معرفی رشته های ریاضی

معرفی رشته آی تی | درآمد و بازار کار شته مهندسی آی تی در ایران

استادبانک نویسنده
15892 53
06 بهمن 1395
معرفی رشته آی تی (IT) و گرایش های آن در استادبانک

رشته  آی تی از رشته های دانشگاهی ریاضی در دانشگاه محسوب می‌شود. روش های جمع آوری اطلاعات،استفاده وانتقال آن از کاربردهای این رشته می‌باشد.  یکی از عوامل جذب نیروی کار توجه به نیازهای جامعه هنگام تربیت دانش آموختگان است. بازار ایران با توجه به داشتن نیاز شدید به تکنیسین فناوری اطلاعات شرایط بسیار خوبی را برای دانش آموختگان رشته آی تی فراهم کرده است.

مهم ترین اهداف رشته آی تی

۱. مطالعه،طراحی،ساخت و راه اندازی و نگهداری سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری

۲. جمع آوری، سازماندهی، طبقه بندی و انتقال اطلاعات

هسته اصلی رشته آی تی، مهندسی کامپیوتر به ویژه گرایش نرم افزار می باشد. ورود رشته آی تی در دانشگاه ها به ابتدای سال 1380 باز می گردد اما پذیرش این رشته به طور رسمی در سال 1381 در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد صورت گرفت.

در دفترچه کنکور ریاضی ۱۴۰۰ شما می‌توانید براحتی به صفحه‌ای که رشته مهندسی آی تی به همراه ظرفیت پذیرش این رشته در دانشگاه‌های مختلف ایران را مشاهده کنید.

معرفی رشته آی تی

رشته آی تی در ایران، ماهیتی میان رشته ای دارد و رشته تک بعدی نمی باشد. از تلفیق سایر رشته ها نظیر مدیریت – مهندسی صنایع – مهندسی الکترونیک  و کامپیوتر به ویژه نرم افزار به وجود آمده است.

معرفی دانشگاه‌های که در این رشته پذیرش دارند:

  • دانشگاه تربیت مدرس
  • خواجه نصیر
  • دانشگاه تهران
  • امیر کبیر
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • علم و صنعت که در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرند.

در مقطع کارشناسی، دانشکده های فنی دانشگاه آزاد و سراسری و در مقطع کاردانی، دانشگاه های علمی و کاربردی و پودمانی دانشجو می پذیرد. مباحث درسی در دوره های مختلف تحصیلی در دوره ی کاردانی دانشجویان بیشتر با مسائل مربوط به وب آشنا می‌شوند.

در دوره کارشناسی دانشجویان با عملیات شبکه و امور اجرا کردن آن در سازمانها و مباحث مدیریت پروژه به طور کلی آشنا می شوند. در دوره کارشناسی ارشد ضمن تکمیل مبحث مدیریت پروژه، به ارایه راه حل های مناسب برای مسائل پیچیده سازمانی می‌پردازند.

بچه‌ها دقت کنید که در زمان انتخاب رشته به این نکته که بارها در راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ گفتیم توجه کنید که شرط اول انتخاب رشته مهندسی آی تی یا سایر رشته‌ّ‌ها باید علاقه و گرایش‌تان به  آن رشته باشد. مرحله بعد از علاقه، توجه به بازار کار رشته و دانشگاه مورد نظر‌تان است.

حتماً راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ را بطور کامل مطالعه کنید تا متوجه شوید که در زمان انتخاب رشته کنکور باید به چه نکاتی توجه کنید.

دروس رشته آی تی

آی تی نیز مانند رشته های دیگر دروس پایه، اصلی، تخصصی و عمومی دارد. دروس پایه در مقطع کارشناسی شامل مباحث زیر می‌باشد:

  • ریاضی
  • معادلات دیفرانسیل
  •  آمار و احتمالات
  • فیزیک و کارگاه عمومی

دروس اصلی : ساختمان های گسسته – مبانی کامپیوتر و برنامه سازی – زبان ماشین و برنامه نویسی سیستم ساختمان داده ها – مدارهای منطقی – معماری کامپیوتر – برنامه سازی پیشرفته – سیستم های عامل – پایگاه داده ها و طراحی الگوریتم ها – مهندسی نرم افزار ها و شبکه های کامپیوتری – مبانی الکترونیک دیجیتال هوش مصنوعی – اصول و مبانی مدیریت – مبانی اقتصاد مهندسی – شیوه ارایه مطالب علمی و فنی زبان تخصصی – آزمایشگاه شبکه – آزمایشگاه پایگاه داده ها – آزمایشگاه سیستم عامل

دروس تخصصی :مبانی فناوری اطلاعات – مهندسی فناروی اطلاعات – تجارت الکترونیک – مدیریت و کنترل پروژه های آی تی برنامه ریزی استراتژیک آی تی – آموزش الکترونیکی – محیط های چند رسانه ای – پروژه آی تی و کار آموزی رشته آی تی در سایر کشورها برساس نیاز های جامعه طراحی شده است اما در ایران براساس پارامترهای چون قابلیت های دانشکده – توانمندی و دانش استاد – تعداد اعضای هیات علمی و …. ارائه می‌شود.

گرایش رشته آی تی

شاخه های رشته مهندسی آی تی در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر می‌باشد:

معرفی رشته آی تی (IT) و گرایش های آن۱.تجارت الکترونیک

در برگیرنده هر گونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت می‌گیرد.

۲.امنیت اطلاعات

ایجاد امنیت در شبکه و جلوگیری از حملات برنامه‌های مخرب و ویروس‌ها به شبکه و……

۳.شبکه های کامپیوتری

زیر شاخه رشته مهندسی کامپیوتر و مخابرات می‌باشد و از لحاظ کاربردی پیشینه طولانی تری نسبت به دیگر گرایش های این رشته دارد. طراحی و پیکر‌بندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی شبکه از جمله زمینه های فعالیت این رشته می‌باشد.

۴.مهندسی فناوری اطلاعات

دانش چگونگی جمع آوری اطلاعات – استفاده و انتقال آن – مطالعه و طراحی و ساخت و نگهداری سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری را در اختیار دانشجویان این رشته قرار می‌دهد.

۴.مدیریت سیستم

کاربرد تکنولوژی اطلاعات در پشتیبانی از فعالیت های تجاری از مفاهیم این رشته می‌باشد.

ضعف های آموزشی رشته آی تی

  • نبودن استادان حرفه ای و متخصص و با تجربه
  • فقدان منابع آموزشی مناسب
  • عدم انطباق محتوای درسی با نیازهای دانشجو

بازارکار رشته آی تی

امروزه بسیاری از مراکز دولتی و خصوصی نظیر مدارس و بانک‌ها و … مجهز به سیستم کامپیوتری می‌باشند و به افرادی نیازمند هستند که قادر به نگهداری و پشتیبانی از آنها باشند. بازار کار آی تی در کشورمان بسیار گسترده است . دانش آموختگان این رشته می توانند در حوزه های زیر فعالیت داشته باشند:

  • برنامه نویسی تحت سیستم عامل
  • برنامه نویسی تحت وب
  • برنامه نویسی ابزار های قابل حمل مانند موبایل ، پخش کننده های موسیقی و ….
  • برنامه نویسی سخت افزاری برای ابزار آلات شبکه ، ربات ها و …
  • طراحی  و پیاده سازی شبکه های محلی

بچه‌ها بازار کار رشته آی تی وسیع است و اگر شما می‌خواهید در این دوره‌ای که مردم بیشتر از هر زمانی به سمت اینترنت، ارتباطات مجازی و رایانه‌ای روی آورده‌اند وارد این رشته شوید و در کسب و کار خود‌تان موفق ظاهر شوید باید حداقل یک سال زمان برایش بگذارید.

درس‌های فیزیک، ریاضی و زبان باید نقطه قوت شما برای قبولی در این رشته باشد. بنابراین اگر فکر می‌کنید در این درس‌ها به بشدت مشکل دارید حتماً راه‌حل کمک از معلم خصوصی را استفاده کنید.

طبق تجربه‌ای که سال‌ها در حوزه تدریس خصوصی داشته‌ایم بهترین، سریع‌ترین و بهینه‌ترین راه رفع اشکال استفاده از کلاس معلم خصوصی ریاضی یا معلم خصوصی زبان و کلاس خصوصی فیزیک است. پس از خود‌تان دریق نکنید تا بتوانید با رتبه‌ای که کسب می‌کنید رشته ‌آی تی دانشگاه شریف و یا سایر دانشگاه‌ها تاپ ایران را از آن خود کنید.

بازار کار آی تی ایران و مکان‌های که می توان در آن مشغول بکار شد:

  • شرکت های نرم افزاری مانند همکاران سیستم و پرورش داده ها
  • شرکت های سخت افزاری مانند صاایران
  • شرکت های ارتباطی مانند همکاران سیستم و ارتباطات دیتا
  • شرکت های مخابراتی مانند ایرانسل و شرکت مخابرات ایران
  • شرکت های تجاری مانند بانک ها و موسسات مالی و اعتباری

موقعیت شغلی و درآمد رشته آی تی

۱. تکنیسین pc:

پیشتیبانی اصلی ساختار آی تی و تمام سخت افزار و نرم افزار ها و تمام برنامه و سرویس های خانگی را پوشش می‌دهند.

۲. مدیر شبکه:

مدیران شبکه مسئولیت نصب، راه اندازی و عیب یابی شبکه و ایجاد سرویس های رایج شبکه مانند دسترسی به فایل ها، پرینت، فکس و اینترنت را به عهده دارند.

۳. متخصص امنیت شبکه:

این متخصصین می توانند در درون سازمان ها جایی که به هسته آی تی مرکزی تعلق دارند و یا در خارج سازمان ها به عنوان مشاور امنیتی مشغول بکار شوند.

۴. متخصص ارتباطات درون شبکه ای:

این افراد وظیفه مدیریت ساختارهای پیچیده شبکه، ساختارهای امنیتی و …را عهده دار هستند.

۵. متخصص برنامه نویسی:

برنامه نویسان تهیه برنامه تحت وب، تحت ویندوز، سیستم های داخلی و نرم افزار های پیچیده را به عهده دارند. در حال حاضر وزارت بازرگانی قصد دارد که سیستم تجارت ایران را الکترونیکی کند. با این اقدام بازار کار آی تی بسیار پررونق و پردرآمد می شود. این پروژه بسیار پیچیده می باشد و به تعدا بسیار بالایی متخصص آی تی نیازمند است.

اگر تمامی دانش آموختگان نیز وارد بازار کار آی تی شوند باز هم پاسخگویی نیازهای این پروژه و پروژه های دیگر نخواهند بود. حتی در کارهای ساده تر نیز مانند مکانیزه شدن سیستم یک اداره نیاز به یک آی تی کار است. بنابراین در حال حاضر بازار به سمت آی تی پیش می‌رود. به همین دلیل فارغ التحصیلان این رشته اگر توانمند باشند بیکار نخواهند ماند.

توصیه استادبانک به علاقمندان رشته آی تی در ایران

کارشناسان این رشته معتقدند بهتر است افرادی در این رشته تحصیل کنند که پس از گذراندن دوره می خواهند وارد بازار کار شوند. در غیر این صورت بهتر است به عنوان رشته پایه، مهندسی کامپیوتر را انتخاب کنند و بعد از تقویت پایه علمی خود، در مقاطع بعدی به یادگیری رشته آی تی بپردازند.

یکی از عوامل جذب نیروی کار توجه به نیازهای جامعه هنگام تربیت دانش آموختگان است. بازار ایران با توجه به داشتن نیاز شدید به تکنیسین فناوری اطلاعات شرایط بسیار خوبی را برای دانش آموختگان رشته آی تی فراهم کرده است.

بنابراین اگر به این رشته علاقمند هستید پس حتماً در یک سال پیش رویی که دارید بشدت تلاش کنید تا بتوانید با رتبه‌ای مناسب در کنکور ریاضی شرکت کرده و در نهایت با یک انتخاب رشته مناسب یکی از صندلی‌های دانشگاه‌های خوب ایران در رشته مهندسی آی تی را از آن خود کنید.

بهتر است در کنار مطالعه معرفی رشته آی تی در ایران سایر معرفی رشته های گروه ریاضی را هم در همین مجله استادبانک مطالعه کنید تا بخوبی راجع به سایر رشته‌ها اطلاعات پیدا کنید تا بتوانید با آگاهی یک انتخاب رشته موفق انجام دهید.

اگر هم در زمینه خدمات معلم خصوصی و سایر خدمات آموزشی و یا حتی در زمینه راهنمای انتخاب رشته کنکور نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید یا وارد سایت تدریس خصوصی استادبانک شوید و یا با شماره 02191005343 تماس بگیرید.