معرفی رشته مهندسی کشاورزی + پردرآمدترین رشتههای مهندسی کشاورزی در ایران
آنچه مطالعه خواهید کرد
مهندسی کشاورزی از رشته های دانشگاهی ریاضی از آن دسته رشتههایی است که کارش خیلی برای ما غیرقابل تصور نیست. اکثرمان حداقل یکبار با مراحل رشد یک گیاه برخورد داشتهایم و حدودا فضای کاری این رشته برایمان آشناست. شاید به همین علت کمتر پیش بیاید که در انتخاب این رشته کسی به شک بیفتد؛ یا به داستان کشاورزی علاقمند هست و یا نه.
اما صنعت و تکنولوژی کشاورزی را که یکی از مهمترین صنایع تاثیرگذار برزندگی انسان بوده، بینصیب نگذاشته و ظهور تخصصهای جدید در این رشته باعث شده که مجبور باشیم برای انتخاب آن مثل دیگر رشتهها، بیشتر به جستجو و تحقیق بپردازیم.
در این مقاله از مجله استادبانک نیز با کمک بخش مشاوره تحصیلی، تلاش کردهایم راجع به رشته مهندسی کشاورزی و اینکه آیا رشته مهندسی کشاورزی خوب است؟ به همراه سایر موضوعات نظیر پردرآمدترین رشتههای کشاورزی و رشته مهندسی کشاورزی برای خانمها بپردازیم.
مشاوره انتخاب رشته کنکور ریاضی، برای قبولی در پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی
برخی از رشتههای دانشگاهی محبوبیت زیادی در بین داوطلبان کنکور سراسری دارد. برای مثال رشته مهندسی کامپیوتر و رشته مهندسی صنایع از رشتههای پرطرفدار ریاضی است. رشته مهندسی کشاورزی نیز یکی از همان رشتههای خاص دانشگاهی بوده که برخی از داوطلبان کنکور علاقه شدیدی برای قبولی در این رشته را دارند. قطعاً برای قبولی در رشته مهندسی کشاورزی، در یکی از دانشگاههای تاپ و دولتی در ایران، باید بتوان رتبه و تراز مناسبی کسب کرد. برای کسب رتبههای عالی نیاز به برنامهریزی صحیح و اصولی، بکار بردن روش مطالعه کنکوری و تلاش پیوسته دارد. در این بخش بهترین فرد برای راهنمایی مشاوره تحصیلی است. مشاور تحصیلی میتواند شما را در بخش برنامهریزی صحیح، اولویتبندی دروس جهت مطالعه و رعایت سایر نکات کنکوری راهنمایی کند.
همچنین بعد از کسب رتبه و تراز مناسب برای قبولی در رشته مهندسی کشاورزی یا سایر رشتههای تاپ ریاضی، نیاز داشته که با کمک مشاوره انتخاب رشته کنکور ریاضی، از ضوابط و قوانین مهم سازمان سنجش و همچنین ظرفیت ورودی دانشگاهها برای قبولی در رشتههای پرطرفدار آگاهی پیدا کرده و براساس اولویت قرار دادن علاقه و ذوق خود در انتخاب رشته کنکور ریاضی، در رشتههای مورد نظر خود نظیر رشته مهندسی کشاورزی قبول شوید.
از این جهت با کلیک روی لینک زیر، میتوانید با ورود به سایت استادبانک و مراجعه به بخش مشاوره انتخاب رشته ریاضی، به بهترین مشاورین انتخاب رشته کنکور دسترسی پیدا کرده تا در نهایت یک انتخاب رشته موفق داشته باشید.
مهندسی کشاورزی چیست؟ معرفی رشته مهندسی کشاورزی
کشاورزی شغلی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با طبیعت سر و کار دارد. کسانی که قصد دارند در بخش معرفی رشتههای ریاضی، رشته مهندسی کشاورزی را مطالعه کنند، باید علاقه زیادی به کارهای طبیعی و بیرونی داشته باشند. کشاورزی یک کار زنده به حساب میآید و گرایشهایی که به صورت غیر مستقیم هم به کشاورزی مربوط میشود باید در زمانهای مختلفی در موقعیت واقعی محیط کشاورزی قرار بگیرند.
اگر علاقه بسیاری به طبیعت دارید و از بوی گیاهان و خاک، دیدن مناظر طبیعی و مراحل رشد یک دانه گندم و… شاد میشوید، میتوانید آیندهی خوبی در این رشته داشته باشید؛ چراکه بیشتر زمان خود را در طبیعت و زمینهای کشاورزی میگذرانید.
از بخش معرفی رشته مهندسی کشاورزی، این رشته را میتوان از قدیمیترین رشتههایی دانست که بشر با آن به روش تجربی سروکارداشته و به دلیل تامین نیازهای زیستی با آن سروکار خواهد داشت. اما قدمت رشته مهندسی کشاورزی در ایران به یک قرن میرسد و با تاسیس اولین پردیس و دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به تدریج گرایشهای مختلف آن به این دانشکده اضافه شد و رشد و توسعه یافت.
آیا رشته کشاورزی خوب است؟ مهندس کشاورزی چه کارهایی میکند؟
مهندس کشاورزی باید:
- تحمل و توانایی جسمانی و بدنی بالایی داشته باشد:
مهندس کشاورزی ساعتهای زیادی را باید در فضای باز و طبیعت و زمینهای زراعی، یا کنار حیوانات بگذراند. به دلیل این که کار رشته مهندسی کشاورزی در محیطهای روباز همراه با ساعتها سرپا بودن و تحمل شرایط اقلیمی مختلف است.
- دارای روابط اجتماعی بالا باشد:
مهندسین کشاورزی معمولا زمان زیادی را هم با روستاییان و کشاورزان میگذرانند.
- درک ریاضی بالا داشته باشد و در ریاضیات قوی باشد:
به دلیل وجود محاسبات زیاد در رشته مهندسی کشاورزی، دانشجوی مهندسی کشاورزی باید در ریاضیات قوی باشد.
- بتواند مسائل طبیعی را به خوبی تحلیل و فهم کند:
به طور کل میتوان گفت کسی در رشته مهندسی کشاورزی موفق است که دوستدار طبیعت باشد. حضور در طبیعت یکی از مزیتهای این رشته است که موجب آرامش و آسایش بیشتر می شود و در بسیاری از مواقع از شلوغیها و هرج و مرجهای شهری به دور است. از این جهت شاید بتوان گفت که رشته مهندسی کشاورزی برای خانمها نیز رشته مناسبی است.
زمینههای شغلی مهندسی کشاورزی و بازار کار رشته مهندسی کشاورزی
در رابطه با آینده شغلی رشتههای کشاورزی، بحثهای فراوانی بوده که همیشه با اما و اگرهایی همراه است. از طرفی نیاز مبرم کشور به صنعتی سازی کشاورزی رونق بخش این رشته است و از طرفی کم سود بودن کشاورزی و موج مهاجرت پیوسته روستاییان به شهر تهدیدی برای این صنعت در کشور است.
از زمینههای اصلی بازارکار رشته مهندسی کشاورزی میتوان به این موارد اشاره کرد: برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای واحدهای کشاورزی (مزرعه، کارخانه صنایع غذائی، واحدهای پرورش مرغهای تخمگذار یا گوشتی، واحدهای کشت و صنعت و. . .) مانند:
- چگونگی اختصاص سرمایه در زمینههای کاری
- مقدار نیروی کار دائمی
- مقدار نیروی کار فصلی
- نوع ماشین آلات مصرفی
- موارد دیگر
مدیریت واحدهای کشاورزی و دامپروری و صنایع غذایی یا امور تحقیقاتی مثل بررسی عوامل موفقیت یا عدم موفقیت واحدها یا مقدار سرمایهگذاری در زمینه محصولات اساسی مثل گندم، مرغ، سیبزمینی یا سایر محصولات کم اهمیت مثل کیوی.
مهندس کشاورزی، اطلاعات فنی مورد نیاز خود را از متخصصین مربوط دریافت میکند، مثلاً اطلاعات فنی مربوط به دفع آفات سیبزمینی، نظیر نوع و مقدار سم و تاریخ مصرف آن در منطقه و در مرحله شکوفه دادن را از یک پزشک دریافت میکند و با جمع بندی سایر اطلاعات، اعم از ماشین آلات، هواشناسی کشاورزی، وضع نیروی انسانی آماده به کار و متخصص و. . . ، یک برنامه عملی ارائه میکند.
بازار کار رشته مهندسی کشاورزی! فرصتهای استخدام در شرکتهای دولتی و خصوصی
فارغ التحصیلان رشته مهندسی کشاورزی میتوانند در مراکز دولتی و خصوصی مختلف نظیر:
- شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور
- شهرداری ها
- وزارت جهاد کشاورزی
- شرکت های خصوصی کشاورزی
- منابع طبیعی
- کارخانه های ساخت تجهیزات کشاورزی
- مزارع، مرغداری ها
- شرکت های صنایع غذایی
- وزارت نیرو، به عنوان مهندسین مشاور آب و خاک
- پژوهشکده های بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
- مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک
- انستیتو پاستور
- سازمان مدیریت و برنامه ریزی
- سازمان تحقیقات کشاورزی
- سازمان بازرسی
- صندوق بیمه محصولات کشاورزی
- سازمان حفاظت نباتات
- سازمان محیط زیست
- سازمان تعاون روستایی
- آزمایشگاههای تغذیه و اصلاح نژاد
- پیمانکاریهای مختلف
- شیلات
مشغول به کار شوند یا میتوانند بعد از فارغ التحصیل شدن اگر زمین مناسبی داشتند کشاورزی را به روش مکانیزه و مدرن شروع کنند.
استارتاپی کارکردن، در رشته مهندسی کشاورزی کارآفرین شوید!
همچنین فارغ التحصیلان مهندسی کشاورزی میتوانند در زمینههای زیر:
- کشاورزی
- زراعت
- پرورش دام
- آزمایشگاه های مربوط به آن
استارتاپها یا مراکز خصوصی خود را تاسیس کرده و کارآفرین باشند. طی سالهای گذشته کاهش منابع آبی باعث شده که خیلی از کشاورزان این کار را رها کنند. در حال حاضر در کشور نیاز به طراحی و ایجاد روشهای جدید و نوین کشاورزی برای کاشت محصولات مختلف با کمترین مقدار آب وجود دارد.
اگر فرد خلاقی باشید و به رشته کشاورزی علاقمند بوده، میتوانید با تحقیق و تفحص در زمینه تولید محصولات مختلف کشاورزی کارآفرینی کنید. علاوه بر کارآفرینی افرادی که در رشته کشاورزی فارغ التحصیل میشوند، میتوانند به عنوان مدرس و مشاور در زمینههای مختلف علم کشاورزی فعالیت کنند. مثلاً ادارههای مختلف کشاورزی شهرستانها هر سال اقدام به برگزاری کلاسهای مختلف آموزش مفاهیم مختلف کشاورزی برای افراد علاقه مند کرده که میتوانند به عنوان استاد و مشاور در این مراکز به فعالیت بپردازند.
با مدرک مهندسی کشاورزی چقدر میتوانم دربیاورم؟ درآمد و حقوق رشته مهندسی کشاورزی
درآمد مهندسین کشاورزی که در ادارات و شرکتها استخدام هستند، مانند قانون مدیریت و خدمات است و حداقل درآمد مهندسین کشاورزی ده میلیون تومان ( با توجه به سابقه کار و سمت آنها در ادارات) و حداکثر ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. البته کشاورزانی که به طور مستقل در روستاها و مناطق برون شهری اقدام به کار میکنند و یا کارآفرین هستند بعد از چند سال کار کردن و به دست آوردن تجربه میتوانند به درآمد قابل قبول خود برسند.
با چه رتبهای میتوانیم مهندسی کشاورزی بخوانیم؟
در زمان مطالعه برای کنکور و تقویت دروس مهم و تاثیرگذار بر رتبه و تراز خود، باید به ضرایب هر درس و تاثیر آن در کنکور توجه کنید. با توجه به زیرگروه رشته مهندسی کشاورزی ضریب دروس در کنکور به این ترتیب است:
دروس ریاضی و زیست شناسی ضریب ۳ و فیزیک و شیمی ضریب ۲
در زمان انتخاب رشته کنکور ریاضی، میتوان تا حدود رتبه ۲۰۰ هزار برای قبولی در یکی از گرایشهای رشته مهندسی کشاورزی امیدوار بود.
بهترین دانشگاهها برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی
با توجه به بررسی معیارهای مختلف دانشگاههای زیر در بخش معرفی رشته مهندسی کشاورزی از بهترینها هستند:
دانشگاه تهران؛
دانشگاه تربیت مدرس؛
دانشگاه شیراز؛
فردوسی مشهد؛
صنعتی اصفهان؛
دانشگاه تبریز؛
دانشگاه آزاد اسلامی از بهترین دانشگاهها برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی معرفی شدهاند.
ادامه تحصیل و بورسیه خارج از کشور در رشته مهندسی کشاورزی
این رشته تا مقطع دکترا در ایران تدریس میشود و افراد میتوانند در گرایشهای مختلف در این رشته تحصیل کنند که این رشته به خاطر کاربرد زیادش در سراسر دنیا طرفدار دارد. شما میتوانید برای تحصیل در دانشگاههای معتبر بینالمللی باید نسبت به تهیه رزومه قوی و مدرک زبان بین المللی مانند آیلتس و تافل اقدام کنید.
برای پذیرش آسانتر رزومه شما باید علاوه بر نمرههای مناسب در مقطع کارشناسی شامل تجربیات مختلف در علم کشاورزی هم باشید.
دروس رشته مهندسی کشاورزی
برخی دروس مهم مهندسی کشاورزی عبارتند از:
- آبیاری عمومی؛
- هوا و اقلیم شناسی؛
- خاکشناسی عمومی؛
- باغبانی عمومی؛
- زراعت عمومی؛
- مساحی و نقشه برداری؛
- طرح آزمایش های کشاورزی (۱)؛
- آشنایی با نرم افزارهای تخصصی؛
- عملیات کشاورزی؛
- اصول زهکشی؛
- هیدرولوژی آبهای سطحی؛
- آبهای زیرزمینی؛
- نقشه برداری تکمیلی؛
- طراحی سازههای آبی (۱)؛
- اقتصاد مهندسی؛
- حفاظت آب و خاک؛
رشته مهندسی کشاورزی چه شاخههایی دارد؟ بهترین گرایش رشته مهندسی کشاورزی کدام است؟
میشود گفت رشته مهندسی کشاورزی در مقطع کارشناسی دارای ۱۱ گرایش مختلف است که در میان داوطلبان علوم تجربی ۸ گرایش و در گروه علوم ریاضی و فنی ۳گرایش دارد. در ادامه برخی از گرایشهای مهم این رشته را معرفی میکنیم.
گرایش های رشته مهندسی کشاورزی در مقطع کارشناسی
- ترویج و آموزش کشاورزی
- زیست فناوری (بیوتکنولوژی) کشاورزی
- اقتصاد کشاورزی
- زراعت و اصلاح نباتات (زراعت / اصلاح نباتات)
- علوم باغبانی
- گیاه پزشکی
- علوم دامی (دام / طیور)
- علوم و مهندسی خاک
- مهندسی تولیدات گیاهی (گیاهان دارویی و معطر)
- آبیاری
- مهندسی ماشین های کشاورزی
گرایش ترویج و آموزش کشاورزی: درست کار کنید!
در این رشته دانشجو پس از فارغ التحصیلی باید بتواند در جایگاه کارشناس ترویج کشاورزی برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری، کمک به بهزیستی همگانی و انجام فعالیت های ترویجی در حوزه کشاورزی برای گسترش دانش و صنایع نو در میان روستاها و عشایر را انجام دهد تا بتوانند مسائل و نیازهای آن ها را شناسایی کنند و به مراکز تحقیقاتی و تصمیم گیری منتقل کنند.
حوزه ی تخصصی این رشته آموزش کشاورزی است که می تواند به کشاورزان و روستاییان باشد. فارغ التحصیلان آموزش کشاورزی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی و توسعه عمران روستایی ادامه تحصیل دهند.
گرایش زیست فناوری (بیوتکنولوژی) کشاورزی: بهروز کار کنید!
هدف از گرایش زیست فناوری کشاورزی تربیت کارشناسانی است که بتوانند به کمک فناوریهای جدید و فنون مهندسی ژنتیک، با اصلاح نژاد گیاهان کیفیت تولید محصولات کشاورزی را بالا ببرند. زیست فناوری تولید مثل دام (تولید جنین آزمایشگاهی، دستکاری جنین، سلولهای بنیادی جنین)، تشخیص مولکولی بیماریهای دامی و توسعه واکسنهای جدید ایجاد حیوانات تغییریافته ژنتیکی از کارهایی است که فارغ التحصلان این رشته انجام میدهند. هم چنین فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش زیست فناوری (بیوتکنولوژی) کشاورزی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد همین رشته ادامه تحصیل دهند.
گرایش اقتصاد کشاورزی: بهصرفه کار کنید!
در گرایش اقتصاد کشاورزی دانش کشاورزی و اقتصاد در هم می آمیزند. مهندسی اقتصاد کشاورزی قوانین کلان اقتصاد را در بخش کشاورزی پیاده میکند تا بتوان از امکانات و منابع موجود بهترین استفاده را کرد و بهترین بازار ها را در فصول مختلف برای محصولات کشاورزی پیدا کند. . . به عبارت دیگر در این علم مسائل اقتصادی در بخش کشاورزی اعمال میشود تا با استفاده از منابع موجود اعم از زمین، آب، کود، بذر، نیروی انسانی و سرمایه حداکثر محصول و حداکثر سود به دست آید.
فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش اقتصاد کشاورزی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی ادامه تحصیل دهند. گرایش های رشته اقتصاد کشاورزی در مقطع کارشناسی ارشد شامل سیاست و توسعه کشاورزی، اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای کشاورزی، اقتصادمنابع طبیعی و محیط زیست، و بازاریابی محصولات کشاورزی است.
گرایش زراعت و اصلاح نباتات: با راندمان بالا تولید کنید!
هدف رشته مهندسی زراعت و اصلاح نباتات، مطالعه و بررسی در زمینه کاشت و پرورش گیاهان زراعی و انتخاب ارقام مناسب گیاهان زراعی و برداشت درست و اصولی محصولات کشاورزی است. از اهداف این رشته تولید اقتصادی محصولات زراعی، انجام علمی عملیات کشاورزی مربوط به محصولات زراعی و باغی و افزایش بازدهی، بکارگیری دانش و فنون جدید در امور کاشت و نگهداری محصولات زراعی و باغی است.
فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش زراعت و اصلاح نباتات (زراعت / اصلاح نباتات) می توانند در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی – اصلاح نباتات، مهندسی کشاورزی – زراعت ادامه تحصیل دهند.
گرایش علوم باغبانی: زیبایی بیافرینید!
علوم باغبانی به مراحل داشت، کاشت و برداشت درختان و گیاهان باغات و مسائل بعد از آن می پردازد و حوزه کاری کارشناسان علوم باغبانی شامل گل های زینتی، هرباریوم گیاهی، درختان میوه، فیزیولوژی پس از برداشت، طراحی فضای سبز، تولیدات گلخانه ای و کلکسیون انواع گیاهان دارویی و قارچ خوراکی می شود.
هم چنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مقطع کارشناسی ارشد وارد گرایش هایی ازجمله میوه کاری، سبزی کاری، گیاهان زینتی، گیاهان دارویی، ادویه ای ونوشابه ای، فیزیولوژی واصلاح درختان میوه، فیزیولوژی واصلاح سبزی ها، فیزیولوژی واصلاح گل وگیاه زینتی، فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی،ادویه ای وعطری، فیزیولوژی و فناوری پس ازبرداشت محصولات باغبانی، و بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی شوند.
گرایش گیاه پزشکی: درمان کنید!
هدف این گرایش که در گذشته «حفظ نباتات» گفته میشد شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی و اصول و روش های مبارزه با این عوامل است بوده است. این رشته با به کارگیری اطلاعات مختلف و فنون می کوشد از عوامل آسیب زا که موجب خسارت به گیاهان می شود، جلوگیری کند یا آن ها را به حداقل برساند. عوامل آسیب زا مثل حشرات، جوندگان، علف های هرز، سرمازدگی، گرما زدگی و…
وظیفه کارشناس گیاه پزشکی مواردی مثل مسئله یابی گیاه پزشکی وعلوم وابسته از طریق مراجعه و بازدید از مزارع، باغ ها، انبار و سیلوهای کشور و مراجعه کشاورزان به آنها، اجرای پژوهش های بنیادین گیاه پزشکی کشور با تأکید بر بهرهگیری از روشهای نوین (بیوتکنولوژی) و همچنین آن دسته از پژوهش هایی که مؤسسات تک محصولی (مانند مؤسسه تحقیقات پنبه، مؤسسه تحقیقات پسته، مؤسسه تحقیقات خرما و…) و همچنین مؤسسه تحقیقات دیم در زمینه آنها فعالیتی ندارند. فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش گیاه پزشکی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در دو گرایش بیماری شناسی گیاهی و حشره شناسی کشاورزی ادامه تحصیل دهند
گرایش علوم دامی (دام / طیور): نه فقط مرغداری!
حوزه کاری گرایش علوم دامی که یکی از گرایش های مهندسی کشاورزی است؛ پرورش و اصلاح نژاد دام، تغذیه دام، بهداشت و سلامت دام ها، مطالعه و ارزیابی زمینه های فیزیولوژی دام، و برداشت فرآورده های دامی است. مفهوم دام نیز طیف گسترده ای از حیوانات را شامل می شود که برای انسان مفید است. حیواناتی نظیر دام ها، حشرات مثل زنبور عسل و کرم ابریشم و … است. هدف از رشته علوم دامی کاهش بیماری حیوانات مفید و افزایش بهره وری آن ها است.
فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش علوم دامی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های اصلاح نژاد دام، فیزیولوژی دام، و تغذیه دام، مدیریت دامپروری، تغذیه نشخوار کنندگان، تغذیه طیور؛ پرورش و مدیریت تولید طیور، فیزیولوژی طیور، و تغذیه طیور ادامه تحصیل دهند.
گرایش علوم و مهندسی خاک: مراقب زمین باشید!
همانطور که از نام گرایش علوم و مهندسی خاک بر می آید، هدف این گرایش مطالعه خاک است. مهندسی کشاورزی گرایش علوم و مهندسی خاک به شناسایی خاک ها، بهره برداری از خاک برای تولید مواد غذایی و حفاظت از محیط زیست، اصلاح خاک های شور و قلیایی، مصرف بهینه و درست کود های شیمیایی و آلی در کشاورزی، مدیریت خاک و آب در کشاورزی، و بررسی کاربری خاک برای مصارف گوناگون می پردازد.
فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش علوم و مهندسی خاک می توانند در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های فیزیک و حفاظت خاک، منابع خاک و ارزیابی اراضی، شیمی و حاصلخیزی خاک، و بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک ادامه تحصیل دهند.
گرایش مهندسی تولیدات گیاهی (گیاهان دارویی و معطر): خوشبو و مفید!
گرایش مهندسی تولیدات گیاهی در سلامت و بهداشت جامعه بسیار اثرگذار است. این رشته از گذشته های دور وجود داشت و افراد گوناگونی در زمینه کشت گیاهان دارویی و معطر فعالیت می کردند. امروزه این رشته با استفاده از اصول علمی و دقیق اقدام به کشت، مراقبت و برداشت گیاهان دارویی و معطر و به طور کلی گیاهانی که برای انسان مفید است، می کند. از این گیاهان در صنایع مختلف دارویی استفاده می شود و با توجه به تنوع اقلیم ها در ایران شرایط پرورش انواع بسیاری از گیاهان دارویی فراهم است.
گرایش آبیاری: آب هست ولی کم است!
این گرایش علم تلفیق آب و خاک است و دانشجویان در این گرایش درباره نحوه آبرسانی توسط کانالها و یا لوله های انتقال آب از چشمه تا زمین را بررسی میکنند تا تامین منابع کشاورزی از نظر آب مشکلی نداشته باشد . همچنین خارج سازی آب های اضافی از درون زمین و اطراف گیاه نیز یکی از زمینه های مطالعات دانشجویان این رشته میباشد.
فارغ التحصیلان کارشناسی گرایش آبیاری مجموعه مهندسی کشاورزی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد آبیاری و زه کشی و کارشناسی ارشد تاسیسات آبیاری ادامه تحصیل دهند. گرایشهای دوره دکترای آبیاری نیز همان آبیاری زهکشی و تاسیسات آبیاری است.
گرایش مهندسی ماشین های کشاورزی: صنعتی و نه سنتی!
دانشجویان گرایش مهندسی ماشین های کشاورزی دروس کشاورزی، برق و مکانیک را باهم می خوانند و به طراحی و ارائه ماشین های مناسب جهت کاشت و برداشت کشاورزی می پردازند. وظایف مهندس ماشینهای کشاورزی مواردی مثل مراحل ساخت و تولید ماشینهای کشاورزی، تشخیص معایب و نوسازی و سرویس ماشینهای کشاورزی، تجهیز و سرپرستی کارگاه ماشینهای کشاورزی و محاسبات فنی و ترجمه متون فنی هدف تربیت کارشناسانی است که بتوانند در زمینههای مربوط به کاربرد، نگهداری، تعمیر و ترویج ماشینهای کشاورزی، برنامهریزی منطقهای، مکانیزاسیون کشاورزی، مجری و ارزیاب پروژههای عملیاتی و برنامههای آموزش و تحقیقات عمل کنند در کل محاسبه ماشینهای مورد نیاز برای یک مزرعه، نگهداری و رسیدگی به تعمیرات و برنامهریزی برای زمان و نحوه کار ماشینهای موردنظر بوسیله فارغالتحصیل این رشته انجام میگیرد
فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ماشینهای کشاورزی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد در گرایشهای مکانیک ماشینهای کشاورزی، ترویج ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون کشاورزی به تحصیل ادامه دهند. در مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل در داخل کشور در هر سه گرایش یاد شده وجود دارد، اما در مقطع دکتری دانشجویان میتوانند گرایش مکانیک ماشینهای کشاورزی را داخل کشور دنبال کنند.
بهترین گرایش کارشناسی رشته مهندسی کشاورزی کدام است؟
در میان گرایشهای گوناگون رشته مهندسی کشاورزی به طور قطع نمیتوان گفت کدام گرایش بهترین است اما بعضی از تحصیل کردگان در این رشته تحصیلی معتقدند باغبانی بهترین گرایش رشته مهندسی کشاورزی است. البته پردرآمدترین گرایشهای رشته مهندسی کشاورزی، در شغلها و زمینههای شغلی موارد زیر تقسیم میشود:
- بیوشیمی
- محققان تغذیه
- مهندس محیط زیست
- وکیل کشاورزی
- مدیر عملیات کشاورزی
- ژنتیک شناس حیوانات
- مهندسین کشاورزی
- مدیر فروش زراعت
- دانشمند بیوانفورماتیک
- اقتصاددان کشاورزی
استادبانک؛ بهترین سامانه تدریس خصوصی و مشاوره تحصیلی برای موفقیت در رشتههای تاپ دانشگاهی
برای قبولی در هر رشتهای بخصوص رشتههای ریاضی و فیزیک پایه قوی لازم است. یعنی شما اگر به هر دلیلی خواهان شرکت در کنکور ۱۴۰۲ هستید و پایه ضعیفی دارید، حتماً از معلم خصوصی برای رفع مشکلات درسیتان استفاده کنید.
چون تجربه سالها خدمت در حوزه تدریس خصوصی این گفته را ثابت کرده است که بهینهترین، موثرترین و سریعترین روش حل مشکلات درسی و رفع مشکلات پایهای دانش آموزان کمک از معلم خصوصی است. زیرا معلم خصوصی براساس میزان تجربه و توانایی خود در تدریس، آموزش را شروع کرده و براساس سطح هر شاگرد و میزان گیرایی و درک او، تدریس را شروع میکند. کلاس معلم خصوصی یک کلاس انفرادی و دو نفره است و بر پایه سطح معلومات شاگرد، ضعفهای او و همچنین هدفش از درخواست معلم خصوصی، تشکیل میشود.
بنابراین با کلیک روی لینک معلم خصوصی کنکور ریاضی میتوانید برای قبولی در رشته مهندسی کشاورزی و سایر رشتههای تاپ و خاص دانشگاهی در بهترین دانشگاههای ایران شانس خود را بالا ببرید.
به همین منظور میتوانید برای ثبت درخواست کلاس معلم خصوصی یا وارد صفحه تدریس خصوصی استادبانک به نشانی www.ostadbank.com شده یا با شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ برای راهنمایی و مشاوره تماس بگیرید.
دوره کارشناسی این رشته شامل واحدهایی از دروس عمومی، پایه، اصلی، تخصصی و اختیاری است که لیست کامل آنها برایتان آوردیم.
می توان تا حدود رتبه 200 هزار برای قبولی در یکی از گرایشهای رشته مهندسی کشاورزی امیدوار بود.
این رشته تازه تأسیس در مقطع کارشناسی دارای 11 گرایش مختلف است که در میان داوطلبان علوم تجربی 8 گرایش و در گروه علوم ریاضی و فنی ۳ گرایش دارد که باهم به بررسی تمام این گرایشها در این مقاله پرداختهایم.
حقوق مهندسی کشاورزی هم مثل خیلی از شغل های دیگر وابسته به شرکتی است که افراد در آن کار می کنند. اما اگر کسی بتواند در روستا یا شهرستان کارآفرینی کند بعد از چند سال می تواند درآمد بسیار خوبی داشته باشد.