روش مطالعه دانشجویان موفق
روش مطالعه دانشجویان موفق چیست؟ همیشه در هر دانشگاهی موفق ها وجود دارند که می دانند چگونه درس بخوانند و چگونه در امتحانات دانشگاه موفق شوند. بهتر است شما هم اگر می خواهید موفق شوید به سبک موفق ها عمل کنید. چه اشکالی دارد گاهی تقلید خوب هم است.
استادبانک یک سامانه قدرتمند انتخاب آنلاین معلم خصوصی است و دانشجویان بهترین معلم خصوصی در تهران و شهرستان ها را در استادبانک می یابند. تدریس خصوصی آمار و احتمالات مهندسی با بهترین اساتید در استادبانک ارائه می شود.
روش مطالعه دانشجویان موفق:
1- اجازه نمی دهند که مطالب درسی رو هم انباشته شود.
موفق ها در دانشگاه این مطلب را بخوبی می دانند که نمی شود مطالب درسی را روی هم انباشت. ممکن نیست که در طول ترم درس نخوانید بعد شب امتحان تازه یاد کتاب و جزوه بینوا کنید و بعد هم انتظار موفقیت در امتحان را داشته باشید. درس های دانشگاه مثل درس های دبیرستان نیست که حجم کمتری داشته باشد. مطالب حجیم و سنگین هستند. پس بهتر است که در طول ترم با یک برنامه صحیح خوانده شوند.
2- برای خود برنامه منظم و پیوسته ای دارند.
موفق ها در دانشگاه قدر لحظه های خود را می دانند و می دانند چگونه از این زمان ها استفاده کنند. چون برنامه ریزی می کنند. حتما برای درس خواندن خود برنامه داشته باشید. برنامه به درس خواندن شما نظم می دهد. منتها برعکس روزهای مدرسه و کنکور، برنامه شما باید شناور باشد. یعنی ساعت خاصی را برای درس خواندن تعیین نکنید بلکه با خود قرار بزارید هر روز یا هرهفته مقدار مشخصی از کتاب را بخوانید.
3- اکثر اوقات به جزوات درسی اکتفا نمی کنند.
موفق ها در دانشگاه فقط به جزوه درسی خود اکتفا نکرده و منابع مرتبط با موضوع درسی خود را نیز مطالعه می کنند. شما هم حتما اینکار کنید از کتب مرجع، منابع کمک آموزشی ، اینترنت و .. استفاده کنید تا سطح دانشتان حتی فراتر از کلاس درس باشد.
4- همیشه در کلاس درس فعال هستند.
موفق ها در کلاس همیشه فعال بوده و در بحث های گروهی شرکت می کنند. اگر مطلبی را متوجه نشده اند مرتبا از استاد سوال می پرسند تا مطالب را در همان کلاس یاد بگیرند. حتما در هر مبحثی که استاد تدریس می کند خوب گوش کنید، جزوه بنویسید و سوال بپرسید. و تا زمانیکه مطلب را متوجه نشدید دست از سر استاد برندارید.
5- در شبهای امتحان فقط مرور می کنند.
موفق ها مطالب را در شب امتحان انبار نمی کنند. با برنامه ریزی بگونه ای مطالعه می کنند که در شب های امتحان فقط مطالب را مرور کنند. اگر برنامه داشته باشید و با برنامه درس بخوانید در شب های امتحان مجبور نیستید تا صبح بیدار بوده و انرژی زیادی از خود بگذارید.
6- یادداشت برداری می کنند.
موفق ها یک نکته را هم از قلم نمی اندازند. همیشه قلم و کاغذ همراه داشته و تمام مطالب را یادداشت می کنند. یادداشت برداری سر کلاس فراموش نشود. حتما اینکار رو انجام دهید چون در شبهای امتحان فقط همین یادداشت برداری است که به دادتان می رسد.
7- مهارت جزوه نویسی را بلدند.
سبک مطالعه در دوران مدرسه با دانشگاه متفاوت است. در دانشگاه دانشجو باید بتواند یک جزوه کامل را در نهایت در 70 صفحه بنویسد. دانشجویان موفق بهترین و کاملترین جزوه های دانشگاهی را دارند.
پیشنهاد استادبانک در مطالعه دروس دانشگاهی:
بهترین روش درس خواندن در دانشگاه استفاده از روش تندخوانی و اجمالی است. ابتدا شما با استفاده از روش تندخوانی دید کلی از مطالب درسی پیدا می کنید و بعد با روش مطالعه اجمالی، مطالب را در ذهن خود تثبیت می کنید. هدف تند خوانی، سریع خواندن کتاب درسی برای آشنایی کلی مطالب با یک سرعت فوق العاده است. سرعت تقریبی تند خوانی 1500 تا 2000 کلمه در دقیقه است.
فواید تند خوانی:
- مرور کردن مطالبی که قبلا خوانده اید.
- بدست آوردن یک دید کلی از مطلبی که قرار است بخوانید.
- جانشین کردن این روش با روش های مطالعه کامل در زمانیکه فرصت کمی دارید و مطالبی هم که می خوانید نیاز به درک بالایی نداشته باشد.
بعد از اینکه مطالب را یک دور سریع مطالعه کردید حالا باید دوباره همان مطالب را از اول به صورت مفهومی بخوانید. به این صورت که نکات کلیدی را علامت بزنید. مطالب سنگین، تعریف مفاهیم مختلف کتاب، فرمول ها و …که یادگیری آنها سخت است به صورت خلاصه، یادداشت کنیم. برای تثبیت بهتر مطالب، برای خود سوال طرح کنید و در پایان یک مرور کلی به روش تند خوانی داشته باشید.
البته باید گفت در مطالعه اجمالی نباید همانند دوران مدرسه خیلی وقت بگذارید منتها دقیق تر و مفهومی تر از مرحله اول، یعنی روش تند خوانی درس بخوانید. به دلیل حجم زیاد درس های دانشگاهی، شما باید روش تند خوانی ، مطالعه اجمالی و مهارت جزوه نویسی را یاد بگیرید. کسب موفقیت و بودن در ردیف موفق ها در دانشگاه، خواسته ای است که همه شما دانشجویان عزیز دارید. برای کسب موفقیت، راه ها و پیشنهادهای زیادی وجود دارد.
به عنوان یه نو دانشجو امیدوارم بتونم عملی بکنمش.مفید به نظر می یومد.
ممنون.
من خیلی افت تحصیلی تو ترم اول داشتم.
با این که مطالبو انبار نکردم ولی امتحانات خوبی ندادم.
امیدوارم با مطالبتون موفق بشم و خوندنم مفید واقع بشه
عاالی
ممنون از نظر لطف شما
ببخشید در مورد زمانبندی هم میشه بگید؟ چون تنها دغدغه من همینه.
با سلام به شما دوست عزیز
بله حتما
ما مقاله کاربردی و جامعی رو درباره مدیریت زمان برای دانشجویان و دانش آموزان عزیزی مثل شما آماده کردیم که از طریق کلیک روی لینک میتونید بهش دسترسی پیدا کنید.
سلام
ممنون، مطالب بسیار مفید و آموزنده بود.
عالی بود.مطالب مفید ومختصر بود. تشکر میکنم از نویسنده این متن
ممنون از شما. موفق باشید.
سلام. وقت شما بخیر.
من تمام این اصولی که عنوان کردید رعایت میکنم. ولی یک مشکل اساسی دارم.
هم جزوه مینویسم هم کتاب مرجع مباحث تدریس شده مربوطه رو کامل مطالعه میکنم ولی همیشه آخر ترم برا درس های ۴ واحدیم (اکثرا۴واحدن درسام) بین ۷۰تا۸۰تمرین میدن که حل ۳۰تای اونام واقعا زمان بر و مشکله. برای تحویلشونم بین۳تا۴نمره میذارن.
و پایانترماشونم همیشه
فراتر از تمامی مباحث است به گونه ای که من همش سر جلسه میپرسم درست اومدن سر امتحان این درس یا نه. خیلی ماوراییه. شاید 20درصد منطقی مینویسم بقیش همش الکی پر میکنیم فقط شاید به امیدی نمره بگیریم.