مشاوره تحصیلی

چه زمانی مشاوره درسی نیاز داریم؟ تاثیر مشاوره برای درس خواندن

4260 0
24 مرداد 1401
چه زمانی مشاوره درسی نیاز داریم؟

درس خواندن مسیری است که در آن دانش‌آموز با انواع چالش‌ها روبه‌رو می‌شود. محصل ابتدایی، دانش‌آموز متوسطه و داوطلب کنکور، هرکدام به شکلی دچار افت تحصیلی یا مشکلات درسی می‌شوند و در بسیاری از مواقع، نیازهای مختلفی را حس می‌کنند. مشاوره برای درس خواندن یا مشاوره درسی، یکی از امکاناتی است که در چنین موقعیتی در دسترس دانش‌آموزان و والدین قرار دارد.

اما آیا برای هر مشکلی باید به سراغ مشاوره تحصیلی رفت؟ پاسخ دقیق سوال “چه زمانی مشاوره درسی نیاز داریم؟” چیست؟ از طرفی دیگر، مشاوره برای درس خواندن چه تاثیری روی عملکرد دانش‌آموز می‌گذارد؟ مجله استادبانک در یکی دیگر از مجموعه مقالات مشاوره تحصیلی خود به سراغ موضوع مشاوره درسی رفته است. در ادامه شما با نحوه‌ی کار مشاورین درسی و تاثیر آن‌ها روی فرآیند یادگیری دانش‌آموزان آشنا می‌شوید تا به بهترین شکل زمان نیاز به مشاوره درسی را تشخیص دهید.مشاوره تحصیلی استادبانک

نقش مشاوره درسی؛ راهنمایی برای عبور از مشکلات و بالابردن شانس موفقیت تحصیلی

والدین و دانش‌آموز ترجیح می‌دهند از بهترین روش‌ها برای موفقیت تحصیلی استفاده کنند. درس خواندن جنبه‌های مختلفی دارد که در هر بخش آن دانش‌آموز نیازی منحصربه‌فرد را احساس می‌کند. همزمان با مطالعه و پشت‌سرگذاشتن مراحل مقاطع مدرسه، امکان بروز مشکلات، افت یا دردسرهای تحصیلی نیز وجود دارد. بنابراین محصل و والدین علاوه بر توجه به روند طبیعی یادگیری و آموزش، باید به مشکلات احتمالی نیز توجه کنند و با تشخیص به موقع، بهترین راه‌حل را انتخاب نمایند.

نقش مشاوره درسی در این زمان به خوبی خود را نشان می‌دهد. فردی متخصص و آگاه که باتوجه به تجربیات فراوان، نیاز دانش‌آموز و والدین را درک می‌کند و در مناسب‌ترین زمان ممکن، نسبت به مشکلات یا سوالات اساسی مراجعه‌کننده واکنش نشان می‌دهد. تاثیر مشاوره برای درس خواندن در همه‌ی جنبه‌های درسی، روحی و مطالعاتی دانش‌آموز بروز می‌کند. مشاور تحصیلی متناسب با نیاز دانش‌آموز روی برنامه ریزی درسی یا شیوه مطالعه تمرکز می‌کند تا فرآیند یادگیری ساده‌تر و راحت باشد.

مسئله‌ی مهم این است که والدین یا خود دانش‌آموز در زمانی مناسب به مشاوره درسی روی بیاورند. به طور کلی پیشنهاد می‌شود که دانش‌آموزان در فواصل زمانی کوتاه با مشاور در ارتباط باشند تا در صورت بروز هر گونه افت یا مشکل، کمترین آسیب تحصیلی را ببینند. تیم سامانه استادبانک نیز بهترین مشاورین درسی را در دسترس دانش‌آموزان سراسر کشور قرار داده است.

منظور از مشاوره درسی چیست؟ مشاور در حال صحبت با دانش آموز

منظور از مشاوره درسی چیست؟

در یک تعریف تخصصی و دقیق، مشاوره درسی زیر مجموعه‌ای از انواع مشاوره تحصیلی است که روی نحوه‌ی مطالعه محصل، انتقال استراتژی‌های مطالعه (روش مطالعه) و بهبود مهارت‌های یادگیری تمرکز دارد. هر کدام از این سه شاخه، بخشی از نیاز دانش‌آموز را پوشش می‌دهند و از طرفی دیگر، امکان به وجود آمدن مشکل یا چالش مربوط به این سه حوزه نیز وجود دارد.

برای مثال، گاهی دانش‌آموز از ابتدای سال تحصیلی با هدف کسب راهنمایی در زمینه‌ی روش مطالعه یک درس خاص به مشاور مراجعه می‌کنند. این بهترین شکل دریافت مشاوره درسی است. اما در بسیاری از مواقع، دانش‌آموز پس از گذشت چند ماه از سال تحصیلی و داشتن مشکل در یادگیری همان درس به سراغ مشاور می‌رود تا بهترین روش مطالعه یا استراتژی مطالعه را به او آموزش دهد.

به همین دلیل است که روی زمان مناسب مشاوره درسی تاکید می‌شود. مشاور برای درس خواندن، تاثیر بالایی روی عملکرد دانش‌آموز دارد و علاوه بر رفع اشکالات، باعث تقویت روند تحصیلی و موفقیت‌های درسی محصل می‌شود. این موضوع در همه‌ی مراتب تحصیلی قابل مشاهده است و اهمیت مشاوره تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه را نشان می‌دهد.

مشاوره درسی چگونه به دانش‌آموز کمک می‌کند؟وظایف و ویژگی‌ها

مشاوره درسی در هر مقطعی که باشد، هدفی جز کمک به دانش‌آموز ندارد روی ارتقاء و پیشرفت تحصیلی دانش‌پژوه تمرکز می‌کند. اما بعد از درک سوال “چه زمانی به مشاوره درسی نیاز داریم؟” باید به موضوعی عمیق‌تر نیز فکر کرد؛ مشاوره درسی چگونه به دانش‌آموز کمک می‌کند؟ پاسخ این سوال این است که مشاوره از سه راه اصلی روی محصل اثر دارد. در ادامه این سه بخش را توضیح می‌دهیم تا درک بهتری از شیوه‌ی عملکرد مشاوره برای درس خواندن داشته باشید:

1.ایجاد نظم با استفاده از تکنیک برنامه‌ریزی در مشاوره درسی

نظم، عنصر حیاتی هر هدفی برای موفقیت است. مشاورین تحصیلی نیز همه‌ی راهکارها را آزمایش می‌کنند تا محصل بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد و به هدفش برسد. در این مسیر، برنامه‌ریزی درسی یک تکنیک و گام بسیار مهم است. دانش‌آموز در این روش یاد می‌گیرد، چگونه برنامه‌ریزی روزانه، هفتگی، ماهیانه و حتی سالیانه داشته باشد، ارزش زمان‌بندی را درک می‌کند و دروس را طبق یک نقشه‌ی راه از پیش‌تعیین‌شده می‌خواند.

جزئیات برنامه‌ریزی درسی توسط مشاور به خوبی به محصل منتقل می‌شود. یک برنامه‌ی موفق طبق توانایی‌ها، سطح علمی و اهداف دانش‌آموز نوشته می‌شود و ویژگی مهم، انعطاف‌پذیری را دارد. برنامه‌ منعطف در صورت بروز هرگونه مشکل، بیماری یا کمبود زمان برای اجرا، دچار بهم‌ریختگی نمی‌شود و نظم کاری دانش‌آموز را حفظ می‌کند. همه‌ی این نکات در کنار توصیه‌های تکمیلی در جلسات مشاوره درسی به دانش‌آموز گفته می‌شود.به همین دلیل است که برنامه‌ریزی، یکی از مهم‌ترین اصول مشاورین برای هدایت و برقراری ارتباط با دانش‌آموزان شناخته می‌شود.

مشاوره برای درس خواندن و اهمیت روش مطالعه

2.مشاوره برای درس خواندن و اهمیت روش مطالعه

روش مطالعه یا استراتژی مطالعه یکی از ابزار مهم مشاوره تحصیلی برای برقراری ارتباط با دانش‌آموز است. درس‌های مختلف را نمی‌توان طبق یک روش و مشابه‌ی یکدیگر مطالعه کرد. این موضوع با بالا رفتن مقطع تحصیلی دانش‌آموز اهمیت بیشتری نیز پیدا می‌کند و حتی تبدیل به مشکل و چالشی جدی برای محصلان می‌شود.

مشاوره درسی در این موقعیت به صورت تخصصی روی ارائه‌ی انواع روش یا استراتژی مطالعه برای درس موردنظر تمرکز می‌کند. دانش‌آموزان زمانی که با دروس تخصصی یا سخت‌ مواجه می‌شوند، کمبود این شیوه‌های یادگیری را حس می‌کند و به دنبال راه‌حلی جدی و اثربخش هستند. در این موقعیت باید به مشاوره برای برای درس خواندن به کمک محصل می‌آید.

نکته قابل‌توجه این است که تشریح استراتژی‌های مطالعه یکی از مهم‌ترین انواع مشاوره تحصیلی و تکنیک‌های آن شناخته می‌شود که کاربرد بسیار فراوانی میان مشاورین و دانش‌آموزان دارد. این تکنیک، یکی از وجه‌های اشتراک میان مشاوره تحصیلی ابتدایی تا دانشگاه است و دانش‌پژوه در هر سن و مقطعی به آن وابسته است.

3.بهبود مهارت‌های یادگیری در مشاوره درسی

این تکنیک به طور تخصصی در مشاوره درسی مشاهده می‌شود و روی بهبود عملکرد دانش‌آموز در زمان درس خواندن تمرکز دارد. در نگاه اول این تکنیک به بخش ارائه روش مطالعه، بسیار شبیه به نظر می‌رسد. اما در بخش بهبود مهارت‌های یادگیری، مشاور روی تقویت حافظه، ذهن و تمرکز دانش‌آموز و به طور همزمان نوع خواندن دروس کار می‌کند. بالابردن قدرت تمرکز دانش‌آموز یا توضیح اهمیت یادگیری و توجه به معلم در زمان تدریس در این بخش انجام می‌شود.

باید توجه داشت که بهبود مهارت‌های یادگیری، ایجاد یک مهارت در دانش‌آموز نیست. این ویژگی‌ها کم‌وبیش در همه‌ی دانش‌آموزان وجود دارد، مانند مدت‌زمانی را در کلاس نشستن و توجه داشتن به گفته‌های معلم یا قدرت تمرکز که در افراد مختلف، متفاوت است. وظیفه‌ی اصلی مشاوره درسی در این بخش، تقویت و بکارگیری این مهارت برای یادگیری بهتر دروس توسط دانش‌آموز است.

ایجاد سبک مطالعه با کمک مشاوره برای درس خواندن

چند نکته مهم از نگاه مشاوره برای درس خواندن و دانش‌آموز

مشاوره برای هدایت و راهنمایی انجام می‌شود و طبیعی است که مشاورین نگاه خاصی به مراجعه‌کننده داشته باشند و روی برخی موارد تاکید کنند. اما از طرف مقابل، دانش‌آموز نیز توقعات و انتظارات منحصربه‌فرد خود را دارد و باتوجه به نیاز یا مشکلی که دارد به سراغ مشاور می‌شود. در ادامه به چند نکته به نظر ساده اشاره می‌کنیم که از دو دیدگاه مهم هستند؛ یا مشاور حتما به این نکته اشاره می‌کند یا دانش‌آموز باید در چنین موقعیتی از مشاور کمک بگیرد:

1.مشاوره درسی حتی روی محل مطالعه نیز حساس است!

مشاورین به دلیل نوع شغلی که دارند، روی جزئیات دقیق تمرکز می‌کنند. یکی از جزئیات موردعلاقه در مشاوره درسی، محل مطالعه دانش‌آموز است. اتاق یا هر مکانی که محصل در آن درس می‌خواند باید ساکت و منظم باشد. وجود تلویزیون یا انواع کنسول بازی در محل مطالعه از نگاه مشاوره برای درس خواندن، پذیرفته نیست و به نوعی ناهنجاری شناخته می‌شود. حتی در مقاطع بالاتر و برای داوطلبین کنکوری، مشاورین توصیه می‌کنند در زمان مطالعه دانش‌آموز گوشی موبایل خود را هم در خارج از محل درس خواندن قرار دهد.

2.ایجاد سبک مطالعه با کمک مشاوره برای درس خواندن

مشاور درسی در کنار توجه به انتقال استراتژی‌های یادگیری یا روش مطالعه، کمک می‌کند دانش‌آموز به سبک یادگیری خاص خود نیز برسد. برخی دانش‌آموزان هستند که با صدا بلند درس را می‌خوانند و تعاریف و حفظ‌کردنی‌ها را با راه رفتن یاد می‌گیرند. بعضی از دانش‌آموزان با نوشتن و تکرار این‌کار، مطالب را متوجه می‌شوند و برخی دیگر از محصلان هستند که فقط با جزوه‌ی دست‌نویس شخصی‌شان قادر به یادگیری هستند.

فرقی نمی‌کند دانش‌آموز چه عادات مطالعه‌ای داشته باشد، مشاور باتجربه در گام نخست این عادت‌ها را تشخیص می‌دهد و مطمئن می‌شود که به روند یادگیری آسیب نمی‌زنند. سپس با استفاده از دانشی که دارد به دانش‌آموز کمک می‌کند تا آن‌ها را موثرتر بکار بگیرد و به نوعی سبک مطالعه‌ی شخصی خودش را داشته باشد. این یکی از بهترین و جذاب‌ترین دیدگاه‌ها و ویژگی‌های مشاوره درسی است.

3.مشاوره درسی فقط برای درس نیست؛ استراحت و تفریح

مشاور باتجربه به خوبی از اهمیت تفریح و استراحت آگاه است. زمانی‌که دانش‌آموز برای مشاوره درسی مراجعه می‌کند، مشاور در کنار همه‌ی برنامه‌ریزی‌های درسی، روش مطالعه و انواع و اقسام تکنیک‌های بهبود عملکرد تحصیلی، توجه‌ای ویژه به زمان‌های استراحت محصل نشان می‌دهد. مشاورین ترجیح می‌دهند دانش‌آموزان در این اوقات در کنار دوستان به ورزشی سبک پرداخته و از نظر جسمی و ذهنی بازیابی شوند.

4.راهنمایی در شب امتحان؛ مشاوره برای درس خواندن

شب امتحان یکی از مخمصه‌های همیشگی دانش‌آموزان است. مشاورین در این موقعیت، بهترین و موثرترین تکنیک‌های مطالعه و حتی مهم‌ترین بخش‌های کتاب درسی را به دانش‌آموز معرفی می‌کنند. این از ویژگی‌های مهم مشاور باکیفیت است که در شرایطی سخت به کمک دانش‌آموز بیاید. در هر صورت از نگاه دانش‌آموزان درس خواندن در شب امتحان، سخت است و موفقیت در چنین موقعیتی، امتیاز بزرگ محسوب می‌شود. به همین دلیل بسیاری از آن‌ها در روزهای امتحان در جستجوی مشاوره تحصیلی هستند.

چگونه یک مشاوره درسی خوب پیدا کنیم؟ مشاوره تلفنی

چگونه یک مشاوره درسی خوب پیدا کنیم؟

شرکت در جلسه مشاوره درسی، باید با دقت انجام شود تا زمان و بودجه خانواده هدر نرود. معمولا مدارس کشور، مشاور تحصیلی دارند، اما بسیاری از دانش‌آموزان بنابه‌دلایل مختلف ترجیح می‌دهند تا در خارج از مدرسه روند مشاوره را پیگیری کنند. برای دسترسی به بهترین مشاور برای درس خواندن می‌توان از اطرافیان یا کسانی که چنین تجربه‌ای داشته‌اند، کمک گرفت. اما روش ساده‌تر، جست‌و‌جو در اینترنت و استفاده از سامانه آنلاین مشاوره تحصیلی است.

مهم‌ترین مسئله در این بخش، مراجعه به سایت‌ مشاوره تحصیلی معتبر و باکیفیت است. خوشبختانه والدین و دانش‌آموزان به انواع مشاوره درسی، دسترسی دارند که به سه دسته‌ی مشاوره درسی حضوری، مشاوره درسی تلفنی و مشاوره درسی آنلاین تقسیم‌بندی می‌شوند. البته که باید در زمان انتخاب مشاور نیز دقت کرد تا فردی متخصص، کاربلد و باتجربه انتخاب شود. برای اینکه با آگاهی کافی به سراغ مشاوران درسی بروید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی چگونه یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟ مجله استادبانک را بخوانید.

بهترین مشاوره درسی با مشاوران تحصیلی استادبانک

مشاوره درسی، هنگامی که در زمان مناسب انجام شود اثری عالی و چشم‌گیر روی عملکرد تحصیلی دانش‌آموز دارد. هرچند، مشاورین حتی در مواقع پیچیده و سخت نیز به خوبی به دانش‌آموز کمک می‌کنند تا در مدت‌زمانی فشرده با کمترین آسیب تحصیلی از شرایط دشوار عبور کند. نکته مهم این است که والدین و دانش‌آموز از مشاوری باتجربه و باکیفیت کمک بگیرند.

سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک در حوزه‌ی مشاوره درسی، بهترین مشاورین کشور را در دسترس محصلان سراسر ایران قرار داده است. مشاوران درسی و تحصیلی استادبانک با مناسب‌ترین قیمت و بالاترین سطح خدمات، تلاش می‌کنند تا دانش‌آموز بهترین نتیجه‌ی ممکن را در دوران تحصیل کسب کند و موانع و سختی‌های درس خواندن را پشت‌سر بگذارد.

استادبانک در کنار برترین مشاورین درسی کشور، مقالات مشاوره تحصیلی را نیز برای آگاهی و کمک به والدین و دانش‌آموز آماده می‌کند تا بهترین انتخاب را میان مشاورین داشته باشند. اگر برای مشاور درسی نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال و مشکل، می‌توانید با شماره 91005343  021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است.

آیا مشاوره درسی برای مقطع خاصی است؟

مشاوره درسی محدودیتی ندارد و دانش‌آموزان اول ابتدایی تا دانشگاه می‌توانند از آن استفاده کنند.

آیا مشاوره درسی آنلاین و حضوری تفاوت دارد؟

از نظر کیفی و سطح خدمات میان مشاوره درسی آنلاین و حضوری، تفاوتی نیست. اما برخی از دانش‌آموز اثرپذیری بهتری در نوع حضوری دارند و راحت‌تر با مشاور ارتباط برقرار می‌کنند. البته، دسته‌ی دیگری از دانش‌آموزان نیز مشاوره درسی آنلاین یا حتی تلفنی را ترجیح می‌دهند و با این روش راحت‌تر هستند.