رپورتاژ آگهی

اصطلاحات سئو

استادبانک نویسنده
513 0
08 تیر 1401

ما ایرانی ها یک عادت بدی که داریم این هست که در هنگام نوشتن و توضیح یک مفهوم انقدر از کلمات و عبارات قلمبه سلمبه استفاده میکنیم که دست آخر حتی خودمان هم نمیتوانیم آن را بخوانیم و توضیحی که برای یک مفهوم نوشتیم، خود نیاز به توضیح پیدا میکنددر این مقاله قصد داریم درباره اصطلاحات سئو صحبت کنیم.

سئو چیست؟

موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ از ربات ها برای خزیدن صفحات در وب، رفتن از سایتی به سایت دیگر، جمع آوری اطلاعات مربوط به آن صفحات و قرار دادن آنها در فهرست استفاده می کنند. فهرست را مانند یک کتابخانه غول پیکر در نظر بگیرید که در آن یک کتابدار می تواند یک کتاب (یا یک صفحه وب) برای کمک به شما پیدا کند که دقیقاً همان چیزی را که در آن زمان به دنبال آن هستید پیدا کنید.

سپس، الگوریتم‌ها با در نظر گرفتن صدها عامل یا سیگنال رتبه‌بندی، صفحات موجود در فهرست را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا تعیین کنند که صفحات ترتیب باید در نتایج جستجو برای یک پرس‌وجو نمایش داده شوند. در قیاس کتابخانه ما، کتابدار تک تک کتاب‌های موجود در کتابخانه را خوانده است و می‌تواند به شما بگوید که دقیقاً کدام یک پاسخ سؤالات شما را خواهد داشت. این دقیقا مفهوم سئو است.

اگر از وردپرس استفاده می کنید کار ساده تری برای سئو سایت دارید چون وردپرس افزونه های زیادی در جهت بهینه سازی سایت ارایه کرده است که با نصب آن ها می توانید به آسانی رتبه های بالا به دست بیاورید برای مثال  با دانلود wp rocket به افزایش سرعت سایت کمک می کنید و یا با نصب افزونه های سئو مانند یواست سئو و رنک مث می توانید سئو داخلی و تکنیکال سایت را انجام دهید.

معروف ترین اصطلاحات سئو سایت

در این پست به معرفی آسان اصطلاحات و مفاهیم پرکاربرد سئو که هر وبمستری با آن سروکار دارد میپردازیم.

SEO: عبارت است از بهینه سازی محتوا و افزایش محبوبیت صفحات وب برای کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو و Index مطالب.

Index: از اولین اصطلاحات سئو که باید با آن آشنا شوید Index است. Index در واقع ذخیره شدن صفحات سایت شما در موتوهای جستجو است.

On-Page SEO: فاکتورهایی از سئو که از داخل سایت قابل کنترل هستند. مانند عنوان ها ، سربرگ ها ، کیوردها و…

Off-Page SEO: فاکتورهایی از سئو که مربوط به خارج از سایت هستند. مانند شبکه های اجتماعی ، بک لینک ها.

:Spiderعنکبوت یا اسپایدر  یکی از اصلاحات سئو پایه ای است که باید آن را درک کنید و به ربات های میگویند که صفحات وب را بررسی و اطلاعات آنها را جمع آوری میکنند. موتورهای جستجو برای جمع آوری اطلاعات سایت شما ، از Spider ها استفاده میکنند.

:Robots.txtاین فایل به ربات های جستجوگر میگوید که چه صفحاتی را نباید بررسی و ایندکس کنند.

Sitemap: نقشه سایت صفحه ایست شامل تمامی لینک های موجود در وبسایت که توسط وبمستر برای ایندکس بهتر به موتورهای جستجو معرفی میشود. شما با استفاده از افزونه  rank mathمی توانید به سادگی سایت مپ سایت خود را بسازید.

Backlink:به لینک خروجی که یک سایت را به سایت دیگر وصل میکند بک لینک میگویند.

NoFollow: تگ نوفالو (دنبال نکن ) یک از اصطلاحات سئو است که در بعضی از لینک ها وجود دارد و به ربات جستجوگر گوگل میگوید که این لینک را دنبال نکن! این نوع لینک ها از نظر موتورهای جستجو ارزش کمتری دارند.

 Keyword:کلمه ای که کاربران در موتورهای جستجو سرچ میکنند. برای دریافت بازدید از یک کیورد خاص باید در سایت خود از آن استفاده کنید.

Long Tail Keyword: کیوردهایی نامتعارف یا غیر رایج که معمولا طول بیش از ۲ کلمه دارند. بهبود رتبه برای این کیورد ها بدلیل نبود رقابت بالا آسان تر است.

 Keyword Density:چگالی کیورد به نسبت کلمات کلیدی در برابر سایر کلمات سایت اطلاق میشود. این فاکتور بصورت درصدی مشخص میشود و مقدار استاندارد برای آن از ۱% تا ۳% است.

 Keyword Stuffing:استفاده بیش از حد کیوردها در صفحه وبسایت که معمولا با تکنیک هایی نظیر مخفی کردن متن همراه است و جریمه گوگل را در پی دارد.

Cloaking: مانند Keyword Stuffing است و در آن محتوای ارائه شده به ربات موتور جستجو با آنچه که برای کاربر عادی نمایش داده میشود فرق دارد.

Anchor Text: به عنوانی که برای لینک ها استفاده شده آنکر تکست میگویند. آنکر تکست ها تاثیر بسزایی در سئو دارند و سایت شما برای کیوردهایی SERP دریافت میکند که در عنوان بک لینک ها از آنها استفاده شده باشد.

SERP: جایگاه وبسایت شما در جستجوی یک کیورد خاص نشان دهنده SERP شماست.

Inbound Link: یک لینک از سایتی به سایتی شما را لینک ورودی میگویند. لینک های ورودی تاثیر بالایی در سئو دارند و باعث بهبود رتبه شما میشوند.

Internal Link: یکی از اصطلاحات سئو که بسیار مورد اهمیت است Internal Link است  که باعث ساختار مندی سایت شما می شود  این لینک ها ما بین صفحات سایت شما. مثال : لینکی از صفحه ۱ به صفحه ۲

External Link: لینک هایی که از سایت شما به سایت های دیگر داده میشود.

Link Building: بدست آوردن لینک های ورودی را لینک سازی میگویند.

Headline: سربرگ ها قسمت هایی از محتوا هستند که داخل تگ های H قرار میگیرند.

Metadata: اطلاعاتی برای موتور جستجو درخصوص ماهیت سایت شما.

Meta Description: توضیحات متا عبارت است از توضیحاتی مختصر درباره محتوای موجود در صفحه. موتورهای جستجو معمولا این توضیحات را در هنگام جستجو برای کاربر نمایش میدهند.

Meta Keywords: کیورد های متا که سابقا برای معرفی صفحات وب استفاده میشد ولی درحال حاضر اهمیتی در سئو سایت ندارد و بود و نبود آن یکی است.

mozRank: عددی بین ۰ تا ۱۰ که توسط وبسایت MOZ  مشخص میشود و تعیین کننده آن میزان لینک های ورودی و محبوبیت یک صفحه است. ۰ بدترین حالت و ۱۰ بهترین حالت آن است. این شاخص غیر رسمی است و گوگل آن را تائید نکرده است.

PageRank: عددی بین ۰ تا ۱۰ که سابقا گوگل از آن برای مشخص کردن میزان ارزش سایتها استفاده میکرد. عدد مربوط به صفحه هرچقدر نزدید به ۱۰ باشد بهتر است. این فاکتور درحال حاضر اهمیت خود را از دست داده و دیگر نشان دهنده کیفیت یک سایت نیست

Canonical URL: این تگ از اصطلاحات سئو  به موتور جستجو میگوید که از میان ۲ مطلب مشابه کدام یک را Index کند.

Domain Authority:اعتبار دامنه عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است که توسط وبسایت  MOZ مشخص میشود و میزان اعتبار دامنه را نشان میدهد. این عدد هرچقدر به ۱۰۰ نزدیکتر باشد بهتر است. این شاخص غیر رسمی است و گوگل آن را تائید نکرده است.

Page Authority: اعتبار صفحه مانند اعتبار دامنه است با این تفاوت که این فاکتور اعتبار صفحات سایت را نشان میدهد.

Black Hat SEO:سئو کلاه سیاه یکی از اصلاحات سئو است که کمی چالش زا است و در واقع تکنیک های سئویی را میگویند که خلاف قوانین گوگل است و و باید از آن ها استفاده نکرد.

White Hat SEO:سئو کلاه سفید تکنیک هایی است که موافق و در جهت قوانین گوگل است.

Grey Hat SEO: مخلوطی از تکنیک های سئو سیاه و سفید.

تا به اینجا معروف ترین اصطلاحات سئو یی که هر وبمستر باید بداند معرفی کردیم. برای اینکه در سئو موفق شوید بهتر است در همان ابتدا سنگ بنای سایت خود را درست بگذارید، بطور مثال برای افزایش سرعت سایت از بهترین هاستینگ ها و یا از قالب وردپرس کاملا سئو فرندلی استفاده کنید، تا در ادامه نیازی به تعویض قالب نداشته باشید.

استادبانک هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال محتوای نوشته شده ندارد.