برنامه ریزی درسی استادبانکمشاوره تحصیلی

سریع درس خواندن و روش‌های آن

استادبانک نویسنده
13666 1
01 مهر 1399
پوستر سریع درس خواندن

سریع درس خواندن آرزوی خیلی از بچه‌ها است، فرض کن ده دقیقه‌ای درسَت را تمام کنی و بروی بنشینی پشت پلی‌استیشن، واقعا چقدر خوب می‌شد نه؟ مشکل این جا است که تا بچه‌ها به سال کنکور نرسند، آنقدر روی سریع درس خواندن حساس نمی‌شوند.

یعنی اکثر بچه‌های متوسطه دوره اول، عملا مشکلی با این قضیه که درس یک ساعتشان را سه ساعته بخوانند و بعد بروند پی تفریح ندارند. همان بچه ها وقتی کنکوری می‌شوند، سعی می‌کنند بدو بدو درس‌هایشان را تمام کنند. تازه نه برای تفریح و… بلکه برای بیشتر درس خواندن. اگر کنکوری هستید، در این مقاله روش سریع درس خواندن را یاد خواهید گرفت و اگر هنوز کنکوری نیستید، خواندن این مقاله می‌تواند زندگیتان را تغییر دهد.مشاوره تحصیلی استادبانک

استادبانک یک سامانه قدرتمند انتخاب آنلاین معلم خصوصی و درخواست تدریس خصوصی در منزل یا آنلاین است و دانش آموزان بهترین معلم خصوصی کلاس پنجم در تهران و شهرستان ها را در استادبانک می یابند.

چطور هر چیزی را سریعتر یاد بگیریم؟شش تکنیک برای سریع درس خواندن

قبل از این که راجع به آن شش تکنیک با هم صحبت کنیم، باید نکته‌ای را برایتان یادآوری کنم. هدف از سریع درس خواندن، یادگیری دروس در مدت زمان کوتاه‌تر است. پس بعد از خواندن این مقاله خودتان را به بهانه این که تکنیک یاد گرفته‌اید گول نزنید و از روی مطالب نپرید.

کمی طول می‌کشد که بتوانید از هرکدام این روش‌ها نهایت استفاده را ببرید و دقیقا به همین دلیل است که به بچه‌های غیر کنکوری توصیه کردم که این مقاله را بخوانند. غیرکنکوری‌های عزیز، اگر از همین حالا تمرین کنید مطمئنا تا سال کنکور استاد می‌شوید. خب، برویم سراغ اصل مطلب. شش تکنیک پیشنهادی ما برای سریع درس خواندن عبارتند از:

  1. به دیگران آموزش دهید.
  2. بازه‌های مطالعاتی خود را کوتاه‌تر کنید.
  3. یادداشت برداری کنید.
  4. از قدرت ذهنی خود استفاده کنید.
  5. به خودتان استراحت دهید.
  6. مبتکرانه مطالعه کنید.

1. اول یاد بده بعد یاد بگیر

حتی اگر کسی را ندارید که درستان را به او یاد بدهید، طوری درس بخوانید که انگار قرار است فردا کنفرانس برگزار کنید. سعی کنید برای خود روش تدریس طراحی کنید و برای دانش‌آموزان فرضی یا واقعی خود مثال بزنید.

تحقیقات علمی ثابت کرده که این سبک از مطالعه، قدرت تثبیت ذهنتان را افزایش می‌دهد. قدرت تثبیت بالا، همان چیزی است که سریع درس خواندن را ممکن می‌کند. وقتی معلم‌ها خود را برای آموزش آماده می‌کنند، می‌‍روند سراغ نکات اساسی و چینش ساختار آموزشی. یادگیری درس‌ها در قالبی ساختاربندی شده و حفظ کردن نکات مثل سوخت جت مغز می‌مانند.

2. کم‌تر بخون بیشتر یاد بگیر

تحقیقات دانشمندان دانشگاه ایالت لوییزیانا در آمریکا، نشان می‌دهد که اگر قصد دارید چیز جدیدی یاد بگیرید، بهتر است آن را در بازه‌های سی الی پنجاه دقیقه‌ای مطالعه کنید. این طور  بدون این که به خودتان فشار بیاورید ماموریتتان برای سریع درس خواندن را به اتمام می‌رساندید. هر مدتی زیر سی دقیقه زیادی کم است.

در طرف مقابل اگر بیشتر از پنجاه دقیقه پای یک مبحث جدید بنشینید، مغزتان هنگ خواهد کرد. بین این بازه‌های مطالعاتی، باید پنج الی ده دقیقه استراحت کنید. به زبان ساده، مطالعه کوتاه‌تر و مدوام بهتر است مطالعه طولانی و غیرمداوم است. اگر وسط این بازه‌های کوتاه یادداشت برداری هم کنید که دیگر نور علی نور است. یادداشت‌ها را در جیبتان نگهدارید و هر جا حوصله‌تان سر رفت یک ماکرو بازه مطالعاتی برای خود ایجاد کنید.

سریع درس خواندن با ما

3. سریع درس خواندن با خلاصه نویسی و یادداشت برداری هنگام مطالعه

با خواندن مقاله چگونه خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنیم؟ اطلاعات مفصلی دریافت کنید در آن مقاله راه های خلاصه نویسی و یادداشت برداری را آموزش داده‌ایم و نکات زیادی را با شما در میان گذاشته‌ایم. یادداشت برداری روی گوشی سریع‌تر است اما اگر مداد دست بگیرید، مطالب را بهتر یاد خواهید گرفت.

یادداشت برداری روی موبایل هم حواستان را پرت می‌کند و هم بیشتر شبیه رونویسی است تا یادگیری. بر اساس آخرین تحقیق دانشکده روانشناسی دانشگاه پرینستون، بچه‌هایی که درسشان را از روی موبایل مطالعه می‌کنند قدرت کم‌تری در پاسخ به سوالات مفهومی دارند.

4. تا حالا به ابر انسان بودن فکر کردی؟

ابرانسان‌ها خیلی خفن هستند و احتمالا استاد سریع درس خواندن. فرض کن سوپرمن بخواهد زیست‌شناسی بخواند، قطعا کل سه پایه را دو دقیقه‌ای تمام می‌کند. سوال من است که فرق شما با سوپرمن در چیست؟ به غیر از این که جناب سوپرمن سال‌ها باشگاه رفته‌اند و می‌توانند پرواز کنند، هیچ برتری دیگری نسبت به شما ندارند. باشگاه رفتن و پرواز کردن به سوپرمن این اعتماد به نفس را داده که کارهای عجیب و غریب کند.

شما هم بگردید دنبال خصوصیاتی که به شما اعتماد به نفس می‌دهند. آن وقت مغزتان آماده سریع درس خواندن می‌شود. نکته بعدی در مورد آمادگی ذهنی، پیش فرض مغز درباره فاصله بین بازه‌ها است. اگر مغز بدانید که قرار است کل روز را به مطالعه یک درس اختصاص دهید، ناخودآگاه تنبل می‌شود. بهترین کار این است که بین بازه‌های مختلف، یکی دو روز فاصله بیندازید.

5. راحت باش بابا چرت بزن

چه کسی گفته که چرت زدن وسط درس بد و اشتباه است؟ آن چه که اشتباه است، چرت زدن وسط بازه‌های مطالعاتی است، وگرنه اگر بین دو بازه تایم دارید چرا نزنید؟ اگر بتوانید بین بازه‌ها چرت بزنید، هم سریع‌تر یاد می‌گیرید و هم مطالبی که خوانده‌اید در ذهنتان عمیق‌تر می‌شود. اگر می‌ترسید خواب بمانید، کافی است حین مطالعه چای یا قهوه بخورید و به این شکل خودتان را به یک “کافی‌نپ” مهمان کنید.

6. روش مبتکرانه و سریع درس خواندن

مطالعه مبتکرانه یکی از روش‌های سریع درس خواندن است. مبتکرانه درس خواندن، یعنی ضمن این که نکات را خیلی فعال یادداشت می‌کنید و هم زمان مشغول ایده پردازی می‌شوید، روش خود را هم هر چند وقت یک بار تغییر دهید. یعنی مثلا اگر پاراگراف یک را به روش خلاصه نویسی مطالعه کرده‌اید، برای پاراگراف دوم سراغ روش دیگری مثل آموزش به شاگرد فرضی بروید.

با وجود همه این صحبت‌ها بعضی از دانش‌آموزان هیچ وقت بی‌خیال همان روش‌های قدیمی نمی‌شوند. شاید حتی تا روز کنکور هم بر این عقیده باشید که بهتر است آرام آرام جلو رفت تا این که با سریع درس خواند نسخه همه چیز را پیچید. نظر شما چیست؟ آیا سریع درس خواندن به دردتان خواهد خورد یا ترجیح می‌دهید کار را با روش خودتان ادامه دهید؟ آیا روشی شخصیت برای مطالعه سریع ابداع کرده‌اید؟ حتما تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

کدام مهارت ذهنی سریع درس خواندن را ممکن می‌کند؟

قدرت تثبیت بالا، همان چیزی است که سریع درس خواندن را ممکن می‌کند.

چه روشی برای حفظ سریع درس پیشنهاد می‌شود؟

اگر قصد دارید چیز جدیدی یاد بگیرید، بهتر است آن را در بازه‌های سی الی پنجاه دقیقه‌ای مطالعه کنید. این طور بدون این که به خودتان فشار بیاورید ماموریتتان برای سریع درس خواندن را به اتمام می‌رساندید.

آیا برای مطالعه سریع صرفا باید یکی از روش‌ها را انتخاب کرد؟

خیر، مبتکرانه درس خواندن، یعنی ضمن این که نکات را خیلی فعال یادداشت می‌کنید و هم زمان مشغول ایده پردازی می‌شوید، روش خود را هم هر چند وقت یک بار تغییر دهید.

مشاوره تحصیلی استادبانک