داشتن یا نداشتن مشاور کنکور؛ مسئله این است! | مشاور بگیریم یا نه؟
آنچه مطالعه خواهید کرد
داشتن یا نداشتن مشاور کنکور، گاهی تبدیل به دغدغهی ذهنی داوطلبین میشود و آنها دائما از خود یا اطرافیان سوال “مشاور بگیریم یا نه؟” را میپرسند. در حالی که مشاوره تحصیلی، یک ابزار و امکان ویژه است تا به دانشآموز در مواقع مختلف و برای رسیدن به اهداف متفاوت کمک کند. بنابراین درگیری فکری با گرفتن یا نگرفتن مشاور، مسئلهی خوشایندی برای محصل نیست. فرض کنید، دانشآموزی برای شرکت در یک کلاس درس دچار تردید شود!
در چنین وضعیتی باید سریعتر تصمیم گرفت و برای زمان ارزش قائل بود. در یک نگاه کلی، واکنش در مقابل داشتن یا نداشتن کنکور شفاف است و توصیه میشود تا داوطب در جلسات مشاوره تحصیلی شرکت کند. اما مانند هر موضوع و انتخابی دیگر، آگاهی از همه جوانب، ویژگیها و میزان اهمیت مشاور کنکور قبل از هر اقدامی برای دانشآموز لازم است. مجله استادبانک در این مقاله، توضیحات کاملی در مورد مشاور کنکور، ویژگیهای مشاوره و نقش آن در عملکرد دانشآموز را توضیح میدهد تا یکبار برای همیشه مسئلهی داشتن یا نداشتن مشاور کنکور برای شما حل شود!
نقش مشاور کنکور در میزان موفقیت دانشآموز؛ حمایتگر
مشاوره با اهداف مختلفی انجام میشود. گاهی دانشآموز دچار افت تحصیلی میشود و از نظر انگیزشی نیاز به حمایت روحی و روانی دارد. برخی از دانشآموز دچار اختلال یادگیری میشوند و با اینکه تلاش فروانی میکنند، اما به نتیجهی دلخواه نمیرسند. بسیاری از دانشآموزان نیز برای برنامهریزی درسی جامع به کمک مشاورین نیاز دارند تا مسیر مطالعاتی آنها دقیق ترسیم شود. هرکدام از این خدمات به نحوی روی عملکرد دانشآموز اثر میگذارند و نقش مشاور را نشان میدهند.
بیشتر بخوانید: کنکور ۱۴۰۲ چگونه خواهد بود؟
نکتهای که نباید از روی آن با عجله عبور کرد، نقش مشاور در مقطع و دوران کنکور است. همهی دردسرها، معظلات و نیازهایی که مطرح شد در زمان کنکور احتمال بروز بیشتری پیدا میکنند و داوطلب در هیاهوی این آزمون دچار مشکلات عمیقتری میشود. به همین دلیل است که مسئلهی داشتن یا نداشتن مشاور برای کنکور، موضوعیت بیشتری دارد و تبدیل به سوال پرابهام “مشاور بگیریم یا نه؟” میشود. پاسخ به این سوال، بعد از بررسی همهی این جوانب، نیازهای دانشآموز و البته کارایی مشاوره، ساده است؛ نباید در انتخاب مشاور کنکور خوب تردید داشت.
بنابراین باید گفت مشاور کنکور حکم راهنمایی را دارد که به داوطلب کمک میکند تا مسیر پر پیچوخم موفقیت در این آزمون را سادهتر طی کند و موانع و مشکلات را راحتتر پشتسر بگذارد. برای درک بهتر اهمیت این حوزه و تخصص، پیشنهاد میکنیم مقالهی اهمیت مشاوره تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه را بخوانید.
ویژگیهای داشتن مشاور کنکور خوب و باتجربه
هر حوزه و کاری متخصصین برتر و کاربلد خود را دارد که به بهترین شکل خدمات آن حرفه را به متقاضیان ارائه میدهند. مشاوره تحصیلی نیز به همین شکل است و در زمان نیاز، باید به سراغ بهترین مشاورین رفت. مشاور خوب به طور همزمان چندیت مزیت و امکانات را در اختیار دانشآموز و والدین قرار میدهد تا آنها کاملا احساسا رضایت کنند و درک عمیقتری از اهمیت مشاوره و میزان تاثیرگذاری آن داشته باشند.
ویژگیهای داشتن مشاور کنکور خوب و باتجربه را میتوان به بخشهای مختلف درسی و روحی – روانی دستهبندی کرد. در ادامه با مزایای مشاور کاربلد برای دانشآموز آشنا میشوید که شناخت این خصوصیتها به شما در رسیدن به پاسخ قطعی سوال داشتن یا نداشتن مشاور کنکور کمک بزرگی میکنند.
1.داشتن مشاور کنکور یعنی داشتن دقیقترین و بهترین برنامهریزی درسی
سنگ بنای موفقیت در کنکور، برنامهریزی درسی است. داوطلبین به خوبی روی این موضوع آگاهی دارند و از روشهای مختلف سعی میکنند تا برنامهای دقیق و اصولی داشته باشند. یکی از مهمترین و بهترین وظایف و ویژگیهای مشاور کنکور، ایجاد برنامهریزی درسی جامع برای دانشآموز است. مشاورین برای اینکار به چند نکته مهم توجه میکنند. در ابتدا مشاور، دروس درسی و منابع موردنیاز مطالعاتی را بررسی و آمارگیری میکند و در مرحله بعد سطح علمی دانشآموز را در نظر میگیرد.
سپس براساس تواناییهای محصل، مناسبترین برنامه درسی کنکور را در بازههای زمانی هفتگی، ماهانه، فصل و یک برآیند کلی سالیانه میچیند. کمک گرفتن از مشاور کنکور برای برنامهریزی، یکی از پرطرفدارترین بخشهای مشاوره تحصیلی است. هرچند، برخی از داوطلبین ترجیح میدهند در کنار مشاور مراحل نوشتن برنامه را طی کنند و نقش پررنگتری در این مسیر داشته باشند. این این رویکردی عالی و هوشمندانه است که به مرور دانشآموز را برای تهیهی برنامه، مستقل میکند.
2.حفظ انگیزه و روحیهی دانشآموز از ویژگیهای مشاور کنکور
مشاور کنکور خوب به بعد روانی دانشآموز، اهمیت فراوانی میدهد. داوطلب کنکور، مستعد خستگی و بیانگیزگی است و احتمال دارد در هر مقعطی از سال این نوع از مشکلات به سراغ او بیاید. مشاور در چنین موقعیتی، بهترین درمانگر و حامی دانشآموز است و سعی میکند با استفاده از تکنیکهای مختلف دانشآموز را از نظر ذهنی در شرایط مساعدی قرار دهد.
کاهش روحیه، یکی از شایعترین پیامدها و پیشامدها دوران کنکور است که گریبان بسیاری از دانشآموزان را میگیرد. این مشکل اگر در زمان درست مدیریت نشود، نتیجهی جز افت تحصیلی دانشآموز ندارد که مراحل رفع آن مشکل بسیار طولانیتر و سختتر است. مشاورین در این مواقع با صحبت و بیان تجربیات دیگر داوطلبین به خوبی با دانشآموز ارتباط برقرار میکنند و دلایل بیانگیزگی را پیدا کرده و برای رفع آنها تلاش میکنند.
3.کنترل استرس و اضطراب با کمک مشاور کنکور
استرس، بزرگترین دشمن دانشآموز است که به راحتی روی عملکرد او اثر میگذارد و نتیجهی زحماتش را برباد میدهد. بنابراین، یکی از مهمترین و حساسترین وظایف مشاور کنکور کاربلد و باتجربه، مدیریت استرس و اضطراب دانشآموز است. اگر دانشآموز به دام این مشکل افتاد، مشاور به خوبی میداند با چه روشهایی آرامش را به او برگرداند و میزان آسیب تحصیلی ناشی از این مشکل را به حداقل برساند.
دانشآموزان کنکوری، مستعد وارد شدن به حیطهی اضطراب هستند و حتی کوچکترین فشارهای عصبی ممکن است میزان استرس و نگرانی آنها را بیشازحد بالا ببرد تا روند درسخواندنشان به طورکلی مختل شود. داشتن مشاور کنکور باکیفیت، گذر از این وضعیت را بسیار سادهتر میکند و دانشآموز در مدتزمانی مناسب از نظر روانی احیاء میشود.
4.راهنمایی در روش مطالعه و اولویتبندی دروس
گاهی داشتن از جزئیات دروس، پیشنیازهای درسی، اهمیت دروس تخصصی و عمومی و از همه مهمتر، اشراف کامل به انواع روش مطالعه از دیگر ویژگیهای بسیار حیاتی و کاربردی مشاور کنکور خوب است. مراجعهی دانشآموز به مشاور با هدف کسب روش مطالعه یا اولویتبندی دروس، باعث میشود تا سیر مطالعاتی داوطلب به بهترین شکل طی شود و در کنار آن با کمک موثرترین روشهای مطالعه هر درس، راندمان و عملکرد دانشآموز افزایش چشمگیر داشته باشد.
راهنمایی مشاورین در این بخش، بیشتر از آن چیزی که دانشآموز فکر میکند اهمیت دارد و به نوعی به طور غیرمستقیم، وری نتیجهی کنکور او اثر میگذارد. روشهای مطالعه، تکمیلکنندهی جدول برنامهریزی دانشآموز هستند و اجازه میدهند تا این برنامه به بهترین شکل اجرا شود.
5.بررسی دائمی عملکرد دانشآموز از ویژگیهای یک مشاور خوب
در بخش برنامهریزی درسی که توسط مشاور کنکور انجام میشود، اشاره شد که این برنامهها در قالب هفتگی، ماهیانه و سالانه ارائه میشوند. مشاورین یا کمک برنامههای هفتگی به طور مستمر عملکرد دانشآموز را بررسی میکنند و زیر نظر دارند. این روش از نظارت اجاز میدهد تا بازخوردهای هفتهبههفته از شیوهی کار داوطلب داشته باشند و در صورت نیاز در جدول برنامهریزی طولانیمدت، تغییراتی را ایجاد نمایند تا بهینهتر شود.
علاوه بر این، بررسی دائمی کمک میکند تا در صورت بروز کوچکترین مشکل درسی یا افت روحی، مشاور در کوتاهترین زمان ممکن واکنش نشان دهد و در پی حل مشکل باشد. مشاور و دانشآموز به لطف این ویژگی، دائما باهم در تماس هستند و دانشآموز گزارش هفتگی خود را به مشاور تحویل میدهد تا به صورت جزءبهجزء مورد تحلیل قرار گیرد. داوطلبین کنکوری که از مشاورههای سالانه استفاده میکنند به خوبی از این ویژگی بهره میبرند و کمتر افت یا مشکل تحصیلی را تجربه میکنند.
نداشتن مشاور کنکور چه پیامدی دارد؟ آیا موفقیت در کنکور وابسته به مشاور است؟
نداشتن مشاور کنکور یا استفاده نکردن از جلسات مشاوره تحصیلی، انتخاب دیگری است که پیشروی دانشآموزان قرار دارد. بههیچ عنوان، نمیتوان مدعی شد که دانشآموز بدون کمک مشاور کنکور موفق نمیشود و محکون به شکست است. در هر صورت، انسان نیروی اراده و پشتکار را دارد که به کمک آنها موفقیت در هر مسیری امکانپذیر و قابلتصور است.
اما، موضوع در اینجا محالبودن یا غیرقابل دسترسبودن به یک هدف نیست. کار مشاور تحصیلی، کمک به دانشآموز برای سادهتر شدن راه تحصیل و گذر راحتتر از موانع برای رسیدن به موفقیت است. نداشتن مشاور کنکور، میتواند پیامدهای مختلفی مانند: افت تحصیلی بدون داشتن راهحل، نامناسببودن برنامه ریزی درسی کنکور داوطلب، سردرگمی و پایین آمدن راندمان تحصیلی، معضلات روحی و فشارهای روانی و وادادن در مقابل استرس را به همراه داشته باشد.
البته، همهی این پیامدها احتمال بروز دارند و نمیتواند گفت حتما هر دانشآموز دچار این مشکلات میشود. مسئله اصلی در مورد داشتن یا نداشتن مشاور کنکور، پیشبینی این موانع و ارائهی راهحل در زمان درست است که با کمک مشاور امکانپذیر است. بنابراین، آمادگی برای کنکور در کنار مشاور، اجازه میدهد تا دانشآموز در وهلهی اول اصولی و درست گام در این مسیر بگذاد و سپس نگران موانع و مشکلات احتمالی نباشد.
چگونه یک مشاور کنکور خوب انتخاب کنیم؟ اهمیت نقش والدین
انتخاب مشاور کنکور خوب و کاربلد، باید طبق معیارهای مختلفی انجام شود. در بخش قبل ویژگیهای یک مشاور باکیفیت را توضیح دادیم که باید در زمان پیدا کردن مشاور به آنها دقت کرد. اما نکتهای که معمولا دانشآموز و والدین آن را نادیده میگیرند، حس داوطلب در مواجه با مشاور است. واقعیت این است که قرار نیست هر مشاور زبده و مشهوری برای هر دانشآموزی جوابگو باشد.
روحیات دانشآموزان با یکدیگر متفاوت است و مشاوره، تخصصی است که ارتباط مستقیمی با روان و روحیه انسان دارد. داوطلب، قبل از هر چیز باید بتواند با مشاورش ارتباطی صمیمانه، عمیق و منعطف برقرار کند تا مسیر مشاوره و نتیجهی آن رضایتبخش باشد. در اینجا، والدین نقش حیاتیتری دارند و انتظار میرود هوشیارانهتر و دقیقتر تصمیم بگیرند. نباید به دلیل شهرت یک مشاور، دانشآموز را مجبور به شرکت در جلسات مشاوره کرد.
در واقع میتوان گفت، اولین معیار انتخاب یک مشاور کنکور خوب، ارتباط عالی و صمیمانهی او با دانشآموز است و در کنار آن داشتن ویژگیهای نامبرده شده اهمیت دارند. برای درک بهتر این موضوع و آشنایی با همهی معیارها و مزیتهای مشاورین، مقالهی چگونه یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟ مجه استادبانک را مطالعه کنید. در این مقاله به ویژگیهای بیشتر و گستردهتر مشاورین باکیفیت اشاره شده است.
یک نکته مهم در زمان مواجه با مشاور تحصیلی
دانشآموزان در زمان مواجه با مشاور، باید به یک نکته مهم توجه داشته باشند. دقت کنید که مشاور قرار است راهنمای شما در مسیر تحصیل و موفقیت باشد نه جایگزین شما! مشاور کنکور، سعی میکند بهترین و درستترین انتخابها را در هر بخشی از دوران تحصیل به شما نشان دهد، اما در نهایت تصمیمگیرنده و عملکننده شما هستید. این موضوع مهم است که برخوردی فعالانه در مقابل مشاور داشته باشید و فقط کورکورانه به نصحیتهای او عمل نکنید.
سوال بپرسید و برخی از پیشنهادهای او را به چالش بکشید. مراجعهکنندهای فعال باشید و ایدهها و نظرتان را با مشاور کنکورتان به اشتراک بگذارید. شما با انواع مشاوره تحصیلی و تکنیکهای آن مواجه هستید که هرکدام به نوعی روی عملکرد و روحیهتان اثر میگذارند. بنابراین، مهم است که نسبت به این اثرپذیری و دریافت اطلاعات، آگاه باشید و برخوردی فعالانه از خود نمایش دهید. به طور خلاصه، جلسات مشاوره تحصلیی کنکور را محلی برای یادگیری بهتر مطالعه و مدیریت دقیقتر زمان، افکار و روحیات خود در نظر بگیرید.
انتخاب بهترین مشاور کنکور در استادبانک؛ برترین مشاورین با مناسبترین قیمت
داشتن مشاور کنکور خوب، مزیتهای مختلفی را برای داوطلب به همراه دارد که در این مقاله در مورد همهی آنها صحبت کردیم. ویژگیهای مشاورین، نشان میدهد دانشآموز تا چه اندازه در مسیر تحصیل آسیبپذیر است و موانع متعددی پیشروی او قرار دارد.
مشاور با داشتن تخصص و درک جنبههای تحصیلی و روانی دانشآموز، شرایط درسخواندن و عبور از لحظات سخت را برای محصل آسانتر میکند. به همین دلیل است که توصیه میشود تا داوطلبین با کمک مشاور کنکور شروع به مطالعه نمایند تا به بهترین شکل برای این آزمون آماده شوند.
سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک با داشتن برترین مشاوران کنکور ایران، آمادهی برگزاری بهینهترین جلسات مشاوره تحصیلی برای داوطلبین و والدین است. مشاورین استادبانک با انواع مشاوره و خدمات متنوع در دسترس دانشآموزان سراسر کشور هستند تا مسیر تحصیل و موفقیت در کنکور برای آنها سادهتر باشد.
اگر برای انتخاب مشاور کنکور نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال و مشکل، میتوانید با شماره 91005343 – 021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آمادهی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است.
پاسخ این سوال وابسته به شناخت نیازهای دانشآموز و اهمیت داشتن مشاور کنکور است. اما اگر بخواهیم یک پاسخ کوتاه به سوال “مشاور بگیریم یا نه؟” دانشآموزان بدهیم، این پاسخ مثبت است. در این مقاله به طور کامل در اینباره صبحت کردیم.
مشاور کنکور با استفاده از تکنیکهای متعدد در زمینههای مختلف به کمک دانشآموز میآید. مشاورین از نظر برنامهریزی درسی، حفظ انگیزی، روش مطالعه و غیره تاثیر فراوانی روی دانشآموز دارند. برای اینکه درک کاملی از ویژگیها و مزایای مشاور کنکور به دست آورید، متن کامل مقاله را بخوانید.
تعداد جلسات موردنیاز مشاوره برای هر دانشآموز متفاوت و وابسته به نیازهای تحصیلی و روانی او دارد. اما توصیه میشود تا هر داوطلب کنکور در طول سال تحصیلی به طور مرتب با مشاور کنکور شخصی خود در ارتباط باشد.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: