رپورتاژ آگهی

معرفی رشته های دانشگاهی با مکادمی

سردبیر نویسنده
910 0
15 مرداد 1401
انتخاب رشته کنکور سراسری - استادبانک

مکادمی؛ گروه آموزشی است که به تولید آموزش‌های بسیار آموزنده و ارزشمند در حوزه مهندسی مکانیک می‌پردازند. از جمله مجبوب ترین خدمات مکادمی می‌توان به معرفی رشته های دانشگاهی و مشاوره برای انتخاب رشته اشاره کرد.

معرفی رشته های دانشگاهی با مکادمی

پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری (کنکور کارشناسی) یکی از اصلی ترین دغدغه‌های داوطلبان کنکور، انتخاب رشته دانشگاهی مناسب است. داوطلبان برای انتخاب رشته مناسب ابتدا باید درک مناسبی از توانایی‌ها و علایق خود داشته باشند سپس شناخت درستی از رشته‌ها دانشگاهی داشته باشند. از این رو مکادمی به معرفی رشته‌های دانشگاهی از زبان دانشجویان این رشته پرداخته است. در مکادمی معرفی رشته‌های دانشگاهی، به صورت مصاحبه‌های چند نفره با دانشجویان و فارغ التحصیلان همان رشته است و این تمامی این معرفی رشته‌ها به صورت کاملا رایگان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

معرفی رشته‌های دانشگاهی

شناخت درست رشته‌های دانشگاهی کمک شایانی به انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری می‌کند. بسیاری از افراد بدون شناخت درست و  کامل، انتخاب رشته می‌کنند و در همان ترم های اول دانشگاه با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند. برای پرهیز از چنین مشکلاتی مکادمی اقدام به تهیه مصاحبه‌های با دانشجویان و فارغ التحصیلان کرده است. در این گفت‌وگوها سعی شده است به تمامی دغدغه‌های داوطلبان کنکور سراسری پاسخ داده شود.

 

انتخاب رشته کنکور استادبانک

موضوعات زیر در تمامی مصاحبه‌ها مطرح شده است تا به تمامی پرسش‌های داوطلبان کنکور سراسری پاسخ داده شود. علاوه بر این مخاطبین می‌تواند سوالات خود را در کامنت‌ها مطرح کنند.

1- توضیح کلی در مورد رشته و گرایش‌های مختلف آن (توصیف اجمالی)

2- دروس دبیرستانی شبیه رشته (جهت دید گرفتن داوطلبان نسبت به رشته)

3- شباهت و تفاوت با سایر رشته‌ها (مثلا تفاوت شیمی و مهندسی شیمی در چیست؟ یا شباهت مکانیک و هوافضا چقدر است؟)

4- توضیح در مورد چارت درسی (دروس سخت، آسان، مهم، بی ربط به رشته و …)– دروس اصلی-دروس اختیاری / دروس مربوطه از رشته‌ها و دانشکده‌های دیگر

5- تفاوت رشته با آنچه عموماً دانش‌آموزان دبیرستانی فکر می‌کنند و همچنین تصورات و باورهای غلط (مثلا مهندسی مکانیک الزاما فقط در مورد خودرو نیست، یا مهندسی کامپیوتر در مورد کار با ویندوز نیست)

6- زمینه‌های کاری مختلف جهت آینده شغلی

7- آینده تحصیلی جهت مقاطع بالاتر (هم در داخل هم در خارج)

8- وضعیت مهاجرت با رشته مورد نظر (آیا در خارج از کشور خواهان دارد یا خیر)

9- معایب و نقاط ضعف رشته مهندسی معدن

10- مهارت‌ها و توانایی‌های علمی لازم برای ورود به رشته (مثلا مهندسی مکانیک نیاز به پایه ریاضی و فیزیک قوی دارد)

11- روحیات لازم برای ورود به رشته (مثلا روحیه مدیریتی، خلاقیت بالا، مهارت‌های ارتباطی قوی یا …)

محبوب ترین معرفی رشته‌های دانشگاهی در مکادمی:

از تمامی معرفی رشته‌های مکادمی استقبال فراوانی شده است و ما در اینجا تعدادی از معرفی رشته‌های محبوب را برایتان قرار داده ایم.

انتخاب رشته کنکور ریاضی استادبانک
تغییر رشته در مقطع کارشناسی (لیسانس)

بی شک ارزیابی درست از رشته‌های دانشگاهی و انتخاب رشته دانشگاهی مناسب نقش مهمی در آینده آکادمیک داوطلبان کنکور سراسری دارد. توصیه می‌شود تمام تلاشتان برای انتخاب رشته درست و مناسب را بکار بگیرید اما اگر به هر دلیلی پس از ورود به دانشگاه متوجه شدید که در انتخاب رشته خود اشتباه کردیده‌اید، امکان تغییر رشته درون یک دانشگاه امکان پذیر است. از این رو مکادمی مصاحبه‌ای با یکی از دانشجویانی که از رشته مهندسی معدن دانشگاه تهران به رشته مهندسی مکانیک همین دانشگاه تغییر رشته داده است را در اختیار عموم قرار داده است.

ادامه تحصیل یا فعالیت شغلی در رشته‌ای دیگر

در برخی خانواده‌ها دیدگاه‌های خاصی وجود دارد که مهندس یا پزشک شو و در کنار آن علاقه اصلی خود مثل ورزش، هنر و … را نیز ادامه بده. بسیاری از این دانشجویان پس از اتمام رشته تحصیلی مطلوب خانواده شان، مشغول به رشته تحصیلی مطلوب خود می‌شوند. مکادمی مصاحبه‌هایی را با برخی از این افراد تهیه کرده است تا این تجریبات گران‌بها به سایر داوطلبان کنکور سراسری انتقال یابد.

در برخی موارد هرچند داوطلبان کنکور با دقت فراوانی انتخاب رشته کرده‌اند و حتی در محیط دانشگاهی نیز ارتباط خوبی با رشته تحصیلی خود داشته و رزومه درخشانی نیز ساخته‌اند اما پس از ورود به بازار کار متوجه شده‌اند، به درستی شغل رویایی خود را انتخاب نکرده‌اند. از این رو مکادمی مصاحبه‌هایی را با این گروه از داوطلبان کنکور انجام داده است تا تجربه و چالش‌های پیش رویشان را با سایر داوطلبان کنکور به اشتراک بگذارند.

معرفی رشته مهندسی مکانیک

اولین چیزی که ممکن است با شنیدن کلمه مهندسی مکانیک در ذهن شما شکل بگیرد مردانه بودن این رشته و سروکار داشتن آن با تعمیرات خودرو است. این تصور رایج فاصله زیادی با ماهیت دانش مهندسی مکانیک دارد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا تصویر واضحی از دنیای مهندسی مکانیک، حوزه­های درسی و کاری آن و همین‌طور ویژگی‌های فرد مناسب برای تحصیل در این رشته جذاب و گسترده را پیدا کنید.

انتخاب رشته کنکور سراسری - استادبانک

مهندسی مکانیک یکی از قدیمی‌ترین و گسترده‌ترین شاخه‌‌‌های مهندسی است، که علم فیزیک و ریاضی را با دانش­های مختلفی از جمله علم مواد ترکیب نموده و به طراحی، تحلیل، ساخت و نگهداری سیستم‌های مکانیکی می‌پردازد. مهندسی مکانیک بر مبنای درک مفاهیمی مانند استاتیک، دینامیک، ترمودینامیک، علوم مواد، مکانیک جامدات و سیالات، طراحی اجزاء و برق بنا شده است.

علاوه بر این اصول، مهندسان مکانیک برای طراحی و تجزیه و تحلیل کارخانه‌های تولیدی، تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی، سیستم‌‌‌های گرمایشی و سرمایشی، از ابزارهایی مانند طراحی به کمک کامپیوتر  (CAD)، تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) ، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و مدیریت چرخه عمر محصول به کار گرفته می­شوند. این رشته در حوزه‌ی سیستم‌های حمل‌ونقل، هواپیماها، وسایل نقلیه آبی، رباتیک، تجهیزات پزشکی، سلاح‌ها و سایر موارد استفاده می‌شود. همان­طور که مشاهده می­کنید زمینه‌های کاربردی و تحقیقاتی مهندسی مکانیک بسیار گسترده است و همین موضوع باعث شده تا همواره جزو رشته‌های پرطرفدار دانشگاهی در دنیا باقی بماند.

مهندسی مکانیک به‌عنوان یک رشته‌ تحصیلی در جریان انقلاب صنعتی اروپا در قرن هجدهم ظهور کرد. با این حال، مسیر پیشرفت آن را می‌توان هزاران سال در سراسر جهان جستجو کرد. در قرن نوزدهم، تحولات فیزیک منجر به پیشرفت چشمگیر علم مهندسی مکانیک شد. این رشته به طور مداوم برای ترکیب و به کارگیری پیشرفت‌ها تکامل یافته است. امروزه مهندسان مکانیک به دنبال پیشرفت‌هایی در زمینه‌هایی مانند کامپوزیت، مکاترونیک و فناوری نانو هستند. همچنین با رشته‌های دیگر همانند مهندسی هوافضا، مهندسی متالورژی، مهندسی عمران، مهندسی برق، مهندسی ساخت، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع و سایر رشته‌های مهندسی همپوشانی دارد. مهندسان مکانیک همچنین ممکن است در زمینه مهندسی پزشکی، به ویژه بایومکانیک، پدیده‌های حمل‌ونقل، بایومکاترونیک، بایوتکنولوژی و مدل‌سازی سیستم‌های بایولوژیکی کار کنند.

از نظر فنی، یک مهندس مکانیک توانایی استفاده از اصول و تکنیک‌های حل مسئله مهندسی از طراحی تا تولید و بازار برای هر وسیله‌ای را دارد. مهندسان مکانیک کار خود را با استفاده از اصول حرکت‌شناسی و عامل به وجود آمدن حرکت (سینتیک) تجزیه و تحلیل می‌کنند بدین ترتیب که اطمینان حاصل می‌کنند که طراحی‌ها با اطمینان و کارآمدی بالا  قابل استفاده هستند.

تقریباً هر محصول یا خدمتی در زندگی مدرن احتمالاً به نوعی توسط مهندس مکانیک برای کمک به بشریت لمس شده است. این شامل حل مشکلات امروز و ایجاد راه‌حل‌های آینده در حوزه انرژی، حمل‌ونقل، اکتشافات فضایی، تغییر اقلیم و سایر موارد است. محل کار یک مهندس مکانیک می‌تواند درون یک کارخانه، روی یک اسکله دریایی، درون یک نیروگاه حرارتی، درون دفتر یک شرکت مهندسی مشاور و … باشد.

ریشه دواندن در بسیاری از چالش‌ها و نوآوری‌ها در بسیاری از زمینه‌ها به این معنی است که رشته مهندسی مکانیک بسیار گسترده است. برای تأمین این تقاضای گسترده، مهندسان مکانیک ممکن است یک قطعه، ماشین، سیستم یا فرآیندی را طراحی کنند. این طراحی از ماکرو تا میکرو، از بزرگ‌ترین سیستم‌ها مانند ماشین‌ها و ماهواره‌ها تا کوچک‌ترین اجزا مانند سنسورها و سوئیچ‌ها متغیر است. هر چیزی که باید ساخته شود یا در واقع هر چیزی که دارای قطعات متحرک باشد، به تخصص مهندس مکانیک نیاز دارد.

گرایش‌های مهندسی مکانیک:

گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک عبارت‌اند از:

گرایش طراحی کاربردی: طراحی و تحلیل در حوزه جامدات

گرایش تبدیل انرژی: طراحی و تحلیل در حوزه مکانیک سیالات (آب و گازها) و انرژی

گرایش ساخت و تولید: طراحی و تحلیل در حوزه ساخت و تولید قطعات مکانیکی

گرایش بایومکانیک: طراحی و تحلیل در حوزه تجهیزات و مواد لوازم پزشکی، ایمپلنت‌ها، اورتزها و پروتزهای مناسب و سازگار با بدن موجود زنده‌

مهندسی دریا: طراحی و تحلیل در حوزه کشتی و سازه‌های دریایی (مثل اسکله‌ها و سکوهای نفتی متحرک)، پایداری کشتی در مقابل امواج جانبی و طراحی مربوط به ناوبری (مسیریابی کشتی)

مکاترونیک: مهندسی مکانیک + الکترونیک که ترکیب سه رشته مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر است. در این رشته رسیدن به نگاهی یکپارچه برای سیستم‌های متشکل از اجزای مکانیکی، الکترونیکی، کنترلی و نرم‌افزاری دنبال می‌شود. استفاده از ارتباط داخلیِ میان ‌رشته‌های مهندسی مرتبط با اتوماسیون و خودکارسازی با هدف ایجاد کنترل‏ در سیستم‌های ترکیبی، اصلی‌ترین رسالت مکاترونیک است که می‌تواند در نهایت باعث رسیدن به سیستم‌های ساده‌تر، ارزان‌تر، راحت‌تر و انعطاف‌پذیرتر اتوماتیک شود.

مهندسی کامپیوتر به زبان ساده

کامپیوتر امروز در زندگی ما چنان جایگاهی پیدا کرده که دیگر نمی‌توان حتی یک لحظه بدون آن زندگی کرد. تصور دنیایی بدون ارتباطات رایانه­ای، ایمیل­ها، محاسبات کامپیوتری و امکاناتی که در اختیار بشر می گذارند اصلا ساده نیست. گسترش روزافزون استفاده از کامپیوتر و جایگاه اساسی آن باعث شده تا این رشته دانشگاهی در سرتاسر دنیا بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. در این مقاله به توضیح رشته دانشگاهی مهندسی کامپیوتر پرداخته شده و دیدگاه روشنی از آنچه در این رشته تدریس می‌شود و توانمندی‌های یک مهندسی کامپیوتر به شما ارائه داده می‌شود.

مهندسی کامپیوتر (Computer engineering) که به اختصار با CoE یا CpE نیز بیان می‌شود شاخه‌ای از مهندسی است که چندین زمینه از علوم کامپیوتر و مهندسی الکترونیک را برای توسعه سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتر با هم ادغام می‌کند.

مهندسان کامپیوتر در بسیاری از جنبه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری رایانه، از طراحی میکروکنترلرهای منفرد (individual microcontrollers) ، ریزپردازنده‌ها (microprocessors)، رایانه‌های شخصی (personal computers)  و ابررایانه‌ها (supercomputers) گرفته تا طراحی مدار (circuit design) نقش دارند. این رشته مهندسی نه تنها به نحوه کار خود سیستم‌های رایانه‌ای بلکه همچنین ادغام آن‌ها در تصویر بزرگ‌تر متمرکز است. کارهای معمول مهندسان کامپیوتر شامل نوشتن نرم‌افزار و سیستم‌عامل برای میکروکنترلرهای تعبیه شده، طراحی تراشه‌های VLSI، طراحی حسگرهای آنالوگ، طراحی برد مدار سیگنال مختلط و طراحی سیستم‌عامل است.

مهندسین کامپیوتر همچنین برای تحقیقات رباتیک مناسب هستند که بیشتر به استفاده از سیستم‌های دیجیتال برای کنترل و نظارت بر سیستم‌های الکتریکی مانند موتورها، ارتباطات و حسگرها متکی است. در بسیاری از موسسات آموزش عالی، دانشجویان مهندسی کامپیوتر مجاز به انتخاب دروسی برای تحصیلات خود در کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند زیرا گستردگی کامل دانش مورد استفاده در طراحی و کاربرد کامپیوترها از حدی نیست که بتواند در مقطع کارشناسی تحصیل کند.

مهندسی کامپیوتر پایه اصلی همه فناوری‌ها را تشکیل می‌دهد، بنابراین مهندسان ممکن است طیف گسترده‌ای از تخصص‌ها را در این زمینه دنبال کنند. مهندسان در طراحی سیستم‌های کامپیوتری و خدمات مرتبط 22 درصد از مشاغل مهندسی کامپیوتر را در سال 2019 به خود اختصاص دادند. آن‌ها می‌توانند موقعیت‌های مرتبط را در اکثر صنایع پیدا کنند. با این حال، ممکن است برای برخی از مشاغل تخصصی نیاز به یادگیری مهارت­های مختلف یا آموزش اضافی داشته باشند.

به عنوان مثال، یک نرم‌افزار کامپیوتر که توسط یک مهندس کامپیوتر طراحی شده به تنهایی نمی‌تواند تئوری‌های پیشرفته آیرودینامیک را برای پوشش بدهد و به همین دلیل است که مهندسان کامپیوتر همواره در ارتباط با سایر مهندسین هستند و بایستی روابط اجتماعی خوب و گسترده­ای داشته باشند.

مهندسان کامپیوتر اغلب در مورد فن‌آوری و روش‌های جدید در این زمینه تحقیق می‌کنند تا محصولات و راه‌حل‌های نوآورانه ایجاد کنند. این نقش می‌تواند شامل انجام تعداد زیادی آزمایش و آزمایش طرح‌های جدید در طول فرآیند توسعه یک محصول باشد.

پس از ایجاد یک طرح موفق، مهندسان کامپیوتر بر فرآیند ساخت نظارت می­کنند. شرکت‌ها برای ایجاد پردازنده‌های مدرن و سخت‌افزار شبکه به مهندسان کامپیوتر متکی هستند. هر شرکت فناوری که سخت‌افزار تولید می‌کند، به مهندسان کامپیوتر واجد شرایط برای تولید محصولات پیشرفته و جلوتر از رقبا نیاز دارد.

بر اساس دفتر آمار کار ایالات‌متحده (BLS)، مهندسان سخت‌افزار رایانه، سیستم‌ها و اجزای رایانه‌ای مانند پردازنده‌ها، بردهای مدار، دستگاه‌های حافظه، شبکه‌ها و مسیریاب‌ها را «تحقیق، طراحی، توسعه و آزمایش می‌کنند». سخت‌افزار کامپیوتر شامل:

  • ریزپردازنده‌ها؛
  • تراشه‌های حافظه: حافظه با دسترسی تصادفی (RAM)، حافظه فقط خواندنی (ROM) و حافظه فلش قابل بازنویسی غیرفرار.
  • دستگاه‌های ذخیره‌سازی داده‌ها: دیسک‌های سخت، درایوهای حالت جامد و درایوهای نوری.
  • دستگاه‌های ورودی: صفحه‌کلید، موس، جوی استیک و کنترلرهای بازی، دوربین، میکروفون، اسکنر، صفحه نمایش لمسی و سنسورهای از راه دور.
  • دستگاه‌های خروجی: چاپگر، مانیتور، دستگاه‌های صوتی و کنترل از راه دور.
  • اجزای شبکه: آداپتورها، مودم‌ها، سوئیچ‌ها و روترها.

یکی از وظایف مهم مهندسان کامپیوتر، ادغام این اجزا در سیستم‌های کامپیوتری و شبکه است. این همه نیاز به دانش کاری خوب از مهندسی برق دارد. یکی دیگر از جنبه‌های مهم مهندسی کامپیوتر، توسعه نرم‌افزار است. نرم‌افزارهای کامپیوتری شامل:

  • سیستم‌های عامل؛
  • برنامه‌های کاربردی: پردازش کلمه، صفحات گسترده، حسابداری، مدیریت پایگاه داده، گرافیک، طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM)، صدا، ویدئو، رسانه و بازی.
  • شبکه و ارتباطات: شبکه جهانی وب (WWW)، پروتکل صوتی از طریق اینترنت (VOIP)، پیام‌رسانی فوری و ایمیل.
  • ابزارهای کمکی: مدیریت فایل، مدیریت دیسک، درایورهای دستگاه، سیستم‌های بایگانی و پشتیبان.
  • زبان‌های برنامه‌نویسی: ویرایش، کامپایل و اشکال زدایی.
  • امنیت: آنتی‌ویروس، فایروال، رمزگذاری و احراز هویت کاربر.

همان‌طور که دیدید دنیای مهندسی کامپیوتر بسیار گسترده است و با سرعت بسیار زیادی رو به رشد و ترقی است. در کنار پیچیدگی‌های این حوزه، لذت ایجاد کاربردهای تازه و برطرف کردن نیازهای بشر با مصرف انرژی و هزینه کمتر این رشته را گزینه جذابی برای دانشجویان می­‌کند.

استادبانک، هیچ گونه مسئولیتی در قبال صحت محتوای نوشته شده ندارد.

انتخاب رشته کنکور سراسری استادبانک