معرفی و ثبت نام مدارس

شرایط ثبت نام و نحوه‌ی برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی

ملیحه فراهانی نویسنده
4642 0
01 مرداد 1399
ثیت نام نمونه دولتی

مدارس نمونه دولتی با هدف کشف استعدادهای برتر بین دانش‌آموزان و برقراری بستری برای رشد بهتر این استعدادها تاسیس شده‌اند و هر ساله طی آزمون ورودی دانش‌آموزانی را مورد پذیرش قرار می‌دهند. اطلاع از شرایط ثبت نام مدارس نمونه دولتی مسئله‌ای است که هرساله ذهن والدین و دانش‌آموزان را درگیر می‌کند.

در این مقاله به صورت مفصل و دقیق به شرایط و مدارک مورد نیاز ثبت نام، نحوه‌ی برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی (از ششم به هفتم و نهم به دهم) و ظرفیت مدارس و منابع آزمون و دیگر اطلاعات مورد نیاز کسانی که قصد دارند در مدارس نمونه دولتی پذیرفته شوند، پرداخته شده است.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام مدارس نمونه دولتی

در مدارس نمونه دولتی امکانات و شرایط تحصیلی مطلوب و ویژه‌ای در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و به همین دلیل دانش‌آموزان زیادی بر سر صندلی های این مدارس با هم رقابت می‌کنند. مدارس نمونه دولتی در مقاطع متوسطه اول و دوم برقرار است و پذیرش دانش‌آموز در این مدارس در پایه‌های ششم به هفتم و نهم به دهم می‌باشد، در ادامه به نحوه‌ی پذیرش دانش‌آموز در این مقاطع صحبت می‌کنیم.

ثبت نام مدارس نمونه دولتی ششم به هفتم

پیش از این پذیرش دانش‎‌آموز در مقطع متوسطه اول با آزمون صورت می‌گرفت اما از سال تحصیلی 99-1398 آزمون نمونه دولتی ششم به هفتم حذف شد. دلیل این اتفاق رقابت سنگین و استرس بیش از حد در بین دانش‌آموزان دبستانی بود که ممکن بود این اضطراب و نگرانی منجر به رقابت ناسالم و تاثیرات بد دیگری بر روند درسی دانش‌آموزان بشود.

از سال 98 تا کنون آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی ششم به هفتم حذف شده است.

باتوجه به این تغییر پذیرش در این مدارس همچون مدارس عادی است و دانش‌آموزان باید با حضور در مدرسه و ارائه مدارک مورد نیاز ثبت نام کنند. اما فاکتورهایی همچون نمرات کسب شده و وضعیت درسی در دبستان اهمیت دارد و با توجه به هیئت امنایی شدن مدیریت مدارس نمونه دولتی که از سال 90 در مقاطع شهری در مقطع متوسطه اول ایجاد شده‌اند، پذیرش در این مدارس در هر منطقه از مدارس عادی همان منطقه انجام می‌شود و نقل و انتقال دانش‌آموزان پس از ثبت نام در پایه هفتم امکان پذیر نمی‌باشد.

مدارس نمونه دولتی با توجه به ظرفیت خود از میان متقاضیان آنانی را انتخاب می‌کنند که از معدل و سوابق تحصیلی مطلوب‌تری برخوردارند، زمان ثبت نام مدارس نمونه دولتی متوسطه اول همان بازه‌ی زمانی ثبت نام مدارس عادی است.

شرایط ثبت نام مداس نمونه دولتی ششم به هفتم

شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در مدارس نمونه دولتی متوسطه اول:

  • داشتن تابعیت ایرانی
  • کسب فاکتور “خیلی خوب” برای تمام دروس در امتحانات نوبت دوم کلاس پنجم و نوبت اول کلاس ششم (یا حداکثر برای یک درس مقیاس “خوب” کسب کرده باشد)

دانش‌آموزی که پس از ثبت نام در امتحانات نوبت دوم مقطع ششم خود، فاکتور خیلی خوب را کسب نکند، با لغو ثبت نام خود روبرو می‌شود.

ثبت نام مدارس نمونه دولتی نهم به دهم

دانش‌آموزان باید برای ثبت‌نام در مدارس نمونه دولتی در مقطع متوسطه دوم، در آزمون ورودی مدارس دولتی شرکت کنند و حداقل تراز قبولی را به دست آورند. در سال 98 ثبت نام برای آزمون مدارس نمونه دولتی به صورت کشوری و از طریق سایت azmoon.medu.ir صورت پذیرفت اما در سال 99 ثبت نام مدارس نمونه دولتی برای هر استان ضوابط و شرایط خود را دارد و متقاضیان باید به سامانه ثبت نام مدارس نمونه دولتی استانی خود مراجعه کرده تا با عضویت در سایت اقدام به ثبت نام برای آزمون ورودی کنند.

سایت‌های ثبت‌نام استانی مهلتی را برای ثبت‌ نام تعیین می‌کنند و دفترچه‌های راهنمایی را در سایت خود منتشر می‌کنند که شرایط و ضوابط مختص مدارس نمونه دولتی هر استان است را توضیح می‌دهد.

شرایط و شهریه ثبت نام مدارس نمونه دولتی نهم به دهم

شرایط مورد نیاز برای ثبت نام آزمون مدارس نمونه دولتی در سایت استانی به قرار زیر است:

  • داشتن تابعیت ایرانی
  • تمامِ دانش‌آموزان پایه نهم منوط به داشتن حداقل معدل 17 برای نوبت اول (منبع)

باتوجه به اینکه زمان آزمون بعد از برگزاری امتحانات نوبت دوم می‌باشد کسانی که پس از ثبت نام آزمون، معدل نوبت دومشان زیر 17 باشد، مجاز به شرکت در آزمون نمی‌باشند. دراصل قبولی در مدارس نمونه دولتی به دو فاکتور معدل و نمره آزمون بستگی دارد که هر کدام از این‌ها 50 درصد موثر هستند.

داوطلبان باید برای اقدام به ثبت‌نام رمز ورود همگام را از مدارس خود دریافت کنند و با مراجعه به سایت استانی خود کدملی و رمز ورود همگام خود را وارد کنند تا به فرم ثبت نام آزمون دست پیدا کنند. دانش‌آموزان باید با دقت اطلاعات خود را وارد کنند زیرا امکان ویرایش برایشان وجود ندارد، پس از آن هزینه‌ای را بابت ثبت نام آزمون پرداخت کنند. هزینه ثبت نام برای آزمون سال تحصیلی 1400-1399 مبلغ 25000 تومان بوده است.

انتخاب رشته تحصیلی در مدارس نمونه دولتی

دانش‌آموزان هنگام انتقال از پایه نهم به دهم انتخاب رشته انجام می‌دهند و یا در رشته‌های نطری، هر کدام از رشته های ریاضی فیزیک، ادبیات و علوم انسانی و علوم تجربی را انتخاب می‌کنند و یا با انتخاب رشته‌های نظری وارد هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌شوند. برای انتخاب رشته در مدارس نمونه دولتی انتخاب رشته همزمان با ثبت‌نام آزمون انجام می‌پذیرد.

دانش‌آموزان باید هنگام ثبت‌نام یکی از رشته‌های نظری را انتخاب کنند اما دانش‌آموزانی که قصد دارند در هنرستان ادامه تحصیل بدهند، رشته‌ها و هنرستان‌های مورد علاقه خود را با اولویت انتخاب می‌کنند.

کارت ورود به جلسه مدتی پس از اتمام مهلت ثبت نام برای دانش‌آموزان صادر می‌شود و آن ها باید این کارت را از همان سایت استانی ثبت نام مدارس نمونه دولتی دریافت کنند. در سال 99 کارت ورود به جلسه از تاریخ 16 تیرماه در صفحه کاربری دانش‌آموزان قرار گرفت.

سایت ثبت نام مدارس نمونه دولتی به تفکیک استان‌ها

نامِ استانصفحه ثبت نام
آذربایجان شرقیazmoon.eamedu.ir
آذربایجان غربیsnj.awaedu.ir
اردبیل217.219.153.218
اصفهانsanjesh.isfedu.ir
البرزazmoon.albmedu.ir
ایلامilam.natije.ir
بوشهرsanjesh.buedu.ir
تهرانazmoon.tehranedu.ir
تهران (شهرستان ها)sanjesh.teo.ir
چهارمحال و بختیاریsanjesh.chbedu.ir
خراسان جنوبیazmoon.skedu.ir
خراسان رضوی10.69.78.13
خراسان شمالیazmoon.nkhedu.ir
خوزستانazmoon.khouzedu.ir
زنجانsabtenam.zanjanedu.ir
سمنانiranschl.ir
سیستان و بلوچستان78.38.114.105
فارسsanjesh.farsedu.ir
قزوینnemooneh.qazvinedu.ir
قمqom.natije.ir
کردستان10.249.7.204
کرمانsanjesh.kermanedu.ir
کرمانشاهazmoonkedu.ir
کهگیلویه و بویراحمدazmoon.kbedu.ir
گلستانnemooneh.goledu.ir
گیلانsanjesh.giledu.ir
لرستانlorestan.natije.ir
مازندران217.219.172.53
مرکزیmarkazi.natije.ir
هرمزگان10.187.50.22
همدانhamedan.natije.ir
یزدresult.yazdedu.ir

آیا می‌دانید بهترین مدرسه برای فرزندتان کدام است؟

بهترین مدرسه برای فرزندتان، گران‌ترین و لوکس‌ترین مدرسه دنیا نیست! بهترین مدرسه برای فرزندتان جایی است که او در آن محیط احساس آرامش داشته باشد و بتواند توانایی‌های خود را بروز دهد. انتخابِ صحیح مدرسه نقش مهمی در رشد و شکوفایی فرزندتان دارد. خانواده‌های زیادی فرزندشان را تحت فشار قرار می‌دهند که حتما در مدارس خاص مثل تیزهوشان درس بخوانند؛ در صورتی که این مدارس مناسبِ بسیاری از دانش‌آموزان نیست و آنها را از درس و مدرسه دلزده می‌کند. توصیه می‌کنم برای آشنایی بیشتر با این موضوع مقالۀ زیر را مطالعه بفرمایید:

 بهترین مدرسه برای فرزندم کدام است؟


نحوه برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی

با توجه به اینکه رقابت داوطلبان هر منطقه آموزشی در آزمون مدارس نمونه دولتی بین دانش آموزان همان منطقه است. پیش از ثبت نام حتما دفترچه راهنمای برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی را از سایت استانی خود دانلود کنید، نحوه برگزاری آزمون برای هر استان متفاوت می‌باشد و در دفترچه‌ی راهنما، زمانبندی، مکان برگزاری آزمون، شرایط و ضوابط شرکت در آزمون قید شده است.

مهلت ثبت نام و زمان آزمون مدارس نمونه دولتی

شرایط ثبت نام مدارس نمونه دولتی

باتوجه به اینکه نحوه ثبت نام مدارس نمونه دولتی در هر استان متفاوت است و هر استان دفترچه راهنمای مربوط به خود را دارد، مهلت ثبت‌نام نیز در استان‌ها متفاوت می‌باشد اما در سال 99 مهلت ثبت نام در اکثر استان‌ها بازه زمانی 17 تا 27 خردادماه بوده است. اداره آموزش و پرورش در برخی از استان‌ها بنا به درخواست دانش‌آموزان این مهلت را تمدید کرده‌اند.

زمان برگزاری آزمون در استان‌های مختلف در سال 99 به صورت هماهنگ در کل کشور ساعت 9 صبح در تاریخ 20 تیر برگزار شده است.

منابع و ضریب سوالات آزمون ثبت نام مدارس نمونه دولتی

برای شرکت در آزمون نمونه دولتی نهم به دهم علاوه بر تسلط بر دروس مقطع نهم، نیاز است دانش‌آموزان توانایی پاسخ دادن به سوالاتی که از کتب درسی مقطع هفتم و هشتم طرح شده‌اند را داشته باشند، اما در حالت کلی سوالات از 80 درصد کتب درسی نهم طرح می‌شوند.

تعداد کل سوالات آزمون 100 سوال است و به تعداد سوالات و ضریب به تفکیک دروس طبق جدول زیر می‌باشد.

ضرایب آزمون

سوالات آزمون به صورت چهارگزینه‌ای است و پاسخ‌ها حائز نمره مثبت و منفی می باشند به این صورت که به ازای هر پاسخ صحیح سه امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ غلط یک امتیاز منفی حساب می‌شود. برای سوالات بدون پاسخ امتیازی درنظر گرفته نمی شود.

شرایط پذیرش دانش‌آموز و ظرفیت مدارس نمونه دولتی

پذیرش مدارس نمونه دولتی با توجه به آدرس محل زندگی دانش‌آموزان صورت می‌گیرد و دانش‌آموزان با توجه به ظرفیت مدارس منطقه‌ی محل زندگیشان در مدارس نمونه دولتی همان مناطق پذیرفته می‌شوند. ظرفیت دبیرستان‌ها و هنرستان‌های نمونه دولتی هر منطقه هرساله در دفترچه راهنمای ثبت‌نام شهرستان‌های همان مناطق در جداولی آورده می‌شود. البته پذیرش در هنرستان های نمونه دولتی بدون در نظر گرفتن منطقه می‌باشد.

دانش‌آموزان هنگام ثبت نام برای رشته‌های نظری می‌توانند از بین دبیرستان‌های نمونه دولتی منطقه خود تعدادی انتخاب یا لحاظ اولویت داشته باشند و این تعداد از طرف ادارات کل هر استان مشخص می‌شود و در دفترچه راهنما قید می شود. دانش‎آموزان عشایر نیز می‌توانند در هر منطقه از استان خود ثبت‌نام کنند.

پذیرش دانش‌آموزان در آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی، براساس میانگین نمره کل آزمون و معدل کتبی امتحانات نوبت دوم پایه دهم خواهد بود، یعنی اینکه هر کدام از این فاکتورها به یک اندازه در قبولی دانش‌آموزان نقش دارد.

درصورن وجود ظرفیت در مقاطع میانی مدارس نمونه دولتی متوسطه دوم در رشته‌های نظری، آزمون تکمیل ظرفیت توسط هر مدرسه برگزار می‌شود و متقاضیان برای شرکت در این آزمون باید قبل از تیر ماه هر سال به مدارس مورد نظر خود سر بزنند.

سهمیه شاهد مدارس نمونه دولتی

10% درصد از ظرفیت مدارس نمونه دولتی در صورت وجود داوطلب به دانش‌آموزان شاهد تعلق می‌گیرد، دانش‌آموزان تحت شرایطی می‌توانند از این سهمیه استفاده کنند که به قرار زیر است:

  1. اولوبت اول: فرزند شاهد
  2. اولویت دوم: فرزند جانباز 50% به بالا و آزادگان بیش از سه سال سابقه اسارت
  3. اولویت سوم: جانبازان 25% تا 49% و آزادگان بش از 6 ماه سابقه اسارت
  4. اولوبت چهارم: فرزند جانباز زیر 25% و آزادگان کم تر از 6 ماه اسارت

دامش‌آموزان شاهد به شرط کسب حداقل 70% نمره کل آخرین فرد پذیرفته شده، مورد پذیرش قرار می‌گیرند.

ضوابط نقل و انتقال دانش‌آموز در مدارس نمونه دولتی

باتوجه به اینکه پذیرش دانش‌آموزان بر اساس محل زندگی آن‌ها صورت می‌گیرد، نقل و انتقال آن‌ها در مدارس بین منطقه‌ای در سال اول پذیرش امکان پذیر نیست. در سال‌های بعد نیز با موافقت اداره آموزش و پرورش انتقال می‌تواند انجام شود و دانش‌آموز باید از هر دو اداره در مناطق مقصد و مبدا نامه موافقت دریافت کند. این انتقال درصورتی انجام می‌شود که در مدارس نمونه دولتی منطقه مقصد ظرفیت خالی وجود داشته باشد.

دانش‌آموزانی که در مدرسه نمونه دولتی پذیرقته می‌شوند مجاز به شرکت در آزمون مدرسه دیگر نمی‌باشند و مجاز به جابجایی بین مدارس نمونه دولتی نیستند، اگر دانش‌آموزان نسبت به نتیجه آزمون یا مدرسه مورد پذیرش خود اعتراضی دارد می‌تواند این شکایت را از طریق سایت استانی منتقل کند.

هنرستان های فنی و حرفه ای نمونه دولتی

همانطور که اشاره شد پذیرش هنرستان‌های نمونه دولتی بدون درنظر گرفتن منطقه انجام می‌شود و در هنرستان‌ها از کل استان دانش‌آموزان خود را می‌پذیرند. داوطلبان هنگام ثبت نام آزمون صرفا می‌توانند یک هنرستان از شاخه فنی و حرفه‌ای را انتخاب نمایند به همین دلیل بهتر است برای این انتخاب مدارسی را در اولویت قرار دهند که رشته مورد علاقه آن‌ها را دارد.

پس از اعلام نتایج دانش‌آموزانی که در یک هنرستان قبول می‌شوند مجاز به ثبت نام در هنرستان نمونه دولتی دیگری نمی‌باشند.

اعلام نتایج ثبت‌نام مدارس نمونه دولتی

نتایج آزمون نهایتا 2 الی 6 هفته پس از برگزاری آزمون در صفحه کاربری دانش‌آموزان در سایت استانی ثبت‌نام مدارس نمونه دولتی قرار می‌گیرد. دانش‌آموزان پس از اطلاع از قبولی خود باید در بازه زمانی تعیین شده توسط اداره آموزش و پرورش منطقه خود که در دفترچه راهنما به آن اشاره شده است همراه با مدارک شناسایی و پرونده درسی خود به مدارس مورد پذیرش مراجعه کرده و ثبت‌نام خود را قطعی کنند.

عدم حضور در بازه زمانی تعیین شده به منزله‌ی انصراف از تحصیل تلقی می‌شود. پس از اعلام نتایج، درصورت تکمیل نشدن ظرفیت مدارس اسامی دانش‌آموزان ذخیره توسط اداره آموزش و پرورش منتشر می‌شود.

درمورد قبولی دانش‌آموزان همزاد یا دوقلو، اگر یکی از آن‌ها درمدارس نمونه دولتی پذیرفته شود، دیگری با کسب حداقل 80 درصد نمره قبولی می‌تواند در رشته‌ی مورد علاقه خود به صورت مازاد بر ظرفیت مدارس نمونه دولتی پذیرفته شود. همینطور شرط ادامه تحصیل در مدارس نمونه دولتی روند رو به رشد درسی و تربیتی می‌باشد.

✒️ برنامه شما برای ورود به مدارس نمونه دولتی چیست؟
آیا برای قبولی در این مدارس نیاز به درس خواندن و تلاش بسیار زیادی است؟
شما در چه مقطعی هستید و دوست دارید در کدام مدرسه نمونه دولتی قبول شوید؟
آیا برای ثبت‌نام در آزمون ورودی به مشکلی برنخوردید؟
نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله بنویسید.

با چه روشی در آزمون نمونه دولتی موفق شویم؟

علاوه بر آموزش در مدرسه، روش‌های آمورشی دیگر هم برای رشد و پیشرفت فرزندتان وجود دارد. تهیه کتاب‌های کمک آموزشی، ثبت‌نام در کلاس‌های فوق‌برنامه، تهیه بسته‌های آموزشی یا دی‌وی‌دی‌های آموزشی، آموزش تعاملی، درخواست معلم خصوصی و غیره. اگر کنجکاوید که بیشتر درباره روش‌های موفق آموزشی بدانید در مقالۀ زیر ما به شکل تخصصی 2 روشِ “بسته‌های آموزشی” و “معلم خصوصی” را بررسی کردیم:

تدریس خصوصی یا بسته‌های آموزشی؟ کدام مناسب‌تر است؟


موفقیت در آزمون مدارس نمونه دولتی با استادبانک

استادبانک یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشدِ دانشگاه شریف است و خدمتِ اصلی آن درخواست معلم خصوصی به شکل حضوری و آنلاین در سراسر ایران می‌باشد. انتخاب و تایید اساتید در استادبانک با دقت بسیار بالا انجام شده و اساتیدی که اجازه تدریس می‌گیرند جزو بهترین‌های رشته خودشان به حساب می‌آیند.

آکادمی اساتید استادبانک، یک واحد مستقل در این شرکت می‌باشد که وظیفه آن آموزش مستمر به اساتید گلچین‌شده در سامانه است. بعضی از مباحثی که در آکادمی به اساتیدِ استادبانک آموزش داده می‌شوند عبارتند از:

  • مشخص کردن هدف کلاس؛
  • تعیین سطح شاگرد به صورت اصولی؛
  • تقویت حس اعتماد به نفس در شاگرد؛
  • انتخاب بهترین روش تدریس؛
  • سنجش میزان یادگیری شاگرد؛
  • تناسب حجم تکالیف با زمان و توان شاگرد؛
  • جمع بندی مطالب در پایان هر جلسه؛
  • گزارش دهی از روند برگزاری کلاس به والدین؛
  • و…

هر ساله بیش از 20000 نفر از معلمان کشور برای تدریس در استادبانک ثبت نام می کنند و سیستم ارزشیابی استادبانک پس از بررسی های سخت گیرانه خود تنها 500 نفر از آن ها را جذب می کند.نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

مدارس نمونه دولتی مکان مناسبی برای تحصیل دانش‌آموزان هستند. این مدارس از لحاظ سختی و دشواری تحصیل بعد از مدارس تیزهوشان قرار می‌گیرند و فشار بیش از حد به دانش‌آموز وارد نمی‌کنند. در آخر از شما می‌پرسم که آیا با شرایط جدید ثبت‌نام مدارس نمونه دولتی موافقید؟ به نظر می‌رسد برخی خانواده‌ها با حذف آزمون ششم به هفتم مخالفند و آن را به ضرر فرزندانشان می‌دانند، به نظر شما منافع این تصمیم بیشتر است یا معایب آن؟

ثبت نام در مدارس نمونه دولتی نهم به دهم چه شرایطی دارد؟

دانش آموزان برای ثبت نام در مقطع دهم باید در آزمون ورودی شرکت کنند. شرایط مورد نیاز برای ثبت نام آزمون مدارس نمونه دولتی در سایت استانی: 1- داشتن تابعیت ایرانی 2- تمامِ دانش‌آموزان پایه نهم منوط به داشتن حداقل معدل 17 برای نوبت اول. باتوجه به اینکه زمان آزمون بعد از برگزاری امتحانات نوبت دوم می‌باشد کسانی که پس از ثبت نام آزمون، معدل نوبت دومشان زیر 17 باشد، مجاز به شرکت در آزمون نمی‌باشند. دراصل قبولی در مدارس نمونه دولتی به دو فاکتور معدل و نمره آزمون بستگی دارد که هر کدام از این‌ها 50 درصد موثر هستند.

مهلت ثبت نام و شرکت در آزمون نمونه دولتی چه زمانی است؟

باتوجه به اینکه نحوه ثبت نام مدارس نمونه دولتی در هر استان متفاوت است و هر استان دفترچه راهنمای مربوط به خود را دارد، مهلت ثبت‌نام نیز در استان‌ها متفاوت می‌باشد اما در سال 99 مهلت ثبت نام در اکثر استان‌ها بازه زمانی 17 تا 27 خردادماه بوده است. اداره آموزش و پرورش در برخی از استان‌ها بنا به درخواست دانش‌آموزان این مهلت را تمدید کرده‌اند. زمان برگزاری آزمون در استان‌های مختلف در سال 99 به صورت هماهنگ در کل کشور ساعت 9 صبح در تاریخ 20 تیر برگزار شده است.

نتایج آزمون نمونه دولتی چه زمانی و به چه نحوی اعلام می‌شود؟

نتایج آزمون نهایتا 2 الی 6 هفته پس از برگزاری آزمون در صفحه کاربری دانش‌آموزان در سایت استانی ثبت‌نام مدارس نمونه دولتی قرار می‌گیرد.