برنامه‌ ریزی درسی کنکور 1402 استادبانک

مدیریت زمان در کنکور | بررسی روش‌های مدیریت زمان کنکور

استادبانک نویسنده
1810 2
09 خرداد 1402
مدیریت زمان در کنکور | بررسی روش‌های مدیریت زمان کنکور

مدیریت زمان در کنکور سراسری، مهارتی بسیار مهم و حیاتی است. هرچند، مدیریت زمان در آزمون‌های تستی چالشی بزرگ برای همه‌ی داوطلبان آزمون‌های مختلف به خصوص داوطلبان کنکوری – از رتبه‌های برتر گرفته تا دانش آموزان متوسط و ضعیف – است. گلایه از کمبود وقت و نداشتن زمان کافی را می‌توان میان بسیاری از دانش‌آموزان شنید. حتی داوطلبانانی که بسیار خوب خوانده بوده‌اند مشکل مدیریت زمان را گوشزد می‌کنند.

در واقع، یکی از مولفه‌های اصلی رقابت در کنکور، تسلط روی زمان‌بندی و مدیریت آن است. مهارتی که باید از روزهای آغازین مطالعه و برنامه‌ریزی درسی تا جلسه آزمون کنکور، باید از آن استفاده کرد. به همین دلیل در این مقاله‌ی مشاوره تحصیلی کنکور مجله‌ی آموزشی استادبانک، به بررسی اهمیت و روش‌های مدیریت زمان در کنکور می‌پردازیم.

کسب مهارت مدیریت زمان در کنکور با کمک مشاوره تحصیلی

واقعیت این است که مدیریت زمان در کنکور به سرعت کسب نمی‌شود و فرآیندی است که نیاز به صرف زمان و تمرین دارد. این نوع از مدیریت به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش اول آن مربوط به دوران مطالعه و درس‌خواندن و برنامه‌ریزی است و داوطلب باید در طول سال‌ تحصیلی بهترین شکل زمانش را مدیریت کند و منظم باشد.

بخش دوم، که همراه با چالش بیشتری است، مربوط به مدیریت زمان در کنکور و سر جلسه‌ی آزمون می‌شود. فشار روحی و روانی در کنار محدویت زمان کنکور، باعث سخت‌شدن تمرکز و بالا رفتن ضریب خطا می‌شود. بنابراین، در چنین شرایطی توانایی داشتن مدیریت زمان و حفظ اعتمادبه‌نفس بسیار اهمیت دارد. برای اینکه دانش‌آموز بتواند با قدرت و مهارت کافی در کنکور شرکت کند، نیاز است از کمک مشاوره تحصیلی بهره ببرد.

مشاور به عنوان فردی متخصص، در طی مدت زمانی مناسب مهم‌ترین تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور را به داوطلب آموزش می‌دهد تا این مهارت را به بهترین شکل در آژمون به‌کار ببرد. به همین دلیل، سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک، برترین مشاورین تحصیلی کشور را با قیمتی مناسب در دسترس شما قرار داده است.مشاوره کنکور استادبانک

در ادامه به روش‌های مدیریت زمان در کنکور می‌پردازیم. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا وقت‌تان را به طور مناسب تقسیم کنید و زمان زیادی را برای هر سوال تلف نکنید.

روش‌های مدیریت زمان در کنکور؛ بررسی 3 تکنیک کاربردی

پاسخگویی به سوالات کنکور هر رشته‌ای در کنار سواد علمی برای هر درس، نیازمند رعایت برخی نکات هم است. برای مثال رویکرد و تکنیک حل تست‌های ریاضی با شیمی یکسان نیست. اما در مورد مدیریت زمان در آزمون کنکور، تکنیک‌هایی وجود دارند که فارغ از نوع درس و محتوای آن می‌توان از این تکنیک‌ها استفاده کرد. در ادامه با روش‌های مدیریت زمان در کنکور در سه بخش آشنا می‌شوید:

1. روش ضربدر و منها؛ اولین روش مدیریت زمان در کنکور

دقت داشته باشید که همه سوالات کنکور از امتیاز برابر برخوردارند و داوطلبان با پاسخگویی به سوالات سخت، متوسط و آسان نمره‌ای برابر کسب می‌کنند. پس بهتر است که به پاسخگویی سوالات سخت پافشاری نکنید و به سوالاتی که بلدید پاسخ دهید. بهتر است بین سوالاتی که به هیچ عنوان قادر به پاسخگویی آن ها نیستید و سوالاتی که وقت‌گیر هستند، تمایز قائل شوید تا در صورتی که وقت اضافه آوردید، سراغ سوالاتی که زمان‌بر بودند، بروید.

حتما در این باره علامت‌هایی را مشخص کنید. چون اگر که این سوالات قابل شناسایی شوند بهتر است. برای سوالاتی که اصلا بلد نیستید از علامت منها (یا هرچه دوست دارید) و برای سوالاتی که نیاز به زمان بیشتری برای پاسخگویی به آن‌ها دارید، علامت ضربدر (یا هرچه دوست دارید) را به کار ببرید تا در انتهای آزمون به این سوالات رجوع کنید.

این روش به شما کمک میکند تا با تقسیم سوال‌ها برحسب اهمیت‌شان تمرکز خود را روی سوال‌های مهم‌تر و سوال‌هایی که راحت‌تر می‌توانید حل کنید، بالاتر ببرید. استفاده درست از این روش می‌تواند زمان زیادی را در اواخر آزمون برای شما اضافه کند. طبق این روش باید سوال‌های کنکور را به 3 قسمت تقسیم کنید:

– سوالاتی که برای شما راحت است و پاسخ آن را می‌دانید.

این حالت حالت ایده‌آل شما در برخورد با سوالات است. در این حالت، پاسخ صحیح را انتخاب کنید و فورا از روی آن عبور کنید. طبیعتا نیازی نیست دغدغه‌ای درباره این سوال‌ها داشته باشید و مشکل شما با دو دسته سوال بعدی است.

– سوالاتی که احتمالا پاسخ آنها را می‌دانید اما برای حل‌شان نیاز به وقت و تمرکز بیشتر دارید.

در این حالت کنار سوال یک علامت ضربدر بگذارید و از سوال عبور کنید. بعد از اینکه یک دور آزمون را تا آخر پیش بردید به سراغ این سوال‌ها می‌روید و احتمالا خیلی از آن‌ها را حل خواهید کرد. اگر هم بدون پاسخ ماندند، هیچ جای نگرانی نیست چون دیگر می‌دانید که همه‌ی سوال‌های آسان را حل کرده‌اید و نتیجه آزمون‌تان در حدی نزدیک با توانایی‌هایتان خواهد بود.

– سوالاتی که به هیچ وجه پاسخ آنها را نمی‌دانید.

در این حالت کنار سوال علامت منفی بگذارید. فرض کنید این سوال‌ها در آزمون وجود ندارند و کاری به آن‌ها نداشته باشید. این کار باعث می‌شود که زمانی را بیهوده صرف سوال‌هایی که بلد نیستید نکنید. از طرفی این کار کمک می‌کند تا به‌خاطر این سوال‌ها استرس و اضطراب نداشته باشید تا بر نتیجه کل آزمون شما سایه بیندازد.

گاهی اوقات بعضی از داوطلبان کنکور با پاسخ ندادن به چند تست، روحیه خود را از دست می‌دهند. غافل از اینکه اگر سوالی سخت باشد، برای همه داوطلبان سخت است. گاهی اوقات با زدن ۶۰ درصد از سوالات هم همان نتیجه‌ای را می‌شود کسب کرد که در سالیان گذشته با درصدهای بسیار بالاتر کسب کرده‌اند. اگر داوطلبان با نزدن چند تست روحیه خود را از دست بدهند، به طور حتم در ماراتن کنکور جایگاهی کسب نخواهند کرد.

داوطلبانی که وقتی نمی‌توانند از پس حل یک یا حتی چند تست برآیند، دچار آشفتگی ذهنی می‌شوند و کلا روحیه خود را از دست می‌دهند، افرادی ایده‌آل‌گرا هستند و می‌خواهند به تمام تست‌های کنکور پاسخ دهند! این در حالی است که برترین نفرات در کنکور که می‌توانند به 100 درصد تست‌ها پاسخ دهند، بسیار کم است.

پس نباید نگران این باشید که چرا نمی‌توانید درسی را 100 بزنید. اما نگران این مسئله باشید که نتوانید در جلسه آزمون کنکور، از تمام توانایی‌های علمی و خوانده‌های خود استفاده کنید. مهم نیست که نتوانید به همه‌ی تست‌ها پاسخ دهید. مهم این است که بتوانید به تست‌هایی که بلد هستید، پاسخ درست بدهید. پیشنهاد می‌کنیم برای بالابردن اعتمادبه‌نفس و حضور قوی‌تر در جلسه آزمون، مقاله‌ی راه های کنترل استرس کنکور مجله‌ی آموزشی استادبانک را مطالعه کنید.

تکنیک زمان‌های نقصانی؛ یکی از جالب‌ترین روش‌های مدیریت زمان در کنکور

2. تکنیک زمان‌های نقصانی؛ یکی از جالب‌ترین روش‌های مدیریت زمان در کنکور

در این روش باید از زمان پاسخگویی هر درس چند دقیقه – متناسب با وقت آزمون – کم کنید. برای مثال در رشته انسانی که درس اقتصاد 15 دقیقه زمان دارد، بعد از 13 دقیقه آن را رها کنید و به سراغ درس بعدی بروید. این کار باعث می‌شود در اواخر آزمون زمان اضافه‌تری داشته باشید و تست‌های حل نشده را بررسی کنید.

داوطلبانی که مهارت مدیریت زمان در کنکور خوبی دارند، می‌توانند تمام سوالات را در زمان باقی مانده یک دور مرور کنند. به این صورت تمرکز و آرامش بهتری نیز در جلسه آزمون خواهید داشت.

برای آشنا بهتر با اهمیت مدیریت زمان در کل سال تحصیلی و آزمون کنکور، مقاله‌ی مدیریت زمان برای درس خواندن را مطالعه کنید.

3. استراتژی بازگشت؛ آخرین تکنیک مدیریت زمان آزمون کنکور

معنی استراتژی بازگشت این است که شما بدانید زمان ذخیره شده در پایان آزمون را صرف کدام درس‌ها و کدام سوال‌ها کنید. هر دانش‌آموزی اولویت‌های خود را دارد و می‌توان گفت که تقریبا هیچ دو دانش‌آموزی، استراتژی بازگشت یکسان ندارند. زیرا، میزان تسلط آن‌ها بر درس‌های مختلف، متفاوت است و تصمیم‌هایی که در ابتدای آزمون می‌گیرند و هدف‌گذاری‌هایی که برای پاسخ به هر درس دارند با دانش‌آموزان دیگر فرق می‌کند.

برای این که بتوانید به یک استراتژی مناسب در بازگشت به سوال‌ها  در پایان هر آزمون بگیرید، بهترین است استراتژی‌های بازگشت دانش‌آموزان برتر سال‌های گذشته را بخوانید، اما متناسب با نیاز خود از ابتدای سال چند روش را تمرین کنید تا به بهترین استراتژی که مناسب خود شما است، برسید. بنابراین، از همان روزهای اول برنامه ریزی برای کنکور و مطالعه به این موضوع نیز فکر کنید و با هدف پیش بروید.

برای مدیریت زمان در کنکور این کارها را نکنید!

در مورد اینکه چه کارهایی لازم است در جلسه آزمون انجام دهید به طور کامل صحبت کردیم. تکنیک‌های معرفی شده به شما کمک می‌کنند تا از مهارت مدیریت زمان در کنکور بهره ببرید. اما، برخی کارها و نکات نیز وجود دارند که دانش‌آموزان با هدف مدیریت زمان آن‌ها را انجام می‌دهند، در حالی‌که نتیجه‌ی مثبتی ندارند. در ادامه چند اشتباه رایج که برای حل مشکل زمان در کنکور توسط داوطلبان در جلسه انجام می شوند را معرفی می‌کنیم:

  •  روی کل سوالات فکر می‌کنند و می‌خواهند به همه‌ی آنها پاسخ دهند. دقت کنید که برخی سوالات کنکور دقیقا برای این هستند که آن‌ها را کنار بگذارید. حتی اگر به رتبه برتر شدن فکر می‌کنید.
  • درس هایی که در آن ضعیف هستند را کنار می‌گذارند و وقت آن را به دروس دیگر اختصاص می‌دهند. دقت کنید که نباید هیچ درسی را در کنکور حذف کنید. در هر صورت، حل‌کردن سوالات آسان یک درس خیلی ساده‌تر و منطقی‌تر از حل‌کردن سوالات متوسط درس دیگر است.
  • بیش از حد بر یک درس یا مبحث متمرکز می‌شوند. بدانید که هیچ اشکالی ندارد اگر نمی‌توانید سوال درسی را که خیلی خوب خوانده‌اید، جواب دهید. به هرحال، ممکن است بر اثر فشار آزمون و خستگی طبیعی ذهن، بعضی از مطالب را فراموش کنید.

در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که سعی کنید در طول درس خواندن برای آزمون، تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور را هم تمرین کنید و انواع نکات تست زنی را یاد بگیرید. بعد از گذشت مدتی به روش شخصی خود در مدیریت زمان می‌رسید که بسیار ارزشمند و کاربردی است.

مدیریت زمان در کنکور مهم است، اما معجزه نمی‌کند!

مدیریت زمان در کنکور مهم است، اما معجزه نمی‌کند!

هدف ما از یادگرفتن روش‌های مدیریت زمان این است که داشته‌های خودمان را بتوانیم روی کاغذ پاسخنامه آزمون بیاوریم. در واقع دانستن صرف روش‌های مدیریت زمان در کنکور بدون مطالعه قوی و بلد بودن دروس به‌کار شما نمی ‌آیند. این روش‌ها برای این هستند که مطالعات و دانش شما به‌خاطر محدودیت وقت هدر نروند.

اصولا مشکل زمان در کنکور پس از دانستن و مطالعه مطالب مطرح است. نه اینکه کم دانشی خود را گردن زمان محدود هر درس در کنکور بیندازیم. اگر واقعا مشکل شما مدیریت زمان است، سعی کنید برای آن بیشتر وقت بگذارید در غیر این صورت با همان فرض محدودیت زمان در کنکور، ابتدا روی مطالعه قوی دروس تمرکز کنید.

بنابراین به طور خلاصه باید گفت، مهارت مدیریت زمان کنکور معجزه نمی‌کند و فقط یکی از چندین راز موفقیت در کنکور است. نیاز اصلی شما برای کسب نتیجه‌ی دلخواه، تسلط روی دروس و داشتن دوره‌ی مطالعه‌ی قوی است.

موفقیت در کنکور سراسری با خدمات آموزشی استادبانک

مدیریت زمان در کنکور را می‌توان آخرین گام در مسیر موفقیت در این آزمون معرفی کرد. دانش‌آموز مدتی طولانی درس می‌خواند، برنامه‌ریزی انجام می‌دهد و زمان، هزینه و انرژی فروانی را صرف این مسیر می‌کند. بنابراین، انتظار دارد تا نتیجه‌ی تلاش خود را ببیند. به همین دلیل است که داشتن مهارت مدیریت زمان کنکور، اهمیت پیدا می‌کند. در این مقاله‌ی مجله آموزشی استادبانک سعی شد به بهترین شکل روش‌های مدیریت زمان در کنکور توضیح داده شود.

سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک خدمات متنوعی دارد که هر کدام به نوعی درس‌خواندن را برای داوطلب ساده‌تر می‌کنند. خدماتی نظیر: معلم خصوصی استادبانک و مشاورین تحصیلی، مجموعه مقالات برنامه‌ریزی، مشاوره و روش مطالعه، بانک نمونه سوالات کنکور و امتحانی، بسته‌های معلم خصوصی و اپلیکیشن استادبانک در دسترس دانش‌آموزان قرار دارند.

اگر شما کاربران عزیز برای انتخاب معلم خصوصی یا مشاورین تحصیلی نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت وجود هرگونه مشکل، می‌توانید با شماره 91005343 – 021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به شما عزیزان است.

مدیریت زمان در کنکور سراسری تجربی، انسانی و ریاضی چگونه است؟

تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور ریاضی، تجربی و انسانی، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و شامل چند روش کلی می‌شوند. در این مقاله به طور کامل این روش‌ها را بررسی کردیم.

روش‌های مدیریت زمان شامل چه تکنیک‌های می‌شوند؟

روش‌های زمان نقصانی، ضربدر و منها و استراتژی بازگشت، مجموعه تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور هستند که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شده است.

بهترین راه مسلط شدن روی مهارت مدیریت زمان کنکور چیست؟

رسیدن به مهارت مدیریت زمان در کنکور، نیاز به تمرین و بالا بردن تمرکز دارد. بهتر است در این مسیر از مشاور تحصیلی کنکور کمک بگیرید تا در مدت زمان کوتاه‌تری روی آن مسلط شوید.