رپورتاژ آگهی

معرفی رشته عمران و شهرسازی

سردبیر نویسنده
723 0
10 مهر 1401
معرفی رشته عمران و شهرسازی

رشته عمران از جمله رشته‌های مهندسی است که با زندگی تک تک مردم گره خورده است و باید عنوان کرد که بدون مهندسان فارغ‌التحصیل در این رشته، بسیاری از امکانات حال حاضر ما وجود خارجی نداشتند. این رشته زیرشاخه‌های متعددی نیز دارد که هر کدام ویژگی‌ها و مزایای خود را برای زندگی بشر دارند.

یکی از زیرشاخه‌های مهندسی عمران، شهرسازی است که با تحصیل در آن می‌تواند به متخصصانی در حوزه برنامه ریزی شهری تبدیل شد. مهندسان عمران در حوزه شهرسازی با شرکت‌ها و افراد مختلف همکاری می‌کنند تا زیرساخت‌ها، حمل‌ونقل، پارک‌ها، محله‌های مسکونی و مناطق تجاری را در شهرها برنامه ریزی کنند، بسازند و نگهداری کنند و در نهایت، خواسته‌ها و نیازهای شهری را برآورده کنند.

جمعیت در حال افزایش است و شهرها در حال گسترش هستند، به همین خاطر می‌توان آینده مهندسی عمران در بازار کار ایران و چشم انداز شغلی شهرسازی را خوب تلقی کرد. حتی شهرسازان و مهندسان عمران نسبت به بازار کار حقوق و دستمزد خوبی دارند که این میزان با توجه به فاکتورهایی مانند سابقه کار، میزان تحصیلات و حتی خصوصی و دولتی بودن شرکت محل کار می‌تواند متغیر باشد و رقم آن بیشتر شود.

مسیرهای شغلی رشته شهرسازی

شهرسازی رشته‌ای است که ارتباط نزدیکی با مهندسی عمران دارد. در حالی که مهندسی حمل‌ونقل «با برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و بهره‌برداری از سیستم‌های حمل‌ونقل سروکار دارد»، شهرسازان بر توسعه و استفاده از زمین در همه سطوح و همچنین زیرساخت‌ها، مقررات و مالی که شهرها را سالم، سرزنده و سالم نگه می‌دارد، تمرکز دارند و به طور خلاصه به پایدار بودن شهرها برای زندگی توجه می‌کنند.

شهرسازان با مهندسان عمران همکاری نزدیکی دارند تا بتوانند آینده شهرها، شهرستان‌ها، روستاها و در نهایت کشور را ترسیم کنند. در حالی که اکثر شهرسازان مهندس عمران نیستند، اما مهم است که آنها مسائل مرتبط به رشته عمران را درک کنند و از آنها آگاهی داشته باشند. دانشجویانی که در هر رو رشته تحصیلات دارند، از مزیت رقابتی برخوردار هستند و می‌توانند در برای استخدام در شرکت های خصوصی و دیگر شرکت‌ها راحت‌تر اقدام کنند.

برای مشاهده فرصت های شغلی برای استخدام مهندسی عمران، اینجا را کلیک کنید.

شهرسازان اغلب در تعدادی از زمینه‌ها با تمرکز بر سیستم حمل و نقل، محیط زیست، منابع طبیعی، پارک‌ها، امور مالی و جوامع تخصص دارند. افراد علاقه‌مند به این رشته می‌توانند مهندسی خود را در این رشته در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی دریافت کنند و بعد برای فوق لیسانس و دکترا نیز اقدام کنند.

درباره مهندسی عمران

درباره مهندسی عمران | معرفی رشته عمران و شهرسازی

مهندسی عمران، حرفه طراحی و اجرای سازه‌هایی است که متخصصان آن در خدمت عموم مردم هستند و کارهایی مانند ساخت سدها، پل‌ها، قنات‌ها، کانال‌ها، بزرگراه‌ها، نیروگاه‌ها، سیستم‌های فاضلاب و سایر زیرساخت‌ها را انجام می‌دهند. این اصطلاح برای اولین بار در قرن هجدهم برای متمایز کردن حرفه تازه شناخته شده از مهندسی نظامی استفاده شد که تا آن زمان بیشتر شناخته شده بود. با این حال، از زمان‌های قدیم، مهندسان در فعالیت‌های صلح آمیز و بسیاری از کارهای مهندسی عمران دوران باستان و قرون وسطی – مانند حمام‌های عمومی رومی، جاده‌ها، پل‌ها، و قنات‌ها مشغول بوده‌اند. کانال‌های فلاندری؛ دفاع دریایی هلند؛ کلیساهای گوتیک فرانسوی و بسیاری از بناهای تاریخی دیگر، تاریخچه‌ای از این رشته بسیار مهم در زندگی بشریت را نشان می‌دهند.

وظایف مهندس عمران را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: کارهای انجام شده قبل از ساخت (مطالعات امکان سنجی، بررسی محل ساخت و طراحی)، کارهایی که در حین ساخت انجام می‌شود (برخورد با مشتریان، مهندسین مشاور و پیمانکاران) و کارهای انجام شده پس از ساخت (نگهداری و تحقیق).

مهندسان عمران پس از فارغ‌التحصیلی امکان کار در حوزه‌های متنوع را دارند که شامل تولید و توزیع انرژی، طراحی و ساخت هواپیماها و فرودگاه‌ها، ساخت کارخانه‌های فرآیند شیمیایی و نیروگاه‌های هسته‌ای و نمک‌زدایی آب، ساخت و ساز، حمل و نقل، مهندسی دریایی و هیدرولیک، نیرو و بهداشت عمومی و همچنین شهرسازی می‌شود.

مهارت‌های کلیدی برای مهندسان عمران و شهرسازی

مهارت‌های متداول به دست آمده با مدرک مهندسی عمران و شهرسازی عبارت‌اند از:

  • توانایی تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های پیچیده
  • مهارت‌های تحلیلی عمومی
  • مهارت در ریاضی و اعداد
  • سواد فن‌آوری
  • ارائه یافته‌ها به صورت نوشتاری و گفتاری
  • آشنایی با دانش جدید در حوزه کاری خود
  • مهارت حل مشکل
  • آشنایی کامل با قوانین و مقررات ساخت و ساز
  • درک مسائل در ساخت و ساز، محیط زیست و توسعه شهری

چگونه مهندس عمران و شهرساز شویم؟

راه‌های مختلفی برای تبدیل شدن به یک مهندس عمران و مهندس شهرساز وجود دارد. شما می‌توانید مدارک مورد نیاز خود را با گذراندن دوره‌های دانشگاهی به دست آورید یا می‌توانید برای کارآموزی اقدام کنید. اگر قبلاً مهارت یا تجربه مرتبطی دارید، ممکن است بتوانید مستقیماً به یک کارفرما درخواست دهید یا در محل کار آموزش ببینید. شما باید مسیرهای مهندس موفق شدن را بررسی کنید تا بفهمید کدام مسیر برای شما مناسب است.

چگونه مهندس عمران و شهرساز شویم؟ | معرفی رشته عمران و شهرسازی

گذراندن کنکور و ورود به دانشگاه

انتخاب رشته عمران و شهرسازی کاملا به علاقه و خواست شما بستگی دارد و ابتدا باید بدانید که برای این رشته ساخته شدید یا خیر. این رشته‌ها نیز مانند دیگر رشته‌ها چالش‌های خاص خود را دارد و شما باید خود را برای مواجهه با این چالش‌ها آماده کنید. با گذراندن کنکور می‌توانید دانشگاه مقصد خود را انتخاب کنید و در حین تحصیل در رشته عمران، می‌توانید در زمینه خاصی مانند مهندسی سازه، محیط زیست یا آب تخصص پیدا کنید.

دوره کار آموزی

کارآموزی در یک شرکت ساختمانی راه خوبی برای ورود به این صنعت است. دوره‌های کارآموزی برای افراد تازه فارغ‌التحصیل شده بهترین گزینه برای کسب مهارت هستند. به عنوان یک کارآموز، می‌توانید در شرکت محل کارآموزی نیز استخدام شوید و انتظار می‌رود حداقل 30 ساعت در هفته کار کنید. اگر هنوز در حال تحصیل در این رشته‌ها هستید، می‌توانید زمان خود را بین تحصیل و کار تقسیم کنید.

برای فرصت‌های شغلی این دو رشته اقدام کنید

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موفقیت در هر رشته تحصیلی این است که برای پیدا کردن کار ممارست داشته باشید و جستجوگر باشید. سایت‌های کاریابی، وب‌سایت شرکت‌ها و سازمان‌ها، شبکه‌های اجتماعی و حرفه‌ای، همه می‌توانند به شما در یافتن شغل دلخواه‌تان کمک کنند. با کارآموزی رزومه خود را قوی کنید و برای شغل دلخواه خود اقدام کنید.

تجربه کاری

تجربه کاری برای به دست آوردن شغل در صنعت ساختمان و شهرسازی ضروری است. کارفرمایان همیشه از دیدن تجربه کاری در رزومه شما خوشحال خواهند شد.

منبع: سایت کاریابی ایران تلنت

استادبانک هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال محتوای نوشته شده ندارد.