بازار کار شیمی – معرفی رشته شیمی در مصاحبه با حمیده احمدی
آنچه مطالعه خواهید کرد
در این مطلب و در مصاحبه باخانم حمیده احمدی ( رتبه 21 کنکور دکتری) در خصوص موضوعاتی مثل بازار کار شیمی ، معرفی رشته شیمی ، درآمد شیمی ، معرفی و بازار کار رشته شیمی کاربردی و همچنین تفاوت شیمی محض و کاربردی از رشتههای دانشگاهی تجربی به صحبت پرداختهایم.
همچنین در خصوص راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ و کمک و راهنمایی از مشاوره تحصیلی برای یک انتخاب رشته موفق نیز، توضیحاتی را ارائه کردهایم. بنابراین با ما همراه باشید.
مشاوره تحصیلی، بهترین انتخاب برای رسیدن به رشته مورد علاقه خود
در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، یکی از چالشهای داوطلبان کنکور، تحقیق در مورد رشتههای مورد نظر خود به همراه آگاهی از شرایط و ضوابط جدید سازمان سنجش و دانشگاهها برای انتخاب رشته و پذیرش دانشجو است. در مرحله اول همه داوطلبان باید دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را با دقت مطالعه کرده و از قوانین انتخاب رشته نظیر سهمیهبندیها، ظرفیت پذیریش دانشگاهها و غیره اطلاع پیدا کنند. همچنین آنها باید نکات مهم انتخاب رشته کنکور یعنی توجه به اولویتها در انتخاب رشته، توجه به علاقه و ذوق به همراه بازار کار رشته شیمی و سایر رشتهها را نیز دقت نمایند.
همچنین برای اطلاعات بیشتر از رشته مورد نظر خود، به برخی از دانشگاهها مراجعه کرده و با دانشجویان ترمهای آخر رشته مورد نظر به همراه اساتید و فارغ التحصیلان این رشتهها صحبت کنند. داوطلبان برای داشتن یک انتخاب رشته موفق، ناچار هستند که همه این مسیر را طی نمایند.
اما میتوان با یک انتخاب هوشمندانه، پیمودن این مسیر را کوتاهتر کرده و هوشمندانه عمل کنید. مشاوره انتخاب رشته تجربی، همان فردی است که با سالها تجربه در زمینه انتخاب رشته کنکور و با داشتن اطلاعات به روز و کارآمد، میتواند در همه زمینههای مربوط به انتخاب رشته، شما را راهنمایی کند. بنابراین میتوانید با کلیک روی لینک زیر، وارد صفحه مشاوره تحصیلی انتخاب رشته شده و با کمک فرد متخصص مسیر انتخاب رشته خود را با موفقیت طی نمایید.
معرفی رشته شیمی از زبان دانشجویان
بازار کار شیمی در هالهای از ابهامات است. عدهای میگویند که بازار کار شیمی خوب نیست و بعضیها همواره از آینده شغلی رشته شیمی کاربردی، درآمد شیمی کاربردی در ایران و درآمد رشته شیمی محض تمجید میکنند.
ما طی ترتیب مصاحبهای با خانم حمیده احمدی (رتبه 21 کنکور دکتری) تصمیم داریم تا این ابهامات را برای افرادی که قصد انتخاب رشته داشته، رفع کنیم و بهصورت درست و کاربردی به معرفی رشته شیمی و توضیح بازار کار شیمی بپردازیم.
در طی این مصاحبه با مباحث زیر آشنا میشوید:
- معرفی و بازار کار رشته شیمی کاربردی چطور است؟
- شاخه های رشته شیمی چه چیزهایی هستند؟
- تفاوت شیمی محض و کاربردی چیست؟
بازار کار شیمی – معرفی رشته شیمی در مصاحبه با خانم حمیده احمدی (رتبه ۲۱ کنکور دکتری)
۱- لطفاً خودتون رو به ما معرفی کنید و بفرمایید که چطور با رشته شیمی آشنا شدید؟
سلام من حمیده احمدی، دانشجوی دکتری دانشگاه شهید بهشتی و رتبه ۲۱ دکتری هستم. زمینهی علاقه من به رشته شیمی و جذب شدنم به بازار کار شیمی به دوران دبیرستان بر میگرده. زمانی که مقطع دوم دبیرستان بودم، یکی از معلمهای شیمیام باعث شد که به آن علاقهمند شوم. در همون سال در المپیاد شیمی شرکت کردم و رتبه دهم کشوری رو به دست آوردم. همین موضوع و همین علاقهی من باعث شد که این رشته رو تا مقطع دکتری ادامه بدم.
۲- لطفاً ما رو با گرایشهای رشته شیمی و بازار کار شیمی بیشتر آشنا کنید.
در زمان انتخاب رشته کنکور تجربی، گرایش های رشته شیمی و شاخه های رشته شیمی در مقطع کارشناسی به دو بخش شیمی محض و شیمی کاربردی تقسیم میشود.
بیشترین سؤالی که در مورد گرایش های رشته شیمی در خصوص معرفی رشته شیمی از ما و بقیه استادها پرسیده میشه، این هست که تفاوت شیمی محض و کاربردی در چه هست؟ تنها تفاوتی که در دروس رشته شیمی کاربردی با شیمی محض وجود داره، ۱۰ واحد هست و در بازار کار شیمی یا درامد رشته شیمی محض یا کاربردی تفاوتی حس نمیشه.
ما دو رشته مهندسی شیمی و شیمی کاربردی یا محض داریم که معمولاً بچهها تفاوتش رو نمیدونن. یا معرفی رشته شیمی براشون بهدرستی انجام نشده. مهندسی شیمی بیشتر شبیه به رشته مکانیک هست و تنها ۲۰ واحد از دروس شیمی در اون وجود داره. در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هم شاخه های رشته شیمی به ۴ دسته تقسیم میشه:
- شیمی دارویی
این گرایش بیشتر به بررسی ترکیبات دارویی میپردازه، هدف از این گرایش بیشتر کمک درمانی هست و افرادی که این زیرشاخه رو ادامه میدن و وارد بازار کار شیمی دارویی میشن، میتونن در مراکز تولید دارو مشغول به کار بشن.
- شیمی معدنی
این زیرشاخه از اسمش پیداست، فارغالتحصیلهای رشته زمانی که وارد بازار کار شیمی میشن، باید به تجزیه و تحلیل کانیها و مواد معدنی بپردازن.
- شیمی آلی
در گرایش رشته شیمی آلی ما درواقع به تحلیل مواد غذایی که میخوریم یا لباسی که میپوشیم یاجایی که میشنیم و هرچیزی که به موادی که با ما ارتباط داره میپردازیم و کسی که وارد این رشته میشه به بررسی مواد آلی با کربن میپردازه.
- شیمی تجزیه
در این رشته فرد در آزمایشگاه به مطالعهی روشهای جداسازی و شناسایی و بررسی میزان اجزای طبیعی و مصنوعی مواد میپردازه.
- شیمی فیزیک
در این زیرشاخه و ضمن معرفی رشته شیمی فیزیک بچهها به تجزیه و تحلیل و ارتباط پدیدههای طبیعی و واکنشهای شیمیایی که رخ میده، میپردازن.
۳- بهترین دانشگاههای ایران در رشته شیمی کدام دانشگاهها هستند؟
در بخش معرفی رشته های تجربی، در دانشگاههای دولتی تهران به نظر من دانشگاه شهید بهشتی، بهترین دانشکدهی ایران رو هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ امکاناتی داره. همچنین دانشگاه کاشان هم یکی از دانشگاه های خوب در این رشته عنوان میشه.
در تکمیل توضیحات خانم دکتر احمدی، اگر بخواهیم به ترتیب این دانشگاهها را نام ببریم، از بهترین دانشگاههای ایران در رشته شیمی، دانشگاههای زیر است:
- دانشگاه علوم پزشکی تهران
- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی
- دانشگاه تهران
- دانشگاه تربیت مدرس
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه شهید بهشتی
- دانشگاه فرودسی مشهد
- دانشگاه بوعلی سینا
- دانشگاه تبریز
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه رازی
- دانشگاه کاشان
- دانشگاه مازندران
- دانشگاه الزهرا (س)
- دانشگاه یاسوج
- صنعتی شریف
- دانشگاه امیرکبیر
- صنعتی اصفهان
- علم و صنعت ایران
- خواجه نصیرالدین طوسی
۴- درآمد شیمی و بازار کار شیمی چطور است؟
یکی از خوبیهایی که بازار کار شیمی داره، کمتر به معرفی و بازار کار رشته شیمی کاربردی و محض و یا درآمد شیمی پرداخته شده، برای همین بچههایی که سطح علمی خوبی دارند حتی در مقطع لیسانس، بعد از فارغالتحصیل شدن میتونن سریعاً وارد بازار کار شیمی و حتی کارهایی مثل داروسازی، مواد غذایی، پتروشیمی، رنگ و زمینههای مختلف بشن. درواقع آینده شغلی رشته شیمی کاربردی و محض روشن هست و بچهها میتونن نسبت بهش خوشبین باشن.
در مقطع دکتری شما میتونید بهعنوان مشاور در شرکتها همکاری کنید. در بازار کار شیمی فارغ التحصیلان این رشته، بیشتر در محیطهای آزمایشگاهی و شرکتی و گاهی در بخش کنترل کیفیت فعالیت دارن.
در خصوص درآمد شیمی هم باید این نکته رو حتماً به بچهها یادآوری کنم که هرچقدر مقطع تحصیلی بالاتر بره، درامد رشته شیمی محض و کاربردی هم افزایش پیدا میکنه.
۵- فردی که سراغ رشته شیمی میرود، یا وارد بازار کار این رشته شده، باید چه روحیهای داشته باشد؟
از اونجایی که ۸۰ درصد کارهای این رشته، در آزمایشگاه صورت میگیره، فردی که این رشته رو برای شغل آیندهاش انتخاب میکنه باید حتماً علاقهمند به کارهای آزمایشگاهی باشه.
همچنین باید که کار با مواد شیمیایی رو بلد باشه و حساسیتی به این نوع مواد نداشته باشه. البته آموزش نکات ایمنی طی دورهی تحصیل داده میشه. در کل علاقه به محیط آزمایشگاهی و کنجکاوی و خلاق بودن از روحیههایی بوده که فارغ التحصیل این رشته، برای ورود به بازار کار شیمی باید داشته باشه.
۶- مهارتهای عمومی موردنیاز رشته شیمی چه چیزهایی است؟
اصلیترین مهارتی که هر فردی در دنیای امروز باید داشته باشه، دونستن زبان انگلیسی هست. دومین مهارتی که باید فردی که وارد این رشته میشه، داشته باشه قدرت تحقیق و کاوش هست. افراد برای معرفی و بازار کار رشته شیمی کاربردی یا دیگر گرایشهای آن، اطلاعاتشون رو بروز کنن تا بتونن در بازار کار رشته شیمی موفق بشن.
۷- چقدر امکان کارآفرینی در رشته شیمی وجود دارد؟
شیمی خیلی ابعاد گستردهای داره و فرد تو هر حوزهای بهراحتی میتونه کارآفرینی بکنه. اما نکتهای که در مورد درآمد شیمی در حوزهی کارآفرینی وجود داره این هست که کمی مخارجش متناقض هست. درواقع سرمایهی اولیه هنگفتی رو نیاز داره. اما اگر فارغالتحصیلهای رشته شیمی بهصورت تیمی کار رو شروع کنن، خیلی موفق میشن و درآمد خوبی هم خواهند داشت.
۸- شما کار کردن در حین تحصیل را پیشنهاد میکنید؟
این مسئله کاملاً بستگی به این موضوع داره که تو چه دانشگاهی بچهها تحصیل میکنن. معمولاً کسانی که وارد شاخه های رشته شیمی و گرایش های رشته شیمی در دانشگاه آزاد شدن، وقت بیشتری رو برای حضور در بازار کار شیمی دارن.
اما درهرصورت به نظر من بهتر هست که بچهها مقطع تحصیلیشون رو حداقل تا کارشناسی به پایان برسونن و بعد وارد بازار کار بشن. هرچند که به نظر من تنها به لیسانس خودشون رو محدود نکنن و به مقاطع بالاتر تحصیلی در هر رشتهای که بوده ورود کنن.
۹- امکان مهاجرت در رشته شیمی و درآمد شیمی در خارج از کشور چطور هست؟
از آنجاییکه شیمی، رشته مادر است، برخلاف ایران، در کشورهای خارجی تمایل بیشتری به این رشته هست. و کسانی که در این رشته مشغول به کار هستن، قطعاً درآمد مقبولی دارن. اما داشتن رزومهای قوی به افزایش درآمد شیمی کمک بسزایی میکنه. برای مهاجرت مثلاً استرالیا موقعیت های بسیاری در زمینهی شیمی داره، که به جذب شیمیستهای زیادی هم میپردازه.
در تکمیل صحبتهای خانم دکتر احمدی باید بگوییم که بهترین کشور برای تحصیل در رشته شیمی و بهترین دانشگاهها، کالجهای آموزشی زیر هستند:
- مؤسسه فناوری ماساچوست
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه ملی سنگاپور
- دانشگاه کالیفرنیا برکلی
- دانشگاه کمبریج
- مؤسسه فناوری فدرال زوریخ
- دانشگاه صنعتی نانیانگ
- دانشگاه آکسفورد
- مؤسسه فناوری کالیفرنیا
- کالج سلطنتی لندن
استادبانک؛ بهترین مجموعه مشاوره تحصیلی و معلم خصوصی برای ورود به رشتههای تاپ دانشگاهی
برای موفقیت تحصیلی و ورود به رشتههای تاپ دانشگاهی به دو عامل بسیار تعیینکننده نیاز است. اولین عامل رتبه و تراز مورد نیاز برای قبولی در رشتههای پرطرفدار دانشگاهی است. دومین عامل نیز داشتن یک انتخاب رشته موفق شرط ورود به این رشتهها است.
سایت تدریس خصوصی استادبانک؛ برای هر دو عامل راهحلهای مناسبی دارد. برای کسب رتبه و تراز مناسب این رشتهها، میتوانید با برنامهریزی، مطالعه کنکوری خود را شروع کرده و هر کجای این مسیر که به مشکلات درسی برخورد کرده، به اساتید تدریس خصوصی استادبانک مراجعه کنید. زیرا معلم خصوصی استادبانک سالها تجربه تدریس و آموزش به دانشآموزان و داوطلبان کنکور به شیوه کنکوری را دارد. با خیال راحت میتوانید مشکلات درسیتان را با کمک اساتید تدریس خصوصی نظیر معلم خصوصی کنکور تجربی، برطرف کنید.
برای یک انتخاب رشته موفق نیز به استادبانک اطمینان کرده و از بخش مشاوره انتخاب رشته کنکور این مجموعه نیز برای راهنمایی و مشورت در زمان انتخاب رشته و در نتیجه موفقیت در رشتهای که به آن علاقه داشته، میتوانید کمک بگیرید.
همچنین در هر کدام از مراحل ثبت درخواست معلم خصوصی یا مشاوره تحصیلی نیاز به راهنمایی داشته، از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳، میتوانید با تیم پشتیبانی این مجموعه ارتباط بگیرید.
خسته نباشید،من هم تو دوران دبیرستان به رشته شیمی علاقه مند شدم و باتوجه به اینکه خواهرمم در رشته شیمی تحصیل کردن خودمم به این رشته علاقه مند شدم اما بین رشته شیمی و مهندسی شیمی گیر کرده بودم که بعد تحقیقات زیاد شیمی رو انتخاب کردم.
سلام من 12سالمه و به رشته ی شیمی خیلی علاقه مند هستم نگران هستم که علاقه ام رو در دوران دبیرستان یا دانشگاه از دست بدم
مرسی
مصاحبه ی خوبی بود
سلامت باشید …
میخواستم بدونم شما خودتون الان تو کجا کار میکنید چون من واقعا به شیمی علاقه دارم ولی نمیخوام تو پتروشیمی یا کارخونه ی رنگ و چوب و این چیزا کار کنم اگه میشه جواب بدین
من به کنکوری هستم که رشته اصلی تجربی ولی عاشق شیمی و آزمایشگاه هستم و جزو ارزو هام هست که شیمیست بشم ولی بین دوراهی ماندم از یه طرف فشار خانوادم به طرف هم دلم ولی من بازم شیمی را انتخاب میکنم ??
به نظر من اگه دنبال علاقتون برید قطعا به موفقیت هم میرسید
chemist تلفظش میشه کمیست نه شیمیست
این همه صحبت از اخرش هم یک عدد داخل مصاحبه نیست که درامد رشته رو بگه فقط گفته شده مدرک بالاتر درامد بالاتر که اینو همه میدونن
واقعا دانشگاه کاشان خوبه؟
اگه میشه بیشتر در رابطه با مهاجرت توضیح بدید یعنی اگه شیمی محض دانشگاه تهران بخونیم میتونیم راحت مهاجرت کنیم یا نه؟
در کل عالی بود
سلام عزیزم وقت بخیر چند وقتی هست خواهرم دنبال کار میگرده فوق لیسانس شیمی هست و در داروخانه هم ۵ سال کار میکرده الان بیکار شده شغلی نداره شما آشنا و کسیو ندارید ک بهش کار مرتبط با رشتش بهش بده علتقه به کار در رشته خودش هست
خب بازار کارش چطوره ؟؟؟
من دانشجوی شیمی دانشگاه اصفهان هستم و اعتراف میکنم شیمی رشته بسیار سختیه و توصیه میکنم اگر واقعا بهش علاقه دارید انتخابش کنید و اگر صرفا میخواید یه مدرک لیسانس داشته به هیییچ عنوان این رشته رو انتخاب نکنید چون به لیسانس نمیرسید و انصراف میدید?البته اگر دانشگاه سخت گیری نکنه کارتون خیلی راحته و اینکه داشتن روحیه قوی برای ادامه این رشته الزامیست??
بین رشته شیمی کاربردی و علوم مهندسی صنایع کدوم بهتر اول بازار کار و دوم رفتن شیمیم به اندازه مهندسی صنایع غذایی خطر پذیردش کمه و اینکه من از نظر زیست و شیمی حفظی مشکل ندارم فقط یکم تو محاسبهرضعفیم و زبانم خیلی تام نیست در حد مدرسه و دوره نو جوانان جهاد که نمیدونماز هر کدوم م چه قدر یادمه روحیه پرسشگری دارم و یه سوال دیگه ام داشتم که اینجا مطرح نشده بود خطر بالایی در آزمایشگاه هست
خیلی خوب بود تنها و بهترین سوال و جواب ها
ممنون
سلامت باشید. خوشحالیم که مصاحبه رو دوست داشتید.
سلام وقتتون بخیر
شهریه دانشگاه آزاد شیمی محض حدودا چنده؟!
سلام من شیمی محض دانشگاه کاشان قبول شدم الان خیلی خوش حالم اما نمیدونم که آینده شغلیم به چه صورت هست
سلام . آینده کاری دارید و وارد شغل پولسازی شدید. نگران نباشید . شیمی سومین رشته سخت دنیاست. پزشکی نهمین رشته سخت دنیا و اولینش هم مهندسی معماری.
من دوران دوران مدرسه علاقه آنچنانی به شیمی نداشتم و تو کنکورم چون میدونستم این رشته رو قبول میشم زدم اوایل دانشگاه زیاد از این رشته خوشم نمی اومد ولی وقتی به ترم های بالا رسیدم به شدت جذب این رشته شدم و الان میخوام اگر خدا بخواد تا دکتری ادامه بدم چون میدونم آینده ی خوبی در انتظار کسی که این رشته رو انتخاب می کنه هست اصلا شک نکنید اگر تو دوران تحصیل خوب آموزش ببینید بازار کار خوبی در انتظارتون هست پس با تمام قوا به مسیرتون ادامه بدید و سعی کنید در مقطع ارشد و دکتری تو یه دانشگاه خوب تحصیل کنید. در پناه حق باشید امیدوارم هم من و هم شما بتونیم در زندگیمون موفق و سر بلند باشیم.
سلام من در دانشگاه دامغان رشته شیمی کاربردی رو میخونم و حتما میخوام در امد خوبی داشضته باشم اما کمی از بازار کار اون میترسم . بنظر شما نوع دانشگاه در جذب شغل تاثیر داره ؟
من ارشد شیمی دانشگاه شهید بهشتیم
لیسانس شیمیم رو دانشگاه شیراز گرفتم
بایده نداره
کار با درامد پایین اونم با پارتی
برید سمت رشته های خدماتی
پزشکی-علوم ازمایشگاهی-رایولوژی-فیزیوتراپی-دندون پزشکی
دیگه اگه عاشق شیمی هستین واسه دارو سازی یا مهندسی شیمی بخونین
۲۵سالمه و پشیمونم از اینکه ۶سال وقت گذاشتم.
سلام ،من از همين الان علاقه مند شدم به شيمن من هشتم هستم،گفتم ببينم ايا مثل يه دكتر كه مطب خصوصي داره ايا اين رشته هم مكانة خاصي رو داره؟؟
براى مثال يه چشم پزشك مثلا خانم دكتر ساحل ادبي هستش. ايا يه كسي كه اين رشته رو ادمه بده(شيمى) هم مى تونه مثل همون خانم دكتر وامداد باشه يا مطب داشته باشه؟???
سلام.نه
با سلام شرمنده ببخشید با مدرک شیمی ازمایشگاهی نمیشود وارد ازمایشگاه علوم ازمایشگاهی شد و یا این که بعد از کاردانی کارشناسی میشود کنکور علوم ازمایشگاهی داد؟
با سلام
بنده هم سال 1394 رتبه 21 کنکور دکتری شیمی رو بدست آوردم و در یکی از دانشگاه های معتبر با معدل عالی مدرکم رو گرفتم. متاسفانه زمینه کاری شیمی کمه و مجبور شدم در یک ارگان دولتی مشغول بشم. چون سرمایه لازم رو نداشتم.
به نظرم اون وقت و انرژی رو صرف رشته پزشکی کنید بهتره و درامد بهتری خواهید داشت.
نه به اون صورت ، هر جا استخدام بشی باید تو ازمایشگاهش کار کنی و تمام کارخانه ها ازمایشگاه دارن و تو داخل اون ازمایشگاه کار میکنی، مطب و اینا نداری اصلا
من به عنوان یک دانشجو شیمی کاربردی لازم دونستم یکسری توضیحات تکمیلی رو برای علاقه مندان این رشته در اختیار بگزارم، اولین چیزی که باید بدونید (به خصوص دوستان دبیرستانی) شیمی که در دانشگاه میخونید با شیمی داخل مدرسه و دبیرستان متفاوته، شما در هر گرایشی از شیمی که بخواید وارد بشید تعداد زیادی واحدهای مرتبط با محاسبات فیزیک و ریاضی دارید چون میدونم خیلی از دوستان صرفا برای فرار از این نوع دروس میخوان وارد شیمی بشن همین اول بگم تفکر اشتباهیه، نکته دوم در رابطه با کار های ازمایشگاهی و تئوری هست چه بخوایم و چه نخوایم در ایران متاسفانه شیمی بیشتر تئوریک هست تا عملی با وجود اینکه دروس آزمایشگاهی زیادی هم در این رشته باید بگذرونید(به خصوص شیمی کاربردی) اما همچنان از نظر کار عملی در ایران خیلی ضعف داریم چه دانشگاه دولتی و چه آزاد، نکته سوم اینکه در شیمی رزومه کاری شما از مدرک تحصیلی شما بسیار مهمتره و رزومه شما شامل دوره ها و اموزش هایی میشه که به صورت عملی گذروندید و گواهی دریافت کردید(دوره هایی خارج تحصیل دانشگاهیتون) که نکته ای که وجود داره اینه که تمام این دوره ها پولی هستن بنابراین شما باید یه منبع درامد حداقلی داشته باشید که بتونید رزومه کاری خودتون رو تکمیل کنید پس اگر از نظر خانوادگی خیلی قدرت اقتصادی بالایی ندارین احتمالا لازم باشه در کنار تحصیل کار هم بکنید، مطلب بعدی در رابطه با بازار کار رشته شیمی، دوستان توجه داشته باشید شما برای راه اندازی یک شرکت مثلا داروسازی یا ارایشی حجم بالایی سرمایه لازم دارید ، خیلیا فکر میکنن صرفا با گرفتن یه مدرک دکتری میان دو دستی بهشون یک شرکت رو تقدیم میکنن میگن بیا شما کار کن توش، نخیر چنین چیزی نیست شما بعد از فارغ التحصیلی رنج فراوان و زمان زیاد و سرمایه فراوانی رو باید خرج کنید تا بتونید کسب و کار شخصی خودتون رو داشته باشید ، مگر اینکه برنامتون از ابتدا کار به عنوان ناظر یا کارمند کسب و کار شخص دیگری باشه، و اما اینکه در چه زمینه هایی میتونید کار کنید بستگی به گرایش رشتتون داره (در صورتی که البته ارشد بخواید بخونید)و یا علاقه شخصیتون درصورتی که قصد ادامه تحصیل ندارید اگر شیمی تجزیه هستید کارتون با دستگاهاس و تجزیه و اندازه گیری عناصر و ترکیبات، آلی باشید کارتون با شیمی کربنی هست … پس نمیشه به طور واحد گفت درآمد فلان و کار فلان هر گرایشی کارهای مختلف و درامد های مختلف داره
ممنون از شما??
سلام ، من رشته شیمی کاربردی هستم و میخوام در آینده وارد کارخونههای مس یا فولاد بشم ، بهترین گرایشی که میتونم بگیرم چیه؟
سلام وقت شما بخیر و خسته نباشید امیدواری که حال شما خوب باشه ممنون و متشکر از شما که تجربیات خود را بیان کردید.موفق باشید.
مرسی از توضیحاتتون?
خیلی ممنون از توضیحات عالیتون .
بعنوان دانشجوشیمی میگم رشته بسیارسخت وزخرفی هست واینده ای خاصی هم نداره.الکی نخونیدش.
بسيار متعجب هستم كسي كه رتبه ي 21 كنكور دكتري شيمي داره چطور نميدونه شيمي معدني دقيقا در رابطه با چه موضوعي هست!!!كاني و مواد معدني!!فقط چون هر دو معدني دارن اينو فرموديد؟من فارغ التحصيل دكتري معدني هستم و حتي يه خط از كاني ها نخونديم. كاني ها برميگردد به رشته هايي مثل مواد يا متالوژي يا زمين شناسي. خواهشا اگر اطلاعات نداريد بقيه رو گمراه نكنيد فقط كافيه كمي سرچ كنيد و بعد مطلب بنويسيد. شيمي معدني يعني تركيبات فلزي يا كمپلكس ها. تركيبات آلي كه با فلز دار شدن ويژگي ها يا كاربردهاي خاص پيدا ميكنند در داروها يا كاتاليست ها (در صنعت نفت و گاز) بسيار پركاربرد هستند.
سلام
من دهم هستم و قصد دارم وارد دانشگاه بشم و رشته ی شیمی بخونم
و به راهنمایی نیاز دارم ممنون میشم راهنمایی کنید 🤍
سلام
توصیه می کنم در این مقطع شما به سمت پزشکی بروید. درآمد پزشکی از شیمی بالاتر هست.
بنده دکتری شیمی آلی گرفتم.
پزشکی هم چندان چنگی به دل نمیزنه…
سلام امکانش هست در مورد گرایش معدنی ازتون مشورت بگیرم؟چون ارشد معدنی قبول شدم ولی برای خوندش مرددم
آیا با رشته شیمی محض می توان وارد آموزش و پروش شد و به عنوان معلم شیمی تدریس کرد؟
صد درصد میشه . اما توصیه میکنم استاد دانشگاه بشید و وارد آموزش پرورش نشید . اگر علاقه ب تدریس دارید استاد دانشگاه پرستیژ علمی تر داره . موفق باشید
سلام ببخشید میخواستم بدونم برای تحصیل تو رشته شیمی رشته دبیرستانی مون حتما باید تجربی باشه؟ مثلا نمیشه با ریاضی خوندن شیمی دارویی بخونیم؟
بله امکان داره هم ریاضی هم علوم ولی علوم بهتره
رشته ی خوبیه کار هست توش
سلام با خواندن شیمی کاربردی واقعا میشه حداقل یک شغل کارمندی هم پیدا کرد آخه نمیشه به یه رشته ای که با رتبه ۳۰۰۰۰هم میشه وارد شد اعتماد کرد لطفاً یک توضیحی بدید
دوست عزیز . رتبه ی کنکور ملاک نیست و معدل و رزومه ی دانشگاهی ملاکه . عامیانه تر بگم اینکه بلد باشی کار کنی ملاکه
با خوندن رشته شیمی میشه کارخونه لوازم آرایشی بهداشتی یا داروسازی تاسیس کرد؟
سلام دوست عزیز، بله با هررشتهای اگر سرمایه داشته باشی میتوانی کارخانه لوازم ارایشی تاسیس کرد و کار را به دست متخصصان سپرد. برای متخصص شدن در صنعت داروسازی به جای شیمی باید تلاش کنید در دانشگاه رشته داروسازی قبول شوید.
سلام با خوندن رشته شیمی محض میشه کارخونه لوازم آرایشی بهداشتی تاسیس کرد؟
از اول دانشگاه تا دکتری رشته ی شیمی کاربردی چند سال طول میکشد
و بعد از فارغالتحصیلی ایا برای وارد شدن به رشته شیمی تجزیه یا الی باید یک دوره اموزشی دید؟
سلام
کارشناسی 4 سال
ارشد 2 سال
دکتری 4 سال
بله. لیسانس شیمی محض بگیر و تو فوق لیسانس شیمی دارویی بخونین
آیا میشه به عنوان رشته تحصیلی همزمان استفاده کرد. یعنی میشه همزمان مهندسی شیمی و شیمی آزمایشگاهی با هم خوند؟
سلام
عمده چیزی که از کامنت ها میشه فهمید اصلا نبود درک و اگاهی از این رشته و سایر رشته های مرتبط است.
ببینید به عنوان یک دانشجوی شیمی عرض میکنم
رشته ای که مورد بحثه دو گرایش کارشناسی داره که چنان تفاوتی باهم ندارند (کاربردی و محض) و دوما این رشته جزو رشته های علوم پایه هست. یعنی چی؟ یعنی این رشته در گسترش دایره علم و تحقیقات با همکاری دیگر رشته های علوم پایه ( مثل زیست مولکولی و …) داره که از اینجا میتوان به این درک رسید که کشور ما کشوری چندان پیشرو در عرصه تحقیقات نیست (اما صفر هم نیست به لطف دانش بنیان ها اینده مطلوبی میشه برای کشورمون در نظر گرفت البته از لحاظ علمی میگم)
مورد دیگر این هست که این رشته پس از فارغ التحصیلی توان انجام کار های مهندسی در کارخانجات رو نداره! چون اصلا در دایره وظایف این رشته نیست! این کار کار مهندسین شیمی است که از شاخه مهندسی هستند و فقط چند واحد با شیمی دروس مشترک داشتند مابقی از دروس مهندسی در چارت درسیشون است.
البته برای شیمی در کارخانجات مشاغلی مانند کنترل کیفی – مسئول علمی و… وجود داره ( اما عمده رسالت این رشته اسمش روشه علوم پایه – علوم پایه کشف میکنه مهندس شیمی در مقیاس تن و وسیع تولیدش میکنه!!)
مورد بعدی تفکر غلطی است که بین کنکوری ها وجود داره! رفتن به داروسازی از شیمی – ببینید هیچ مجرای مشخصی تا به امروز که این کامنتو میزارم وجود نداره برای این کار!
در ضمن در کشور ما مثل سایر کشور ها چیزی به نام ساخت دارو وجود ندارد!
ما در کشور دارو را فرمولاسیون میکنیم! نه تولید
همچنین در کشور های جهان اول و پیشرو چیزی به نام داروساز عمومی نداریم! فارمیسیست و تکنسین داروخانه داریم که مورد اول در بیمارستان و در تامل با پزشکان است و مورد دوم مسئول فروش دارو !
ساخت دارو بر عهده شیمیست ها و توجه کنید که برعهده قشر دیگری از رشتهها است یعنی از پزشک تا بیولوژیست و تا میکروبیولوژیست برای ساخت دارو تامل دارند و در نهایت دارو میسازند
پس توجه کنید که شما چه با تحصیل در داروسازی و چه در بیوتکنولوژی و حتی شیمی شغل ساخت دارو از مواد اولیه در کشور ما پیدا نخواهید کرد!
برای ساخت مثلا اسپرین در کشور ما – نمیبینید که از اول اسید سالسیلیک یا برای ویتامین ث اسکوربیک اسید رو کارخانجات دارویی تولید کنند! از دیگر کشورها در مقیاس زیاد وارد شده و در کارخانجات ما فرمولاسیون میشوند یعنی به اندازه مناسب با ترکیبات دیگر با شکل مناسب دارویی فرموله شده و در نهایت دارو به مرحله آخر میرسد.
از لحاظ شغلی هم رشته های علوم پایه اشتغال صفر ندارند! اشتغال 100 درصد هم ندارند. ببینید در دانشگاه محل تضمین شما برای پیدا کردن شغل نیست! حداقل برای این رشته شما بایستی کارآموزی کنید و تحقیق کنید شاید مساوی یک پزشک بایستید. اگر میخواهید کسی شوید در کارشناسی و ارشد منابع خارجی بخوانید. نیاز هست که شما انگلیسی بدانید انگلیسی را به صورت تخصصی بتوانید بخوانید و نوشتار آکادمیک بلد باشید!
رشته شیمی در برسی سخت ترین شغل های جهان بین 10 عنوان اول است! میتونید سرچ کنید.
دایره شیمی بسیار گسترده است و اگر به عنوان رشته ای که برویم ببینیم چی میشه انتخاب میکنید بدونید شانس زیادی نخواهید داشت.
حجم بیکار زیاد این رشته هم درگیر این مسائل است که با کارنامه 17 اما بیکار چون اصلا علمی در ذهن این فرد نیست و صرفا جزوه استاد را خوانده!
این رشته نیاز به زحمت دارد و رقابت بالاست چون پذیرش از حد نیاز بالاست
رشته هارا بر اساس مقیاس رتبه کنکور نسنجید پزشک با درآمد کم هم داریم – کمیست با درآمد بالا هم داریم
اما از این رشته طلب پول نکنید این رشته شمارو دانشمند و محقق میکند نه پولدار!
اگر دنبال پول هستید اصلا پزشکی هم نخوانید چون بازده ندارد.
بروید بازار بروید دلالی!
موفق باشید
وای دستت درد نکنه من امسال این رشته رو اوردم هر جا میرفتم نگاه میکردم یه مشت کامنت منفی بود خیلی استرس داشتم اخه خیلی شیمی رو دوست دارم واقعا با خوندن کامنتتون متوجه شدم این رشته رو خیلی دوست دارم یه جورایی خیالم راحت شد همون چیزیه که تو ذهنمه انقدر هر جا رو نگاه میکنم نظر بد راجبش هست که خدا میدونه واقعا مرسی من ورودی بهمنم شما ایده ای دارید که تا اون زمان میتونم چکار کنم که به دانشگاهم کمک کنه کلا شیمیم اوکیه در همون حد دبیرستان ولی چون شنیدم حجم کار کسایی که شیمی دولتی میخونن خیلی سنگینه خواستم بدونم کتابی یا کاری اگه بهم پیشنهاد بدین ممنون میشم.
اوضاع پزشکی داره داغون میشه
نیاین سمت پزشکی وگرنه مثل ما تو باتلاقی گیر میوفتید ک هیچ راه برگشتی ندارید
شیمی به درد نمیخوره اول این که وقتی وارد این رشته شدید تقریبا قید کار دولتی باید بزنید و اگه در شهر صنعتی زندگی میکنید باز بهتره یه شرکتی جایی می شه رفت در غیر این صورت اصلا سمت این رشته نرید
سلام ترم دوم دانشگاه ازاد شیمی کاربردی میخونم علاقه زیادی به کارای ازمایشگاهی دارم نمیدونم دراین رشته ادامه بدم یا تغییر رشته بدم میشه کمک کنید.سپاسگزارم
سعی کنید در کنار درس دوره هایی که برای رشته شیمی برگزار میشه شرکت کنید
سلام.
کسی میدونه چقدر باید رشته شیمی کاربردی رو ادامه داد تا بتونی تو یه مدرسه یا مرکز آموزشی درس بدی؟؟؟
لطفا کمک کنید
سلام میخواستم بدونم اگر شیمی کاربردی بخونم میتونم توی آزمایشگاه های پزشکی مشغول به کار شم؟