مشاوره تحصیلی

چگونه پایه ریاضی خود را قوی کنیم؟

استادبانک نویسنده
5617 2
14 اسفند 1395

این سؤال که چگونه پایه ریاضی خود را قوی کنیم؟ سؤال بسیاری از دانش‌آموزان است. ضعیف بودن دانش‌آموزان در درس ریاضی تنها به‌دلیل استعداد کم یا ناتوانی ذهنی آنان در حل و درک مسئله نیست.

عوامل بسیاری باعث شده‌ است دانش‌آموزان در درس ریاضی ضعیف باشند مانند:

  • ضعیف بودن فرد در حل کردن محاسبات
  • بی‌علاقه فرد به درس ریاضی
  • نیاموختن مهارت‌های حل مسائل و…

اگر شما در هنگام حل مسائل ریاضی دچار توقف می‌شوید و به‌دلیل ناآشنایی با شیوۀ حل برخی محاسبات نمی‌توانید ادامه دهید، احتمالأ پایۀ ریاضی قوی ندارید. اگر پایۀ ریاضی شما قوی نیست، نباید از یادگیری ریاضی ناامید شوید. شما از هم‌اکنون می‌توانید برای یادگیری ریاضی اقدام کنید، تنها کافی است به نکات زیر توجه کنید و ارادۀ خود را برای یادگیری درس شیرین ریاضی محکم کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله راه‌های یادگیری بهتر را بخوانید.

نشانۀ پایۀ ریاضی ضعیف چیست؟

گاهی دانش‌آموزان همۀ تلاش خود را برای حل مسائل ریاضی به‌کار می‌گیرند، اما با یک یا چند بی‌دقتی مسئله‌ای را به اشتباه حل می‌کنند.

بی‌دقتی در تشخیص علائم، جااندختن و ننوشتن اعداد و اشتباه در حل اعمال ریاضی از نشانه‌هایی است که نیاز به تقویتِ پایۀ ریاضیات دانش‌آموزان دارد.

چهار راه‌کار برای قوی‌ کردنِ پایۀ ریاضی

برای اینکه دانش‌آموز از پایه درس ریاضی را یاد بگیرد باید از همان پایه به این درس توجه کند. اگر شما گمان می‌کنید که پایۀ ریاضی خوبی ندارید، می‌توانید چنین عمل کنید:

1.حضور فعال در کلاس درس:

از یاد نبرید که با محروم کردن خود از کلاس درس، فرصت یادگیری آسان را از خود خواهید گرفت. اگر در حل اعمال پایه‌ای ریاضی ضعیف هستید، می‌توانید با توجه و دقت به روش حل معلم، انواع راه‌حل‌ها را مرور و با تمرین، ضعف‌های خود را جبران کنید.

حضور فعال و مداوم در کلاس‌ها به شما کمک می‌کند مشکلات موردی خود را از معلم بپرسید و ضعف‌های پایه‌ای خود را جبران کنید. حضور در کلاس ریاضی برای حل مشکلات این درس کافی نیست. شما باید همان روز مباحث آن درس را مطالعه تا نقاط ضعف خود را بشناسید و در زمانی مناسب به رفع آنها بپردازید.

حضور در کلاس درس فرصتی طلایی است که شما مشکلات خود را از معلم بپرسید و همگام با کلاس، خود را قوی کنید.

2.حل مسائل و تکرار زیاد:

با حل مسائل می‌توانید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. با مراجعه به پاسخ تشریحی مسائل می‌توانید نقاط ضعف خود را تشخیص دهید. مسائل مهم و کاربردی را چندین بار حل کنید. تکرار کردن به شما کمک می‌کند در حل مسائل سریع شوید. سرعت در حل مسائل نشانۀ این است که پایه‌ای قوی در درس ریاضی دارید.

3.کمک گرفتن از دیگران:

اگر در مراحل حل مسئله توقف می‌کنید و نمی‌توانید ادامه دهید، شما نیاز دارید از فردی که در مسائل تبحر دارد کمک بگیرید. ممکن است دلیل توقف شما در حل یک مسئله ندانستن شیوۀ حل یک عبارت رادیکالی و جبری یا برخوردن به یک معادله، دامنه، اتحاد، مشتق یا مواردی از این دست باشد.

در این صورت شما باید از یک فرد، معلم یا معلم خصوصی بخواهید این نکات را به شما بیاموزند. اگر مباحث پایه‌ای دلیل بر توقف شما در حل مسائل شده، لازم است به‌طور موردی آن نکات را یاد بگیرید. بهترین روش در چنین شرایطی مراجعه به منابع مطالعاتی گذشته یا استفاده از یک معلم خصوصی یا فردی است که این نکات به شما بیاموزد.

4. تست‌زنی:

تست‌زدن کمک بزرگی به شما می‌کند تا در حل مسائل ریاضی قوی شوید. پس از اینکه در حل تمرین‌های ریاضی سریع شدید، می‌توانید به سراغ تست‌ها بروید. تست‌های ریاضی را همانند تمرین‌های تشریحی این درس از آسان به دشوار حل کنید.

در هنگام تست زدن توجه داشته باشید که نقاط ضعف شما چیست و برای رفع این نقاط راهکارهایی مانند مراجعه به منبع مطالعاتی، پرسش از معلم و استفاده از معلم خصوصی را به‌کار بگیرید.

برای آموزش بهتر و تقویت پایه ریاضی به شما پیشنهاد می‌کنیم:

پیش از کلاس ریاضی نکات جلسۀ قبل و جلسۀ جدید را مطالعه کنید. مثال‌ها، تمرین‌ها و تست‌های درس ریاضی را از آسان به دشوار حل و بر پاسخ تشریحی مسائل تمرکز کنید. از جزوه‌ها و نمونه سؤال‌های ریاضی که در اینترنت و کتاب‌های کمک‌آموزشی موجود است استفاده کنید.

اگر از افرادی بوده‌اید که از کلاس درس ریاضی مدرسه حداکثر استفاده را نکرده‌اید، به سراغ کلا‌س‌های تدریس خصوصی بروید.