معرفی رشته زبان و ادبیات انگلیسی + آینده شغلی و درآمد رشته زبان و ادبیات انگلیسی
آنچه مطالعه خواهید کرد
رشته و زبان ادبیات انگلیسی سخته؟ این سوالی است که خیلی از داوطلبان کنکور سراسری از مشاوره تحصیلی خود میپرسند؟ اما آیا واقعا رشته زبان انگلیسی سخت است؟ در ادامه راجع به معرفی رشته زبان و ادبیات انگلیسی، بازار کار رشته زبان و ادبیات انگلیسی و درآمد رشته زبان و ادبیات انگلیسی صحبت خواهیم کرد.
نقش مشاوره تحصیلی بر قبولی رشتههای پرطرفدار و خاص دانشگاه
برای قبولی در برخی از رشتههای تحصیلی نظیر رشته زبان و ادبیات انگلیسی، رشته زبان آلمانی یا حتی رشته زبان فرانسه و سایر رشتههای خاص با شرایط پذیرش متفاوت از سایر رشتهها، باید راجع به برخی از نکات مهم آن در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، اطلاعات بسیاری داشته باشید. برای مثال آیا رشته زبان و ادبیات انگلیسی سخته؟ نظر دانشجویان رشته زبان و ادبیات انگلیسی در مورد این رشته چیست؟ رشته ادبیات انگلیسی برای مهاجرت، رشته مناسبی است؟ موفقیت در رشته ادبیات انگلیسی چقدر ممکن است؟ پاسخ به این قبیل سوالات، نیاز به بررسی و تحقیق دارد. حتی لازم است داوطلبان علاقمند به این رشته به چند دانشگاه پذیرش این رشته سر زده و از طریق گفتگو با دانشجویان این رشته و اساتید، اطلاعات جامعتری نسبت به آن کسب کنند.
علاوه بر این اطاعات، باید برای رسیدن به رتبه و تراز قبولی در این رشته، نحوه برنامهریزی و درس خواندن خود را نیز بدانید. همه این عوامل شما را ترغیب میکند مسیر سادهتری را انتخاب کرده و رفتن پیش مشاوره انتخاب رشته زبان، تمام اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید.
در این زمینه، بهترین فرد مشاوره انتخاب رشته زبان است که با سالها تجربه در زمینه انتخاب رشته کنکور و همچنین اطلاع از قوانین و ضوابط دانشگاهها و سازمان سنجش برای پذیرش دانشجو، میتواند شما در این راه همراهی کند. بنابراین میتوانید برای یک انتخاب رشته آسان همراه با موفقیت روی لینک زیر کلیک کنید:
معرفی رشته زبان و ادبیات انگلیسی
امروزه دانستن رشته زبان و ادبیات انگلیسی به عنوان یک زبان بین المللی ضروری است. رشته زبان و ادبیات انگلیسی، رشتهای جذاب بوده که فرصت آشنایی علاقمندان این رشته را با آثار ادبی قدیم و جدید جهان و نقد ادبی این آثار را فراهم میکند. در این رشته زبان و ادبیات انگلیسی، ادبیات این دورهها بررسی میشوند. آثاری مانند ادبیات دوره قدیم و میانه، دوره رنسانس، دوره بازگشت پادشاهی، دوره رمانتیک، دوره ملکه ویکتوریا – دوره مدرن و پست مدرن و قرن بیستم.
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند باید از قبل با زبان عمومی آشنایی کامل داشته باشند. زیرا هدف اصلی این رشته، مطالعه – بررسی و نقد آثار ادبی جهان میباشد.
رشته زبان و ادبیات فارسی از شاخه زبان در بخش معرفی رشته های زبان در سه سطح کارشناسی – کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو میپذیرد.
کدام گرایش زبان و ادبیات انگلیسی بهتر است؟
گرایشها در مقطع کارشناسی:
- زبان و ادبیات انگلیسی؛
- مترجمی زبان انگلیسی:
- دبیری زبان انگلیسی
در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا:
- ادبیات انگلیسی؛ (در مقطع دکترا در برخی از دانشگاه ها تدریس میشود)
- آموزش زبان انگلیسی؛
- زبان شناسی
تفاوت رشته زبان و ادبیات انگلیسی با مترجمی چیست؟
رشته مترجمی زبان انگلیسی و رشته زبان و ادبیات انگلیسی، دو رشته پرمتقاضی در زمان انتخاب رشته کنکور زبان است. این رشته با هم تفاوتهایی که دارد در دروس زیر که ترمهای اول ارائه میشود، مشترک است:
- خواندن و درک مفاهیم زبان انگلیسی
- آشنایی با دستور نگارش
- گفت و شنود زبان انگلیسی
- بیان شفاهی داستان های زبان اصلی
- خواندن متون مطبوعاتی
- مقاله نویسی
- اصول و روش تحقیق
- آزمون سازی زبان و روش تدریس
اما مهمترین تفاوت این دو رشته در بخش معرفی رشته زبان و ادبیات انگلیسی، در ماهیت هر کدام از این رشتهها است. رشته زبان و ادبیات انگلیسی، دانش کاملی از لغات و اصطلاحات گفتاری و نوشتاری در زبان انگلیسی را به دانشجویان رشته زبان و ادبیات انگلیسی میآموزد. در واقع تواناییهای که دانشجویان با تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی کسب کرده، به شرح زیر است:
- فراگیری مهارتهای اولیه ارتباطی با افراد انگلیسی زبان
- تجزیه و تحلیل تمامی متون ادبی و غیر ادبی
- آشنایی کامل با سبکهای نوشتاری از جمله رمان، شعر و نقد
- آشنایی با نحوه نوشتار نویسندگان بزرگ انگلیسی زبان دنیا
- افزایش توانمندی افراد برای نوشتن نرمال و طبیعی کلیه متون انگلیسی با رعایت قواعد نگارشی
- شناسایی تمامی اعصار و دورهها با مطالعه متون ارائه شده نویسندگان و شاعران بزرگ
اما در رشته مترجمی زبان انگلیسی، دانشجویان با کمک قواعد انگلیسی و تمام اصطلاحات و کلمات، درک بیشتری نسبت به متون انگلیسی پیدا کرده و در نهایت یاد میگیرند چطور این متن را به فارسی یا انگلیسی صحیح ترجمه کنند. در واقع با تحصیل در رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشجویان این مهارتها را پیدا میکنند:
- درک کامل از تمامی اصطلاحات انگلیسی به منظور کاهش خطا در برقراری ارتباطات میان کشورها
- توانمندی در کشف و شناسایی اختلافات میان زبانی و فرهنگی برای برقراری ارتباطات بهتر
- برقراری تمامی ارتباطات بدون خطا با افزایش مشارکت و کار در تیمهای مختلف
- انتقال صحیح زبان و فهماندن منظور با استفاده از ایراد جملات و نگارش متون
- انجام مبادلات میان کشوری و بینالمللی با استفاده از ترجمه اسناد و قراردادها
دروس رشته زبان و ادبیات انگلیسی
خواندن – نگارش و مکالمه مفاهیمی هستند که دانشجویان طی سه ترم آموزش میبینند تا با مسائل اساسی زبان آشنا شده و مطالعه دروس تخصصی خود را که شامل ادبیات انگلیسی، ترجمه، زبان شناسی، روش تدریس، آزمون سازی و نقد ادبی بوده را شروع کنند.
دروس تخصصی
- آموزش زبان دوم؛ (فرانسه یا آلمانی)
- آموزش کلیات زبان شناسی؛
- مطالعه تاریخ ادبیات انگلیسی – داستان کوتاه – فنون و صناعات ادبی؛
- ترجمه متون ادبی – نمایشنامهها و شعر انگلیسی؛
- آشنایی با زبان – اصول و روشهای نقد ادبی – مکاتبات ادبی و متون برگزیده نثر ادبی؛
دروس مشترک زبان و ادبیات انگلیسی
- خواندن و درک مفاهیم؛ (خواندن متون مطبوعاتی – متون یادگیری زبان – نمونه نثرهای ساده و بیان شفاعی داستان)
- دستور و نگارش و ترجمه؛ (نگارش پیشرفته – ترجمه متون ساده – اصول و روشهای ترجمه و نامه نگاری انگلیسی – کاربردهای اصطلاحات و تعبيرات در ترجمه – آوا شناسی انگلیسی)
اگر علاقمند به مطالعه تاریخ و آثار ادبی جهان به زبان انگلیسی هستید، این رشته انتخاب مناسبی برای شما است. داوطلبان عزیز باید بدانید رشته زبان و ادبیات انگلیسی تقریباً در تمامی دانشگاههای موجود در دفترچه انتخاب رشته سراسری وجود دارد. برای قبولی در این رشته و ورود به دانشگاه دولتی خوب رتبه تقریباً بالا و خوبی باید کسب کنید. البته با وجود دانشگاههای غیر انتفاعی و پیام نور قبولی در این رشته سهل الوصول شده است.
حتماً دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ را بخوبی مطالعه کنید تا بدانید برای انتخاب رشته زبان و ادبیات انگلیسی باید چه کدرشتهها را در فرم انتخاب رشته خود وارد نمایید.
بازارکار و درآمد زبان و ادبیات انگلیسی
بازار کار رشته زبان و ادبیات انگلیسی نسبت به سایر رشتههای علوم انسانی، از لحاظ فرصتهای شغلی رونق بیشتری دارد. علت این امر هم نیاز و علاقه روز افزون به فراگیری زبان در کشور ما است. همکاری در دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و مراکز عالی به عنوان هیات علمی از اصلیترین شغلها در بازار کار این رشته است.
زمینههای شغلی رشته زبان و ادبیات انگلیسی
دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی میتوانند در زمینههای شغلی زیر وارد بازار کار شوند:
- همکاری در دانشگاه ها – مراکز علمی و پژوهشی – مراکز عالی به عنوان هیات علمی؛
- تدریس در مدارس دولتی و عیر انتفاعی و آموزشگاههای آزاد تدریس زبان؛
- مترجمی متون زبان انگلیسی – مقالهها و پایان نامههای دانشگاهی – کتب آموزشی و ادبی و تاریخی؛
- همکاری در مراکز دولتی و غیر دولتی و در سازمانها و موسساتی که با کشورهای دیگر در تعاملند؛
- همکاری با صدا و سیما و کار در سفارت خانه ها به عنوان مترجم؛
- راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی؛
- همکاری با وزارت خارجه؛
- همکاری با مطبوعات و رسانه های نوشتاری و همچنین کار در تلویزیون و رادیو؛
- ترجمه و چاپ کتب به زبان انگلیسی که بزرگترین مزیت برای آینده شغلی زبان و رشته ادبیات انگلیسی میباشد.
گزینههای دیگری همچون کارهای حقوقی – تحلیل بازار – تجارت و غیره را نیز میتوان جزو آینده شغلی زبان و رشته ادبیات انگلیسی دانست.
کدام دانشگاه در بخش معرفی رشته زبان و ادبیات انگلیسی بهتر است؟
بهترین دانشگاه برای رشته آموزش زبان انگلیسی، دانشگاههای شهید بهشتی ، تهران و خوارزمی هستند. دانشگاه خاتم که به تازگی شروع به فعالیت در حوزههای زبان کرده، نیز دانشگاه خوبی است. رشته زبان انگلیسی دانشگاه تهران و شهید بهشتی در حوزه ادبیات بسیار فعال و موفق بوده که دانشکدهها و استادان بنام خوبی دارند. همچنین دانشگاه خاتم هم در این رشته فعالیت چشمگیری دارد.
بچهها اگر علاقه به رشته زبان و ادبیات انگلیسی داشته، بهتر است که محتوای راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ را بخوبی مطالعه کنید تا با نکاتی که در این محتوا گفته شده، بخوبی بتوانید انتخاب رشته کنکور را انجام داده تا راه قبولیتان در این رشته هموار شود.
توصیه استادبانک به علاقمندان رشته ادبیات انگلیسی
اگر به رشته زبان انگلیسی و گرایشهای آن مثل رشته زبان و ادبیات انگلیسی علاقمند بوده، حتماً تلاش کنید تا قبل از ورود به دانشگاه به مهارت مناسبی از زبان عمومی برسید. میتوانید یا با تلاش فردی و منابع مناسب سطح زبان خود را بالا ببرید یا از طریق کمک از یک معلم خصوصی زبان انگلیسی خوب نظیر معلم خصوصی زبان انگلیسی کنکور به تسلط بالایی در زبان برسید.
البته که طی سالها خدمت در حوزه تدریس خصوصی بارها برای ما ثابت شده است که بهینهترین و موثرترین روش برای بالا بردن سطح مهارت زبان انگلیسی، استفاده از معلم خصوصی زبان است.
اگر در زمینه درخواست معلم خصوصی زبان و یا مشاوره در زمینه انتخاب رشته موثر، سوالی داشتید میتوانید با شماره 02191005343 تماس گرفته یا وارد صفحه تدریس خصوصی استادبانک به نشانی www.ostadbank.com شوید و درخواست خود را ثبت کنید.
سلام وقت بخیر.من امسال کنکور دارم.کانون زبان ایران رفتم و دیپلم کانون رو گرفتم..حدود ۲سال هست که به زبان علاقه مند شدم…چیزهایی که درباره اوبیات انگلیسی خوندم من رو به تودش جذب کرد ولی بهم میگن که نرو پشیمون میشی..به نظر شما کدوم بهتره؟
ممنون از پاسخ گویی تون?