برنامه ریزی درسی ابتداییبرنامه‌ ریزی درسی کنکور 1402 استادبانکبرنامه ریزی درسی متوسطه اول استادبانکبرنامه ریزی درسی متوسطه دوم استادبانک

بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه + چند ساعت در روز درس بخوانیم؟

استادبانک نویسنده
20733 2
12 مرداد 1401
بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه

چند ساعت در روز درس بخوانیم؟ بهترین روش برنامه‌ریزی درسی چگونه است؟ این دو سال ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. دانش‌آموز برای رسیدن به ساعات مطالعه بالا، باید نظم و برنامه داشته باشد. اما برقراری تعادل میان درس و کارهای روتین زندگی ساده نیست. شما نیاز دارید برای همه وظایف و کارهای گوناگون خود وقت بگذارید. به همین دلیل داشتن برنامه‌ریزی روزانه کمک بزرگی به شما برای رسیدن به کارهای روزانه تان می کند.

با برنامه‌ریزی، مدیریت و کنترل کارها راحت‌تر می‌شود. می‌توان با داشتن یک برنامه روزانه خوب، میان اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت خود تعادل برقرار کرد. با برنامه‌ریزی کارهایتان را براساس اهمیتی که برای‌تان دارد اولویت‌بندی کنید. بسیاری از دانش آموزان سوال می‌پرسند که چند ساعت در روز درس بخوانیم؟ تعداد ساعات مطالعه بستگی به هدف و توانایی شما دارد.

ممکن است فردی با یک ساعت مطالعه، مطالب را متوجه شود و فردی دیگر به چند ساعت زمان نیاز داشته باشد. اما وجه اشتراک همه‌ی دانش‌آموزان، نیاز به برنامه‌ریزی درسی کامل و دقیق است. مجله استادبانک در این مقاله، میزان ساعت مطالعه مناسب برای هر مقطع و بهترین روش برنامه‌ریزی درسی را بررسی می‌کند.مشاوره تحصیلی استادبانک

با کمک مشاور تحصیلی بدانید چندساعت در روز درس بخوانید و برنامه داشته باشید.

برنامه‌ریزی درسی، کاری پر از جزئیات است که نیاز به دقت و وسواس دارد. دور از انتظار نیست، اگر شما در ابتدای کار نتوانید از عهده‌ی این‌کار بربیاید. بهم‌ریختگی قسمت‌های مختلف برنامه، عدم اجرا، نداشتن انعطاف و تداخل زمانی وظایف از پیش‌تعیین‌شده، مشکلاتی هستند که پیش‌روی برنامه شما قرار دارند.

برنامه روزانه با هدف نظم بخشیدن به کارها و به خصوص فرآیند مطالعه و درس خواندن شما تهیه می‌شود و نباید تبدیل به عامل بی‌نظمی و درگیری ذهنی شود. بنابراین برای داشتن بهترین روش برنامه‌ریزی درسی و پیدا کردن جواب سوال “چند ساعت در روز درس بخوانیم؟” باید راه‌حل یا کمکی کارآمد پیدا کرد. در چنین موقعیتی، مناسب‌ترین و کاربردی‌ترین گزینه، مراجعه به مشاور و شرکت در جلسه مشاوره تحصیلی است.

مشاور با آگاهی از همه‌ی نیازهای آموزشی و درک کامل نیازهای روحی و روانی یک دانش‌آموز به شما کمک می‌کند تا بهترین برنامه‌ریزی درسی را داشته باشید که به زندگی روزمره‌تان نیز نظم می‌دهد. به این ترتیب، بعد از چندین‌بار صحبت با مشاور و استفاده از راهنمایی‌هایش، یاد می‌گیرید ساعات مطالعه روزانه‌ی مناسب برای شما چقدر است و چگونه برای آن برنامه‌ریزی کنید.

چند ساعت در روز درس بخوانیم؟ مسئله‌ی مهم ساعات و کیفیت مطالعه

چند ساعت در روز درس بخوانیم؟ مسئله‌ی مهم ساعات و کیفیت مطالعه

اجازه دهید در ابتدا یک باور غلط را از بین ببریم؛ خیلی از دوستان به داوطلبان کنکور می‌گویند مهم نیست برای کنکور چقدر درس می‌خوانید، فقط باید مطالعه روزانه داشته باشید! این حرف چندان درست نیست، چراکه اگر درس خواندن بدون برنامه‌ریزی باشد به هیچ وجه نتیجه دلخواه شما حاصل نخواهد شد اینجاست که برنامه‌ریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی هم اهمیت پیدا می کند.

مورد دیگر این است که شما علاوه بر ساعات درس خواندن، باید به کیفیت مطالعه نیز توجه داشته باشید. ممکن است 6 ساعت متوالی درس بخوانید، اما هیچ ‌چیز متوجه نشوید که به نوعی وقت‌تان را تلف کرده‌اید و انرژی فراوانی را هم از دست داده‌اید. اما از آن طرف نیز حواس‌تان باشد که درگیر وسواس مطالعاتی نشوید! داشتن مهارت مدیریت زمان برای درس خواندن یکی از رمزهای موفقیت تحصیلی دانش‌آموز ابتدایی تا کنکور است.

به طورکلی، تعداد ساعات درس خواندن برای هر فرد متفاوت است. اما به طور میانگین معمولا دانش آموزان کنکوری بین 5 تا 6 ساعت در روز مطالعه دارند. در ادامه همین مقاله بیشتر در مورد درس خواندن برای کنکور، تیزهوشان و رشته‌های مختلف صحبت خواهیم کرد.

چند ساعت در روز درس بخوانیم؟ ساعت مطالعه کنکور

به طور معمول داوطلبان بین 5 تا 6 ساعت در روز را برای مطالعه دروس اختصاص می‌دهند. البته این تعداد ساعت کاملا مفید است، اگر قرار است شما 6 ساعت در روز مطالعه داشته باشید اما فقط 2 ساعت آن حواس‌تان کاملا جمع باشد یعنی تنها 2 ساعت در روز مطالعه کردید. بسیاری از دانش‌آموزان به دنبال راهی برای افزایش ساعت مطالعه هستند. باید در این موقعیت یک نکته مهم را در نظر بگیرید.

با خودتان صادق باشید! بعضی از دانش‌آموزان، تصورات و تصمیمات لحظه‌ای می‌گیرند و می‌گویند از فردا روزی 10 ساعت مطالعه می‌کنم! اما خودشان هم می‌دانند که امکان اجرای این برنامه، یک درصد است!

دلایل مختلفی وجود دارد که نتوانید ساعت مطالعه بالایی داشته باشید که مهم‌ترین آن نداشتن برنامه‌ریزی درسی باکیفیت و اصولی است. اگر قصد دارید رتبه بالایی در کنکور کسب کنید، باید شرایط خود را تغییر دهید تا حداقل روزی 10 ساعت مطالعه‌ی مفید داشته باشید. اما اگر به دنبال یک رتبه معمولی هستید روزانه 5 تا 6 ساعت مطالعه کفایت می‌کند.

خیلی از داوطلبین می‌پرسند که چگونه روزی 16 ساعت درس بخوانیم. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد که در ادامه‌ی مقاله مطالعه می‌کنید. اما وجه اشتراک روش‌های اوصلی و مناسب، داشتن تمرکز در کنار برنامه‌ریزی درسی باکیفیت و منظم است.

توجه به این نکته مهم است که برای افزایش تعداد ساعت مطالعه در طول روز باید پله‌پله پیش بروید. برای مثال پس از یک هفته مطالعه، بررسی کنید که هر روز چقدر درس خوانده‌اید و سعی کنید از این هفته هر روز نیم ساعت بیشتر درس بخوانید و این روش ساده ولی کارآمد را تا جایی که به مدت زمان موردنظرتان برسید، ادامه دهید.

چند ساعت در روز درس بخوانیم برای تیزهوشان و نمونه دولتی

چند ساعت در روز درس بخوانیم برای تیزهوشان و نمونه دولتی

بسیاری از والدین و دانش‌آموزان می‌پرسند که که برای مقطع تیزهوشان و نمونه دولتی چند ساعت در روز درس بخوانیم؟ واقعیت این است که نمی‌توان عدد ثابتی مشخص کرد و همه چیز بستگی به برنامه‌ریزی شما دارد؛ اما به طور میانگین دانش‌آموزان میان 3 تا 4 ساعت برای تیزهوشان درس می‌خوانند.

تعیین ساعت مطالعه دانش‌آموز، ارتباط مستقیمی با سابقه تحصیلی، عادت‌های مطالعاتی، توانایی و سطح علمی دانش‌آموز دارد. اما می‌توان با کمک منابع آموزشی و برنامه‌ریزی درسی متوسطه اول به مرور زمان ساعات مطالعه دانش‌آموز را افزایش داد. البته با توجه داشت که بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه، روشی است که کمیت و کیفیت مطالعه را در کنار هم حفظ کند. در غیر این‌صورت، نتیجه‌ای جز خستگی و دل‌زدگی برای محصل به همراه ندارد.

بررسی ساعات مطالعه دروس مهم کنکور

دانش‌آموز بهترین روش برنامه‌ریزی درسی را بیشتر برای مدیریت دروس تخصصی و دشوار کنکور می‌خواهد. دروسی که سرنوشت کنکور را مشخص می‌کنند و به طور مستقیم روی نتیجه‌ی نهایی و عملکرد داوطلب اثر می‌گذارند. نگرانی محصل این است که نتواند به اندازه کافی روی درس‌های سخت‌تر و مهم‌تر وقت صرف کند و یکی از اهداف سوال “چند ساعت در روز درس بخوانیم؟”، آگاهی از ساعات مطالعه کافی برای این دسته از درس‌ها است. در ادامه ساعت مطالعه درس‌های سخت‌تر کنکور را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

1.روزی چند ساعت زیست بخوانیم؟

درس زیست از آن دسته دروسی است که کاملا مفهومی و مهم است و ضریب نسبتا بالایی در کنکور دارد و می‌تواند سرنوشت شما را تغییر دهد. به طور کلی شما باید بین 75 دقیقه تا 3 ساعت در روز درس زیست را مطالعه کنید؛ اما بازهم همه چیز به برنامه‌ریزی و مشاور شما باز می‌گردد.

2.چند ساعت در روز شیمی بخوانیم؟

شیمی نیز یکی از دروسی است که ضریب نسبتا بالایی در کنکور دارد. این درس ممکن است با ذائقه هرکسی سازگار نباشد. اما چه بخواهید، چه نخواهید باید آن را بسیار دقیق مطالعه کنید. به طور کلی شیمی را باید در هفته حدود 9 ساعت مطالعه کنید.

تقسیم‌بندی این 9 ساعت، می‌تواند مطابق بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه شما باشد که با کمک مشاور به آن دست پیدا کردید. در هر صورت، استمرار در خواندن شیمی و مرور مناسب و متوالی، رمز یادگیری و موفقیت این درس است.

3.با بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه، چند ساعت فیزیک بخوانیم؟

اگر در درس فیزیک هیچ مشکلی ندارید و تا به حال نمرات خوب یا معمولی از این درس گرفته‌اید به طور معمول در هفته 6 ساعت برای این درس وقت بگذارید. اما، فیزیک چالش اصلی بسیاری از دانش‌آموزان است و که هدف آن‌ها از سوال “چند ساعت در روز درس بخوانیم؟” پیدا کردن عدد دقیقی برای ساعت مطالعه این درس است.

اگر فرض کنیم شما دانش‌آموزی با عملکرد متوسط روبه پایین در فیزیک هستید، مطالعه هفتگی 10 ساعت برای این درس باید در برنامه شما وجود داشته باشد. در صورتی که فکر می‌کنید به زمان بیشتری نیاز دارید، برای هر روز 2 ساعت و در هفته حداقل 12 ساعت زمان مطالعه فیزیک در نظر بگیرید.

4.روزی چند ساعت ریاضی بخوانیم؟ ساعت مطالعه ریاضی برای کنکور

از آنجایی که اهمیت ریاضی از بسیاری از دروس دیگر بالاتر است و اکثر دانش آموزان در این درس مشکل دارند، باید وقت بیشتری برای مطالعه آن اختصاص دهید. اما اگر نمرات خوبی در این درس گرفته‌اید در هفته 6 ساعت مطالعه کفایت می‌کند.

در صورتی که دانش‌آموز، دچار مشکلات پایه‌ای و جدی در این درس باشد، باید از مشاوره تحصیلی در زمان برنامه‌ریزی کمک گرفت و از بهترین برنامه‌ریزی درسی کنکور استفاده کرد تا نمودار ساعت مطالعه و پیشرفت دانش‌آموز در این درس صعودی شود.

5.روزی چند ساعت زبان بخوانیم؟

اکثر دانش آموزان در درس زبان مشکل خاصی ندارند و عموما نمره‌های بالایی از این درس می‌گیرند. اگر شما هم جزو این دسته از دانش آموزان هستید 4.5 ساعت مطالعه در هفته برای درس زبان کافی است. در غیر این‌صورت، سعی کنید با بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه، روزی حداقل 1 ساعت بخش‌های گرامری و لغات زبان را بخوانید و تست بزنید.

در این بخش به طور کلی به این سوال که روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ پاسخ دادیم و تمرکز و رویکرد خود را ساعات مطالعه این دروس برای دانش‌آموز کنکوری در نظر گرفتیم.

بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه

بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه

روش‌های برنامه‌ریزی درسی می‌توانند باتوجه به نیاز، هدف و توانایی دانش‌آموز متفاوت باشند. در واقع، برنامه‌ریزی هر دانش‌آموز باید متفاوت با دانش‌آموز دیگر باشد و نمی‌توان از یک فرمول ثابت برای هزاران دانش‌آموز استفاده کرد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود تا از مشاوره تحصیلی در این زمینه کمک بگیرید تا به یک برنامه شخصی برسید.

اما هر برخی تکنیک‌ها برای نوشتن یک برنامه باکیفیت مشترک هستند. در ادامه، چند نکته را به شما معرفی می‌کنیم که در تهیه‌ی بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه کاربرد دارند.

1.روزتان را چگونه سپری می کنید؟

برای تهیه یک برنامه خوب، مشخص کنید که در طول روز چه کارهایی را باید انجام می‌دهید. پیش از تهیه برنامه، بهتر است چند روزی وقت بگذارید برای اینکه مشخص کنید، چه کارهایی را در طول هفته انجام می دهید؟ اوقات بیکاری و کارهای فوق‌برنامه‌تان کدام است؟ چقدر زمان برای انجام این کارها نیاز دارید؟ فهرستی از همه ی فعالیت‌های‌تان و مدت زمان انجام هر کدام تهیه کنید.

2. چند ساعت در روز درگیر کار‌های دیگر هستید؟

ما روزانه بخش عمده‌ای از زمان‌مان را صرف رفتن به محل کار یا باشگاه، دانشگاه یا مدرسه و کارهای روتین می‌کنیم. این رفت و آمد ها لازم است و نمی توانیم از برنامه‌مان حذفشان کنیم. حتما این زمان را محاسبه کنید و در برنامه روزانه خود در نظر بگیرید.

البته لازم است شما بهترین مسیری برای این رفت و آمدها انتخاب کنید تا در زمان شما صرفه جویی شود. شاید باور نکنید، ولی در بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه، توجه به همه‌ی این نکات مهم است.

3. در بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه کارها را اولویت‌بندی کنید

برای برنامه ریزی، به ترتیب انجام کارها دقت کنید. بهتر است کارهایی که برایتان مهم‌تر است و از اهمیت بیشتری برخوردار است را در زمانی انجام دهید که بیشترین تمرکز را برای انجام آن دارید. کارهایی که در اولویت پایین‌تری قرار دارد را در اوقاتی که خسته‌ترید یا تمرکز کمتری دارید، انجام دهید.

4. عادت‌های خوب و بد خود را مشخص کنید

ما برای انجام کارهای روزانه خود اهدافی معین داریم که در پایان روز باید به آن اهداف برسیم. اما برخی از عادات نامناسب هستند که در روند برنامه ما خلل ایجاد کرده و مانع رسیدن ما به هدف‌مان می‌شود. ما در حین پیش بردن برنامه روزانه خود متوجه می‌شویم که چقدر زندگی‌مان تحت‌تاثیر این عادت‌ها است.

بهتر است برای جلوگیری از این مشکل، عادت‌های نامناسب و آسیب‌رسان خود را شناسایی کرده و سعی کنیم عادت‌های مناسب را جایگزین آن‌ها کنیم. برای مثال می‌توانید با محدود کردن کارهای کم اهمیت، توجه نکردن به افکاری که هر روز به سراغ‌مان می‌آیند و اولویت قراردادن کارهای ضروری این مشکل را رفع کنید. حتی لازم است نه گفتن را یاد بگیریم و وقت‌مان را برای رسیدگی به دیگران کمتر هدر دهیم.

5.استفاده از زمان‌های مرده یکی از تکنیک‌های بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه

برخی از کارها مثل رفتن به کلاس خصوصی یا مدرسه، اجتناب‌ناپذیر هستند. ممکن است در ترافیک گیر کنید یا بنابه هر دلیلی زمان‌تان تلفت شود. در چنین موقعیتی، می‌توانید لغات زبان را بخوانید یا برخی از دروس را با کمک خلاصه‌نویسی‌های شخصی خود، مرور کنید.

6. از شب قبل برای فردا برنامه ریزی کنید

هر شب قبل از خواب، چند دقیقه زمان بگذارید و برنامه هفته را تعیین کنید. حتی اگر برنامه‌ی هفتگی دارید به صورت روزانه نیز برنامه بنویسید و نظم داشته باشید.

 پاسخ به سوال چند ساعت در روز درس بخوانیم با بهترین برنامه‌ریزی درسی روزانه و

7. بین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تعادل ایجاد کنید

باید میان اهداف بلند مدت و کوتاه مدت تعادل ایجاد کنید. توجه کنید که اهداف کوتاه‌مدت شما، قطعات پازل اهداف بلندمدت شما هستند. به صورت هفتگی درس می‌خوانید که برآیند ماهانه‌ی مناسبی داشته باشید و این عملکرد ماهیانه مناسب، موفقیت شما در کنکور را رقم می‌زند.

8. در برنامه روزانه خود، کارهایی که به تحقق اهداف بلند مدت‌تان کمک می کند را وارد کنید.

اهداف بلندمدت خود را یادداشت کنید. اینکه فقط در ذهن‌تان باشد، فایده‌ای ندارد. لیستی از کارهایی هم که برای رسیدن به اهداف بلندمدت‌تان باید انجام دهید را هم تهیه کنید و در برنامه روزانه‌تان، زمانی را برای انجام آن‌ها اختصاص دهید.

9. به انتظارات خود بیش از دیگران توجه کنید.

همیشه انتظاراتی را که از خودتان دارید و انتظاراتی را که دیگران از شما دارند، تفکیک کنید. نمی ‌توانید هم به انتظارات و خواسته‌هایی دیگران اهمیت دهید و هم به علایق خود برسید. بهتر است، اهدافتان را مشخص کنیدو شفاف باشید.

دنبال آن چیزی باشید که شما را بیشتر از دیگران خوشحال می‌کند. اهداف‌تان را طوری مشخص کنید که هم انتظارات خود را برآورده کنید و هم با انتظاراتی که دیگران از شما دارند هماهنگ شوید. اما به دنبال این نباشید که فقط به خواسته‌های دیگران توجه کنید.

10. برنامه روزانه خود را مکتوب کنید

باید ابزاری را انتخاب کنید که همیشه در دسترس‌تان است و دائما برنامه روزانه خود را چک کنید. رایانه، لپ‌تاپ و انواع اپلیکیشن‌های موبایل امکان ثبت برنامه روزانه را به شما می دهند. البته، تنوع بهترین نرم افزار برنامه ریزی درسی میان گوشی‌های موبایل بیشتر است و این اپلیکیشن‌ها، انتخاب خوبی برای اجرا بهترین روش برنامه‌ریزی روانه هستند.

دانلود جدول برنامه‌ریزی روزانه، هفتگی و ماهیانه استادبانک

در این بخش جدول برنامه‌ریزی را برای شما آماده کردیم تا راحت‌تر بتواند بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه‌تان را اجرا کنید و گام‌های موفقیت را بردارید. در ادامه شرایط دانلود جدول برنامه‌ریزی روزانه، هفتگی و ماهیانه به صورت رایگان در دسترس شما قرار دارد.

خدمات آموزشی استادبانک همراه شما برای اجرای بهترین روش برنامه‌ریزی درسی و تعیین ساعت مطالعه

در این مقاله، ابتدا به سوال “چند ساعت در روز درس بخوانیم؟” پرداختیم و برای مهم‌ترین دروس کنکور، ساعات پیشنهادی خود را با شما مطرح کردیم. در ادامه 10 نکته ساده، ولی مهم در اجرا بهترین روش برنامه‌ریزی درسی را توضیح دادیم که می‌توانند، روی عملکرد هر دانش‌آموزی اثر بگذارد. اما نوشتن برنامه‌ریزی درسی و درس خواندن آن هم برای کنکور به تنهایی، کار ساده‌ای نیست و دانش‌آموز، نیازهای آموزشی مختلفی دارد. خدمات متنوع سامانه جامع آموزش خصوصی استادبانک آماده است تا در این مسیر همراه دانش‌آموزان باشد.

برترین اساتید تدریس خصوصی استادبانک به صورت آنلاین و حضوری، در کنار برترین مشاورین تحصیلی کشور در دسترس دانش‌آموزان سراسر ایران قرار دارند تا راحت‌تر درس بخوانند و به نتیجه و اهداف تحصیلی‌شان برسند.

اگر برای انتخاب معلم خصوصی یا مشاور تحصیلی نیاز به راهنمایی دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال و مشکل، می‌توانید با شماره 91005343  021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آماده‌ی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است. مشاوره تحصیلی استادبانک

چند ساعت در روز درس بخوانیم؟

پاسخ به این سوال باتوجه به مقطع، درس و توان دانش‌آموز متفاوت است. در این مقاله به صورت کامل در این مورد صحبت کردیم.

بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه چه ویژگی‌هایی دارد؟

اولین و مهم‌ترین ویژگی بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه، شخصی بودن برنامه است.

چگونه یک برنامه‌ریزی درسی خوب داشته باشیم؟

برای رسیدن به این هدف باید نکات مختلفی را رعایت کرد. استفاده از زمان‌های مرده، شناخت از عادات خوب و بد، حفط اولویت‌بندی و غیره، برخی از این نکات هستند. برای آگاهی از همه‌ی این نکات، مقاله را به صورت کامل بخوانید.