سه تا از مهمترین المانهایی که هر رزومه باید داشته باشد
آنچه مطالعه خواهید کرد
سه تا از مهمترین المانهایی که هر رزومه باید داشته باشد
بدون شک رزومه یکی از سختترین اسناد برای نوشتن است. در یک صفحه باید تجربه و سابقه کار، اشتیاق و شخصیت خود را نشان دهید و در عین حال تمام این موارد را با شرح شغلی که درخواست میدهید، تطبیق دهید.
رزومه خود را به عنوان یک ابزار بازاریابی در نظر بگیرید! با آماده کردن رزومه به شکل حرفهای میتوانید آن را به یک سند تمام عیار تبدیل کنید که توجه هر کارشناس استخدام و کارفرمایی را جلب میکند. حتما از خود میپرسید که چطور یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ نوشتن رزومه حرفهای اصول و قواعد مشخصی دارد، اما برای اینکه به شما کمک کنیم تا مهمترین المانها را در رزومه خود جا نیندازید، قصد داریم تا در این مقاله بر سه عنصر مهم ساخت یک رزومه تمرکز کنیم تا با مطالعه آن به نتایج خوبی در ساخت رزومه خود دست پیدا کنید.
1. کلمات کلیدی
وقت گذاشتن برای فهمیدن اینکه کدام کلمات و عبارات باعث دلخوری مدیران استخدام میشود، میتواند تفاوت بین موفقیت و رد شدن را نشان دهد. اگر کارفرما از سیستم ردیابی متقاضی (ATS) استفاده کند، محتوای شما در رزومه باید به گونهای نوشته شود که از فیلتر این سیستم به خوبی گذر کند و به مرحله ارزیابی انسانی برسد. عدم درج عبارات مرتبط، باعث میشود که رزومه شما در همان مرحله اولیه حذف شود و حتی به مرحله بررسی توسط کارشناس و مدیر استخدام نرسد. حتی اگر در شرکت و سازمانی سیستم ردیابی متقاضی وجود نداشته باشد و از همان ابتدا رزومهها توسط افراد داخل شرکت بررسی شوند، این افراد به دنبال “علائمی” خواهند بود که همگی نشان میدهند پشت هر رزومه مغز متفکری نشسته است و آن فرد استحقاق استخدام در آن شرکت را دارد.
برای یافتن کلمات کلیدی، نگاهی طولانی به شرح شغلی بیندازید و آن را کامل بررسی کنید. مواردی که در شرح شغلی به آنها تاکید شده است، احتمالاً همان مواردی هستند که کارفرما میخواهد در رزومه شما ببیند.
2. دستاوردها و موفقیتها
کلمات کلیدی ممکن است به شما کمک کنند که قدمی رو به جلو بردارید، اما داستانها، توصیفها و مدارک معتبر از آنچه در قبل انجام دادهاید، میتوانند به عنوان برگ برنده شما عمل کنند و شما را به سمت میز مصاحبه هدایت کنند. به منظور تصمیم گیری آگاهانه در مورد استخدام، کارفرمایان دوست دارند تا ویژگیها و مهارتهای شما را در رزومه مشاهده کنند و تنها نباید به آوردن این موفقیتها به صورت کلمهای در متن بسنده کنید.
عبارات خسته کننده مانند “من این کار را کردم” یا “من مسئول آن بودم” را فراموش کنید. در عوض، روی افعال کنشی جذاب تمرکز کنید که عملکرد شما را به صورت کامل و واضح نشان میدهند. به همین ترتیب، اصطلاحات مبهم و بیش از حد استفاده شده مانند “ارتباط دهنده عالی” و “کارگر پرتلاش” را برای موفقیت رزومه خود کنار بگذارید.
فردی که اظهار میدارد 60 مقاله ویژه در مورد بازاریابی کسب و کارهای کوچک برای کارفرمای قبلی خود نوشته است، تصویر بسیار واضحتری نسبت به کسی که به سادگی به این نکته اشاره میکند که نویسنده خوبی است، ارائه میدهد. نشان دهید که چگونه تلاشهای شما باعث صرفهجویی در پول، بهبود کارایی یا تغییراتی در شرکتهای گذشته شده است و چگونه از این موفقیتها برای رسیدن به هدف در شرکت جدید خود استفاده خواهید کرد.
3. سفارشی سازی
در نهایت، باید توجه داشته باشید که امروزه داشتن رزومه عمومی به هیچ عنوان قابل قبول نیست و کارفرمایان دوست دارند تا رزومهای خاص برای موقعیت شغلی خود مشاهده کنند. رزومه خود را بر اساس شغل مورد درخواست خود سفارشی کنید تا مطمئن شوید که اطلاعات مربوطه به راحتی قابل شناسایی هستند نه اینکه در میان موارد اضافی غیر ضروری دفن شوند.
هر جنبه از هر شغل باید در رزومه شما سفارشی شود. ممکن است لازم باشد برای این بخش کمی طوفان فکری داشته باشید، اما زمان اضافی که برای بررسی هر موقعیت و کشف بهترین بخشهای کار صرف میکنید، در نهایت نتیجه خواهد داد.
برای سفارشی کردن رزومه خود با این ایدهها شروع کنید:
- دستاوردهای مرتبط با موقعیتی که به دنبال آن هستید را در رزومه خود حفظ کنید.
- یک هدف شغلی ثابت ارائه دهید تا کارفرما را در مورد اشتیاق خود مطلع سازید.
- از خود بپرسید چه اطلاعاتی برای این کارفرما بیشتر مورد توجه است.
- بر روی نیازها و خواستههای کارفرما تمرکز کنید.
اگر بخواهید رزومهای استراتژیک بسازید مطمئنا به زمان بیشتری نیاز دارید، اما در نهایت زمانی که برای این کار میگذارید باعث صرفه جویی در زمان شما برای استخدام خواهد شد. اگر زمان کافی برای ساخت قالب و ساختار کلی رزومه خود را ندارید، میتوانید سراغ استفاده از رزومه سازهای آنلاین بروید و علاوه بر ساخت رزومه رایگان، از مزایای آنها برای ساخت حرفهای رزومه بهره ببرید.
استادبانک، هیچ گونه مسئولیتی در قبال صحت محتوای نوشته شده ندارد.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: