چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ | راهکارهای اصولی برای استمرار در مطالعه
آنچه مطالعه خواهید کرد
یکی از سوالات مهمی که در اکثر موارد برای دانشآموزان متوسطه دوم و داوطلبان کنکور ایجاد میشود، این است که چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ ولی به طور کلی همه دانشآموزان باید به درس خواندن عادت کنند. در غیر این صورت زمان کافی را برای مطالعه در نظر نمیگیرند، در یادگیری مطالب آموزشی دچار مشکل میشوند و در نهایت افت تحصیلی را تجربه میکنند. اولین و مهمترین اقدامی که برای عادت کردن به مطالعه باید انجام دهید، استفاده از مشاوره تحصیلی است. درواقع همه دانشآموزان برای کسب موفقیت در مسیر تحصیل به راهنماییهای مشاوران تحصیلی مجرب نیاز دارند.
فراموش نکنید که وجود چندین عامل در کنار یکدیگر سبب دستیابی شما به اهداف تحصیلی خواهند شد، بنابراین برای جلوگیری از اتلاف وقت و دور شدن از اهداف خود باید به فکر اطلاع و استفاده از راهکارهای عادت کردن به مطالعه باشید. باتوجه به اهمیت افزایش ساعت و بازدهی مطالعه و درواقع عادت کردن به درس خواندن، ما قصد داریم در این مقاله از مجله آموزشی استادبانک به بررسی جوانب مختلف موضوع چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
با کمک مشاور تحصیلی، سریعتر به درس خواندن عادت کنید!
همه دانشآموزان در ابتدای سال تحصیلی با مشکل مشترک عدم عادت به درس خواندن مواجه هستند، بسیاری از دانشآموزان از همان روزهای اولیه سال تحصیلی به فکر رفع این مشکل هستند ولی برخی دیگر بعد از گذشت چند ماه و مواجه شدن با افت تحصیلی به دنبال پیدا کردن راه حلهای اصولی خواهند بود. عادت نداشتن به مطالعه طولانی مدت، هر روزه و مستمر، موضوعی عجیب نیست ولی فارغ از زمانی که تصمیم به مطالعه طولانی مدت میگیرید باید به صورت حرفهای برای رفع این مشکل گام بردارید. در غیر این صورت روند عادت کردن به درس خواندن طولانی شده، ساعت مطالعه روزانه افزایش نمییابد و در نتیجه پیشرفت تحصیلی نیز حاصل نخواهد شد.
بنابراین توصیه میکنیم با شرکت در جلسات مشاوره تحصیلی از راهنماییهای مشاوران مجرب استفاده کرده و با دریافت یک برنامه ریزی درسی حرفهای به درس خواندن عادت کنید. برنامه ریزی که مشاوران متناسب با شرایط شما در اختیارتان قرار میدهند به تدریج و در فواصل زمانی درست، ساعت مطالعه شما را افزایش میدهد. به بیانی دیگر مشاوران تحصیلی به دانشآموزان کمک میکنند تا در کمترین زمان ممکن و با استفاده از بهترین روشها، با عادت کردن به درس خواندن ساعت مطالعه خود را به اوج برسانند. مجربترین مشاوران تحصیلی کشور که با سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک همکاری دارند، متناسب با شرایط هر دانشآموز مسیر عادت به مطالعه و رسیدن به بیشترین ساعت درس خواندن را طراحی میکنند.
چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ استفاده از تکنیکهای طلایی
همواره برای رفع مشکلاتی که در مسیر تحصیل مانع از پیشرفت دانشآموزان میشوند راه حلهایی وجود دارند، ولی دانشآموزان از آنها مطلع نبوده و به همین علت افرادی که بدون کسب اطلاعات و راهنماییهای درست، کارهای مختلفی را انجام میدهند با مشکلات بیشتری مواجه میشوند. مشاوران تحصیلی مجرب به واسطه انجام بررسیهای اصولی و تجربهای که کسب کردهاند تکنیکهای طلایی را برای سوال چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ به دانشآموزان معرفی میکنند. درواقع بیان هفت رمز موفقیت در درس خواندن جزء راهکارهایی است که مشاوران تحصیلی برای عادت به درس خواندن، افزایش ساعت مطالعه، رسیدن و ماندن در اوج درس خواندن و در نهایت کسب موفقیت در زمینه تحصیل به دانشآموزان ارائه میدهند. باتوجه به اهمیت این موضوع، در ادامه مطلب به چند مورد از تکنیکهای طلایی عادت کردن به مطالعه اشاره میکنیم:
1.کارهای اضافی را به تدریج حذف کنید
بدون شک همه دانشآموزان قبل از شروع مطالعه حرفهای کارهایی را انجام میدهند که حذف کردن آنها از برنامه روزانه صدمهای به زندگیشان نمیزند، درواقع جزء کارهای اضافی محسوب میشوند. برای مثال به تدریج ساعت تماشای فیلم و سریال، گوش دادن به موسیقی، صحبت کردن با دوستان، بیرون رفتن از خانه و غیره را کاهش دهید.
2.زمان استفاده از گوشی را مدیریت کنید
استفاده از گوشیهای تلفن همراه جزئی جدایی ناپذیر از زندگی همه ما شدهاند ولی نباید اجازه دهیم که استفاده بی رویه از آنها به امورات مهمتر زندگی آسیب برساند. بنابراین چنانچه به دنبال پیدا کردن پاسخ سوال چگونه گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم؟ هستید باید زمان استفاده از گوشی را مدیریت کرده و در برنامه روزانه خود یک زمان محدود را به استفاده از آن اختصاص دهید.
3.از تکنیکهای تندخوانی استفاده کنید
کندخوان بودن سبب حواس پرتی، کاهش بازدهی مطالعه، بیحوصلگی و در نتیجه عدم عادت کردن به درس خواندن میشود. بنا به موارد نامبرده از تکنیکهای تندخوانی به عنوان یکی از راهکارهای موضوع چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ استفاده کنید.
4.در محیطهای شلوغ مطالعه نکنید
آفت مطالعه صحیح و عادت کردن به درس خواندن، مطالعه در محیطهای شلوغ است. چنانچه در چنین محیطهایی مطالعه کنید دچار حواس پرتی شده، ذهنتان به سمت موضوعاتی که میشنوید جذب میشود و در نتیجه امکان مطالعه طولانی مدت از بین خواهد رفت. تعداد تکنیکها و راه حلهای عادت کردن به درس خواندن فراتر از چند موردی است که نام بردیم، میتوانید با مراجعه به مشاوران تحصیلی مجرب متناسب با شرایط خود از راهکارهای بیشتری مطلع شوید.
شرکت در کلاسهای تدریس خصوصی راهی برای یادگیری بهتر
وجود مشکلات آموزشی و عدم یادگیری مطالب درسی موضوع مشترک و رایج برای اکثر دانشآموزان است. توجه داشته باشید، زمانی که دانشآموز نمیتواند مطالب درسی را یاد بگیرد و به سوالات و تمرینات پاسخ دهد، بی انگیزه شده و در نهایت به درس خواندن عادت نمیکند.
بنابراین چنانچه شما نیز مطالب آموزشی را به خوبی یاد نمیگیرید، قبل از اینکه از مسیر درس خواندن دور شوید بهتر است از راه های یادگیری بهتر استفاده کنید. مهمترین راهی که برای این موضوع وجود دارد، شرکت در کلاسهای تدریس خصوصی و استفاده از آموزشهای اصولی معلمان خصوصی است. در سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک بهترین معلمان خصوصی کشور در همه مقاطع تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه کلاسهای تدریس خصوصی را با بالاترین سطح کیفیت برگزار میکنند.
درس خواندن در شب یا روز؟ مسئله این است!
کسب موفقیت در زمینه تحصیل موضوع مهم و در عین حال گستردهای است، زیرا با اتکا به یک عامل خاص نمیتوانید به درس خواندن عادت کرده و در مسیر پیشرفت تحصیلی به موفقیت دست پیدا کنید. برای تحقق این موضوع باید از چندین عامل ضروری مطلع شده و به راهکارهای ارائه شده عمل کنید.
یکی از عواملی که بر بازدهی مطالعه تاثیر دارد، زمان درس خواندن است. برخی از دانشآموزان بیان میکنند در طول شب، یعنی در ساعتهای نیمه شب بهتر درس میخوانند، این در حالی است که اغلب دانشآموزان برنامه ریزی درسی خود را در طول روز اجرا میکنند. در بررسی موضوع درس خواندن در شب یا روز باید بگوییم در مرحله اول بازدهی مطالعه در طول روز به ویژه ساعتهای ابتدایی روز بیشتر است و در مرحله دوم افرادی که بیان میکنند کیفیت درس خواندن آنان در شب بیشتر است باید به این نکته توجه کنند که حضور در کلاسهای درس و شرکت در جلسه کنکور سراسری در ساعات اولیه روز انجام میشود.
بنابراین توصیه میکنیم در رابطه با موضوع چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ از مطالعه شبانه پرهیز کرده و شرایط درس خواندن در طول روز را برای خود فراهم کنید تا ساعت خواب و بیداری شما تنظیم شود. بدون شک دانشآموزانی که به مطالعه کردن در نیمه شب عادت دارند، برای تغییر این روند و درس خواندن در طول روز با مشکل خواب آلودگی مواجه میشوند. البته وجود خواب آلودگی در ابتدای تغییر برنامه مطالعه امری طبیعی است. اما میتوان با استفاده از راهکارهای اصولی که معمولا توسط مشاورین تحصیلی ارائه میشود، نسبت به رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه اقدام کرد.
کمبود وقت؛ مشکل قابل حل درس خواندن
مشکل کمبود وقت زمانی برای دانشآموزان پیش میآید که برنامه ریزی اصولی وجود نداشته باشد، به انجام سایر موضوعات بیشتر از اجرای برنامه ریزی درسی اهمیت داده شود و یا اینکه دانشآموزان بدون داشتن هدف به مطالعه درسی میپردازند. کمبود وقت ناشی از وجود هر عاملی که باشد دانشآموز برای رفع این مشکل و عادت کردن به درس خواندن نیاز به صحبت کردن با مشاور تحصیلی دارد.
مشاوران به دانشآموزان کمک میکنند تا با در نظر گرفتن شرایطی که دارند برای مطالعه برنامه ریزی کنند، از پاسخهای سوال چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ اطلاع پیدا کنند و به اهمیت مطالعه و تعیین هدف پی ببرند. بعد از انجام موارد نامبرده مشاوران تحصیلی نحوه مدیریت زمان برای درس خواندن را نیز به دانشآموزان یاد میدهند. زمان یکی از مواردی است که در زندگی هیچ فردی قابل بازگشت نیست، بنابراین از اتلاف وقت خودداری کرده و با استفاده از برنامهای اصولی به اهداف خود نزدیکتر شوید.
راهکارهای استادبانک برای عادت کردن به درس خواندن
استادبانک بزرگترین سامانه آموزش خصوصی کشور است که برای همه مقاطع تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه خدمات متنوع مشاوره تحصیلی، مقالات آموزشی، تدریس خصوصی، بستههای معلم خصوصی و غیره را ارائه میدهد. بهترین مشاوران تحصیلی کشور که با سامانه استادبانک همکاری دارند از روشهای اصولی برای کمک به پیشرفت تحصیلی دانشآموزان استفاده میکنند.
مشاوران استادبانک شرایط هر دانشآموز را بررسی کرده و برای پاسخگویی به سوالاتی همچون چگونه به درس خواندن عادت کنیم؟ راهکارهای متناسب با همان دانشآموز را بیان میکنند. باتوجه به توضیحات گفته شده برای دریافت مشاوره تخصصی متناسب با شرایط خود میتوانید از طریق شماره 91005343 – 021 با استادبانک در ارتباط باشید.
روند عادت کردن به درس خواندن موضوع قابل پیش بینی نیست زیرا برای هر دانشآموزی متفاوت است، ولی چنانچه با کمک مشاوران تحصیلی این مسیر را آغاز کنید پیشرفت سریعتری خواهید داشت.
بله، در صورتی که نسبت به انجام برنامه ریزی اصولی متعهد باشید.
بله، چنانچه از تکنیکهای اصولی برای عادت کردن به مطالعه استفاده کنید به تدریج ساعت مطالعه نیز افزایش مییابد.
سلام درست شدی درس خوند یا از راه منحرف شدی لطفا بگو اخه من دقیقا مشکل تورو دارم ولی دوست دارم درس بخونم اگه موفق شدر درس بخونی راهکارتو به ما هم بگو
من امسال هفتم رفتم مدرسمم خیلی سخت گیره، هیچی نشده دارم درس میخونم یانی میشه گفت از تابستون چیزی نفهمیدم مامان بابام هم میگن که معدلم باید ۲۰ باشه، من خودم اهل موبایل و اینا نیستم ولی از طرفی هم از درس زده شدم چند وقت دیگه هم امتحانه واقعا نمیدونم چکار کنم
صحبتام طولانیه حوصله شو داری بخون من که میگم حتتما بخون به دردت میخوره .
خب من اوایل خیلی خوب میخوندم درسامو شاگرد اول کلاس و افتخار شهرم بودم چون مقام میاوردم هی تو مسابقات علمی .
اما تو سال هشتم یه سال نحص زنذگیم با دوست ناباب افتادم میخاستم اسمشو بگم آبروشو ببرم ولی نمیگم
خیلی دختر بدی بود البته با من نه ولی با دوست صمیمی من که خیلی دختر خوب مودبی بود درسش زیاد خوب نبود ولی همیشه تلاش میکرد ومن از تلاشش خوشم میومد این با اون دختره دوس شد یعنی بهش نزدیک شد کم کم بعدشم دوست شدن دختری که منفور بود تو مدرسه و همه میشناختنش معروف بود به لات بودن و من ازش بیزار بودم بلاخره تو هشتم این به دوست من نزدیک شد و من خیلی دست و پا زدم که دوستم ولش کنه اما نکرد این دختره اومد کلاس زبانی که من میرفتم از اونجا با هم برمیگشتیم خونمون و بیست دیقه تو راه بودیم چون مامانش با مامانم همکار بودن برا همون مامانم فکر میکرد دختر خوبیه و بهم میگفت با اون برگردم همیشه .تو زبان بلاخرع با هم یکوچولو صمیمی شدیم و این بهم پیشنهاد داد که پیج اینستاگرام بزنم منو وسوسه کرد که فیست خوبه و فلانه پیج بزن دابسمش کن خوب میگیره و اینا منم زدم قبلا از گوشیم اصلا استفاده نمیکردم ولی خب اینیستا منو معتاد کرد منی که روزی هشت ساعت میخوندم شد روزی سه چهار ساعت اونم به زور این اخر اخرا دیگه اونم نیمخوندم فقد افتخار میکردم که 1kفالور دارم و پز میدادم قبلا منی که با کارنامم پز میدادم الان با فالوورام فک میکردم قبل این من زندگی نمیکردم که زندگی باید اینجوری باشه و فلان اما چون دختر باهوشی بودم و مطالب رو سر کلاس میفهمیدم و بدون تست زدن و تمرین میتونستم هنوزم با رقیبام رقابت کنم و معلمام متوجه این افت من نشده بودن تا وقتی که دیگه از درس زده شدم حتی سر کلاسم فکرم یه جاهای دیگه ای بود هی بیخودی اجازه میگرفتم برم بیرون از کلاس بیزار شده بودم این وضعیت منو خیلی اذیتم میکرد هی لحظه شماری میکردم الهی زنگ بخوره من زود تر برم خونمون ی استوری بگیرم یا فلان چالشو انجام ندادم استوری کنم زود تر برم بکنم بزارم البته فقد اینستا نبوداا واتساپ هم زدم چت روم هم زدم همشم زیر سایه ی اون مزدور بود این وضعیت تا دوسال ادامه داشت تا که من تو سال نهم اخرای نهم قرار شد ازمون نمونه دولتی بدم اونو دادم حتی یه ساعتم درس نخوندم براش همش بیرون بودیم با اون دختره و دوست صمیمیم البته ناگفته نماند دوست صمیمی م هم اصلا از این رو ب اون رو شده بود . خلاصه من تو این نمونه ای دادم شدم نفر پونوزدهم از بین صد نفر
این یعنی فاااجعه این ینی من مرده بودم واییی منه خوش خیال فکر کردم دوباره عین دفعه های قبل اول میشم عین ازمون تیزهوشانی که تو ششم دادم یا ازمون نمونه دولتی یا قلم چی ناگفته نماند که من تو نهم تیزهوشان رو پیچوندم و نرفتم چون باید خیلی درس میخوندم تو ششم هم که دراومده بودم شرایطش جور نشد برم .زندگی برام زهر مار شده بود بعد شبش با یکی از دوستام داشتم حرف میزدم درد و دل میکردم
گفت یه چیز بگم بهت چون نگم عذاب وجدان میگرم گفتم چی؟ چند تا شات برام فرستاد اون دختره باهاش چت کرده بود کلی خندیده بود «که این دخی باهوش کلاسمون رو خوب از راه دراوردم چیه اخه مامانم هی میکوبید سرم به مامانم گفتم بیا حالا میخای الگو کنم برا خودم این رو ؟؟؟من فکر کردی خیلی ازش خوشم میومد ؟ من از روی تنفر باهاش دوست شدم »(چون به دختره خیلی اعتماد داشت گفته بود این حرفارو اونم چون من خیلی تو درساش کمک میکردم عذاب وجدان گرفت و به من گفت ) دیگه خون جلو چشامو گرفت گفتم واای خاااک تو سرم با این خوش خیالیم صبح اون روز با اون دختره قرار بود بریم کافی شاپ تا اون صبح به روش نیاوردم وقتی رفتیم کافه نشستیم بعد یکم یهو گفتم زهرا گفت جانم ؟ گفتم خانوادت میدونن چقدر ادم عوضی و بیخودی هستی ؟ یهو از جاش پرید گفت چی داری میگی وااا بعد دیگه صدامو بردم بالا و بهش گفتم همه چیو گفتم که ازش متنفرم و اخر سر یه چک مححححکم هم خابوندم صورتش و یه تف هم کردم تو صورتش جوری که همه داشتن نگاه میکردن گفتم روزگارتو سیاه میکنم جوری که مامانت هر روز و شب منو بکوبه تو اون سرت تو حتی عرضه نداشتی نمونه در بیای اونم سرشو انداخته بود زمین و هیچی نمیگفت بعد جلو خودشم دلت اکانت کردم اینستا گرامم رو چت روم رو هممه چیو گفتم همه زحماتت به بااد رفت دیگ دورم نبینمت .
اومدم خونه و احساااس خییلی خوبی داشتم رفتم کتابو برداشتم بغلشون کردم گریه کردم و ازشون معزرت خاستم که قهر بودم باهاشون یه مدت اخه من خیلی دختر با احساس و روحیه لطیفی هستم و به اشیا جان میدم و فکر میکنم مقجثلا کتب واقعا درک داره و میفهمه بعد از خدا هم معزرت خاستم که چقدر بنده ی بدی بودم براشون شروع کردم درس خوندن به لطف خدا تونستم تابستون رو کلا زیست دهم رو بخونم بع اضافه ی شیمی و کمی فیزیک خیلی حس خوبی ب دنیام داشتم الان که شش ماهه دهمم شاگرد اول کلاسم و خدارو شکر میکنم که خودمو پیدا کردم دوباره و کمک کردم اون دوست صمیمی م هم خودشو از گودال بکشه بیرون و درساشو بخونه خوبه خوب الان اونم تو انسانی شاگرد اولشونه و قلم چی رو دوتامونم عالی میایم و در سطح کشور رقابت داریم اون دختره هم رفت غیر انتفاعی اونجا نمیدونم چیکار کرده بود که اخراجش کردن الانم مامان و باباش گفتن نمیخاد دیگه درس بخونی و نمیزارن بره مدرسه دعا میکنم اونم سریع تر ادم بشه و عین همه مردم بتونه زندگی کنه یه زندگی عادی نه شیطانی
سرتونو درد اوردم
فقد خاستم بگم کسایی که تو شرایط من هستن خیلی زود خودشون رو از گودال بکشن بیرون که فردا دیره .و خیییلی دقت کنین که دوست ناباب تو جمعتون راه ندین بد ضربه میخورین این میخاست منو معتادم کنه بعدن ها چون دوستم گفت بهم پیام داده بود که میخاد یه سری قرص هم بده به من و اینا که من زود فهمیدم و جلوی این اتفاقا گرفته شد بلاخرههه کههه مرسی خدااااا دوست دارم که همیشه پشتمی:)
سلام.امیدوارم حالت خوب باشه چه جالب من هم دقیقن سال 8 با یک پسر هم سن خودم تو مدرسه اشنا شدن اون هم خلاصه تا اخر سال منو معتاد به بازی انلاین کرد البته مثل مورد تو نبود که اون دختر عمدا میخواست بدبختت کنه این بنده خدا دوست ما غیر عمد این کارو کردن ولی اثرات “مخربی” به جای گذاشت.دوستان این یه نصیحت نیست یه چیز مسخره نیست خیلی مهمه حتما در انتخاب دوست دقت کنید حتما!!!!!
همین مشکل تو برا منم پیش اومد و معتاد بازی انلاین شدم. دوران طلایی دبیرستان که تو نمونه دولتی بودم به تباهی کشیده شد و از اونجا اخراج شدم. تو اونجا تونستی ترکش کنی ولی من تا وقتی اخراج شم نتونستم ترکش کنم بدبختی الان که دانشجوام میخوام خوب درس بخونم و تلاش میکنم اما به نتیجه خوبی نمیرسم. خداکنه بتونم حرکتی بزنم .
ببین منم دقیقا داستان زندگی تو رو دارم والان همون دوستایی که تو داری دقیقا تو پابه نهم و نزدیک یه امتحانات نهایی دارم و اتفاقا میخوام نمونه دولتی قبول شم چون چند وقت دیگه آزمون دارم چیکار کنم خیلی به من همون دوستم که همش میزدن تو سرش به خاطر پیشرفت من ضربه زد .
منم اتفاقا کلاس ششم تیزهوشان قیول شدم و داشتم پیشرفت میکردم چون از اون دوستم یه سال دور شدم ولی الان دوباره افتادم تو تله اون امثال و دوباره درس نخوندم
سلام من نمیدونم چرا نمیتونم مدت زیادی درس بخونم و خیلی زود خسته میشمو دیگه حوصلشو ندارم و اگر در روز ٣ ساعت درس بخونم خیلی هنر کردم وگرنه اون ٣ ساعتم نمیتونم میخوام انگیزه پیدا کنم اما نمیشه و روز به روز نا امید میشم و متاسفانه به درس خوندنم عادت نمیکنم حالا ازین به بعد ببینیم چی میشه با آرزوی موفقیت برای همه و اینکه مرسی مطالبتون مفید بود.
منم مثل تو وقتی مطالب دوست عزیزم رو خوندم که چجور دورش زدن از درس انداختنش می خوام دیگه تلاشم رو کنم که به امید خدا بتونم دکتر خوبی برای آینده باشم
نمیدونم چطوری از بازی انلاین دست بکشم😔🥲
خوب بود کاش می شد با یک دارو خوردن درست می شد?
سلام، اینطوری که کار خیلی راحت میشد 🙂
سلام
من اولایل ترمم خیلی هیجانی هستم و تا حدودی خودمو میرسونم و درس میخونم ولی وقتی ب امتحانات نزدیک میشم یجوری خیال پرداز میشم و فکرای جورواجوری ب ذهنم میاد همش در حال فکر کردنم و امتحاناتمو خراب میکنم و عادت ب درس خوندن ندارم خیلی برام سخته میشع رهنمایی کنید؟؟ممنون میشم
هییییییی
عالی بود ممنون
مرسی بابات مطالب خیلی مفید