رپورتاژ آگهی

بهترین روش یادگیری طراحی سایت کدام است؟

استادبانک نویسنده
215 0
08 آبان 1400

در حدود بیش از دو دهه پیش، بیل گیتس در اظهار نظری گفت که اگر تجارت شما در اینترنت نباشد، از بین خواهد رفت. امروزه شاهد هستیم که بیش از 640 میلیون سایت فعال در اینترنت وجود دارد که توسط طراحان سایت ایجاد شده‌اند. به این ترتیب طراحان سایت یکی از بخش‌های اصلی استراتژی بازاریابی کسب و کارهای مختلف به حساب می‌آیند. با توحه به میزان اهمیت وب‌سایت‌ها در توسعه و رشد کسب و کارها مختلف، افراد زیادی علاقه دارند که به عنوان طراح سایت فعالیت کنند. بدون شک اولین قدم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت، شرکت در دوره‌های آموزش طراحی سایت است که مراحل مختلفی دارد.

طراحی سایت بدون کدنویسی چیست؟

این روزها ممکن است تبلیغات زیادی در فضاهای مختلف در خصوص یادگیری طراحی سایت بدون کدنویسی دیده باشید. اما آیا این مسأله واقعیت دارد؟ در جواب باید گفت با توجه به پیشرفت‌هایی که در حوزه وب شاهد هستیم، سیستم‌هایی طراحی شده‌اند که می‌توانند به راحتی نیازهای افراد علاقمند به فعالیت در حوزه طراحی سایت را برآورنده کنند. در واقع با استفاده از این ابزارها و سیستم‌ها، هر کس که بخواهد برای خود یک سایت طراحی و راه‌اندازی کند می‌تواند ظرف تنها چند روز به این هدف دست پیدا کند.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس که یکی از بهترین‌ سیستم‌هایی است که امروزه افراد می‌توانند با استفاده از آن بدون نیاز به کدنویسی و شرکت در دوره‌های طراحی سایت در آموزشگاه IT، برای خود و دیگران سایت طراحی کنند. سیستم مدیریت محتوای وردپرس به ابزارهای آماده‌ای مجهز شده است که امکان رفع نیازهای یک وب‌سایت را بدون نیاز به کدنویسی فراهم می‌کند. اما از طراحی سایت بدون کدنویسی که بگذریم، افراد در صورتی که تمایل دارند به یک طراح سایت حرفه‌ای و کار بلد تبدیل شوند باید برخی گام‌ها را به ترتیب بردارند و در این زمینه آموزش‌های لازم مانند آموزش پایتون، برنامه‌نویسی و غیره را دریافت کنند.

گام‌های یادگیری طراحی سایت

همانطور که اشاره شد آموزش طراحی سایت برای تبدیل افراد به یک طراح حرفه‌ای و کاربلد باید به صورت گام به گام انجام شود. بر این اساس گام‌های یادگیری طراحی سایت به شرح زیر است.

1. یادگیری زبان HTML

تمام سایت‌ها و صفحات وب در دنیا با استفاده از زبانی به نام HTML طراحی و ساخته می‌شوند. این زبان توسط مرورگرهای مختلفی که در دنیای اینترنت وجود دارند (مانند کروم، فایرفاکس، اپرا و غیره) تفسیر شده و به صورت گرافیکی به کاربر نمایش داده می‌شود. زبان HTML یک زبان برنامه‌نویسی نیست و در واقع زبانی برای نشانه‌گذاری یا تگ‌گذاری است که به همین دلیل یادگیری آن آسان است.

با تمام سادگی، یادگیری این زبان برای طراحان سایت به منظور یادگیری چگونگی طراحی سایت و طراحی چارچوب کلی یک وب‌سایت لازم و ضروری است. پس اولین گام در یادگیری طراحی سایت در یک آموزشگاه IT، یادگیری زبان نشانه‌گذاری HTML است.

2. یادگیری زبان CSS

پس از یادگیری زبان HTML و پیش‌ از شرکت در دوره‌های آموزش پایتون و زبان‌های برنامه‌نویسی، در دومین گام باید زبان CSS را بیاموزید. زبان CSS برای استایل‌دهی به زبان و کدهای HTML مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع اگر افراد بخواهند به کدهای HTML استایل بدهند، یعنی رنگ متن‌ها، فونت‌ها، پس‌زمینه، فاصله‌ها و غیره را تغییر دهند باید به زبان CSS تسلط داشته باشند. CSS نیز مانند HTML زبان برنامه‌نویسی محسوب نمی‌شود که به همین دلیل یادگیری آن بسیار ساده و به دور از پیچیدگی است. با استفاده از این زبان شما می‌تواند با انتخاب کلاس یا ID مربوط به HTML استایل دلخواه خود را برای آن تنظیم کرده و به سایت خود سر و شکل دهید.

3. یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت

جاوا یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی به حساب می‌آید که در دنیای وب و طراحی سایت از محبوبیت و قدرت زیادی برخوردار است. افرادی که در دوره‌های آموزش طراحی سایت شرکت می‌کنند با استفاده از این زبان می‌توانند کارهای خارق‌العاده‌ای انجام دهند که امکان انجام آن‌ها با استفاده از زبان‌های CSS و HTML وجود ندارد. به عنوان مثال با استفاده از این زبان افراد می‌توانند تعیین کنند که زمانی که کاربر نشانگر موس را بر روی یک دکمه برده و کلیک می‌کند چه اتفاقی در صفحه سایت رخ دهد. البته که یادگیری زبان جاوا برای تبدیل شدن به طراح سایت ضروری نیست اما در صورت یادگیری این زبان، افراد می‌توانند به یک فرانت‌کار حرفه‌ای تبدیل شوند.

فرانت‌کار یا فرانت‌اند کار به افرادی گفته می‌شوند که طراحی بخش جلوی سایت یعنی بخشی که کاربر با آن در تماس مستقیم قرار داشته و مشاهده می‌کند را طراحی می‌کنند. یادگیری زبان Java بع کمی زمان نیاز دارد اما می‌تواند در تبدیل شدن افراد به یک طراح سایت حرفه‌ای نقش اساس ایفا کند.

4. یادگیری زبان برنامه‌نویسی سمت سرور

یکی از قسمت‌های مهم در مبحث طراحی سایت، سمت بک‌اند یا سرور سایت است. این سمت نیز دارای زبان برنامه‌نویسی است که افراد برای تبدیل شدن به یک طراح حرفه‌ای باید یکی از زبان‌های مربوط به بک‌اند یا سرور را بیاموزند. زبان‌های مختلفی برای سمت سرور در طراحی سایت وجود دارد که می‌توان آموزش پایتون، روبی، سی‌شارپ (C#)، PHP و غیره اشاره کرد.

5. انتخاب مسیر آینده و شاخه فعالیت

پس از اینکه افراد با مراجعه به یک آموزشگاه IT مراحل بالا را طی کرده و زبان‌های لازم برای طراحی سایت را آموختند، نوبت به انتخاب حوزه فعالیت می‌رسد. دنیای طراحی سایت دنیای بزرگ و وسیعی است که افراد می‌توانند با در نظر گرفتن علاقه خود، یک مسیر را برای تمرکز و فعالیت در آن انتخاب کنند. البته که انتخاب مسیر نهایی با گام چهارم یعنی نوع برنامه‌نویسی بک‌اند یا سرور ارتباط مستقیم دارد. به عنوان مثال افرادی که یادگیری زبان PHP را انتخاب می‌کنند می‌توانند در حوزه فریم‌ورک‌های لاراول و توسعه وردپرس فعالیت کنند.

بهترین حوزه طراحی سایت کدام است؟

یکی از مهم‌ترین و بهترین حوزه‌های طراحی سایت، وردپرس است. در حال حاضر در حدود 43 درصد از کل وب‌سایت‌هایی که در دنیای اینترنت فعالیت می‌کنند با استفاده از وردپرس طراحی و ساخته شده‌اند که باعث شده تا بازار توسعه وردپرس در دنیا از رونق بسیار خوبی برخوردار باشد. افرادی که می‌خواهند از طریق طراحی سایت در کمترین زمان به درآمد برسند می‌توانند حوزه وردپرس را به عنوان بهترین گزینه برای فعالیت خود انتخاب کنند. البته ذکر این نکته ضرورت دارد که وردپرس فقط برای طراحی سایت بدون نیاز به کدنویسی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه طراحان سایت می‌توانند بدون محدودیت در داخل وردپرس سایت دلخواه خود را با کدنویسی طراحی کنند. به این ترتیب آشنایی به زبان‌های برنامه‌نویسی PHP و زبان‌های CSS و HTML برای توسعه وردپرس ضروری خواهد بود.

مدت زمان یادگیری طراحی سایت

یکی از سوالاتی که در ذهن افراد علاقمند به فعالیت در حوزه طراحی سایت شکل می‌گیرد این است که برای شرکت در دوره‌های آموزش طراحی سایت و یادگیری کامل آن به چه مدت زمان نیاز دارند؟ برای این سوال پاسخ دقیق وجود ندارد و این مدت زمان کاملا به زمان و انرژی بستگی دارد که افراد برای یادگیری صرف می‌کنند. در صورتی که افراد با تمرکز خوب و بالا یادگیری طراحی سایت را آغاز کنند ظرف مدت 3 ماه می‌توانند مباحث مربوط به طراحی سایت را در حد خوبی یاد بگیرند و با انجام تمرینات و پروژ‌های مختلف مهارت خود را در کدنویسی ارتقاء دهند.

بهترین راه یادگیری طراحی سایت

با توجه به تخصصی بودن فرایند طراحی سایت این سوال در ذهن افراد شکل می‌گیرد که بهترین راه برای یادگیری این حوزه کدام است؟ روش‌های مختلفی برای یادگیری طراحی سایت وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و افراد می‌توانند با توجه به شرایط خود یکی از این روش‌ها را برای یادگیری انتخاب کنند. مهم‌ترین راه‌های یادگیری طراحی سایت به شرح زیر است:

  • شرکت در کلاس‌های آموزشی حضوری
  • یادگیری به صورت اختصاصی و تدریس خصوصی
  • مطالعه کتاب‌های آموزشی در حوزه طراحی سایت
  • جستجو در اینترنت و مطالعه مطالب مربوط به حوزه طراحی سایت
  • شرکت در دوره‌های آموزشی جامع

هر کدام از راه‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد دارای مزایا و معایبی هستند که افراد بر حسب شرایط یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنند. اما بهترین راه برای یادگیری طراحی سایت به صورت حرفه‌ای، شرکت در دوره‌های آموزشی جامع است که به دلیل پروژه محور بودن بهترین انتخاب به حساب می‌آیند.

کلام آخر

امروزه بسیاری از فعالیت‌های تجاری و کسب و کارها از طریق اینترنت در حال رشد و توسعه هستند. در واقع یکی از بهترین روش‌های توسعه کسب و کار در دنیای امروز، راه‌اندازی سایت مناسب است. با توجه به اهمیت سایت‌های اینترنتی در توسعه کسب و کارهای مختلف بازار کاری خوبی در این حوزه ایجاد شده است که باعث می‌شود افراد زیادی تمایل به یادگیری مباحث مربوط به طراحی سایت و فعالیت در این زمینه داشته باشند. روش‌های مختلفی برای یادگیری طراحی سایت وجود دارد که در این مقاله تلاش کردیم به مهم ترین مباحثی که افراد برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای، باید بیاموزند بپردازیم و با شرایط آن آشنا شویم. برای دریافت اطلاعات بیشتر از شما دعوت می‌کنیم به آموزشگاه IT کندو مراجعه کنید.