آموزش روش تست زنی مهندسی معکوس
اگر به دنبال ترفندهای تست زنی باشید بی شک در بین راهکارهای زیادی که پیش رویتان قرار گرفته روش تست زنی مهندسی معکوس به چشمتان خورده است. در این مقاله میخواهیم اطلاعات بیشتری در مورد این ترفند جادویی به شما بدهیم. آماده ای؟ پس بزن بریم.
ترفند تست زنی مهندسی معکوس ترفندی است که امروزه به دلیل سر و صدایی که به پا کرده است دانش آموزان زیادی را به سمت خود کشانده است. علی الخصوص داوطلبان کنکور سراسری که به خوبی موفق به جمع بندی و خواندن دروس نشده اند و وقت کافی بر روی دروس نگذاشته است یا وقت کم آورده اند. روش تست زنی مهندسی معکوس به صورت پکیج ها در اختیار دانش آموزان قرار می گیرند تا از طریق این روش بتوانند آموزش لازم را ببینند. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله موفقیت تحصیلی و آداب رفتاری مراجعه کنید.
اما سوالی که شاید برای شما هم پیش آمده باشید این است که این روش واقعا نتیجه می دهد؟ آیا ترفند تست زنی مهندسی معکوس اثبات شده و علمی است و می توان به آن اعتماد کرد؟ ما در این مقاله به معرفی آن و جواب این سوالات می پردازیم پس با ما همراه باشید.
روش مهندسی معکوس
در این ترفند تست زنی تاکید زیادی بر استفاده از مهندسی معکوس در کشف تست های چهار گزینه ای و یافتن جواب درست در بین گزینه ها می باشد. که در ادامه به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.
آیا ترفند تست زنی مهندسی معکوس را می دانید؟
در روش تست زنی مهندسی معکوس به این صورت عمل می شود که با دانستن خصوصیات طراحان سوالات کنکور می توانید به پاسخ صحیح سوالات دست یابید. اما توجه کنید که این روش شاید در ابتدای ورودش بسیار تاثیرگذار بود اما در سال های اخیر با پیچیده شدن چیدمان سوالات استفاده از این ترفند و روش کارایی کمتری پیدا کرده است.
اما توجه کنید که حتی با موثر بودن روش مهندسی معکوس، این روش نمی تواند جایگزین مناسبی برای اصول صحیح تست زنی باشد و فقط جنبه ی روشی کمکی را دارد تا در صورت عدم توانایی در پاسخ به سوالی بتوانید مانند خیلی از ترفندها و روش های دیگر از آن استفاده کنید.
تکنیک های مورد استفاده در ترفند تست زنی مهندسی معکوس چیست؟
در این بخش به ذکر تکنیک ها و روش هایی می پردازیم که در ترفندهای مهندسی معکوس در سوالات چهار گزینه ای مورد استفاده قرار می گیرند.
1. شیوه های شباهت سنجی و جایگزینی
در شیوه ی شباهت و جایگزینی باید به این صورت باید عمل کنید. در صورت عدم آگاهی از جواب سوالی، تمرکز خود را بر روی گزینه ها بگذارید. با استفاده از دانسته های خود ابتدا گزینه های مشابه هم که به یک معنی می باشند و فقط عناوین آن ها متفاوت است را شناسی کرده و حذف کنید و جواب خود را از بین دو گزینه ی دیگر پیدا کنید. به مثال زیر توجه کنید.
2. شیوه استنتاج فازی
در شیوه استنتاج فازی یک گزینه را کامل رد یا قبول نمی کنیم. بلکه تمامی گزینه ها را تا حدودی درست و تا حدودی نادرست فرض می کنیم. مثلاً برای یکه سوال چهار گزینه ای به هر یک از گزینه ها یک عدد بین یک و صفر اختصاص می دهیم.
مثلاً به گزینه ها نگاه کنید. اگر گزینه اول ب نظرتان احتمال درست بودنش از سایر گزینه ها بیشتر است به آن عدد 0.8، گزینه دوم 0.4، گزینه سوم 0.6، گزینه چهارم 0.2 (با توجه به حدسیات خود و احتمال درست بودن گزینه ها)
حال با روش های جایگزینی، میان بر، شباهت سنجی و… کمک می گیریم تا به نزدیک ترین گزینه به جواب صحیح دست پیدا کنیم. به عبارت دیگر شیوه استنتاج مکمل شیوه ی شباهت و جایگزینی و بلعکس می باشد.
3. وجود ارتباط بین هر سوال با سر فصل درس ها
در این شیوه ابتدا صورت سوال را خوانده و در صورت ناآشنا بودن سوال برایتان، اگر تسلط کامل بر سرفصل های کتاب هایتان داشته باشید می توانید به راحتی سرفصل مربوط به سوال را پیدا کرده و گزینه های بی ربط را حذف کرده تا به گزینه ی صحیح دست یابید.این روش برای سوال های پرچالش در درس هایی ماننده زیست شناسی در فصل ژنتیک میتواند بسیار کاربردی باشد.
آثار استفاده از مهندسی معکوس در کشف سوالات چهار گزینه ای
توجه کنید که استفاده از ترفند مهندسی معکوس و آموزش این روش در پکیج هایی که دانش آموزان و داوطلبان کنکور تهیه می کنند ممکن است این باور غلط را در داوطلب ایجاد کند که بدون خواندن مطالب درسی و تسلط بر آن ها می توان از این روش برای قبولی در کنکور استفاده کرد. اما چرا این باور غلط است؟!
- این روش ممکن است بر روی همه ی تست ها جواب ندهد.
- این روش فقط برای سوالات گنگ و مبهم است که می تواند در یافتن جواب صحیح به شما کمک کند
- این روش باعث عدم پشتکار و تلاش دانش آموز می شود و دیگر دانش آموز با دیدن این روش دست از تلاش و کوشش می کشند.
مثال هایی از تست زنی به شیوه مهندسی معکوس
با بررسی سوال های کنکور سال های گذشته می توانید متوجه شوید که طراحان سوال سوالات را بر طبق قواعدی خاص طرح می کنند. هیچ طراحی طبق قانون هایی که برایشان گذاشته شده اجازه تمرکز بیشتر بر روی یک گزینه را ندارند. مثلا نمی توانند تمرکز خود را بر روی گزینه ج، 80 درصد کرده و سایر گزینه ها تنها 20 درصد شانس جواب درست در بین 100 سوال را داشته باشند.
تمامی گزینه ها باید به دفعات مساوی جواب درست باشند. مثلاً در 10 سوال اول حتما باید هر گزینه 2 بار شانس صحیح بودن را داشته باشند وگرنه این خلاف قواعد مشخص شده برای کنکور می باشد. در زیر مثال های متنوعی از تست زنی به شیوه مهندسی معکوس آورده ایم تا بهتر بتوانید روش های ارائه شده و موارد گفته شده را درک کنید.
به عنوان مثال اگر چهار گزینه تست به صورت:
الف)۵ ب)۲۳ ج)۲ د)۲–
در این مثال گزینه ی الف و ب را می توان طبق اصول گفته شده حذف کرد و باید جواب را بین گزینه های 3 و 4 انتخاب کنیم. حال برای انتخاب اینکه احتمال درست بودن کدام گزینه بیشتر است به تست های قبل نگاه می کنیم.
مثلا طراح گزینه ها را طبق اصولی خاص در نظر می گیرد. به این صورت که یک گزینه در هر 20 تست 5 بار می تواند جواب باشد. مثلاً به سوال قبل نگاه کنید اگر پاسخ گزینه ج باشد. در سوال بعد گزینه ب صحیح باشد. در این سوال گزینه د شانس بیشتری برای صحیح بودن دارد.
وجود دو گزینه مشابه در یک تست:
نمونه سوالات کنکوری با شیوه تست زنی مهندسی معکوس
سخن آخر
به عنوان کلام آخر با توجه به موارد گفته شده در بالا در مورد روش تست زنی مهندسی معکوس می توان نتیجه گرفت که برای رسیدن به نتیجه ی ایده آل باید ابتدا به تسلط کافی بر روی منابع آموزشی و کمک آموزشی خود بپردازید. و در کنار مطالعات خود این روش را آموزش ببینید تا بتوانید در کنکور برای پاسخ به سوالات سخت و تله دار از این روش استفاده کنید. تا با استفاده درست و منطقی از این ترفند در کنار سایر معلومات خود بتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید.
نظر شما چیست؟ شما چقدر با شیوه تست زنی مهندسی معکوس آشنایی دارید؟ آیا تا بحال از این روش استفاده کرده اید؟ این روش چقدر برای شما مفید و موثر بوده است؟ به این سوالات در قسمت کامنت پاسخ دهید و سوالات، نظرات، پیشنهادات و تجربیات خودتان را با ما و سایر دوستانتان به اشتراک بپذارید.
روش تست زنی مهندسی معکوس به چه صورت می باشد؟ ?
در این ترفند تست زنی تاکیید زیادی بر استفاده از مهندسی معکوس در کشف تست های چهار گزینه ای و یافتن جواب درست در بین گزینه ها می باشد.
ترفند مهندسی معکوس برای پاسخ به سوالات آزمون ها چیست؟ ?
در روش تست زنی مهندسی معکوس به این صورت عمل می شود که با دانستن خصوصیات طراحان سوالات کنکور می توانید به پاسخ صحیح سوالات دست یابید.
چگونه با روش مهندسی معکوس به سوالات ناآشنا پاسخ دهیم؟! ?️
در این شیوه ابتدا صورت سوال را خوانده و در صورت ناآشنا بودن سوال برایتان، اگر تسلط کامل بر سرفصل های کتاب هایتان داشته باشید می توانید به راحتی سرفصل مربوط به سوال را پیدا کرده و گزینه های بی ربط را حذف کرده تا به گزینه ی صحیح دست یابید.
مهندسی معکوس کلاس های حضوری برای نحوهی تست زنی نداره؟