چگونه ساعات مطالعه خود را بالا ببریم؟
چگونه ساعات مطالعه خود را بالا ببریم؟ راهکارهای افزایش ساعت مطالعه مفید کدامند؟ اگر جزو دانشآموزانی هستید که میخواهید روزی ۱۲ ساعت مطالعه داشته باشید اما به این حجم از درس خواندن نمیرسید، به این دلیل است که یا توانایی این میزان مطالعه را ندارید یا از نکات افزایش گام به گام ساعت مطالعه بیخبر هستید. در هر دو حالت، برای افزایش ساعت مطالعه روزی ۸ ساعت یا ۱۲ ساعت، راهکارهای مناسبی وجود دارد که در همین محتوا راجع به مهمترین آنها صحبت شده است. بنابراین برای اینکه مطالعه خود را از روزی ۳ یا ۴ ساعت در روز به ۱۲ ساعت درس خواندن برسانید، این محتوا را از دست ندهید.
چگونه ساعت مطالعه خود را افزایش دهیم؟ مهمترین راهکارهای عملی
استاندارد ساعت مطالعه برای هر دانشآموزی متناسب با کشش و توان مطالعاتیاش متفاوت است. اما هر دانشآموزی با توجه به شرایط خود و میزان تواناییهایش، میتواند با کمک راهکارهای عملی زیر به مرور ساعات مطالعه خود را افزایش دهد.
۱. استفاده از برنامهریزی درسی برای ایجاد نظم در مطالعه
یکی از بهترین روشها برای اینکه شما در مطالعه خود نظم ایجاد کنید و به مرور ساعت درس خواندنتان را افزایش دهید، استفاده از جدول برنامه ریزی درسی است. با کمک جدول برنامهریزی درسی شما تمام کتابها و درسهایی که در طول روز باید خوانده شود را به همراه سایر فعالیتهای آموزشی و جانبی وارد میکنید. جدول برنامهریزی درسی به خصوص جدول برنامهریزی روزانه این فرصت را به شما میدهد بعد از تکمیل آن برنامه، آخر شب تخمین درستی از میزان ساعات مطالعه خود داشته باشید و در صورت امکان با ایجاد نظم در ساعات درس خواندن، زمانش را افزایش دهید.
۲. از تکنیکهای مدیریت زمان برای افزایش ساعات مطالعه غافل نشوید!
یکی از بهترین روشها برای اینکه در زمان مطالعه، استفاده بهینه از تایم درس خواندن ببرید و همچنین به مرور ساعات بیشتری در روز را برای مطالعه خود اختصاص دهید، استفاده از تکنیکهای مدیریت زمان برای درس خواندن است.
۳. افزایش ساعات مطالعه نیاز به انگیزه دارد!
زمانی شما میتوانید وارد با چالش ساعت مطالعه روبه رو شده و به خوبی زمان درس خواندن را افزایش دهید که انگیزه داشته باشید. انگیزه تنها عامل محرک ما برای شروع هر فعالیتی است. با انگیزه شما میتوانید برای خود در زمان درس خواندن چالش ایجاد کرده و افزایش ساعت مطالعه برای کنکور یا امتحان را داشته داشته باشید. یکی از بهترین راهکارها برای ایجاد انگیزه، استفاده از زمانهای مفیدی است که شما در طول روز بیشترین تمرکز را دارید. اگر شما در زمانهایی که ذهنتان بیشترین تمرکز و دقت را دارد،درس بخوانید، بهتر و بیشتر از هر زمان دیگری مباحث را یاد میگیرید. یادگیری صحیح مباحث و درک بالای آن، باعث بالا رفتن اعتماد به نفستان در درس و در نتیجه افزایش انگیزهتان برای تلاش بیشتر و درس خواندن طولانی مدت است.
بنابراین در زمانهایی که بیشترین راحتی و تمرکز را در درس خواندن دارید، شروع به مطالعه کنید. خیلی از دانشآموزان به دلیل نداشتن استرس در تایم روز ترجیح میدهند درس بخوانند و خیلی از آنها دوست دارند از آرامش و سکوت شب استفاده کرده و درسهای خود در ساعات شب مرور کنند. به طور معمول بهترین زمان که ذهن گیرایی بالای برای درک مفاهیم دارد، ساعات روز و اول صبح است. اما به هر حال انتخاب ساعات مطالعه مانند روش برنامهریزی باید مختص خود دانشآموز و سبک زندگیاش باشد.
در این بخش مطالعه مقاله درس خواندن درس شب بهتر یا در روز پیشنهاد میشود که میتواند اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار شما قرار دهد.
۴. مانند حرفهای در کنکور درس بخوانید!
اگر دانشآموزی هستید که باید برای امتحانات ترم آماده شوید یا خود آمادگی خود را برای کنکور بالا ببرید، پس وقتش رسیده است که روشهای معمول و غلط درس خواندن را رها کرده و به سبک افراد حرفهای درس بخوانید. کسانی که بدون هیچ استرسی درس میخوانند و ساعات زیادی از روز خود را بدون اینکه خسته شوند، صرف مطالعه و تمرین میکنند، راه درست درس خواندن را یاد گرفتهاند. برای اینکه شما مثل دواطلبان موفق کنکور درس بخوانید، بدون اینکه زمان خود را سوخت دهید، باید روش درست مطالعه هر درس را یاد بگیرید. به عنوان مثال درس ریاضی روشی متفاوت برای مطالعه و تمرین نسبت به درس زیستشناسی دارد. شیمی از درسهایی است که باید به صورت ترکیبی خوانده شود. حتی شما باید بدانید چطور میتوانید در سریعترین زمان درسهای حفظی را جمعبندی کنید. روی چه نکاتی تمرکز کرده و از چه مباحثی گذر کنید.
اگر روش مطالعه دروس مختلف را برای درس خواندن یاد بگیرید، علاوه بر اینکه از مطالعه خود خسته نمیشوید، با اضافه آمدن وقت و زمان بیشتر، میتوانید ساعت مطالعه خود را افزایش دهید.
۵. فضای درس خواندن را برای خود لذتبخش کنید!
افزایش ساعت مطالعه مفید و ثبت ساعت مطالعه به روزی ۸ ساعت یا ۱۲ ساعت، نیاز به این دارد که شما از درس خواندن خود حسابی لذت ببرید. برای لذت بردن از مطالعه یکی از بهترین راهکارها این است که فضای درس خواندن را برای خود جذاب و آرامش بخش کنید. به هیچ عنوان اگر تمرکز پایینی دارید، در محیطهای شلوغ درس نخوانید یا اگر عادت به تنهایی درس خواندن نداشته به کتابخانه بروید. در زمان مطالعه از وسایل و لوازم تحریر رنگی و جذاب مثل استفاده از هایلایتر، برگه یادداشتهای رنگی، خودکار با رنگهای مختلف برای خلاصه نویسی و همچنین دفتر و دفترچه یادداشتهای فانتزی استفاده کنید. این لوازم در زمان درس خواندن به شدت حالتان را خوب میکند.
همچنین یکی از بهترین روشها برای جلوگیری از خستگی و ایجاد لذت مطالعه، گوش کردن به بهترین آهنگها برای درس خواندن است. به خصوص آهنگهای بی کلام و آرام برای ایجاد تمرکز و گرفتن حس خوب در زمان مطالعه یا حتی قبل از آن توصیه میشود.
۶. درمان اهمالکاری و جلوگیری از به تعویق انداختن مطالعه دروس
گاهی دوست دارید درس بخوانید اما به دلیل حوصله نداشتن و تنبلی اینکار را نمیکنید. در رویای خود موفقیت و رسیدن به اهداف تحصیلیتان را بارها میبینید اما در واقعیت اقدامی برای رسیدن به آنها انجام نمیدهید. تمایل دارید ساعات مطالعه خود را افزایش دهید اما به دلایلی مختلفی اصلاً درس نمیخوانید که تمایل داشته ساعت مطالعه را افزایش دهید. همه این موارد ریشه در اهمالکاری دارد. حوصله نداشتن برای درس خواندن، یا بیانگیزه بودن، علاقه نداشتن به درس و مدرسه مربوط به بحث اهمالکاری میشود.
مهمترین ریشه اهمالکاری در مغز ما است. مغز در مواقعی که میبیند شما میخواهید وارد یک موضوع چالشی شوید، باید بر درسهای خود تمرکز کنید یا تمرینهای مدرسه را حل نمایید، با ترفندهای مختلف شما را از آن چالش و سختیهایش دور میکند. در واقع این کار را برای محافظت از شما انجام میدهد و با ارسال پیامهایی نظیر الان حوصله ندارم، بزار برای بعد، حالا فرصت دارم و غیره شما را به ظن خود از موقعیت خطر دور میکند.
نکته: بهترین روش مقابله با اهمالکاری و در نتیجه اقدام برای درس خواندن که منجر به افزایش ساعات مطالعهتان میشود، استفاده از قانون ۵ ثانیه مل رابینز است. در این قانون با شمارش از یک تا ۵ بشمارید و بدون اینکه به مغز خود فرصت تجزیه و تحلیل موقعیت را داده، به سراغ کتابهایتان بروید.
در این بخش مطالعه مقاله چگونه گوشی را ترک کنیم و درس بخوانیم، پیشنهاد میشود که عادت استفاده از گوشی در زمان درس خواندن، یکی از همان ترفندهای مغز برای دور کردن شما از محیط مطالعه است.
۷. تمرینهای مناسب برای افزایش تمرکز در زمان مطالعه
آیا شما یک آدم رویاپرداز هستید؟ بیشتر از اینکه درس بخوانید، رویاپردازی میکنید؟ بیشتر از اینکه برای رسیدن به موفقیت اقدام کرده، به خود موفقیت فکر میکنید؟ در زمان درس خواندن با کمترین تولید صدایی، حواستان پرت میشود و دیگر برایتان سخت بوده که بخواهید تمرکز کنید؟ یا هرچه درس میخوانید از یادتان میرود؟ همه این مشکلات ریشه در پایین بودن تمرکز شما دارد. پس اگر دچار حواسپرتی هستید، اصلاً به فکر افزایش ساعات مطالعه خود نباشید. چون به دلیل تمرکز پایین اصلاً نمیتوانید بیشتر درس بخوانید. در مرحله اول بهتر است با استفاده از راهکارهای مناسب مثل شرکت در کلاسهای مدیتیشن برای افزایش تمرکز، مطالعه در ساعاتی که بیشترین تمرکز را دارید و در نظر گرفتن روزی سه ساعت یا چهار ساعت مطالعه و استمرار آن در طول هفته، تمرکز خود را بالا ببرید و سپس در قدم بعدی کمی به ساعات خود برای مطالعه بیفزاید.
مطالعه مقاله چرا درس میخونم یادم میره در این بخش به شما پیشنهاد میشود که راهکارهای خوبی در این زمینه به شما عزیزان ارائه کرده است.
۸. استفاده از تکنیک افزایش گام به گام ساعت مطالعه را فراموش نکنید!
همانطور که گفتیم ممکن است به دلایل مختلف مثال اهمالکاری، نداشتن نظم در برنامه و درس خواندن خود یا عدم تمرکز کافی و حواس پرتی نتوانید یکباره ساعات مطالعه خود را افزایش دهید که یک فرآیند طبیعی است و اصلاً بابت آن نگران نباشید. بهتر است برای شروع مطالعه تنها روی میزان توانی که برای درس خواندن دارید، حساب کنید. اگر روزی دو ساعت یا سه ساعت حداکثر میتوانید با تمرکز و با کیفیت درس بخوانید، همین طرفیت محدود را در نظر گرفته و برای خود روال کنید. در هفتههای اول شاید نگران شوید که خیلی میزان مطالعهام کم است اما باید برای درس خواندن خود یک روال مشخص ایجاد کنید. سپس به مرور این ساعت را یک ساعت به یک ساعت بیشتر نمایید.
در زمانی که کشش برای درس خواندن ندارید، اصلاً سعی نکنید که ساعات مطالعه خود را افزایش دهید. بهترین نتیجهها از تلاش زیاد حاصل نمیشود بلکه از پشتکار و پیوسته بودن اقدام و حرکتتان به دست میآید. پس به جای دلزده کردن خود، در اوایل درس خواندن بهتر است روی پیوسته بودن مطالعه فکر کنید تا افزایش ساعات آن، به مرور که عادات مطالعه را در خود تقویت کردید، گام به گام و یک ساعت به یک ساعت، زمان مطالعه را برای خود بالا ببرید.
پیشنهاد مطالعاتی بعدی برای اینکه ترک عادت کرده و پیوستگی در مطالعه را رعایت کنید، مقاله قفل گوشی است که راهکارهای مناسبی برای ترک یکی از بدترین عادات ما در زمان مطالعه و انجام کاری ( چک کردن گوشی موبایل) میدهد.
۹. استفاده از نرمافزارهای مناسب برای کنترل زمان و بهینه کردن آن
برای اینکه بتوانید زمان خود را مدیریت کرده و هدفمند درس بخوانید، میتوانید از بهترین نرمافزارهای مدیریت زمان استفاده کنید. معرفی ۵ اپلیکیشن برای مدیریت زمان در یکی از مقالات کاربردی استادبانک، میتوانید شما را برای درس خواندن هدفمند آماده کند.
۱0. دست از تلاش بیهوده بردارید!
گاهی با همه تلاشی که برای درس خواندن میکنید، نتیجه عکس گرفته و بیشتر دلزده میشوید. در این مواقع بهتر است دست از تلاش بیهوده برداشته و به دنبال یک راهحل منطقی برای رفع مشکل خود باشید. به دلیل مشکلات پایهای در دروس خود، نمیتوانید علاوه بر یادگیری دروس، ساعات مطالعهتان را نیز افزایش دهید. چون این مشکلات باعث میشود که اجرای سریع برنامهتان با کندی پیش رود. یکی از بهترین پیشنهادها برای رفع مشکلات درسی، تقویت نقاط ضعفتان در دروس و بالا رفتن سرعت مطالعه خود، استفاده از کلاس معلم خصوصی است. شما با کمک معلم خصوصی میتوانید برای همیشه از شر مشکلات درسی خود راحت شوید، یادگیری با کیفیت را تجربه کرده و اصول صحیح درس خواندن را آموزش ببینید.
۱۱. یک دفترچه یادداشت برای برنامهریزی خود در نظر بگیرید.
یکی از راههای افزایش ساعات مطالعه، ثبت ساعت مطالعه در دفتر است. این کار به شما کمک میکند که در پایان روز یک جمعبندی از ساعات مطالعاتی خود داشته باشید. جمعبندی به شما کمک میکند که خود را ارزیابی کرده و برای بهتر شدن برنامهریزی کنید.
برای مثال برای بهتر شدن، فردا ۱۵ دقیقه یا ۴۵دقیقه بیشتر مطالعه میکنم. همین برنامهریزی و گامهای کوچک شما را به موفقیت نزدیکتر میکند.
برای افزایش ساعات مطالعه خود میتوانید از استادبانک کمک بگیرید!
شاید خیلی از دانشآموزان بپرسند چرا ساعات مطالعاتی ما باید بیشتر شود؟ اهمیت زمان در سال تحصیلی به خصوص برای افراد کنکوری بسیار مهم است. اگر بتوانید با تمرین و روشهای بالا ۳ تا ۴ساعت از ساعات مطالعاتی خود را افزایش دهید، گام بلندی به سمت موفقیت برداشتهاید. در این مسیر میتوانید از اساتید حرفهای استادبانک در بخش تدریس خصوصی یا مشاوره تحصیلی کمک بگیرید. با ورود به سایت استادبانک و دسترسی به خدمات این مجموعه میتوانید تمام نیازهای آموزشی خود را رفع نمایید. در زمینه ثبت درخواست معلم خصوصی یا سایر خدمات اگر به مشکل و سوالی برخوردید، میتوانید با شماره زیر ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ جهت راهنمایی و مشاوره تماس بگیرید. در هر صورت برای موفقیت تحصیلی خود و رسیدن به اهداف عالی، استادبانک در کنار شما است.
۱. استفاده از برنامهریزی درسی برای ایجاد نظم در مطالعه
۲. از تکنیکهای مدیریت زمان برای افزایش ساعات مطالعه استفاده کنید
۳. از راهکارهای افزایش انگیزه برای افزایش ساعات مطالعه در روز استفاده کنید.
۴. برای مطالعه نفرات برتر کنکور و دانشآموزان موفق را الگو مطالعاتی خود قرار دهید.
۵. فضای درس خواندن را برای خود لذتبخش کنید.
۶. از تمرینهای مناسب برای افزایش تمرکز در زمان مطالعه بهره ببرید.
۷. از نرمافزارهای مناسب برای کنترل زمان و بهینه کردن آن استفاده کنید.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید:
14 نظر