مطالب کاربردی

کار دانشجویی؛ معرفی انواع مشاغل دانشجویی و بررسی مزایا و معایب

1173 0
05 مرداد 1401
کار دانشجویی؛ معرفی انواع مشاغل دانشجویی و بررسی مزایا و معایب

آنچه مطالعه خواهید کرد

کار کردن و درس خواندن در سال‌های دانشگاه وجه اشتراک بسیاری از دانشجویان قدیمی و جدید است. دانشجویانی که با اهداف مختلفی سراغ کار دانشجویی می‌روند و قصد دارند در کنار درس، حرفه جدیدی را یاد بگیرند یا از نظر مالی تامین شوند. کار دانشجویی در منزل یا انواع مهارت‌های ساده یا پیچده‌ای که دانشجو بتواند با برنامه‌ریزی هم از عهده‌ی دروس دانشگاه بربیاید و هم وظایف کاری خود را انجام دهد. مشاغل دانشجویی تنوع خوبی دارند و برخی از آن‌ها با صرف چند ساعت در هفته، درآمد نسبی مناسبی را به کارجو می‌رسانند.

اما دانشجو پس سال‌ها درس خواندن و برنامه ریزی درسی و صرف انرژی، وارد دانشگاه شده است و باید تمرکز اصلی خود را روی موفقیت تحصیلی بگذارد. بنابراین نباید به هر شغلی به چشم کار دانشجویی نگاه کند. مجله استادبانک در این مقاله ابتدا مزایا و معایب انواع کار دانشجویی را توضیح می‌دهد و در ادامه انواع کار دانشجویی را به شما معرفی می‌کند. در این مقاله سعی شده است تا شما با مشاغل دانشجویی مختلفی آشنا شوید که باتوجه به ساعت و حجم کاری، دستمزدهای متفاوتی دارند.مشاوره تحصیلی استادبانک

هدف از داشتن کار دانشجویی چیست؟ با ذهنی آگاه و با کمک مشاور کار پیدا کنید

درس خواندن به تنهایی، زمان و انرژی بسیاری از دانشجو می‌گیرد و باید به این موضوع فکر کرد که آیا با داشتن شغل از عهده‌ی خواندن دروس برمی‌آیید؟ از طرفی دیگر، سال‌های دانشگاه تقریبا طولانی و برخی از دانشگاه‌های کشور از نظر عملی، نقطه ضعف دارند و دانشجو حرفه‌ی خاصی را یاد نمی‌گیرد. به طور کلی، دانشجو باید هدف اصلی خود را از پیدا کردن کار دانشجویی مشخص کند. دانشجویان به دلایل زیر به دنبال شغل هستند:

  • رفع نیاز مالی و داشتن درآمد
  • یادگیری یک حرفه برای آینده (به دلیل بدبینی به آینده رشته تحصیلی)
  • یادگیری مهارت پول‌ساز برای داشتن شغل دوم در کنار اشتغال در رشته تحصیلی
  • داشتن کار دانشجویی در زمینه رشته تحصیلی باهدف یادگیری بهتر دروس و ساخت رزومه
  • به دلیل داشتن زمان خالی کافی و پرکردن اوقات فراغت (بدون اهمیت خاص به دستمزد)

البته در کنار این موارد، می‌توان دلایل شخصی دیگری را هم نام برد. نکته مهم این است که دانشجو، قبل از انتخاب شغل دانشجویی، ابتدا هدف و انگیزه‌ی خود را بشناسد و سپس با در نظر داشتن معیارهای مختلف و شخصی به دنبال کار بگردد. مشورت و کمک خواستن از مشاور تحصیلی در این زمینه، می‌تواند برای دانشجو راهگشا و کاربردی باشد. مشاور، شرایط هر فرد از همه نظر، بررسی می‌کند و سپس لیستی از بهترین مشاغل دانشجویی را پیش‌روی متقاضی قرار می‌دهد.

هدف از داشتن کار دانشجویی | انتخاب شغل دانشجویی با کمک مشاور تحصیلی

مزایا و معایب کار دانشجویی؛ شاید سیاه، شاید سفید!

کار دانشجویی یک شمشیر دو لبه است! دانشجو باید میان ساعت‌های کاری، انجام وظایف مربوط به شغل پذیرفته‌شده و ساعات دانشگاه و تکالیف مربوط به آن تعادل برقرار کند و بدون شک، درس را اولویت قرار دهد. اما رسیدن به این نقطه ساده نیست و امکان بروز مشکلات مختلفی وجود دارد. از طرفی دیگر، انتخاب یک شغل پاره وقت خوب، می‌تواند دریچه‌ای به فرصت‌ها و تجربه‌های جدید باشد. به هرحال، کار دانشجویی مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

کسب درآمد؛ جذاب‌ترین مزیت کار دانشجویی

اگر یک فرم نظرسنجی میان دانشجویان شاغل پخش کنیم تا دلیل اصلی پذیرش شغل پاره وقت را بیابیم، احتمالا کسب درآمد رتبه اول را به دست می‌آورد. کار دانشجویی، فرصتی است تا فرد در کنار درس خواندن طعم حقوق داشتن و پول درآوردن را پچشد و در صورت نیاز، هزینه‌های تحصیلی خود را تامین کند.

این فرآیند کمک می‌کند تا دانشجو، ارزش پول را بهتر درک کند و نگاهی جدیدی به آن پیدا کند. یک نکته مهم دیگری نیز در این مورد وجود دارد. فرقی نمی‌کند، دانش‌پژوه پردرآمدترین کار دانشجویی را دارد یا شغلی با دستمزدی اندک را پذیرفته است، کار باعث بالا رفتن اعتمادبه‌نفس و حس رضایت‌ازخود می‌شود.

زندگی منظم‌تر و بالا رفتن ارزش زمان با کار دانشجویی

وقتی که کار و درس باهم در چرخه‌ی زندگی دانشجو قرار بگیرند، زمان عنصر و موهبتی ارزشمند‌تر برای فرد می‌شود. دانشجو از اندک اوقات فراغت خود بهتر استفاده می‌کند و سعی می‌کند نظم و برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای روزهای زندگیش داشته باشد.

حس خوب استقلال به لطف شغل دانشجویی

مستقل شدن از اولین دغدغه‌‌هایی که در دوران بلوغ و نوجوانی سراغ هر شخصی می‌آید. بعد از قبولی در دانشگاه، پیدا کردن شغل و کسب درآمد این اجازه را به دانشجو می‌دهد تا حداقل از نظر مالی اندکی مستقل‌ شود و به آهستگی استقلال فردی را تجربه کند. با اینکه کارهای دانشجویی درآمدی بالا و ثابت ندارند، اما تجربه‌ی خوبی برای شروع مستقل‌شدن هستند.

در ادامه با برخی از مهم‌ترین معایب کار دانشجویی آشنا می‌شوید:

کاردانشجویی و مشکل تداخل زمانی با ساعات دانشگاه

ساعات کاری ممکن است با کلاس‌های دانشگاه دانشجو تداخل داشته باشد. به همین علت است که بسیاری از دانشجویان نمی‌توانند در شرکت‌ها یا ادارات دولتی مشغول شوند. این مسئله حتی برای بسیاری از کارهای آزاد نیز وجود دارد و گاهی باعث تداخل و بهم‌ریختگی نظم حضور در کلاس دانشجو و غیب او می‌شود.

کاهش تمرکز و افت تحصیلی

کار انرژی ذهنی و جسمی قابل‌توجه‌ای از دانشجو می‌گیرد و این مسئله ممکن است روی عملکرد تحصیلی دانشجو اثر منفی بگذارد. عدم تمرکز و ذهنی خسته، درس خواندن را برای فرد سخت می‌کند و با گذشت باعث افت تحصیلی می‌شود. بنابراین بسیار مهم است که کار دانشجویی باتوجه به توانایی و فشردگی دروس در هر ترم انتخاب شود.

درآمد پایین کارهای دانشجویی

میانگین کلی میزان درآمد کارهای دانشجویی، عدد بالایی نیست و حدس این موضوع ساده است. بیشتر این مشاغل، پاره وقت، غیرتخصصی و بدون مزایا هستند و کارفرما به نبال نیرویی کم‌دردسر با حداقل توقع است. بنابراین، یکی از معضلات شغل دانشجویی، درآمد یا دستمزد پایین است. البته، افرادی که در یک زمینه مهارت و تخصصی خاص دارند با انجام ساعت کاری کم یا پاره وقت نیز می‌توانند درآمدی خوبی داشته باشند.

انواع کار دانشجویی و پردرآمدترین کار دانشجویی

تا اینجا با جنبه‌های مثبت و منفی کار دانشجویی آشنا شدید. در ادامه با چندتا از بهترین، جالب‌ترین و البته پردرآمدترین کارهای دانشجویی در ایران آشنا می‌شوید که در حوزه‌های مختلفی قرار دارند و انتخاب‌های خوب برای دانشجویان محسوب می‌شوند:

1.تدریس خصوصی کنکور و دیگر مقاطع؛ درآمد بالا و ساعات کاری منعطف

تدریس خصوصی یک انتخاب عالی برای کار دانشجویی است. تدریس و آموزش می‌تواند در هر زمینه یا درسی باشد. مهم این است که دانشجو باتوجه به تسلط و مهارتش، شروع به برگزاری کلاس‌های خصوصی کند. آموزش دروس دانشگاهی به همکلاسی‌ها، تدریس خصوصی کنکور به دانش‌آموز مقاطع متوسطه دوم، تدریس دروس سخت و مهم مدرسه مانند ریاضی، عربی، فیزیک و غیره، همیشه متقاضیان خاص خود را دارد.

درآمد تدریس خصوصی باتوجه به ساعات کاری دانشجو و انرژی که صرف می‌کند، مناسب است و در سطح بالاتری نسبت به بسیاری از کارهای دانشجویی قرار دارد. باتوجه به درآمد معلمان کنکور و میزان اهمیت این آزمون در ایران، حوزه‌ی تدریس خصوصی انتخابی عالی به عنوان کار دانشجویی است. طبیعی است که با برگزاری کلاس‌های متعدد و به دست آوردن شاگردن بیشتر، دستمزد فرد بالاتر هم می‌رود. اما دیگر مزیت تدریس، ماندن دانشجو در فضای آموزشی و حفظ تمرکز است.

پرستاری از کودک و بچه کار دانشجویی | دانشجوی دختری در حال نگهداری کودکان

2.پرستاری بچه؛ کلاسیک‌ترین شغل دانشجویی!

پرستاری بچه، یکی از قدمی‌ترین و پرطرفدارترین مشاغل دانشجویی تاریخ است! با اینکه درآمد این کار چندان بالا یا قابل‌توجه نیست، اما ساعات زمانی پرستاری از کودکان، منعطف است و دانشجو می‌تواند برنامه‌ریزی ساده‌تری داشته باشد.

شکل همکاری با خانوداه‌ها در این شغل متفاوت است. برخی از والدین مشغله‌ی کاری فراوانی دارند که این مسئله باعث می‌شود، مزایا خوبی مانند: حقوق بالاتر و حتی اتاقی برای اقامت به پرستار پیشنهاد دهند. یک مزیت دیگر این کار دانشجویی، ساعات استراحت بیشتر آن نسبت به دیگر مشاغل است. به هرحال کودک چند ساعتی را در روز می‌خوابد و پرستار دانشجو! فرصتی برای رسیدن به درس و مشق دارد!

3.تدریس آیلتس، تافل یا زبان‌های خارجی؛ شغل دانشجویی بامتقاضی بالا

گرفتن مدرک آیلتس و تافل یا قبولی در آزمون‌های بین‌المللی زبان‌های خارجه مختلف، متقاضیان فراوانی دارد. به همین دلیل تسلط روی زبان انگلیسی، مهارتی ارزشمند و عالی برای هر دانشجویی است. این دسته از دانشجویان می‌توانند وارد حوزه‌ی تدریس خصوصی زبان انگلیسی شوند و درآمد بالایی داشته باشند. تقاضا برای انواع مهاجرت رو به افزایش است و بازارکار این شغل، ظرفیت بالایی دارد. از طرفی دیگر، تدریس زبان خارجی از نظر ساعات کاری مناسب و مطابق با برنامه درسی دانشجو پیش می‌رود و فشار و حجم کاری آن را فرد متناسب با توانایش، تعیین می‌کند.

باید به این نکته توجه داشت که آموزش زبان در حال حاضر یکی از بهترین راه‌های کسب درآمد در کشور است که دانشجو، می‌تواند به صورت جدی و حتی طولانی‌مدت روی آن حساب کند. این مسئله در مورد زبان انگلیسی پررنگ‌تر و جدی‌تر نیز مطرح است. برای اینکه با زبان‌های پردرآمد ایران بهتر و دقیق‌تر آشنا شوید، پیشنها می‌کنیم مقاله‌ی پول سازترین زبان های خارجی در ایران را مطالعه کنید.

4.کار دانشجویی در منزل؛ مسئولیت شبکه‌های اجتماعی

گسترش شبکه‌های اجتماعی همراه با پدید آمدن مشاغل جدید شده است که شرایط کاری جالب و انعطاف‌پذیری دارند. مسئولیت شبکه‌های اجتماعی یا به اصطلاح ادمین پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و تلگرام، فرصت خوبی است تا دانشجویان در کنار تحصیل، کسب درآمد کنند. این حرفه در دسته‌بندی کار دانشجویی در منزل نیز قرار می‌گیرد و می‌توان با توافق کارفرما به صورت دورکاری، شروع به همکاری کرد.

ادمین‌های شبکه‌های اجتماعی یا مسولین این برنامه‌ها، شرح وظایف مختلفی دارند که از پاسخگویی به دایرکت یا کانال‌های ارتباطی با کاربران تا ساخت پست و ویدئو، امکان گسترش دارد. به طورکلی، این کار دانشجویی به دلیل داشتن انعطاف زمانی بسیار خوب، انتخابی مناسب برای دانشجویان است.

دانشجو در حال پاسخگویی در مرکز تماس به عنوان کار دانشجویی

5.مرکز تماس یا تیم‌های پشتیبانی 24 ساعته

بسیاری از شرکت‌ها به دنبال نیرو برای بخش مرکز تماس یا پیشتیبانی هستند. معضل بزرگ کارفرمان در این بخش، عدم پذیرش یا انعطاف نیروی کار برای حضور در آخر هفته‌ها یا ساعت‌های شبانه است. دانشجویان می‌توانند به عنوان کار پاره‌وقت و در آخر هفته و ایام تعطیل این پست‌ها قبول کنند و درآمد تقریبا مناسبی داشته باشند. ویژگی مثبت این کار دانشجویی، عدم نیاز به مهارتی خاص است و می‌توان با کسب تجربه به راحتی با کاربران و مشتریان ارتباط برقرار کرد.

6.کار دانشجویی دورکاری یا فریلنسری؛ گرفتن پروژه با توجه به مهارت

فریلنسرها در جهان امروز درآمد و شرایط کاری بسیار خوبی دارند. دانشجویان به لطف گسترش این شیوه‌ی کار، فرصت عالی برای کسب درآمد قابل‌توجه و حتی بالا دارند. نکته بسیار مهم در این بخش، داشتن مهارت است. برای مثال، فردی که حتی روی نرم‌افزارهای ساده‌ای مثل اکسل و ورد تسلط دارد، فرصت خوبی برای انجام پروژه‌های آسان و کسب درآمد خواهد داشت.

مشخص است که افراد متخصص و مسلط روی نرم‌افزارهای سخت‌تر مانند فتوشاپ یا هر برنامه‌ی دیگر، شانس بیشتری برای گرفتن پروژه و کسب درآمد دارند. دانشجویان برای پیدا کردن کار دانشجویی دورکاری یا فریلنسری باید ابتدا یک رزومه مناسب ساخته و سپس با کمک سایت‌های مانند پونیشا یا کارلنسر با کارفرماهای مختلفی ارتباط برقرار کرده و پروژه دریافت می‌کنند.

این شیوه‌ی کار، بدون شک یکی از بهترین شرایط کسب درآمد و همزمان پیشرفت در حرفه برای دانشجویان است. ساعات کاری منعطف، انجام کار تخصصی براساس مهارت و بالابردن سطح رزومه از ویژگی‌های مثبت و کاربردی کار دانشجویی فریلنسری است. البته که نیاز اولیه برای ورود به این نوع از بازارکار، داشتن یک حداقل مهارت یا تخصص است. هرچند برخی از مهارت‌ها مانند فتوشاپ را می‌توان با شرکت در چند جلسه تدریس خصوصی نرم‌افزار فتوشاپ در زمانی مناسب یاد گرفت و وارد بازارکار شد.

7.فروشندگی در بوتیک، کافی‌شاپ، فروشگاه مواد غذایی و مشاغل دیگر

فروشندگی از دسته مشاغلی است که مناسب کار پاره‌وقت یا نیمه‌وقت است و انتخابی ساده‌تر و در دسترس‌تر برای دانشجویان شناخته می‌شود. این شغل نیاز به مهارتی خاص ندارد و دانشجو سریع‌تر در آن جا می‌افتد. کار در فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی و هایپرمارکت‌ها یا فروشندگی در بوتیک، رواج بیشتری میان دانشجویان دارند.

البته، نیاز به فروشنده میان مشاغل دیگر هم وجود دارد و نباید این بخش را محدود به فروشگاه‌های موادغذایی و لباس‌فروشی‌ها کرد. انواع کسب‌وکارها و مغازهای سطح شهر را می‌توان یافت که آماده‌ی پذیرش فروشنده به صورت پاره‌وقت هستند و مشکلی با درس خواندن و ساعات کلاسی، کارمندشان ندارند. یکی از این مشاغل که فضا و محیط کار آن برای بسیاری از دانشجویان دلپذیر است، کافی‌شاپ‌ها هستند که از نظر چهارچوپ و قوانین کار و ساعت حضور، انتخابی منعطف و خوب برای قشر دانش‌پژوه است.

نگهداری از حیوانان خانگی توسط دانشجوی جویای کار

8.نگهداری از حیوانان خانگی توسط دانشجوی جویای کار

نگهداری از حیوانات خانگی به عنوان کار دانشجویی، کمی جنبه‌ی تفریحی نیز دارد. افرادی که حیوان خانگی به خصوص سگ و گربه دارند، نمی‌توانند همیشه و در همه‌ی مواقع حیوان خانگی را همراه خود ببرند. روزهای سفر یا پیش‌آمدن یک مشکل پیش‌بینی‌نشده باعث می‌شود تا یک یا چند روزی نیاز داشته باشند تا شخصی کاربلد از جانور نگه‌داری کند.

البته برای نگهداری از حیوانات خانگی نیاز به مکان شخصی و اندکی تخصص و حوصله دارد. برای مثال دانشجو نباید حیوان را به خوابگاه یا خانه دانشجویی که به صورت مشترک با دیگران اجاره کرده، ببرد. مراقبت از حویانات خانگی از نظر زمان‌بندی منعطف است و درآمد آن بستگی به تعداد روزهای نگهداری و توافق دانشجو با مشتری تعیین می‌شود.

9.رانندگی یک ایده قدیمی و همچنان کاربردی برای کار دانشجویی

رانندگی از قدیمی‌ترین مشاغلی است که دانشجویان در طول تحصیل در دوران دانشگاه به عنوان کار دانشجویی آن را انتخاب می‌کنند. این شغل، پاره‌وقت است و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و دردسرساز ندارد. درآمد آن متغییر و تا حدودی همیشگی است و دانشجو دغدغه‌ی پاسخگویی به کارفرما را به دوش نمی‌کشد. به لطف انواع تاکسی‌های اینترنتی، فعالیت در این حوزه آسان‌تر شده است و فرد در مدت زمانی کم‌تر به درآمد می‌رسد.

البته، همچنان فرصت همکاری با شرکت‌ها و دیگر مراکز وجود دارد که نیاز به راننده دارند و حتی برخی از آن‌ها خودرو در اختیار راننده قرار می‌دهند. هرچند در این شکل از همکاری، احتمال انعطاف زمان کاری کمتری وجود دارد و دانشجو به طور مستقیم با کارفرمای خود در ارتباط است.

10.مترجمی؛ کار دانشجویی فرهنگی!

دانستن زبان، موهبتی بزرگ و نیازی اساسی برای زندگی در جهان امروز است. دانشجویی که روی یک زبان به خصوصی زبان انگلیسی تسلط دارد، همیشه فرصت شغلی مناسبی را پیدا می‌کند. حالا اگر این دانش به شکل تخصصی‌تر همراه فرد باشد و او بتواند انواع متون یا مکالمات را ترجمه کند، شانس بیشتری نیز برای پیدا کردن کار دانشجویی دارد. داشتن شغل مترجمی زبان انگلیسی برای دانشجو از چند جنبه اهمیت دارد و مزیت خوبی محسوب می‌شود.

انعطاف زمانی و نداشتن نگرانی از بابت تداخل زمانی با کلاس‌ها، شغلی متمرکز و هماهنگ با آموزش و درس خواندن، به مرور ساخت رزومه در یک حرفه خوب و حتی داشتن زمان برای گرفتن پروژه در حرفه‌های دیگر مانند ساخت پوستر (در صورت تسلط روی فتوشاپ) از مزیت‌های مترجمی زبان است. در هر صورت با اینکه درآمد مترجمی در آغاز کار چندان بالا نیست، ولی از کارهای دانشجویی خوب شناخته می‌شود.

تولید محتوای ویدیویی ایده عالی برای کار دانشجویی

11.تولید محتوا؛ کاری دانشجویی با آینده‌‌ی خوب

تولید محتوا یکی از بهترین حوزه‌های کاری در حال گسترش است که نوع و شیوه‌ی کاری آن بسیار مناسب برای قشر دانشجو است. تولید محتوا انواع مختلفی دارد که پرکاربردترین آن‌ها شامل: تولید محتوای متنی (مقالات و دیگر متون)، تولید محتوایی ویدیویی (برای سایت یا شبکه‌های اجتماعی)، تولید محتوای صوتی (مانند پادکست) و تولید محتوای گرافیکی یا انیمیشنی می‌شود.

دانشجو باتوجه به مهارت و علایق خود می‌تواند شروع به کار در این حوزه‌ی جالب و جذاب کند. سطح درآمد در این دنیا تولید محتوا به عوامل مختلفی مانند: کیفیت کار، سابقه، نوع همکاری (پروژه‌های طولانی مدت، کوتاه مدت یا کارمندی) و نوع محتوا دارد. اما در یک نگاه کلی، سرعت پیشرفت در این بخش نسبت به دیگر مشاغل بهینه‌تر است و دانشجو می‌تواند همزمان با درس خواندن در یک حرفه‌ی آینده‌دار رزومه جمع کند.

12.ساخت ویدیو برای یوتیوب؛ کسب درآمد دلاری

یوتیوب یکی از بهترین بسترهای اینترنت برای فعالیت است که می‌توان از طریق تولید محتوای ویدیویی در آن کسب درآمد کرد. هرچند در ابتدای کار دانشجو باید صبور باشد و تمرکز خود را روی کیفیت کار و ارائه محتوای ارزشمند بگذارد. ساخت یک کانال و به دست آوردن مخاطب، سرمایه‌گذاری خوبی است که با گذشت زمان به ثمر می‌نشیند. در این شیوه‌ی کار، یوتیوب براساس معیارهای خاص و تعداد بازدید ویدیوهای ساخته‌شده به دانشجو به صورت ارزی پول پرداخت می‌کند.

مهم این است که ابتدا دانشجو، حوزه‌ی موردعلاقه‌ی خود را پیدا کرده و سپس شروع به ویدیوسازی یا تدوین حرفه‌ای نماید. در این بخش هم دانستن زبان انگلیسی، حکم سکوی پرتاب را برای فرد دارد که جامعه‌ی مخاطبین بسیار گسترده‌تری را برای او به ارمغان می‌آورد. بنابراین دانشجویی که قصد ورود به دنیای تولید محتوا برای یوتیوب را دارد، بهتر است با شرکت در جلسات تدریس خصوصی زبان انگلیسی به مرور خود را برای داشتن مخاطبین بیشتر آماده کند.

مربی ورزشی یک کار دانشجویی متنوع و جالب در کنار نجات غریق و مربی تناسب اندام

13.مربی ورزشی، تناسب اندام و حتی نجات‌غریق؛ کاری حضوری و دورکاری!

ورزش از مهم‌ترین بخش‌های زندگی فردی است که به سلامتی و تندرستی‌ خود اهمیت می‌دهد و جامعه آماری متقاضیان آن عدد بالایی را نشان می‌دهد. دانشجویی که سابقه ورزشی خوبی دارد یا در یک ورزش خاص به اندازه کافی مهارت و تخصص دارد به راحتی می‌تواند شروع به آموزش کرده، وارد دنیا مربیگری شود و کسب درآمد کرد.

رشته تناسب اندام، یکی از رشته‌های پرطرفدار است که پتانسیل بالایی برای کار دانشجویی دارد و انعطاف زمانی و برنامه‌ریزی در آن پیچیده نیست. دیگر رشته‌های ورزشی مانند: ایروبیک و یوگا نیز طرفداران خاص خود را دارند و می‌توان از طریق آن‌ها به درآمد رسید. نکته عالی این است که دانشجوی ورزشکار می‌تواند با تولید محتوای ورزشی و ساخت بخش‌های متنوع از حرکات یک ورزش (مانند یوگا) در شکبه‌ اجتماعی اینستاگرام یا یوتیوب مخاطب جمع کند و به مرور زمان از طریق گرفتن تبلیغ یا از طریق سیستم پرداخت یوتیوب درآمد داشته باشد.

اما دانشجویی که مدرک شنا و به طور تخصصی نجات‌غریق دارد، حضور در سواحل پاک‌سازی‌شده، هتل‌ها، باشگاه‌ها و استخرهای شنا برای او مناسب است و شانس بالایی برای کسب درآمد دارد. البته این نوع از کار، وابسته به زمان نیز است و می‌توان آن را یک شغل تابستانی در نظر گرفت. به این دلیل که استقبال این رشته در این فصل بیشتر است و مراکز برای تابستان نیروی کار جدید جذب می‌کنند.

14.انواع کارهای خدماتی به عنوان کار دانشجویی؛ تعمیرات تا نظافت

مهارت، فقط محدود به کار با کامپیوتر یا دانستن ورزشی خاص نمی‌شود. تعمیر لوازم خانگی، رفع مشکلات سیم‌کشی یا لوله‌کشی و تاسیسات خانه و ساختمان، مهارت‌های موردنیاز هرجامعه و پول‌ساز هستند. دانشجویی که توانایی هرکدام از این کارها را داشته باشد، می‌تواند به صورت پاره‌وقت شروع بکار کرده و کسب درآمد کند. به لیست این نوع از کارها، باید خدمات نظافت و تمیزکاری خانه یا ساختمان‌های تجاری را نیز اصافه کرد.

این شکل از ارائه خدمات، همیشه متقاضیان بالایی دارد و در برخی از ایام سال (مانند نوروز یا قبل از آغاز شش ماه دوم سال) سطح درآمد آن بسیار بالاتر نیز می‌رود. در مجموع فعالیت در حوزه‌ی خدمات، فرصت خوبی برای پول‌درآوردن برای دانشجویان است، حتی اگر به صورت مقطعی باشد. برای دسترسی به مشتریان و فعالیت ساده‌تر در این حوزه نرم‌افزار آنلاین آچاره به خوبی به دانشجوی جویای کار کمک خواهد کرد.

انواع کارهای خدماتی به عنوان کار دانشجویی؛ تعمیرات تا نظافت

چند نکته در مسیر پیدا کردن کار دانشجویی

دانشجویان انگیزه‌های متفاوتی برای پیدا کردن شغل دارند که هرکدام اهمیت خاص خود را دارد و نباید نادیده گرفته شود. اما، چند توصیه کلی را باید در مسیر پیدا کردن کار دانشجویی در نظر داشت. در ادامه چند نکته مهم، ساده ولی کاربردی را می‌خوانید:

  • نیاز مالی برای انجام کار در دوران دانشگاه قابل درک است، اما فقط به پول فکر نکنید تا زمان درس و دانشگاه، قربانی کسب درآمد شود.
  • با اینکه کار دانشجویی قرار نیست کار دائمی و شغل آینده شما باشد، اما بد نیست اندک علاقه و شور و انگیزه‌ای برای آن داشته باشید. به هرحال، چند ساعت در هفته را باید به آن کار مشغول باشید و قابل‌تحمل‌بودن اولین معیار است.
  • مهارت! دنیای امروز، دنیای مهارت‌ها است. سعی کنید کاری دانشجویی شما در حوزه‌ی یک مهارت خاص و پرکاربرد باشد. حتی اگر درآمد کمتری داشته باشید، ارزش دارد که مهارتی را یاد بگیرید یا رزومه‌تان را غنی‌تر کنید.
  • فشار کاری متعادل و اهمیت به فراغت را فراموش نکنید. کار دانشجویی باید در کنار زندگی روزمره شما باشد نه همه‌ی زندگی شما! درس بخوانید، کار کنید و درآمد داشته باشید و در کنار آن به فراغت و تفریحات موردعلاقه خود نیز برسید.

این چند نکته ساده را در زمان بررسی انواع کار دانشجویی به یاد داشته باشید تا شغلی مناسب با روحیات، شرایط و توانایی‌های خود پیدا کنید.

مشاوران و اساتید استادبانک همراهان شما در مسیر پیدا کردن کار دانشجویی

کار دانشجویی در این مقاله از مزایا تا معایب تا انواع و اقسام آن مورد بررسی قرار گرفت. کارکردن در روزهای دانشجویی، انتخابی جسورانه و قابل احترام است که فرد را سریع‌تر وارد چرخه زندگی می‌کند و روی ساختار شخصیتی او نیز اثر می‌گذارد. اما باید با آمادگی و ذهنی هوشیار به دنبال کاری مناسب بود.

سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک با مشاورین متخصص و کاربلد خود آماده‌ی راهنمایی و هدایت دانشجویان عزیز برای انتخاب شغلی خوب است. از طرفی دیگر، جمعی از برترین اساتید تدریس خصوصی استادبانک به دانشجویان کمک می‌کنند تا با ارتقاء سطح توانایی‌ها و مهارت‌هایشان، کار دانشجویی بهتر با درآمدی بالاتر پیدا کنند.

معلمان زبان‌های خارجه از زبان انگلیسی تا روسی و آلمانی، اساتید انواع نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و بهترین اساتید نرم‌افزارهای ICDL در دسترس دانشجویان سراسر کشور هستند. اگر برای انتخاب استاد خصوصی نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال یا مشکل، می‌توانید با شماره 91005343 021 تماس بگیرید. تیم پیشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است.

منظور از کار دانشجویی چیست؟

کار دانشجویی، تعریف خاص یا پیچیده‌ای ندارد. اما یکی از معیارهای آن، پاره‌وقت بودن یا داشتن انعطاف زمانی برای انجام وظایف کاری است. انواع کار دانشجویی در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است تا نوع و ماهیت این دسته از کارها برای شما شفاف شود.

چگونه کار دانشجویی پیدا کنیم؟

پیدا کردن کار دانشجویی چندان سخت نیست. بهتر است در سایت‌های کاریابی یا دیگر پلتفرم‌ها به دنبال مشاغل پاره‌وقت باشید. در هر صورت دانشجو نمی‌تواند به صورت تمام وقت در خدمت کارفرما باشد. دانشجویانی نیز که به دنبال کار پروژه‌ای یا فریلنسری هستند باید به سایت‌های مربوطه مراجعه کنند. برخی از بهترین سایت‌های فریلنسری ایران را در این مقاله معرفی کردیم.

درآمد کار دانشجویی چقدر است؟

سطح درآمد کار دانشجویی وابسته به نوع و مدت زمان کار متفاوت است. طبیعی است که کارهای تخصصی‌تر درآمد بالاتر و بهتری دارند. در این مقاله درباره همه‌ی این جزئیات و انواع کار دانشجویی صحبت شده است.

آیا برای پیدا کردن کار دانشجویی باید مهارتی خاص داشت؟

همه‌ی کارهای دانشجویی نیاز به تخصص یا مهارت خاص ندارند، اما بدون شک داشتن مهارت یا فراگیری آن برای پیدا کردن بهترین کار دانشجویی الزامی است و می‌تواند روی آینده‌ی کاری دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی هم اثر بگذارد. در این مقاله درباره‌ی اهمیت یادگیری مهارت‌های مختلفی مانند زبان انگلیسی یا انواع نرم‌افزار و نقش آن‌ها در مشاغل دانشجویی صحبت شده است.