با این مهارتها در حوزه مهندسی بیکار نمانید
رشتههای مهندسی از جمله رشتههای بسیار محبوب و پرطرفدار در میان دانشجویان ایرانی هستند. در حال حاضر عده زیادی از دانشجویان این رشتهها را برای ادامه تحصیل خود انتخاب میکنند و تمایل دارند در همین رشتهها نیز به کسب و کار مشغول شوند. با این وجود و با رقابتهای بسیار شدیدی که در میان دانشجویان این رشتهها وجود دارد، بسیاری از تحصیلکردگان رشتههای مهندسی نمیتوانند به فرصت شغلی مناسب خود دست پیدا کنند.
بیشتر این افراد به دنبال یافتن راهکارهایی هستند تا از طریق اجرای آنها فرصتهای شغلی برای خود دست و پا کرده و یا خود را از بیکاری نجات دهند. این افراد میتوانند با افزایش دادن برخی از مهارتها و ارتقای توانمندیهای خود از بیکار شدن در این رشتهها جلوگیری به عمل آورند.
در این مقاله به دنبال معرفی مهارتها و تواناییهایی هستیم که با کسب آنها در حوزه مهندسی بیکار نخواهید ماند.
آموزش Ansys
آموزش Ansys یکی از آن دسته مهارتها و تواناییهایی است که با کسب آن، این امکان را دارید که فرصت شغلی مناسبی به دست آورید. آنسیس در واقع عنوان یک نرمافزار مهندسی و یا تحلیل مکانیک و ابزاری بسیار قوی و کارآمد به منظور انجام تحلیلهای مهندسی است. نرم ابزار آنسیس در حال حاضر سابقه بیش از ۲۰ سال دارد و در سراسر نقاط دنیا هم مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر شما در رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و یا رشته مهندسی برق تحصیل کرده و یا در حال تحصیل در این رشتهها هستید میتوانید از این نرمافزار به منظور انجام تمامی آنالیزهای مهندسی استفاده کنید. این نرمافزار در حال حاضر به صورت وسیعی مورد استفاده قرار گرفته و در صنایع ساخت خودرو، تولید لوازم خانگی و قطعه سازی، موارد مصرف و کاربردهای فراوانی دارد. نفت و گاز و نیروگاهها نیز از این برنامه استفاده میکنند.
آموزش این نرمافزار موضوع بسیار با اهمیتی بود و آشنایی با محیط کار آن برای دانشجویان رشته مهندسی حائز اهمیت اساسی است. این نرمافزار از چند محیط کاری به وجود آمده که هر کدام موارد مصرف مخصوص به خود را دارند.
یکی از محیطهای کاری این نرمافزار Mechanical APDL است. از این محیط بیشتر در انجام تحلیلهای دانشگاهی و یا پژوهشی استفاده میکنند. چرا که دقت بسیار بالاتری دارد. این در حالی است که از محیط کاری Workbench در بیشتر موارد در محیطهای کارگاهی و یا صنعتی استفاده میکنند.
در مهندسی برق و گرایش الکترومغناطیس از Ansys Maxwell استفاده بیشتری به عمل میآورند و آنسیس فلوئنت را به منظور تحلیل مکانیک سیالات مورد استفاده قرار میدهند. پس یکی از نکات بسیار مهمی که باید پیش از آغاز به آموزش Ansysدر نظر داشته باشید زمینه کاریتان است.
تابلوهای MV/LV
دوره آموزش تابلوهای MV/LV که به نوعی از تابلوهای برق نیز گفته میشود و نحوه و اصول طراحی این تابلوها بسیار مهم بوده و یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین رشتههای صنعت برق است. همانطور که میدانید تابلوهای برق به محفظه هایی میگویند که تمامی تجهیزات الکترونیکی و یا الکتریکی درون آنها جای گرفته و تحت حفاظت هستند.
این تابلوها را میتوان از نظر میزان ولتاژ به انواع MV و LV دستهبندی کرد. هرکدام از این تابلوها را میتوانید در مصارف و کاربردهای ویژهای مورد استفاده قرار دهید. به طور معمول تابلوهای LV بهعنوان تابلوهای فشار ضعیف دارای کاربرد بوده و تابلوهای MV را میتوانید به عنوان تابلوهای فشار متوسط مورد استفاده قرار دهید.
تابلوهای فشار ضعیف در صنعت برق به تابلوهایی گفته میشود که سطح ولتاژ آنها از هزار ولت کمتر بوده و در حالت معمول دارای ولتاژ سرویس ۴۰۰ ولت هستند. این تابلوها با استفاده از ورقههای گالوانیزه و یا روغنی ساخته میشوند.
تابلوهای فشار ضعیف را میتوان به طور کلی در ۲ دسته اصلی ثابت و کشویی جای داد. این تابلوها در درجات حفاظتی مختلفی طراحی و تولید میشوند. تابلوهای فشار ضعیف دارای انواع دیواری و بارانی نیز هستند.
تابلوهای دیواری دستهای از تابلوهای فشار ضعیف بوده که به شکلهای روکار تولید میشوند و یا به صورت توکار مورد استفاده قرار میگیرند.
در حالی که تابلوهای فشار متوسط میتوانند سطح ولتاژی برابر با ۱۰۰۰ تا ۳۶ هزار ولت به وجود آورند. این تجهیزات میتوان به انواع تابلوهای برق ثابت و کشویی دستهبندی کرد. تابلوهای فشار متوسط و یا MV با استفاده از قطعات و اجزایی از قبیل کنتاکتور، رله، جریان و… به وجود میآیند.
این تجهیزات به دلیل بالا بودن سطح ولتاژ برای کار در محیطهای بزرگ مناسبتر بوده و در کارخانههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. با شناخت تابلوهای MV/LV قادر به طراحی و ساخت آنها خواهید بود.
استادبانک، هیچ گونه مسئولیتی در قبال صحت محتوای نوشته شده ندارد.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: