این حوزه، تحصیلات دانشگاهی هم داشته باشی.
برای یادگیری هم باید اینو بدونی منطق زبانهای برنامه نویسی هم تقریبا یکیه اگر یکی رو یاد بگیری یادگیری بقیه زبانها برات آسونتر میشه. از زبانهای سادهای مثل پایتون شروع کن و بعد در مورد حوزه و زبانهای دیگه ای که دوست داری یاد بگیری تصمیم بگیر.
و در نهایت
امیدوارم موفق باشی و یه روزی به یکی از بهترین برنامه نویسا تبدیل بشی.😉🌹🌹
مثلا اگه کلاس برم مدرک بگیرم برم اونجا پذیرفته میشم مثلا مدرک بزرگی به حساب میاد ؟
فقط ببخشید انقدر سوال میپرسم چون من یه عالمه آرزو دارم 😁
و یه چیز دیگه مثلا کسی کنکور میده اگه رتبه خوبی بگیره یه چیزی مثلا بهش میرسه دانشگاه خرجش رو میده اما اگه کسی نخونه مثلا کامپیوتر رو و مدرک بگیر و بخواد مهاجرت کنه همه پول ها رو باید خودش بده اما اگه مثلا تو کنکور رتبه خوبی گرفته باشه دانشگاهی که میره بهش حالا برای مهاجرت و هر چیز دیگه ای هزینش رو میده مثلا اگه من تجربی برم اونجا درس بخونم و وقتی رتبه خوبی گرفتم توی این چند سال هم مثلا با معلومات خودم که برنامه نویسی کردم میتونم برم یه دانشگاه مثلا تک از من امتحان بگیرن و فقط امتحانش از کامپیوتر باشه و وقتی دیدن در حد اونا هستم منم وارد دانشگاه کنن و اونها خرج منو بدم مثلا مثل اینکه رتبه پایین میاری و دانشگاه خرج و میکشه و مهاجرت میکنن ؟
بخاطر اینکه برای من آرزو کردید تشکر میکنم 🥰🙏
سلام من کلاس دهم هستم رشته ام کامپیوتر است به نظر شما رشته ی خوبی است؟
سلام من کلاس نهم هستم و امسال هم باید انتخاب رشته کنم میخواستم بدونم که اگر از همین الان کامپیوتر رو انتخاب کنم بهتره یا ریاضی خواهش میکنم جواب بدید
با سلام به شما دوست عزیز
اگر علاقه مند هستید که در دانشگاه، رشته مهندسی کامپیوتر با گرایشهای آی تی، نرم افزار یا سخت افزار بخونین باید حتما رشته ریاضی رو برای دوران متوسطه دوم خودتون انتخاب کنید.
در صورتی که به دروس ریاضی و مهندسی کامپیوتر علاقه مند هستید باید از طریق رشته ریاضی و اگر علاقه مند به شاخه های دیگه کامپیوتر هستید میتونید از طریق هنرستان اقدام کنید.
سلام من به رشته کامپیوتر علاقه دارم ولی همه میگن اگه از طریق هنرستان بری خوب نیست و رشته ریاضی بهتره نظر شما چیه؟
سلام من لیسانس مهندسی کامپیوتر دارم ولی مهارت خاصی ندارم برا ارشد ثبت نام کردم ولی نمیدونم برا کدوم زیر شاخش بخونم ممنون میشم راهنماییم کنید
ببخشید من به رشته ی کامپیوتر علاقه دارم سطح ریاضیم معمولی روبه بالا هست
به نظر شما رشته کامپیوتر رو انتخاب بکنم
سلام ما که فنی حرفه ای خوندیم کامپیوترو هم کشکیم ?ممنون واقعا!!!!!
سلام وقتتون بخیر من کلاس هفتم هستم و همیشه به فکر انتخاب رشته هستم و خیلی ذهنم رو درگیر کرده.
من میخوام مهندس کامپیوتر بشم و عاشققققققققق کار کردن با لپ تاپ و کامپیوتر هستم و مهارت های زیادی هم در این حوزه دارم، ولی علاقه ای به رشته ی ریاضی ندارم ، اما ریاضیم خیلی خوبه.
اگر بخوام از طریق رشته هنر برم شغلم توی آینده چی میشه ؟و باید در چه حوزه ای در کامپیوتر فعالیت کنم؟
مثلا باید توی کامپیوتر کار ادیت یا گرافیک رو یادبگیریم؟
ممنون میشم اگر پاسخ من رو بدید
با سلام به شما دوست عزیز
به طور کلی، گرایشهای مختلف رشته کامپیوتر به شکلی هستند که لزوما به تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی در مورد اونها نیاز ندارید و میتونید با گذروندن دورههای مختلف و کسب تجربه توی اونها مهارت و درآمد زیادی کسب کنید.
اجباری نیست که با خوندن رشته هنر، گرافیک رو انتخاب کنید ولی از این طریق، مسیر برای شما کمی هموارتر میشه.
بنا بر این اگر به رشته کامپیوتر،برنامه نویسی، شبکه، آی تی و سایر زیر شاخههای رشته کامپیوتر علاقه دارید باز هم میتونید هنر بخونید و خارج از فضای درسی، مدرسه و دانشگاه به دنبال یادگیری این مهارتها باشید.
ممنون از راهنماییتون
من رشته ام کامپیوتر سال اول یعنی دهم ریاضی داره ولی سال های بعدش نداره برای کنکور هم ریاضی هست هیچ کاری نمیشه کرد
امسال منم باید کنکور بدم برای lt
سلام من ۱۵سالم و کلاس نهمم امسال انتخاب رشته دارم و من خودم خیلی علاقه به کامپیوتر دارم برنامه نویسی و طراحی واینکه خیلی میترسم … بعدشم که باید معدلمون واسه وارد شدن به کامپیوتر چندباشه؟؟؟
سلام منم مثل تو نهمم و خب قراره رشته کامپیوتر رو مثل تو انتخاب کنم نمره های هنر و کاروفناوری و علوم و ریاضی خیلی مهمه. هنر و کاروفناوری هرکدوم بالای ۱۲ و علوم و ریاضی هر کدوم بالای ده نیاز داری که مطمئنا هنر و کاروفناوری و با کارای عملی میشه ۲۰ گرفت فقط علوم و ریاضی یکم تلاش میخواد
سلام خسته نباشین این توضیح هات رو که خوندم بیشتری از جواب هام رو گرفتم ولی یک سوال خلاصه این کار چیه درست کردن نرم افزار و……… من خیلی علاقه به درست کردن نرم افزار دارم اگه بیشتر کار در رابطه با همین کار باشه خیلی خوبه ولی خو ۵تا۱۰میل کمه
سلام من 13 سالمه و کلاس 8تمم خیلی به کامپیوتر و .. علاقه دارم حتی من یکی دوره انلاین برنامه نویسی پایتون هم کار کردم که همین اسول اولیه رو یاد گرفتم و به رشته دیگه ای هم فکر نکنم علاقه داشته باشم از الان باید چیکار کنم که بتونم رشته ای که دوست دارم رو قبول بشم؟
سلام خسته نباشین
من چند روز پیش کنکور مهندسی نرم افزار و مهندسی IT قبول شدم از بچگی به مهندسی علاقه داشتم خواستم بدونم کدومش بهتر هست ک برم ممنون میشم جواب بدین؟
سلام، کاملا به علاقه شما بستگی داره. لطفا ویژگیهای هر دو رشته را به طور کامل بخوانید و تفاوتهای آن را بررسی کنید تا بهتر تصمیم گیری کنید. معرفی رشته مهندسی آی تی
سلام خسته نباشید. من مانی هستم ۱۳ ساله و می خواهم بگم که از رشته برنامه نویسی خوشم میاد و دوست دارم هر روز یک آموزش از نرم افزار ببینم و گوشی را زیاد می شناسم تا حالابا کامپیوتر کار نکردم فقط کوچیک بود کامپیوتر داشتم و باهاش بازی می کردم زیاد یادم نیست آیا شایسته رشته کامپیوتر و برنامه نویسی هستم آیا برایم میاد که رشته کامپیوتر را بزنم ممنون بابت خواندن پیام
سلام
من در حال حاضر یازدهم تجربی هستم. به رشته کاپیوتر علاقه زیادی دارم و واقعا وقتی به تحصیل در این رشته فکر میکنم، حس میکنم موفق میشم. اما ریاضی و مخصوصا فیزیکم خوب نیست.
خواستم بدونم جدایی از اینکه باید برای قبول شدن در کنکور ریاضی فیزیک رو خوب بخونی، در دوران تحصیل و هنگام وارد شدن به بازار کار، ریاضی و فیزیک توی این رشته نقش خیلی زیادی داره؟
و اینکه آیا ارزش اینو داره که من بخاطرش الان بشینم سخت درس های رشته ریاضی رو بخونم؟(از این نظر میگم ارزش داره یا نه که ببینم واقعا شرایط خوبی در آینده شغلی بدست میارم به طور کلی؟)
لطفا راهنمایی کنید
سلام من کلاس نهم هستم و به رشته ی کامپیوتر علاقه ی زیادی دارم و از کامپیوتر خوب سر در میارم ولی ریاضیم خوب نیست یعنی اگه برم رشته ی کامپیوتر موفق نمیشم
پشتکار?
منم همین مشکلو دارم
سلام، خسته نباشید، از کجا بفهمم که به رشته ی مهندسی کامپیوتر علاقه دارم ؟
درشته کامپیوتر حسابداری یا معلم هست
سلام ببخشید یه سوال داشتم
اگه زبان انگلیسی بلد نباشیم تو مدارس کار و دانش یا فنی حرفه ای بهمون یاد میدن؟ یا جدا باید بریم کلاس زبان؟!
سلام دوست عزیز
به صورت کلی توی مدارس، آموزش زبان هم داده میشه اما معمولا بچهها برای یادگیری زبان به وقت و تلاش بیشتری نیاز دارن.
شما میتونین کلاس زبان برید یا به صورت خصوصی، کلاس زبان آنلاین یا در منزل داشته باشید.
سلام
آیا با بازی کردن با کامپیوتر مهندس کامپیوتر میشویم؟
با سلام به شما دوست عزیز
مهندس کامپیوتر شدن به مهارتهای زیادی نیازی داره که فقط با بازی کردن یادشون نمیگیری.
برای مهندس کامپیوتر شدن یا باید کلاس کامپیوتر بری یا باید توی دانشگاه، مهندسی کامپیوتر بخونی.
سلام من کاردانی حسابداری میخونم ریاضی قوی ندارم اگر برم کارشناسی پیوسته ترم افزار به مشکل بر نمیخورم؟ خیلی نگرانم
سلام روزتون بخیر.
من کلاس هشتم هستم و علاقه به رشته کامپیوتر پیدا کردم. و می خواهم که در دبیرستان رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار رو بخونم. بعد از دبیرستان برای ورود به دانشگاه میتونم یک رشته دیگر بجز ریاضی برای کنکور انتخاب کنم؟
سلام من دوازدهم کامپیوتر فنی هستم اگر کاردانی پیوسته نرم افزار کامپیوتر رو برای دانشگاه انتخاب کنم با چه زبان های برنامه نویسی سر کار دارم ؟ اگه توضیح بدید ممنون میشم
سلام من کلاس دهم هستم و انتخاب رشته کردم من قصد داشتم که کامپیوتر بخونم الان تازه متوجه شدم که رشته کامپیوتر در انسانی نیست
برای همین انسانی زدم چون فک میکردم کامپیوتر تو انسانیه الان من میتونم از همین رشته انسانی کامپیوتر بخونم ؟؟
سلام
خیلی ممنون از مطالب خوبتون
من کلا از بچگی به کامپیوتر و ور رفتن با کامپیوتر علاقه داشتم
در حدی که خودم کامپیوترم رو بستم و دوست دارم یه سره پشت کامپیوتر باشم
به برنامه نویسی هم خیلی علاقه دارم
من دهم هستم و رشته ریاضی رو دارم میخونم(رشته ریاضی رو برای اینکه مهندسی کامپیوتر داشت ورداشتم)
اما تازگیا دو دل شدم که تغیر رشته بدم برم فنی کامپیوتر
چون حس میکنم دارم دروس اضافی در رشته ریاضی میخونم.
میتونید راهنماییم کنید
ایا رشتمو تغیر بدم؟
یا ریاضی رو ادامه بدم؟
همونطور که گفتم به پشت کامپیوتر نشستن و وقت گذروندم با کامپیوار خیلی علاقه دارم.🙏
سلام ببخشید من دهم هستم تجربی انتخاب کردم ولی یکم برام سخته تجربی به کامپیوتر علاقه دارم میخواستم بدونم تغییر رشته کنم کدوم از رشته های کامپیوتر بهتره
معدل س سال آخرت یعنی هفتم و هشتم و نهم باید بالای 16 باشه خودمم رشته ام کامپیوتره خیلی رشته خوبی ام هشت انشالله موفق باشی
سلام من دوازدهم تجربی ام
خب من به مهندسی کامپیوتر واقعا علاقه دارم ولی میترسم کنکور ریاضی رو بدم و قبول نشم
نظر شما چیه؟ بنظرتون اینکه کنکور ریاضی رو بدم شانسی برای قبولی دارم؟
اخه بعضی از درس هامون یکی نیست و باعث میشه دودل بشم در این مورد
باسلام خدمت خانم ملیحه فراهانی
میخواستم بدونم که برای رشته کامپیوتر،
لپ تاپ بخرم یا کامپیوتر شما کدوم رو ترجیح میدید؟
سلام من ۱۵ سالمه به این رشته خیلی علاقه دارم به برنامه نویسی و چیز ها دیگش اما تویه حل مسئله مشکل زیاد دارم و زبانم هم همین طور اما تویه فیزیک خیلی بهتر از درس های دیگر هستم و به طراحی علاقیه زیاد دارم من بین این شغل و معماری موندم کدوم برای من مناسبه اگه میشه بهم بگید. خیلی سخته باید هوش خیلی خیلی خوبی داشته باشم یا با هوشی معمولی درآمد ۱۰ میلیونی میتونم داشته باشم ؟؟ :/
سلام دوست عزیز
اولا همانطور که در راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ بارها گفته ایم مهم ترین عامل در زمان انتخاب رشته علاقه هست و این خیلی خوبه که از همین سن به تقریبا مشخص کردی که به چه رشته های علاقه داری.
حتما محتوا معرفی رشته مهندسی معماری رو هم در همین مجله استادبانک بخون.
ببین اینکه کدوم یکی از این رشته ها برای شما مناسب تر هست تماما بستگی به خودت داره. باید بیشتر راجع به رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی معماری بخونی. چون هرچی بیشتر بدونی و اطلاعاتت بالاتر بره بهتر متوجه میشی که به کدوم رشته گرایشت بیشتره.
در مورد هوش برای داشتن رشته مهندسی کامپیوتر ما میگیم تلاش و پشتکار بیشتر از هوش تاثیرگذاره .. رشته مهندسی کامپیوتر این روزها خیلی بیشتر از معماری و مابقی رشته ها رو بورس هست. وقتی بحث تقاضا و رقابت بالا در یک رشته پیش میاد شما هم باید به همون اندازه تلاش کنی تا در درس های مثل فیزیک و ریاضی درصدات بالا باشه. و داشتن درصدهای بالای در این درس ها بیشتر نیاز به تلاش و پشتکار و داشتن یک معلم خوب داره. اگه در این درس ها ضعیف هستی می تونی از معلم خصوصی ریاضی و معلم خصوصی فیزیک استفاده کنی. چون بهینه ترین و بصرفه ترین روش استفاده از معلم خصوصی هست. خیلی می تونه تورو جلو بندازه.
در مورد علاقه هم بیشتر سهم بازار رو برنامه نویسا و طراحان سایت و کد نویس ها اشغال کردند. ببین ادم یک سره پشت کامپیوتر نشستن و کد زدن و طراحی اینا هستی یا بیشتر کارهای اجرایی رو دوست داری. به این نکته هم خیلی دقت کن.
به نظر من برو رشته معماری خداشاهده من رفتم به غلط کردن افتادم
سلام
ببخشید برای گرایش نرم افزار بهترین رشته ای که در سال نهم میشه انتخاب کرد چیه؟
ممنون میشم جواب بدید
با سلام از اونجا که باید ریاضی خوب باشه ربطی نداره من امسال انتخاب رشته کردم از اونجا که ریاضی من صفر بود تونستم بیام تازه اولاش دهمم که خوبه نیاز به ریاضی نداره ولی تو دوازدهم و یازدهم که ریاضی باشه رو دیگ نمیدونم
سلام من الان رشته تربیت بدنی میخونم زیاد دوست هم ندارم میخواستم ببینم از تربیت بدنی میشه رفت کامپیوتر برای دانشگاه ازاد
سلام
وقت بخیر
مطلبتون عالی بود
فقط اینکه من میخوام از طریق فنی و حرفهای رشته کامپیوتر رو برم
این بد نیست یا باید حتما برای مهندسی و موفقیت بیشتر تو این رشته ریاضی فیزیک برم؟
میشه بیشتر راهنمایی کنین?
با سلامو خسته نباشید
میخواستم بدونم ک آیا رشته ی گرافیک خوب است یا کامپیوتری؟
و میخاستم بدونم ک در رشتهی کامپیوتری باید در چ درسی خوب باشی؟
آخه اصلا نقاشی با کامپیوتر قابل مقایسه است که میگی کدومش اگر از درس سر درنمیاری و اهل تنبل بازی هستی همون برو گرافیک قشنگ نه سواد میخاد نه چیز خواستی یه بچه 1ساله هم نقاشی بلده
سلام وقت بخیر.
هر 2 رشته کامپیوتر و گرافیک خوب هستن. انتخاب باید با توجه به علایق و روحیات شما انجام بشه.
تو رشته کامپیوتر دروس ریاضیات و تخصصی کامپیوتر اهمیت دارن.
سلام آیا بعد از گرفتن دیپلم مهندس کامپیوتر میشویم
سلام وقتتون بخیر.
خیر. بعد از گرفتن مدرک کارشناسی (لیسانس) شما به عنوان مهندس کامپیوتر شناخته میشید.
ولله من تجربی برنامه نویسی زو تا حدودی یاد گرفتم و حتی اپلیکیشن چت ساده به کمک ajax و web socket هم به عنوان تمرین انجام دادم با javascript, php, mysql, css اما هیچوقت نیاز به ریاضی پیدا نکردم حتی در حد دو دو تا چهار تا. شاید چون اطلاعاتم کمه و تا حالا تو یه شرکت واقعی کار نکردم اشتباه می کنم ولی چرا همه می گن که پایه ریاضی برای این رشته مهم هست؟ (منظورم تو بازار کاذ هست و نه آکادمیک چون اونجا مجبوریم ریاضی پاس کنیم.)
چون برای برنامه نویسی بر پایه الگوریتم هست الگوریتمم نیاز به ریاضی داره ولی بیشتر مفاهیمپایه رو خوب بلد باشیم کفایت میکنه
منظور از پایه ریاضی قوی اینه که شما توی ریاضیات با مسِله و راه روش های حل سرو کله میزنید و این یعنی خود خود برنامه نویسی
این داستان زیاد توی برنامه ها کوچیک نمود نداره بازار کار رک اول و اخرش برای پروگرمر حل مسله هستش سر کله زدن با ارور باگ ها و پیدا کردن راه حلی خلاقانه و با کیفیت که حافظه و زمان کمتری صرف کنه
خلاصه که چهار خط کد زدن با برنامه ساختن زمین تا اسمون فرق داره اگه کسی با ریاضیات و حل مسله زیاد حال نمیکنه سمت این فیلد نره
سلام خسته نباشید
لطفا یکم درباره ی سختی های این رشته هم بگین بعضی ها میگن فقط ریاضی و فیزیک هستش و کار هر کسی نیست ایا راسته من همیشه نمره هام نتو دبیرستان بالای 17. 18 هستش
لطفا راهنمایی کنید
سلام سلامت باشید …
منطق کامپیوترهای امروزی بر پایه ریاضی طراحی شده و شما باید یک درک کلی روی ریاضی داشته باشید. البته خیلی از تکنولوژی های برنامه نویسی نیاز خاصی به ریاضی ندارند. مثلا طراحی ظاهر صفحات وب
تو ایران ای تی بهتره یا نرم افزار؟؟
سلام سلامت باشید.
رشته کامپیوتر دنیای بزرگی داره و مباحث متنوعی رو تو طول تحصیلی و البته به شکلِ تجربی یاد میگیرید.
بین این 2 رشته ببینید علاقه شما بیشتر سمتِ کدوم هست.
سلام خسته نباشید من رشته نقشه کشی معماری دارم میخونم سال اینده کنکور دارم از رشته کامپیوتر خوشم میاد چون یسری چیرا از گوشی و کامپیوترم بلدم انجام بدم نرم افزاری بعد حالا موندم کنکور کامپیوتر بدم یا همون نقشه کشی ریاضیمم خیلی خوب نیست .لطفا راهنمایی کنید ممنون