برنامه ریزی درسی متوسطه اول استادبانک

بهترین برنامه‌ ریزی درسی برای پایه هشتم متوسطه

استادبانک نویسنده
81597 63
19 آبان 1400
بهترین برنامه ریزی درسی برای هشتم

قطعاً از آزمون ورودی تیزهوشان هشتم به نهم خبر دارید. همچنین می‌دانید که در پایه هشتم درس‌ها تخصصی‌تر و سنگین‌تر از پایه هفتم می‌شود. در واقع دانش‌آموز در بدو ورود به پایه هشتم با دو چالش مهم رو به رو خواهد شد. اولین چالش، تفاوت زیادی که در مطالب درس‌های پایه هشتم نسبت به هفتم به وجود آمده است و دومین چالش تلاش برای قبولی آزمون تیزهوشان هشتم به نهم و همچنین انتخاب رشته در پایان سال آینده است.

در واقع سه پایه هفتم، هشتم و نهم متوسطه و نحوه عملکرد دانش‌آموز در این سه مقطع، تعیین کننده رشته‌ای خواهد بود که دانش‌آموز می‌خواهد در سه مقطع متوسطه دوم یعنی دهم، یازدهم و دوازدهم بخواند. از این رو حساسیت و توجه ویژه بر نحوه برنامه‌ریزی درسی هشتم و نحوه مطالعه دروس اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

مجله استادبانک در یکی دیگر از مجموعه مقالات مشاوره تحصیلی و برنامه‌ریزی درسی که با هدف ارتقاء سطح علمی دانش‌آموزان تهیه می‌شود به سراغ موضوع برنامه‌ریزی در پایه هشتم رفته است. شما در ادامه به طور کامل با نحوه‌ی برنامه ریزی درسی هشتم آشنا می‌شوید.معلم خصوصی استادبانک تدریس خصوصی

نکاتی که باید در زمان برنامه‌ ریزی درسی برای پایه هشتم رعایت کنید

نحوه برنامه‌ریزی درسی برای پایه هشتم و سایر پایه‌ها به این صورت نیست که شما با هر روشی که بخواهید، برنامه‌ریزی کنید. حتی نمی‌توانید برای اینکه سرعت خود را در نوشتن برنامه درسی بالا ببرید، از برنامه همکلاسی خود استفاده کنید. بهترین و کامل‌ترین برنامه درسی زمانی طراحی می‌شود که موارد زیر را به‌طور دقیق در برنامه خود اجرا کرده باشید:

۱. توجه به شخصی سازی کردن برنامه 

برنامه‌ریزی درسی زمانی برای شما موثر خواهد بود که مختص خود شما باشد. یعنی به هیچ عنوان از روی برنامه همکلاسی و سایر دوستان خود کپی نشده باشد. براساس ظرفیت‌ و توانایی شما در مطالعه و تمرین باشد. تمام ساعات کلاس‌های فوق برنامه، میزان ساعاتی که صرف تفریح و سایر امور غیر درسی می‌شود و همچین میزان ساعات مطالعه شما در برنامه گنجانده شود. یعنی یک برنامه مختص به خود شما، سبک زندگی‌تان و همچنین ظرفیت و توانایی‌تان در درس خواندن و مرور کتاب‌ها باشد.

هیچ کس بیشتر از یک مشاور حرفه‌ای یا معلم باتجربه نمی‌تواند برنامه کاملی را برای مطالعه و برنامه ریزی درسی یک دانش آموز تدوین کند. اگر می‌خواهید که اصولی درس بخوانید و در سریع‌ترین زمان‌های ممکن درس‌های خود را یاد بگیرید باید از کمک یک معلم خصوصی باتجربه کمک بگیرید!

درخواست معلم خصوصی هشتم فقط با یک کلیک!

۲. توجه به هدف و تعیین اولویت‌ها در برنامه 

برخی از دانش‌آموزان در زمان برنامه‌ریزی درسی، هدفی جز رفع اشکالات درسی خود ندارند. آن‌ها می‌خواهند با کمک کلاس‌های جبرانی معلم خصوصی پایه هشتم دروس خود را تقویت کنند. برخی دیگر تمایل دارند برای امتحانات نوبت اول و دوم، راهنمای جامعی از برنامه‌ریزی درسی هشتم نوبت دوم یا اول داشته باشند. برخی دیگر می‌خواهند از سطح کلاس و کتاب مدرسه فراتر رفته و  خود را برای ورودی آزمون تیزهوشان هشتم به نهم آماده کنند و بعضی از دانش‌آموزان تمایل دارند در کنار تحصیل در مدرسه، در آزمون‌های علمی مهم و سختی همچون المپیاد شرکت نمایند.

بنابراین برنامه‌ریزی درسی برای هر دانش‌آموزی باتوجه به هدف آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. هم نوع برنامه‌ریزی درسی و هم نوع اجرای آن به دلیل تفاوت در اهداف دانش‌آموزان با یکدیگر فرق دارد. بنابراین برنامه خود را براساس هدف مهمی که از تحصیل دارید، بنویسید.

برنامه‌ریزی درسی پایه هشتم در استادبانک

۳. توجه به محدودیت‌ها و موانع در اجرای برنامه 

اکثر مواقع برنامه‌ریزی انجام می‌شود منتها به دلیل عدم توجه به موانع و محدودیت‌ها در زمان نوشتن برنامه، اجرای آن به کندی پیش می‌رود. به طور مثال دانش‌آموزی روزی  ۵ ساعت مطالعه را در برنامه خود می‌گنجاند. اما به دلیل نداشتن مکان مناسب برای مطالعه (سر و صدای زیاد در زمان مطالعه، رعایت نکردن اعضای خانواده و شلوغی بیش از حد منزل) تمرکزی برای درس خواندن ندارد و نمی‌تواند ۵ ساعت مطالعه دروس را اجرا کند.

اما اگر این دانش‌آموز در زمان برنامه‌ریزی، محدودیت‌های اجرای برنامه را در نظر گرفته و قبل از شروع به اجرا، برای آن راه‌حلی طراحی کند، هیچ خللی در زمان اجرای برنامه برایش پیش نمی‌آید. رعایت این نکته با بالاتر رفتن پایه تحصیلی، اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند و دانش‌آموز باید در برنامه ریزی درسی متوسطه اول تسلط کافی روی مدیریت موانع احتمالی پیدا کند.داشتن این توانایی در زمان برنامه ریزی برای سال‌های متوسطه دوم بسیار کارامد است و نقش کلیدی‌تری نیز خواهد داشت.

برنامه‌ریزی درسی پایه هشتم در استادبانک

۴. توجه به اجرایی شدن برنامه 

یک برنامه زمانی منجر به موفقیت خواهد شد که قابلیت اجرایی شدن داشته باشد. برنامه درسی زمانی قابلیت اجرا پیدا می‌کند که براساس توانایی و ظرفیت‌های شما برای درس خواندن نوشته شود و توقعاتی فراتر از توان و ظرفیت شما نداشته باشد. یعنی اگر برنامه متناسب با توانایی شما، اهداف شما و محدودیت‌های زندگی‌تان تعریف شده باشد، می‌تواند اجرایی شود. اما اگر برنامه‌ای که نوشته‌اید، فراتر از سطح توقع شما باشد، محدودیت و توان خود را در آن لحاظ نکرده و حداکثر ساعات مطالعه را در آن مشخص کرده باشید، از حالت اجرایی بودن خارج می‌شود.

مهم‌ترین پیامد این نوع برنامه (برنامه‌ای فراتر از توان دانش‌آموز)، اجرایی نبودن آن، پیش نبردن و همچنین دلزده کردن شما و کاهش اعتماد به نفس‌تان است. چون دائماً به این فکر می‌کنید که من توانایی اجرای این برنامه را ندارم، در صورتی که مشکل از شما نیست، مشکل از برنامه و سطح توقعات بالای‌ شما در اجرای آن است. برنامه‌ای هم که به این شکل تعریف می‌شود، بعد از مدتی رها شده و دیگر اجرا نخواهد شد.

به این نکته هم توجه داشته باشید که استفاده از برخی ابزار کمک آموزشی، می‌تواند اجرا برنامه را برای شما ساده کند. تیم استادبانک هم از فایل‌های نمونه سوال امتحاتی تا کامل‌ترین گام به گام کتاب‌های درسی را به صورت رایگان در دسترس شما قرار داده است تا روند درس‌خواندن برای شما راحت‌تر باشد.

آموزش برنامه ريزی درسی هشتم، ایده آل نباشید!

هدف ما از برنامه‌ریزی درسی مخصوصاً در پایه‌های متوسطه اول کمک به دانش‌آموز برای پیشرفت روز به روز و هفته به هفته است. طبیعتاً هیچکس توقع ندارد که دانش‌آموزی که تا الان بدون برنامه درس می‌خوانده، یک شبه همه کارهایش خط کشی شده و مطابق نظمی از قبل تعیین شده انجام شود.

برنامه پیشنهادی ما کمکی است به تمام دانش‌آموزان با هر سطح و سبک مطالعه و هر سلیقه‌ای تا بتوانند با بررسی عملکرد خود و پیش‌برد بهتر برنامه، به موفقیت برسند. اگر دانش‌آموز با نگاه ایده‌آل، برنامه‌ریزی درسی کند و در روز اجرای برنامه توقع داشته باشد که برنامه طبق نظم و روال مشخصی انجام شود، قطعاً با شکست رو به رو شده و برنامه را رها می‌کند.

استمرار در اجرای برنامه و داشتن اراده بالا در زمان مطالعه با تمرین و تکرار به وجود می‌آید. اگر اولین برنامه شما واقع بینانه باشد، بعد از اجرای موفقیت‌آمیز برنامه، شما اعتماد به نفس بالایی دریافت می‌کنید که همین اعتماد به نفس، انگیزه و اراده شما را برای ادامه دادن بیشتر می‌کند. بنابراین در نوشتن برنامه‌های بعدی می‌توانید کمی بیشتر زمان برای درس خواندن و تلاش کردن به خود اختصاص دهید.

می‌توانید برای اینکه از تمام جزئیات یک برنامه‌ریزی درسی به طور کامل آگاه شوید، محتوای مقالات بخش زیر را بخوانید:

 برنامه‌ ریزی درسی

برنامه‌ریزی درسی هفتگی هشتم

این برنامه ریزی درسی هشتم برای افزایش معدل و یادگیری عمیق دروس طراحی شده و شامل سه قسمت است. بخش اول، جدول پیش‌بینی است که شما باید تمام برنامه‌‌هایی که قرار است در طول هفته اجرا شوند را در این بخش یادداشت کنید. این کار به شما کمک می‌کند که کمتر در شرایط غیرقابل پیش‌بینی قرار گرفته و کمتر درگیر کارهای غیرضروری شوید.

بخش بعدی برنامه، جدول ثبت ساعات مطالعه است که باید در این بخش، هر ساعت که در طی روز صرف مطالعه کرده را یادداشت کنید. این کار به نظم گرفتن مطالعه‌تان کمک می‌کند. همچنین بهترین سنجه برای بررسی عملکرد‌تان در طول هفته است تا بر اساس آن و با تمرکز خود و مشورت با مشاور مدرسه و خانواده، عملکرد بهتری در هفته‌های بعد داشته باشید.

بخش آخر جدول برنامه‌ریزی درسی هشتم، جمع ساعات مطالعه و نظر پشتیبان است که پس از پایان هفته توسط پشتیبان درسی‌تان که مشاور مدرسه یا اعضای خانواده یا کسی که به او اعتماد دارید، بررسی می‌شود. این قسمت برای آن است که با کمک پشتیبان بدانید هفته گذشته عملکردتان در چه سطحی بوده و برای هفته بعد باید بر چه نکاتی تمرکز کنید.

برنامه‌ریزی درسی روزانه هشتم

جدول برنامه‌ریزی روزانه پایه هشتم هم با هدف بهتر شدن عملکرد شما در طول روز است. یعنی شما با یادداشت کردن برنامه روزانه خود در این جدول، علاوه بر اینکه نظم مشخصی به برنامه و فعالیت‌های رزوانه خود می‌دهید، بهتر و منظم‌تر از روز قبل برنامه را اجرا خواهید کرد. این جدول بر تک به تک ساعات روزانه‌تان و تمام کارهای روزمره شما تمرکز می‌کند تا بتوانید اشتباهات خود را در اجرای آن پیدا کنید. این جدول می‌تواند در بلند مدت برای شما بسیار مفید باشد. در ادامه می‌توانید این جدول را دانلود کنید.

برنامه‌ریزی درسی پایه هشتم در استادبانک

استفاده از کلاس معلم خصوصی برای پیش‌برد بهتر برنامه‌ریزی درسی 

گاهی دانش‌آموز بهترین برنامه‌ریزی درسی را برای خود طراحی می‌کند اما در اجرای آن به مشکل می‌خورد. یکی از دلایل آن، ضعف در مطالعه دروس است. به طور مثال دانش‌آموز اگر در درس ریاضی ضعیف باشد و خیلی از مفاهیم بیس و پایه‌ای آن را نداند، هرچقدر هم که برای این درس و مطالعه‌اش برنامه‌ریزی کرده و تلاش نماید، با شکست رو به رو خواهد شد. این دانش‌آموز باید در ابتدا در برنامه خود زمانی را هم برای آموزش و یادگیری درس ریاضی توسط یک معلم خوب بگذارد و بعد با تمرین و تکرار روزانه، بر تمام مشکلات ریاضی خود غلبه کند.

نقش معلم خصوصی در اجرای برنامه همینقدر مهم و حیاتی است. در واقع یکی از ارکان موثر در اجرای موفقیت آمیز برنامه، معلم خصوصی و آموزش حرفه‌ای تدریس او است. می‌توانید در پایه هشتم و برای پیش‌برد موثر جدول برنامه‌ریزی درسی خود با کلیک روی لینک معلم خصوصی وارد سایت استادبانک شده و برترین اساتید تدریس خصوصی با قیمت مناسب را مشاهده کنید.

همچنین جهت درخواست معلم خصوصی یا از طریق سایت می‌توانید اقدام کنید یا از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ جهت راهنمایی و مشاوره با تیم پشتیبانی استادبانک تماس بگیرید. در هر صورت می‌توانید برای اجرای موفقیت آمیز برنامه‌ریزی درسی خود روی استادبانک و اساتید برتر تدریس خصوصی آن حساب کنید. مشاوره تحصیلی استادبانک