بهترین روش مطالعه عربی در کنکور | روش صحیح خواندن عربی برای کنکور
آنچه مطالعه خواهید کرد
پاسخ این سوال میان بیشتر دانشآموزان رشتههای مختلف مشترک است و حدسزدن آن سخت نیست؛ خواندن چه درسی برای شما دشوارتر است و علاقهی کمتری به آن دارید؟ پاسخ، درس عربی است! عربی، اگر پرچالشترین درس دوران متوسطه دوم و کنکور برای دانشآموزان نباشد، بدون شک یکی از آنها است. پیدا کردن روش مطالعه عربی کنکور و برقرار ارتباط با این درس، ذهن داوطلب را به راحتی درگیر میکند و در بسیاری از موارد دانشآموز این درس را از برنامهریزی درسی خود حذف میکند.
اما میتوان با ایجاد یک روش مطالعه عربی اصولی و کمک گرفتن از ابزارهای آموزش باکیفیت، روی این درس تسلط پیدا کرد. مجله آموزشی استادبانک در این مقاله از مجموعه مقالات مشاوره تحصیلی خود، روش مطالعه عربی کنکور را مورد بررسی قرار داده است. شما در ادمه با شیوه مطالعه قواعد، مباحث، ترجمه و درک مطالب عربی کنکور آشنا میشوید و همینطور مهمترین منابع و نیازهای کمک آموزشی در مسیر یادگیری عربی را میشناسید.
بهترین روش مطالعه عربی کنکور را با کمک مشاور تحصیلی پیدا کنید
منظور از روش مطالعه عربی کنکور را باید درست درک کرد. ارائهی یک فرمول ثابت برای همهی دانشآموزان، کارایی ندارد. میتوان یک ساختار کلی را برای داوطلبین در نظر گرفت یا برخی معیارها را تحت عنوان، عوامل موفقیت در کنکور معرفی کرد. برا مثال، بدیهی است که داشتن برنامه ریزی درسی کنکور یک نیاز اساسی در زمان درس خواندن محسوب میشود و هر دانشآموزی این را میداند. تعیین روش مطالعه نیز به همین شکل است.
یعنی، برخی نکات و تکنیکها هستند که باید توسط دانشآموز رعایت شوند تا مباحث آن درس بهتر درک شود و یادگیری او عمق بیشتری پیدا کند. یا اینکه تستزنی، راه و روشهای اثباتشدهای دارد که سرعت و دقت عملکرد دانشآموز را بالا میبرند و باید از آنها بهره برد. اما نکته بسیار مهم در مورد پیدا کردن روش مطالعه عربی این است که هر دانشآموزی، توانایی، سطح علمی و عادات مطالعاتی خاص خودش را دارد و باید آنها را در نظر گرفت.
حتما بخوانید: چگونه ریاضی را برای کنکور بخوانیم؟
به همین دلایل، توصیه میشود قبل از شروع درس خواندن، حتما از مشاور تحصیلی کمک گرفته شود. مشاور تحصیلی کنکور، فردی متخصص است که با در نظر گرفتن همهی جنبههای آموزشی و در طرف مقابل، عادتها و توانایی دانشآموز، بهترین روش مطالعه کنکور را ارائه میکند. این نوع از جلسات مشاورهای، کمکی بزرگ برای داوطلب هستند تا زمان و انرژی خود را صرف بهترین شیوهی عربی خواندن کند. سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، برترین مشاورین تحصیلی کنکور را با مناسبترین قیمت در دسترس دانشآموزان سراسر کشور قرار داده است.
ساختار و مباحث عربی کنکور + بودجهبندی عربی
برای اینکه درک درستی از سیر مطالعاتی عربی داشته باشید، ابتدا باید ساختار و مباحث این درس را بشناسید. عربی از پایه هفتم همراه دانشآموزان است، اما کتابهای درسی عربی دهم، یازدهم و دوازدهم، منبع کنکور از نظر طراحان سوال شناخته میشوند. هر چند مانند هر زبانی دیگر باید روی قواعد اولیه و لغات ابتدایی، تسلط کافی داشت. سه کتاب درسی عربی شامل درسهای زیر است:
- عربی دهم: 8 درس
- عربی یازدهم: 7 درس
- عربی دوازدهم: 4 درس
اما مسئلهای که به طور مستقیم روی روش مطالعه عربی کنکور تاثیر میگذارد، ساختار محتوایی عربی است. همهی 19 درس عربی را میتوان به سه بخش یا مبحث تقسیمبندی کرد که شامل ترجمه، قواعد و درک مطالب میشود. بودجهبندی عربی کنکور نیز میان این سه مبحث به شکل زیر است:
- ترجمه عربی کنکور: 40 درصد
- قواعد عربی کنکور: 32 درصد
- درک مطالب: 28 درصد
یادگیری این مباحث عربی، دقیقا نقطهای است که داوطلب را به فکر استفاده از یک روش مطالعه عربی کنکور میاندازد. قابل حدس است که هرکدام از این بخشها را باید طبق یک الگوی مناسب خواند، زمان گذاشت و از تکنیکهای حفظ و یادگیری خاصی بهره برد. در این فرآیند یادگیری نچندان ساده، داشتن منابع کنکوری باکیفیت، کمک خوبی برای داوطلب است. با کلیک روی لینک زیر میتوانید از منابع کنکور رایگان استادبانک استفاده کنید.
چگونه عربی را برای کنکور بخوانیم؟ | روش صحیح مطالعه؛ موضوعی یا درس به درس؟
عربی کنکور یکی از دروسی است که با درسهای مختلف آن در سه کتاب درسی دوره متوسطه از نظر موضوعی به یکدیگر ارتباط دارند. بنابراین یک سوال مهم در زمان انتخاب روش مطالعه عربی کنکور پیش میآید؛ چگونه عربی را برای کنکور بخوانیم؟ درس به درس یا موضوعی؟
پاسخ به این سوال را باید اینگونه توضیح داد که عربی از سه مبحث مخالف شکل میگیرد که هر مبحث، نحوه مطالعه خاصی دارد و از سمتی دیگر، به دلیل ارتباط موضوعی دروس عربی، توصیه میشود از تکنیک مطالعه مبحثی عربی پیروی کنید. در این صورت، یادگیری شما از هر مبحث یکپارچه است و دچار اختلال و تغییر در روش یادگیری نمیشوید.
گام اول: روش مطالعه قواعد عربی کنکور
ماجراجویی در مسیر مطالعه عربی کنکور با قواعد آن شروع میشود. از جایی که با یک “زبان” جدید روبهرو هستید، ابتدا باید پیشنیاز آن یعنی دستور یا قواعد زبان عربی را بخوانید. آمادگی در این بخش برای ادامهی مسیر اهمیت دارد. به صورت کلی یک برنامه با ساختار زیر برای اجرای روش مطالعه عربی کنکور بچینید:
- تعیین 4 جلسه مطالعاتی در برنامه هفتگی
- جلسه اول هفته: مطالعه – جلسه بعدی: تست و مرور/ جلسه دوم هفته: مطالعه – جلسه بعدی: تست و مرور
در این روش، ابتدا 4 جلسه برای مطالعه عربی در نظر میگیرید. در یک جلسه قواعد را خوب میخوانید و خلاصهبرداری انجام میدهید، سپس در جسله بعد، تستزنی و مرور مطالب خوانده شده را انجام میدهید. توجه کنید که مرحله خلاصهبرداری را با وسواس و دقت کافی طی کنید. داشتن یک مجموعه یادداشت تمیز و مرتب براساس نیاز و برداشت شما از هر مبحث، هم باعث عمق یادگیری شما میشود و هم در زمان مرور کمک بزرگی برای شما است. توصیه میکنیم، مقاله چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم؟ مجله استادبانک را بخوانید.
اما نکتهی بعدی که باید دربارهی قواعد عربی کنکور بدانید، این است که یادگیری این بخش از عربی چندان پیچیده نیست و گستردگی آن محدود است. با در نظر گرفتن این تعداد جلسه، تقریبا بعد از 2 ماه روی قواعد عربی کنکور مسلط میشود. ترتیب مطالعه قواعد را هم از درس اول عربی پایه دهم شروع کنید.
چند نکته کاربردی و مهم در روش مطالعه قواعد کنکور عربی
اجرای بهترین روش مطالعه عربی کنکور هم ممکن است با برخی مشکلات یا دستاندازهایی همراه باشد. در ادمه چند نکته جزئی را با شما در میان میگذاریم که رعایت آنها میتواند فرآیند درس خواند را راحتتر کند:
- کتاب درسی، مرجع اصلی شما است، اول کتاب را مطالعه کنید، سپس به سراغ درسنامه های کمک درسی بروید و سعی کنید نکات قواعد را یادداشت کنید.
- در جلساتی که برای تستزنی در نظر گرفتید، حدود 10 الی 15 تست را انتخاب کنید و در زمان کمتر از یک دقیقه برای هر تست، آنها را حل کنید. (در ابتدای مسیر نیاز نیست، چندان نسبت به زمان حساس باشید)
- در آخر به سراغ پاسخنامه تشریحی بروید و آن را به خوبی مطالعه کنید و نکات مربوط به سوالات را یادداشت کنید.
- مدیریت زمان بسیار مهم است. در این بخش مدیریت زمان بسیار مطرح است، سعی کنید آمادگی خود را زمانبندی مناسب افزایش دهید.
توجه کنید که امکان دارد این نکات با روش مطالعه شخصیتان هماهنگ نباشد یا شما روش دیگری برای اجرای این مراحل داشته باشید. مسئله مهم، اصولی بودن شیوه مطالعه و ثمربخشی آن است که با کمک مشاور میتوان از آن مطمئن شد.
گام دوم: روش مطالعه ترجمه عربی کنکور
روش مطالعه عربی کنکور، پس اتمام مرحلهی یادگیری قواعد عربی، وارد بخش ترجمه میشود. اساتید همیشه میگویند مبحث ترجمه عربی کنکور، سادهتر بخش این درس است. به طور کلی، فرآیند درس خواندن این مبحث را میتوان به دو بخش زیر تقسیم کرد:
- یادگیری تکنیکهای حل ترجمه (تست ترجمه)
- اجرای مرحلهی طولانی حل تست پیوسته
در ابتدای کار باید با انتخاب یک منبع آموزشی باکیفیت که توسط مشاور یا معلمتان معرفی شده است، شروع به یادگیری تکنیکهای حل ترجمه یا تستهای ترجمه کنید. برای داشتن یک دوره مطالعاتی مفید و ثمربخش از بهترین کتاب های عربی کنکور کمک بگیرید. معمولا این قسمت از مطالعه ترجمه عربی کنکور را میتوان در 15 روز تا یکماه تکمیل کرد.
پس از یادگیری تکنیکهای حل تست ترجمه، یک روتین روزانه یا شبانه از درس عربی وارد برنامهریزی درسی شما میشود. طبق این الگو، هر شب یا روز 10 تست از ترجمه عربی حل میکنید. تکرار این روند اجازه میدهد سرعت تستزنی شما بالا برود و به طور ناخودآگاه، تکنیکهای مطالعهشده و دیگر نکات درسی را مرور کنید.
گام سوم: روش مطالعه درک مطالب عربی کنکور
ابتدا مقاله گفتیم که برای بسیاری از دانشآموزان، عربی درسی سخت است و آن را دوست ندارند. حالا میان مباحث عربی نیز، این بخش درک مطالب است که بیشترین چالش را برای داوطلبین دارد و کمتر با روی خوش به سراغ آن میروند. برای یادگیری و تسلط در بخش درک مطالب عربی کنکور به دو ابزار نیاز دارید:
- داشتن دامنه لغات گسترده
- حل تستهای درک مطالب (بعد از مطالعه کافی)
برای اینکه بتوانید حداقل به چند سوال این بخش پاسخ دهید، باید همهی متنهای درسهای پایه دهم تا دوازدهم عربی را خوب بخوانید و ترجمه کنید و لغت حفظ کنید! تا جایی که حس کنید روی متون و لغات به تسلط کافی رسیدهاید، این کار را انجام دهید. سپس، برنامه تستزنی روتین ترجمه عربی را کنار بگذارید و حل تست درک مطلب را جایگزین کنید. (معمولا از نزدیکی عید، زمان مناسبی است). حل تست درک مطلب در روش مطالعه عربی کنکور به شما کمک میکند، علاوه بر تمرین تستهای همین بخش، تکنیکهای ترجمه را بازیابی کنید و قواعد نیز برایتان مرور میشود.
روش مطالعه عربی کنکور رتبههای برتر؛ چند نکته از یک تجربه موفق
پیروی کردن از روش مطالعه عربی کنکور رتبههای برتر، همیشه یکی از کنجکاویهای دانشآموزان است و سعی میکنند از تکنیکهای اجرایی این افراد استفاده کنند. در ادامه، چند نکته از شیوه خواندن درس عربی یک داوطلب ممتاز را میخوانید:
- تابستان درس عربی را از کتاب عربی 1 شروع کردم.
- ابتدا لغتهای هر درس را از کتابهای گاج و قلمچی مطالعه کردم.
- سپس به سراغ متن درس میرفتم و آن را ترجمه میکردم.
- برای ترجمه متن، ابتدا خودم این کار را انجام میدادم سپس به سراغ معلم یا کتابهای کمک درسی میرفتم.
- بعد از ترجمه به سراغ قواعد عربی رفتم.
- برای یادگیری قواعد، از کتابهای کمک درسی مانند مبتکران استفاده کردم، زیرا کتاب درسی فقط برای کسانی مناسب است که روی قواعد تسلط کامل دارند.
- برای یادگیری قواعد ابتدا به سراغ کتاب درسی بروید و تمرینهای درسی را یاد بگیرید.
- در حل تمرین به صورت سوال و پاسخ سوال توجه ویژهای داشته باشید.
- پس از تسلط روی تمرینها به سراغ متن درس بروید و قواعد یاد گرفته شده را در متن پیدا کنید. یعنی نقش کلمات را در جملات پیدا کنید و اگر به مشکل برخوردید از معلم عربی خود سوال کنید.
- کتاب عربی 1 و 2 و 3 را با همین روال گفته شده بخوانید.
همانطور که مشاهده میکنید، این داوطلب با درصد 100 عربی کنکور نیز، مانند گامهای گفته شدهی همین مقاله عمل کرده است. نکته جالب، توجه به کتاب درسی و سپس استفاده از منابع کمک درسی محدود ولی باکیفیت است که توسط معلم یا مشاور معرفی میشود.
یادگیری عربی با کمک معلم خصوصی عربی کنکور
مهمترین عامل موفقیت داوطلب، تلاش و برنامهریزی است و در این باره نباید تردید کرد. دسترسی به بهترین منابع کمک آموزشی یا استفاده از برترین برنامهریزی درسی کنکور، زمانی ثمربخش است که دانشآموز تلاش و کوشش کافی داشته باشد. اما، مسیر کنکور سراسر پرچالش است و حتی بهترین داوطلبین را هم دچار دردسرهای درسی میکند. به طور کلی، نیاز به منابع و خدمات کمک آموزشی به همین دلیل شکل میگیرد. بنابراین، دانشآموز باید در زمان مناسب، انتخابی دقیق و هوشمندانه داشته باشد و راهحل مناسب برای یادگیری اصولی، پیشرفت تحصیلی و رفع مشکلات درسی پیدا کند.
در مورد درس عربی نیز این مسائل وجود دارد و همانطور که گفته شد، برای بسیاری از دانشآموزان یادگیری این درس سخت است. در چنین موقعیتی، کمک گرفتن از معلم خصوصی عربی کنکور، بهترین انتخاب است تا فرآیند یادگیری و آموزش داوطلب تکمیل شود. معلمی باتجربه و باکیفیت که در مدت زمانی مناسب، همهی مباحث را با موثرترین روش تدریس، آموزش دهد و اشکالات شاگردش را رفع کند. با شرکت در جلسات تدریس خصوصی عربی کنکور و استفاده از روش مطالعه صحیح، داوطلب در بهترین شرایط ممکن برای کسب درصد بالای عربی قرار میگیرد. سامانه استادبانک در این بخش نیز، لیستی از برترین اساتید عربی کنکور کشور را با متنوعترین قیمتها در دسترس دانشآموزان سراسر کشور قرار داده است
خدمات آموزشی متنوع استادبانک همراه دانشآموز در مسیر یادگیری عربی کنکور
در این مقاله روش مطالعه عربی کنکور را بررسی کردیم و توضیح دادیم که چگونه میتوانید با رعایت برخی نکات ساده و اجرا تکنیکهای موثر، عربی را عمیق، اصولی و به شیوهای صحیح بخوانید. عربی درسی است که هر بخش آن نیاز به شیوه مطالعه خاص خود را دارد. هرچند داشتن روش مطالعه درست، برای موفقیت در این درس کافی نیست و دانشآموز باید از منابع و امکانات آموزشی مختلف کمک بگیرد.
سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، مجموعهی کاملی از خدمات آموزشی را برای داوطلبین آماده کرده است. بهترین اساتید تدریس خصوصی استادبانک به صورت آنلاین و حضوری، مقالات روش مطالعه و برنامهریزی درسی، نمونه سوالات کنکور، بستههای معلم خصوصی، مشاورین تحصیلی و اپلیکیشن استادبانک در دسترس دانشآموزان سراسر کشور قرار دارند.
اگر برای انتخاب معلم خصوصی عربی کنکور یا مشاور تحصیلی به راهنمایی نیاز دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال یا مشکل، میتوانید با شماره 91005343 – 021 تماس بگیرید.
نمیتوان یک روش مطالعه عربی قطعی را معرفی کرد. اما به دلیل ارتباط موضوعی میان درسهای سه پایه دهم تا دوازدهم، بهتر است از روش مطالعه مبحث به مبحث به جای درس به درس استفاده کرد
عربی کنکور از سه بخش، ترجمه، قواعد و درک مطلب شکل میگیرد که روی انتخاب روش مطالعه عربی کنکور نیز اثر میگذارند و باید ترتیب مطالعهی آنها رعایت شود.
عربی درسی سخت است و نمیتوان انتظار داشت دانشآموز بدون استفاده از خدمات آموزشی در آن موفق شود. توصیه میشود، برای برنامهریزی درسی و انتخاب روش مطالعه دانشآموز از مشاوره تحصیلی کمک گرفته بگیرد، سپس برای آموزش و تستزنی در جلسات تدریس خصوصی عربی شرکت کنند.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید:
1 نظر