رپورتاژ آگهی

چطور از تیپ شخصیتی خود مطلع شویم؟

استادبانک نویسنده
326 0
20 تیر 1401
چطور از تیپ شخصیتی خود مطلع شویم؟

یکی از بهترین و کاربردی‌ترین راه‌ها برای موفقیت، هم برای افراد و هم برای سازمان‌ها، پرورش «ذهنیت رشد» است. اگر فکر می‌کنید توانایی‌های شما ذاتی هستند و بهبود توانایی‌ها از عهده شما خارج است، ذهنیت رشد را در خود پرورش نداده‌اید و ذهنیتی ثابت در برابر اتفاقات رندگی خود دارید. بسیاری از این افراد، معمولا شکست‌های خود را به بی‌استعداد بودن و ضعف ربط می‌دهند (که در واقع فضای رشد را از آنها می‌گیرد). در حالی که بسیاری بر وجود استعداد تاکید دارند، اما دیدگاهی موثرتر در زندگی آنها وجود دارد و آن هم سازگاری، یادگیری مهارت‌های جدید و انعطاف‌پذیری برای خارج شدن از چارچوب‌های بازدارنده و رسیدن به موفقیت است.

ذهنیت رشد زمانی خود را نشان می‌دهد که باور داشته باشید می‌توانید هر مهارت و توانایی را با پشتکار به‌دست آورید و بهبود دهید. با ذهنیت رشد، احتمال اینکه آستین‌ها را بالا بزنید و با چالش‌ها و شکست‌ها مقابله کنید و به موفقیت برسید، بسیار زیاد است. برای رسیدن به این ذهنیت رشد، لازم است که به یک خودآگاهی برسید و در گام اول از تیپ شخصیتی خود باخبر شوید.

خودآگاهی معیاری برای ذهنیت رشد ارائه می‌دهد

شما به هیچ عنوان نمی‌توانید بدون آگاهی از وضعیت فعلی خود رشد کنید. به همین دلیل است که شرکت‌ها شاخص‌های کلیدی عملکرد یا همان KPI را برای بررسی عملکرد کارکنان خود تعیین می‌کنند. اما در سطح فردی، باید با کمک ابزارهایی به این خودآگاهی برسید. آشنایی با تیپ شخصیتی، یکی از سریع‌ترین و قدرتمندترین راه‌ها برای رسیدن به خودآگاهی است و به شما کمک می‌کند تا دید بهتری نسبت به اینکه چه کسی هستید، به‌دست آورید. یکی از بهترین ابزارها برای رسیدن به تیپ شخصیتی و خودآگاهی، شخصیت شناسی در تست MBTI است. در این تست، تیپ شخصیتی افراد با بررسی ترجیحات شخصیتی آنها در چهار بعد کلیدی انجام می‌شود:

  • درون‌گرایی/برون‌گرایی: آیا ترجیح و تمرکز ما توجه به دنیای بیرونی افراد و فعالیت‌های (برون‌گرایی) یا دنیای درونی افراد و افکار و احساسات (درون‌گرایی) است؟
  • حسی/شهودی: آیا اولین بخش از غریزه ما برای اعتماد به اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق حواس پنج‌گانه (حسی) یا تمرکز انتزاعی‌تر بر الگوها و احتمالات (شهودی) است؟
  • منطقی/احساسی: آیا تصمیمات ما بر اساس منطق عینی (منطقی) است یا بر اساس ارزش‌ها و اولویت‌ها (احساسی)؟
  • قضاوتگر/ادراکی: آیا ترجیح می‌دهیم در تصمیمات خود قاطع و تحت کنترل (قضاوت‌گر) باقی بمانیم یا دوست داریم گزینه‌های خود را باز نگه داریم و انعطاف‌پذیر (ادراکی) بمانیم؟

این ترجیحات ما بر اساس تیپ شخصیتی بر رفتارهای ما تأثیر می‌گذارند، اما لزومی ندارد که آنها را در تمام فعالیت‌های خود دیکته کنیم. در واقع، کاملا برعکس است. هر چه بیشتر از تمایلات طبیعی خود در یک موقعیت خاص آگاه باشیم، قدرت بیشتری برای تغییر رفتار خود خواهیم داشت و می‌توانیم از این رفتارها در مسیر موفقیت و رشد استفاده کنیم.

یکی دیگر از تست‌های شخصیت شناسی برای آگاهی از تیپ شخصیتی، تست شخصیت شناسی دیسک است. تست دیسک (DISC) یک آزمون کوتاه است که در آن شانزده سوال برای تجزیه و تحلیل شما پرسیده می‌شود. این تست شخصیت شناسی میزان نفوذ، تسلط، انطباق و ثبات را در شخصیت شما ارزیابی می‌کند.

شناخت تیپ شخصیتی می‌تواند به شما در زندگی شخصی و حرفه‌ای کمک کند. در ادامه درباره مزایای آگاهی از تیپ شخصیتی با کمک تست‌های بالا، خواهیم گفت.

نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید

با شناخت تیپ شخصیتی خود، می‌توانید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. مطمئنا همه دوست دارند تا کارهای شخصی و حرفه‌ای خود را به بهترین شکل انجام دهند و هیچ دو انسانی در نحوه برخورد با اتفاقات مشابه نیستند.

با دانستن نقاط قوت خود، می‌توانید آنها را در کارهای خود به‌کار بگیرید و از آنها در کار و روابط، به نفع خود استفاده کنید. به همین ترتیب، دانستن نقاط ضعف به شما کمک می‌کند تا به این پی ببرید که چگونه این ضعف‌ها در زندگی شما تاثیر دارند و راه‌هایی برای به حداقل رساندن تأثیر آنها بر زندگی خود بیابید.

با دانستن ویژگی‌های شخصیت، می‌توانیم تمرکز بیشتری روی کارهای مختلف داشته باشیم. می‌توانید از این ویژگی‌ها برای بهبود مهارت‌های خود استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید برای مدت طولانی روی یک فعالیت تمرکز کنید تا عملکرد خود را بهبود دهید. علاوه بر این، می‌توانید به شکل زندگی خود ساختاری درست بدهید و با برنامه پیش بروید.

تیپ شخصیتی، همچنین به افراد کمک خواهد کرد تا با احساسات خود بیشتر کنار بیایند. با دانستن اینکه فردی احساسی و شهودی هستید، به شما کمک خواهد کرد که بدانید در مورد دنیای بیرون حساس و گاهی آسیب‌پذیر هستید. این درک به شما کمک خواهد کرد تا از احساسات خود بیشتر آگاه باشید و آنها را کنترل کنید.

چطور از تیپ شخصیتی خود مطلع شویم؟

احساسات و اعمال خود را درک کنید

شناخت تیپ شخصیتی به شما کمک می‌کند، خود و اطرافیانتان را بهتر بشناسید. این مزیت به شما سرنخ‌هایی در مورد احساسات و شیوه‌ی فکری دیگر افراد خواهد داد و به این درک خواهید رسید که نحوه فکر و احساسات افراد با هم متفاوت است.

به عنوان مثال، ممکن است از اینکه برخی افراد در جمع‌های بزرگ دچار اضطراب می‌شوند و برخی خیلی راحت در این جمع‌ها رفتار می‌کنند، تعجب کنید؟ یا اینکه، ممکن است برای شما سوال شده باشد که چرا برخی افراد برای انجام کارهای خود راحت هستند و دنبال برنامه‌ریزی نمی‌روند و برخی دیگر باید خیلی سفت و سخت عمل کنند و ساختاریافته پیش بروند.

شناخت تیپ شخصیتی، کلید کشف خود عمیق شماست. شکستن کد «چرا» به شما کمک می‌کند تا با خودتان احساس آرامش بیشتری داشته باشید و همچنین نسبت به طرز فکر دیگران باز و پذیرا باشید.

یاد خواهید گرفت که احساسات خود را کنترل کنید

همه ما نسبت به استرس، تعارض و سایر شرایطی که زندگی برایمان ایجاد می‌کند، واکنش متفاوتی نشان می‌دهیم. شناخت تیپ شخصیتی به شما کمک می‌کند تا به این پی ببرید که چگونه در موقعیت‌های خاص واکنش نشان دهید.

به عنوان مثال، اگر فردی برون‌گرا هستید، هنگام مواجهه با استرس، احتمالا تمایل بیشتری به بودن در کنار مردم و درگیر شدن در تعاملات اجتماعی خواهید داشت. شما از شبکه‌های اجتماعی به عنوان راهی برای کمک به خود برای به حداقل رساندن استرس استفاده خواهید کرد. بودن در کنار دیگران چیزی است که برای شارژ مجدد خود به آن نیاز دارید.

اما افراد درون‌گرا در زمان قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس‌زا، ترجیح می‌دهند احساسات خود را کنترل کنند و مانند برون‌گراها، احساسات خود را بروز نمی‌دهند. علاوه بر این، تنهایی را برای مقابله با استرس ترجیح می‌دهند.

چطور از تیپ شخصیتی خود مطلع شویم؟

سخن پایانی

شناسایی تیپ شخصیتی به شما کمک می‌کند تا در مورد خود و افراد اطرافتان بیشتر بدانید و علاوه بر این، ذهنیت رشد را در خود تقویت کنید. علاوه بر این، به شما در شناسایی نقاط قوت و ضعف، کنترل احساسات و همچنین کنترل رفتار در موقعیت‌های مختلف، کمک خواهد کرد.

با کمک تست‌های شخصیت شناسی MBTI و همچنین تست دیسک که از بهترین تست‌های برای شناسایی تیپ شخصیتی هستند، می‌توانید روابط شخصی قوی‌تر و معنادارتری ایجاد کنید و در زندگی کاری موفق شوید.

 

استادبانک، مسئولیتی در قبال صحت محتوای نوشته شده ندارد.