روش مطالعه رتبه های برتر
آنچه مطالعه خواهید کرد
شما هنگامی که مشغول مطالعه این صفحه هستید حتماً یا داوطلب کنکور هستید یا دانش آموز سال آخر یا همان پایه دوازدهم هستید. اول از همه بدانید که درس خواندن برای کنکور با درس خواندن برای امتحانات و آزمون ها مدرسه متفاوت است. ممکن است افرادی را در اطراف خود دیده باشید که بگویند در روز حتی 10 الی 11 ساعت برای کنکور مطالعه کرده اند اما نه تنها به نتیجه ای که انتظارش را داشته اند نرسیده اند. بلکه نتیجه بسیار پایین تر از حد انتظارشان بوده است.
حتماً سوالی که با شنیدن این جمله در ذهنتان به وجود آمده این است که پس چگونه باید برای کنکور درس بخوانیم؟ آیا زمان بیشتر از 10 ساعت در روز برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز داریم؟ روش مطالعه رتبه های برتر چیست؟ چند ساعت مطالعه کنیم و چند ساعت تست بزنیم؟ و سوالاتی از این قبیل. برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله راه های یادگیری بهتر مراجعه کنید.
استادبانک طبق تجربیات نفرات برتر کنکور و مشاوران کنکور روش های مطالعه کردن برای رسیدن به بهترین و مطلوب ترین نتیجه را برای شما در این مقاله جمع آوری کرده است. اگر شما نیز قصد موفقیت در کنکور را دارید با انرژی به نکاتی که در ادامه گفته می شود با دقت توجه کنید و آن ها را بکار گیرید.
سه روش مطالعه رتبه های برتر
گام اول: در این مرحله ابتدا باید جزوه ها و کتاب های درسی خود را مطالعه کنید و نکات کلیدی و مهم را یادداشت کنید تا به تسلط نسبی در دروس برسید.
گام دوم: این مرحله، مرحله تثبیت است. پس از تسلط قابل قبول بر کتاب های درسی و جزوه های معلم به سراغ کتاب های کمک درسی و کتاب های تست بروید. ممکن است نتوانید به تست ها پاسخ دهید اما ایرادی ندارد.
این مرحله برای آن است که شما با شیوه حل تست ها آشنا شوید و به فکرتان شکل و جهت دهید. بنابراین هر تست را چه توانستید حل کنید و چه موفق به حل نشدید حتماً به پاسخ نامه مراجعه کنید و روش حل سوالات را مشاهده کنید.
گام سوم: حال در این گام تمامی تست هایی که در گام دوم مطالعه کردید را با زمان حل کنید. به درصد فکر نکنید حتی اگر زیر 10 درصد نتیجه گرفتید نیازی نیست به اول برگردید و تمامی مطالب را از اول مطالعه کنید.
کافیست به سراغ پاسخ نامه بروید و پاسخ تست هایی را که اشتباه پاسخ داده اید مطالعه کنید. این روند را آنقدر ادامه دهید و نکته برداری کنید تا هم با شیوه تست زدن آشنا شوید و هم بر مطالب درسی و نکات مسلط شوید.
خب تا اینجا 3 روش اصلی برای موفقیت در کنکور را بیان کردیم. در ادامه توجه شما را به روش هایی برای به خاطر سپردن بهتر مطالب و خواندن دروس جلب می کنیم.
روش مطالعه رتبه های برتر برای به خاطر سپردن مطالب
۱. قبل از خواب مطالعه کنید
مغز همه انسان ها هنگام خواب شروع به تجدید خاطرات چیزهایی که قبل از به خواب رفتن در ذهن خود مرور کرده ایم می کند. ما نمیگوییم که با کتاب و دفتر وارد رختخواب خود شوید اما پیشنهاد میکنیم که 15 دقیقه قبل از به خواب رفتن مطالب فرار و مهمی مانند لغات زبان، فرمول های ریاضی، فیزیک، شیمی، جدول تناوبی شیمی و… را با خود مرور کنید.
۲. با فاصلهی زمانی برنامهریزی شده درس بخوانید
برای یادگیری های خود بازه زمانی تعیین کنید. مثلاً فرض کنید میخواهید عناصر جدول تناوبی شیمی را حفظ کنید. لازم نیست یک روز کامل را به آن اختصاص دهید یا ساعت ها وقت بگذارید تا بر این جدول مسلط شوید.
بهترین روش این است که مثلا روزانه 2 تا 3 ردیف را یاد بگیرید، سپس روز بعد قبل از شروع یادگیری ردیفی جدید ردیف های قبلی را مرور کنید و بعد به سراغ یادگیری و خواندن مطالب جدید بروید. این تکرار مداوم در فواصل زمانی مختلف به شما کمک می کند که مطالب را عمیق یاد بگیرید. این روش برای حفظ لغات انگلیسی، عربی، تاریخ ادبیات و سایر دروس نیز قابل استفاده است.
۳. قصهگویی روش مطالعه رتبه های برتر
مطالب را با رمز و قصه گویی یاد بگیرید. مثلاً اگر میخواهید یک لغت زبان را بخاطر بسپارید آن را در یک جمله فارسی قرار دهید. به مثال زیر دقت کنید:
Red یعنی رنگ قرمز، حالا برای اینکه این کلمه را بهتر به خاطر بسپارید یک لباس قرمز را در ذهن خود تجسم کنید یا یک ماشین قرمز بعد جمله سازی کنید.
من عاشق پیراهن red هستم./ آن ماشین قرمز red بود.
نیازی نیست برای خودتان جملات معنا دار بسازید کافیست فقط برای خود قصه ای سر هم کنید که در ذهنتان بماند.
به چند مثال از جدول تناوبی دقت کنید.
(گروه یک ) ستون عمودي اول از سمت چپ که با عنصر H آغاز میشود:
هلینا که رُب سازِ فرانسه اس
(گروه دو) ستون عمودي دوم از سمت چپ که با عنصر Be آغاز میشود:
بی منیژه کاهلم سر بارِ یک رانندم
(گروه سیزده) ستون عمودي سیزدهم از سمت چپ که با عنصر B آغاز میشود:
به آلِ گاندی قسم اینجا طلسمه
۴. تغییر مکان بدهید
طبق بررسی های انجام شده داوطلبانی که در مکان های مختلف به مطالعه می پردازند و یک مکان ثابت را به مطالعه اختصاص نمی دهند، احتمال فراموش کردن مطالب در آن ها کاهش می یابد و مغز خود را وادار می کنند که هربار ارتباط تازه ای با مطالب برقرار کنند و این امر موجب تقویت حافظه و قوی تر شدن آن می شود.
۵. موضوع مطالعه را تغییر بدهید
یک روز را به خواندن یک درس و چند ساعت در نظر گرفته شده برای یک درس را به یک موضوع اختصاص ندهید. یعنی چه؟ یعنی مثلاً برای خود برنامه ریزی کنید که در یک روز 2 درس اختصاصی و 3 درس عمومی باید بخوانید. و همه ی وقت خود را مثلاً بر درس تخصصی ریاضی نگذارید. 2 ساعت ریاضی بخوانید، یک ربع استراحت کنید. یک درس عمومی به مدت 45 دقیقه بخوانید، 5 دقیقه استراحت کنید. 2 ساعت شیمی بخوانید، یک ربع استراحت کنید. و این روند را ادامه دهید.
حال فرض کنید میخواهیم ریاضی بخوانیم. هنگام خواندن درس ریاضی همه تمرکز خود را بر زدن تست های یک مبحث خاص با یک راه حل مشخص نگذارید. معمولاً روش حل تست ها در مورد یک مبحث هر دو سوال در میان تغییر می کند. بنابراین مثلاً سوال 1 را حل کردید به سوال 3 بروید، 3 را حل کردید به سوال 5 بروید. (بسته به نوع کتاب روند تست ها متفاوت است که خودتان باید با توجه به کتابی که برای تست زدن انتخاب کرده اید این روند را پیدا کنید.)
با برنامه ریزی، دینی کنکور رو ۶ هفتهای تموم کن! | تصویر جدول برنامه ریزی
شما هنگامی که مشغول مطالعه این صفحه هستید حتماً یا داوطلب کنکور هستید یا دانش آموز سال آخر یا همان پایه دوازدهم هستید. اول از همه بدانید که درس خواندن برای کنکور با درس خواندن برای امتحانات و آزمون ها مدرسه متفاوت است. ممکن است افرادی را در اطراف خود دیده باشید که بگویند در روز حتی 10 ...
۶. از خودتان آزمون بگیرید
بهترین تمرین برای آمادگی در آزمون قرار گرفتن در شرایط آزمون می باشد. هنگامی که از خود آزمون می گیرید ممکن است به سختی به یاد بیاورید که پنجمین عنصر ستون دوم جدول تناوبی چیست؟ اما مطمئن باشید وقتی به جواب این سوال برسید در شرایط واقعی دیگر آن را بهتر به یاد می آورید. یکی از روش مطالعه رتبه های برتر کنکور قرار دادن خود در شرایط آزمون است.
۷. بنویسید
مهم ترین مطالب درسی خود را بر روی برگه بنویسید. مثلاً اگر یک متن را میخوانید و حفظ می کنید برای اطمینان از تثبیت آن متن در مغز خودتان آن را از حفظ بر روی کاغذ بنویسد. تمرین کردن و آوردن اطلاعات حافظه بر روی کاغذ سبب می شود که مطالب ایمن تر در ذهن ذخیره شوند.
این روش برای درس های عمومی و زیست شناسی کنکور تجربی علی الخصوص فصل ژنتیک بسیار مفید می باشد و یک روش مطالعه رتبه های برتر کنکور تجربی برای درس زیست شناسی می باشد.
۸. بلند بلند درس بخوانید
تجربه نشان داده است که درس خواندن با صدای بلند به دلیل اینکه هم مطالب را می بینید و هم مطالب را می شونید بهتر در ذهن شما بماند. البته اگر شما هم جزو افرادی هستید که مطالب را با صدای بلند بهتر یاد میگیرید. برای خواندن دروس حفظ کردنی به کتابخانه نروید چون تضمینی نیست که از کتابخانه بیرونتان نکنند.
دوستای گلم، کنکوریای عزیز با روش های گفته شده در بالا میشه موفق شد و جزو نفرات برتر و موفق کنکور شد. اما فراموش نکنید که مهم ترین چیز تلاش و پشتکار شماست. پس تا دیر نشده بلند شید و از شکست ترسی نداشته باشید. هستند نفرات برتر کنکوری ریاضی، تجربی، انسانی و… که سال اول به نتیجه دلخواهشان نرسیدند و مجدد تلاش کردن و موفق شدن. شما نیز روش مطالعه رتبه های برتر کنکور را استفاده کنید. فراموش نکنید که شکست مقدمه پیروزی است.
همچنین استادبانک نیز علاوه بر تشکیل جلسات تدریس خصوصی کنکور سراسری با برترین اساتید کشور با خدمات آموزشی مختلفی در کنار شما است. مجموعه مقالات روش مطالعه، انواع گامبهگامها و نمونه سوالات کنکور، امکاناتی است که به طور رایگان در اختیار شما قرار دارند. اگر برای انتخاب معلم خصوصی به راهنمایی نیاز دارید یا در صورت داشتن هرگونه سوال و دغدغهی آموزشی، میتوانید با شمارهی تماس 91005343 – 021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک آمادهی پاسخگویی به شما کاربران عزیز است.
خب داوطلبای عزیز کنکوری شما چجوری درس میخوانید؟ کنکوری های موفق سال های گذشته تجربه شما چیست؟ تجربیات، راهکارها، نظرات و… خودتان را در قسمت نظرات همین پست با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.
بله. طبق بررسی های انجام شده داوطلبانی که در مکان های مختلف به مطالعه می پردازند و یک مکان ثابت را به مطالعه اختصاص نمی دهند. احتمال فراموش کردن مطالب در آن ها کاهش می یابد.
تمرین کردن و آوردن اطلاعات حافظه بر روی کاغذ سبب می شود که مطالب ایمن تر در ذهن ذخیره شوند.
ما نمی گوییم که با کتاب و دفتر وارد رختخواب خود شوید اما پیشنهاد میکنیم که 15 دقیقه قبل از به خواب رفتن مطالب فرار و مهمی مانند لغات زبان را با خود مرور کنید. آیا تغییر مکان تاثیری در بهبود عملکرد حافظه دارد؟
تاثیر نوشتن بر یادگیری دروس چیست؟
آیا مطالعه کردن دروس قبل از خواب مفید است؟
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: