مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه + چگونه معدل الف دانشگاه شویم؟
آنچه مطالعه خواهید کرد
اگر در جستجو شاگرد اولی شدن در دانشگاه هستید، باید بگوییم مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه بسیار زیاد است. امکاناتی که شاگرد اول شدن در دانشگاه دارد، باعث میشود که خیلی از دانشجویان برای کسب معدل الف از بین انواع معدل در دانشگاه و کسب امتیاز شاگرد اولی، تلاش کنند. خیلی از آنها به خاطر همین مزایا، درس خواندن در طول ترم را جدی گرفته و تلاش کرده با برنامه ریزی درسی و نحوه مطالعه صحیح، معدل الف دانشگاه را اذان خود کنند. اما مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه شامل چه مزایا و امکاناتی است؟ سهمیه شاگرد اولی در کنکور ارشد چقدر تاثیر دارد؟ و چطور میتوان شاگرد اول دانشگاه شد؟ به همه این سوالات پاسخ داده شده است اگر تا انتهای این محتوا با ما همراه باشید.
مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه، مزایای معدل الف در دانشگاه دولتی و آزاد
هر دانشگاه برای دانشجویان ممتاز خود امکانات و مزایای ویژهای را در نظر گرفته است که از طریق آن میتوانند در ۲ سال تحصیل خود در مقطع کاردانی و ۴ سال تحصیل در مقطع کارشناسی، استفاده کرده و شرایط تحصیل و گذران دوران دانشگاه را برای خود آسان کنند. دانشجویانی که با نحوه درس خواندن خود موفق به کسب معدل الف دانشگاه دولتی شده، حتی میتوانند ارشد همان رشته و همان دانشگاه را بدون کنکور وارد شوند.
قبل از اینکه به سراغ بازگو کردن مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه بپردازیم، بهتر است راجع به معدل الف در دانشگاه دولتی و آزاد صحبت کنیم.
نقش مشاور تحصیلی در کسب معدل الف دانشگاه و شاگرد اول شدنی
قبل از اینکه به سراغ مزایای جذاب شاگرد اول شدن در دانشگاه برویم، بهتر است راجع به مشاور تحصیلی و نقشی که میتواند در موفقیت تحصیلی دانشجویان داشته باشد، صحبت کنیم. برای شاگرد اول شدن در دانشگاه معدل باید بالای ۱۷ باشد و دانشجو حداقل ۸ نیم سال تحصیلی را با تعداد حداقل ۱۸ واحد در هر ترم با موفقیت بگذراند. برای موفقیت در زمان پاس کردن دروس، نیاز به برنامهریزی درسی و نحوه مطالعه صحیح برای درس خواندن است.
از طرفی انگیزه عامل بسیار مهمی برای دانشجویانی است که میخواهند با تلاش بسیار، معدل بالا در رشته تحصیلی خود را کسب کنند. انگیزه از طریق علاقهای که دانشجو به رشته و آینده شغلی رشته خود داشته، به وجود میآید. بنابراین مهم است که در زمان انتخاب رشته کنکور، رشتهای را انتخاب نمایید که علاقه در آن شرط اول انتخابتان باشد.
در هر دو حالت یعنی برنامهریزی درسی برای کسب معدل بالا و همچنین انتخاب رشته موفق، نیاز به مشاور تحصیلی است. مشاور تحصیلی بهترین فرد متخصص است که میتواند با تجربیات خود، شما را یک قدم به اهدافی که دارید، نزدیک نماید. بنابراین در اولین قدم برای کسب سهمیههای شاگرد اولی دانشگاه، به سراغ یک مشاور خبره و آگاه در تحصیل و امور دانشجویان بروید.
معدل الف در دانشگاه دولتی چند است؟
دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاههای دولتی هستند، در صورتی که موفق به کسب معدل بالای ۱۷ شوند، در دسته معدل الف قرار میگیرند.
معدل الف در دانشگاه آزاد چند است؟
دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاههای آزاد هستند، در صورتی که موفق به کسب معدل بین ۱۶ الی ۱۹ از دانشگاه شوند، در دسته معدل الف قرار میگیرند و میتوانند از مزایا دانشگاه آزاد استفاده کنند.
مزایای شاگرد اول شدن دانشگاه، امکاناتی که به راحتی نمیتوان از آن گذشت!
همانطور که گفتیم دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد، برای شاگردان ممتاز خود در هر رشتهای، مزایای خاص و ویژهای را در نظر گرفتهاند که شامل موارد زیر است:
۱. کسب سهمیه شاگرد اولی در دانشگاه
دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، يكبار در هر سال و به ازای هر رشته موظف هستند که از بين فارغالتحصيلان كليه رشتههای آموزشی در مقطع كارشناسی كه حداكثر تا يكسال تحصيلی از تاريخ فراغت از تحصيل آنها نگذشته باشد، تنها يك نفر را كه بالاترين معدل كل را در طول هشت نیمسال كسب كرده، در موعد مقرر به سازمان سنجش آموزش كشور معرفی نمايند. دانشجویان مشمول اين آييننامه مجاز هستند که حداكثر تا يك سال تحصيلی پس از زمان دانشآموختگی و صرفاً برای يكبار از تسهيلات آن بهرهمند شوند.
در واقع دانشجویانی که در مقطع کارشناسی، بالاترین معدل را در بین ورودیهای خود در طی حداکثر ۸ نیمسال، داشته باشند، سهمیهای به نام سهمیه شاگرد اولی به آنها تعلق میگیرد، که میتوانند از این سهمیه علاوه بر دریافت تشویقیهای بسیار از طرف دانشگاه، در کنکور ارشد نیز استفاده کنند.
سهمیه شاگرد اولی به دانشجو این امکان را میدهد تا در دانشگاههای بهتری از آنچه که با رتبه بدون سهمیهاش میتواند پذیرش گردد، قبول شود. برای مثال در رشته هوش مصنوعی، آخرین رتبه قبولی برای دانشگاه امیرکبیر، رتبه ۹۰ است که اگر دانشجو سهمیه شاگرد اولی را با کمک آموزش برنامهریزی درسی دانشگاهی کسب کند، میتواند با رتبه ۱۸۰ و حتی بالاتر نیز در این دانشگاه پذیرش شود.
۲. رفع محدودیت برای پاس کردن تعداد بیشتری از دروس در هر ترم
دانشجویانی که در ترم اول ۱۸ واحد درسی را با معدل بالای ۱۷ پشتسر بگذارند، این امکان به آنها داده میشود که در ترم دوم ۲۴ واحد درسی و در تابستان ۶ واحد دیگر نیز پاس کنند. اگر معدل هر ترم آنها بالا باشد، دانشگاه این اجازه را به آنها میدهد که در هر ترم حداکثر تعداد واحد درسی که ۲۴ واحد است را انتخاب کنند. مهمترین مزیت برداشتن تعداد واحدهای بالا در هر ترم، فارغآلتحصیلی در زمانی کمتر از ۴ سال است.
۳. دسترسی بیشتر در زمان انتخاب واحد در هر ترم
در برخی از دانشگاهها اگر معدلتان بالاتر باشد، میتوانید از مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه نظیر دسترسی بیشتر در زمان انتخاب واحد استفاده کنید. در اقع نوبت انتخاب رشته شما جلوتر از سایر دانشجویان است. اساتیدی که میخواهید با آنها کلاس داشته، برای شما در دسترس است و این امکان را دارید که در زمانها و ساعتهای بهتری، با این اساتید کلاس برداشته و دیگر مجبور نخواهید شد که هرچه باقی مانده را انتخاب کنید. بخش آموزش دانشگاه نیز با دانشجویان معدل الف دانشگاه بهتر کنار میآید.
برای مثال دانشگاه امیرکبیر برای دانشجویانی که جزو برترین ورودیهای رشته خود هستند، امکانات زیر را در اختیارشان قرار میدهد:
- اعطای دسترسی به اینترنت
- اعطای کمک هزینه تحصیلی بلاعوض
- اهدای یک کامپیوتر به رتبههای زیر ۱۰۰ کشوری
- برگزاری کلاسهای c++
- برگزاری کلاسهای انگلیسی
- اشتراک رایگان مجله علمی پژوهشی
- واگذاری خوابگاههایی با جمعیت کمتر
۴. امتیازات ویژه سربازی برای آقایان
معمولاً دانشجویان برتر دانشگاه عضو بنیاد ملی نخبگان هستند و در پردرآمدترین رشتههای دانشگاهی در ایران تحصیل میکنند. اگر بتوانید با تلاش و کوشش خود عضو این بنیاد شوید، برای دانشجویان آقا در زمینه سربازی و کاهش دوران خدمت بسیار تاثیرگذار است. همچنین بعدها با عضو این سازمان شدن، به راحتی میتوانید کسب و کار خود را با حمایتهای این بنیاد داشته باشید.
۵. دریافت امتیازات ویژه دانشگاه نظیر خوابگاه
معمولاً نفرات اول و دوم یک سال تحصیلی با گذراندن تعداد مشخصی از واحدهای درسی، از جوایز نقدی، لوح تقدیر و سایر تسهیلات دانشگاهها میتوانند بهرهمند شوند. برای مثال در خوابگاههای مجهزتر با تراکم کمتری از دانشجو در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
۶. ورود به مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور
اگر دانشجویان بتوانند در طول چهار سال تحصیلی، معدل الف دانشگاه را کسب کنند و جزو نفرات اول ورودیهای رشته خود شوند، با پیوستن به ده درصد برتر ورودیهای خود، میتوانند همان رشته را در همان دانشگاه خود در مقطع ارشد بدون کنکور، بخوانند. بنابراین برای اینکه بتوانید به راحتی بدون کنکور ارشد، همان رشته مورد علاقه خود را در دانشگاهی که بوده، بخوانید، از بهترین کلاسهای تقویتی نظیر کلاس تدریس خصوصی دروس دانشگاهی غافل نشوید. شرکت در کلاس تدریس خصوصی برای درسهای تخصصی میتواند شما را علاوه بر اینکه یک ترم جلو بیاندازد، شانستان را نیز برای ورود به مقطع ارشد بدون کنکور نیز بالا ببرد.
پس سعی کنید در دوران چهارساله تحصیل خود با کمک کلاسهای خصوصی دروس دانشگاهی و سایر اقدامات مناسب، خود را بالا بکشید تا در زمان کنکور ارشد، بدون هیچ سختی و به راحتی ادامه تحصیل دهید.
لینک دسترسی به اساتید تدریس خصوصی دروس دانشگاهی
۷. کاهش شهریه در دورههای شبانه و دانشگاه آزاد
نفر اول ورودیهای هر رشته در دورههای شبانه معمولاً با تخفیف، حذف شهریه ثابت یا سایر متغییرات روبه رو شوند. همچنین دانشجویان دانشگاه آزاد اگر معدل الف دانشگاه را کسب کنند، میتوانند باتوجه به مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه، هزینه کمتری برای شهریه خود پرداخت کنند. تخفیف شهریه دانشگاه آزاد باتوجه به انواع معدل در دانشگاه به شرح زیر است:
تخفیف شهریه دانشگاه آزاد برای معدل ۱۶ : ۴ درصد تخفیف
تخفیف شهریه دانشگاه آزاد برای معدل ۱۷ : ۸ درصد تخفیف
تخفیف شهریه دانشگاه آزاد برای معدل ۱۸ : ۱۲ درصد تخفیف
تخفیف شهریه دانشگاه آزاد برای معدل ۱۹ : ۱۶ درصد تخفیف
از مزایای دیگر شاگرد اول شدن در دانشگاه آزاد، میتوان به انتقالی دانشجویان دانشگاه آزاد و همچنین امکان اخذ تعداد واحدهای درسی بیشتر اشاره کرد.
۸. پذیرش بورسیه تحصیلی و مهاجرت به خارج از ایران
اکثر افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به خارج از ایران را دارند، باید بدانند که کسب معدل بالا یکی از شروط مهم برای پذیرش در اکثر دانشگاههای برتر خارجی است. در واقع برای اغلب دانشگاههای برتر دنیا، معدل دانشجو به همراه سوابق تحصیلی وی از شروط اساسی برای پذیرش بورسیه تحصیلی است. البته مطالعه مقالاتی نظیر رشتههای بورسیهدار آمریکا و سایر کشورها پیشنهاد میشود تا بهتر بدانید که چه مدارک و چه قوانینی برای دریافت بورسیه تحصیلی لازم است.
چگونه شاگرد اول دانشگاه شویم و چگونه معدل الف دانشگاه را کسب کنیم؟
برای اینکه شاگرد اول دانشگاه شوید، لازم است که برای خود با کمک مشاور تحصیلی برنامهریزی درسی داشته باشد. همچنین نحوه مطالعه صحیح دروس را نیز فرا بگیرید. در درسهایی که به شدت در آن مشکل دارید، از معلم خصوصی دروس دانشگاهی استفاده نمایید. واقعیت این است که مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و همچنین مهاجرت با بورسیه تحصیلی به قدری بالا و پراهمیت است که باید درس خواندن در در طول ترم را جدی بگیرید و اگر ضعف و مشکلی در برخی از دروس تخصصی خود دارید، باید از همان ابتدا با کمک معلم خصوصی و بهترین منابع درسی، آن را رفع کنید.
در پاسخ به سوال چگونه معدل الف دانشگاه شویم، میتوانیم به نکات زیر اشاره کنیم:
۱. از همان روزهای اول جدی بگیرید
از همان ترم اول دانشگاه برای کسب معدل الف دانشگاه و بهرهمندی از مزایا شاگرد اولی در ترمهای دیگر، درس خواندن را جدی بگیرید. به هیچ عنوان برای درس خواندن را برای به شبهای امتحانات موکل نکنید. با هر تدریس مبحث توسط استاد، تا آن را به طور کامل یاد نگرفتهاید، رهایش نکنید. با برنامهریزی درسی روزانه و هفتگی سعی نمایید بعد از هر تدریس استاد، به خوبی درس را درک کرده و کامل یاد بگیرید.
۲. خوب گوش دهید و خوب جزوه بنویسید
در ایام امتحانات، تنها منبع درسی که به داد شما خواهد رسید، جزواتی است که از تدریس استاد و نکات مهم او در کلاس یادداشتبرداری کردهاید. پس حتماً برای هر درس خود چه دروس عمومی و چه تخصصی دفترهای جداگانهای داشته و در هر کلاس تمام آموزشهای استاد را جزوه کرده تا در شبهای امتحان به راحتی آنها را مرور کنید.
۳. با اساتید برجسته دانشگاه به خوبی ارتباط بگیرید
برای کسب مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه، میتوانید با اساتید برجسته ارتباط بگیرید. در هر دانشگاه و رشتهای، اساتید برجستهای وجود دارد که یا در دانشگاه سمت بالایی داشته یا در رشته تخصصی و تدریس خود حرفهای و کارکشته هستند. برای این اساتید در دانشگاه جایگاه و امتیاز ویژهای قائل هستند. قطع به یقین در درسهای تخصصی خود، با این اساتید حرفهای روبه رو خواهید شد. پس حتماً سعی کنید دانشجو خوبی برای این اساتید برجسته باشید و ارتباط گرمی با آنها بگیرید. کارها و پروژههای شخصی و همچنین مقالاتی که از سمت این اساتید به شما محول میشود را به نحو احسن انجام دهید.
مهمترین مزیت ارتباط با اساتید برجسته دانشگاه، علاوه بر متخصص شدن و حرفهای شدنتان در انجام پروژهها و درس مورد نظر، ارفاق کردن، کمک کردن و یاریتان در زمان امتحانات، کسب معدل و همچنین واسطههای شغلی است که از طریق معرفی شما توسط این اساتید به شرکتهای مختلف انجام میشود.
۴. سعی کنید تا بهترین مقالات و پروژههای درسی برای شما باشد
یکی از مهمترین مواردی که شما برای پذیرش بورسیه تحصیلی و اپلای کردن به خارج از ایران یاری میدهد، پروژهها و مقالاتی است که به نام شما در دانشگاه مورد نظر ثبت شده است. بنابراین این بخش از تحصیل خود را جدی گرفته و سعی کنید با انجام دقیق و کامل پروژههای محول شده، پروپوزال و رزومه قوی از خود بسازید.
۵. در کلاسهای تدریس اساتید، فعال باشید
در کلاس طرح پرسش کنید، کمی نمک بریزید، جزوههای کاملی تهیه کنید، در تدریس استاد مشارکت داشته و سعی کنید اگر استاد موافق است، بخشی از مبحث و کتاب را به عنوان کنفرانس و کار دانشجویی، به عهده بگیرید. فعال بودن در کلاس درس به همراه چاشنی اعتماد به نفس از شما یک دانشجو محبوب و ممتاز در دانشگاه میسازد. اگر حتی شاگرد اول باشید میتوانید در سالهای بعدی به عنوان استاد حل تمرین به دانشجویان سال پایینی در برخی از درسها، آموزش و تمرین دهید. مطالعه مقاله چگونه شاگرد اول کلاس شویم نیز میتواند اطلاعات دقیقتر راجع به شما دهد.
کمک از اساتید برجسته استادبانک برای دریافت مزایا شاگرد اول شدن در دانشگاه
همانطور که گفتیم برای کسب معدل اول دانشگاه و دریافت مزایای شاگرد اول شدن در دانشگاه، نیاز به برنامهریزی درسی، نحوه مطالعه صحیح و همچنین تقویت دروس تخصصی دانشگاه است. برای این امر میتوانید از مشاورین تحصیلی و اساتید تدریس خصوصی دروس دانشگاهی استادبانک در همه رشتههای دانشگاهی کمک بگیرید.
تنها کافیست برای ثبت درخواست معلم خصوصی و استفاده از سایر خدمات آموزشی این مجموعه، روی لینک استادبانک کلیک کنید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ جهت راهنمایی و مشاوره رایگان تماس بگیرید.
۱. کسب سهمیه شاگرد اولی در دانشگاه
۲. رفع محدودیت برای پاس کردن تعداد بیشتری از دروس در هر ترم
۳. دسترسی بیشتر در زمان انتخاب واحد در هر ترم
۴. امتیازات ویژه سربازی برای آقایان در صورت عضو بنیاد علمی نخبگان شدن
۵. دریافت امتیازات ویژه دانشگاه نظیر خوابگاه
۶. ورود به مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور در همان رشته و دانشگاهی که تحصیل میکنید.
۷. کاهش شهریه در دورههای شبانه و دانشگاه آزاد
۸. پذیرش بورسیه تحصیلی و مهاجرت به خارج از ایران
دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاههای دولتی هستند، در صورتی که موفق به کسب معدل بالای ۱۷ شوند، در دسته معدل الف قرار میگیرند.
دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاههای آزاد هستند، در صورتی که موفق به کسب معدل بین ۱۶ الی ۱۹ از دانشگاه شوند، در دسته معدل الف قرار میگیرند و میتوانند از مزایا دانشگاه آزاد استفاده کنند.
۱. از همان روزهای اول درس خواندن را جدی بگیرید.
۲. در کلاس خوب گوش دهید و خوب جزوه بنویسید.
۳. با اساتید برجسته دانشگاه به خوبی ارتباط بگیرید.
۴. سعی کنید تا بهترین مقالات و پروژههای درسی برای شما باشد.
۵. در کلاسهای تدریس اساتید، فعال باشید.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: