برنامهریزی برای تابستان دهم تجربی – از سیر تا پیاز نکات برنامهریزی
آنچه مطالعه خواهید کرد
تابستان بهترین زمان برای جمع دروس پایه دهم تجربی است. در این فرصت طلایی، دانشآموزان میتوانند تمام دروس پایه دهم تجربی را با برنامه ریزی درسی، مرور کنند. در واقع تابستان بهترین زمان برای جبران درسهای عقبمانده پایه دهم است. زیرا دانشآموز فرصت دارد که بار دیگر به کتابهای خود برگشته و تمام درسهایی که در آن به شدت ضعیف است را تمرین کرده و مشکلاتش را حل کند. از طرف دیگر ورود به فضای کنکور و اهمیت تسلط داشتن بر دروس پایه، باعث میشود دانشآموز فرصت جمعبندی در تابستان را غنیمت بشمارد. سختتر شدن مباحث پایه یازدهم و اضافه شدن حجم درسهایی که باید برای آمادگی در کنکور خوانده شود نیز باعث میشود که دانشآموز تابستان را فرصتی طلایی برای برنامهریزی و جمعبندی دهم تجربی بداند.
اما برای اینکه بتوانیم بهترین استفاده را از تابستان ببریم و با برنامهریزی درسی، بهترین جمعبندی دروس پایه دهم تجربی را داشته باشیم، به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ روش برنامهریزی برای تابستان دهم تجربی به چه صورت است و چطور میتوانیم جدول برنامهریزی درسی دهم تجربی را برای جمعبندی تابستان کنکور آماده کنیم؟
بهترین روش برنامهریزی برای تابستان دهم تجربی چه شکلی است؟
از آنجایی که دانشآموزان در تمام سال تحصیلی درس خواندهاند و میخواهند در تابستان استراحت کنند، بهتر است بهگونهای برنامهریزی کرده که علاوه بر استراحت و توجه به تفریحات خود، بتوانند زمان مفیدی را هم برای مرور درسهای خود در نظر بگیرند. در واقع توجه به نکات زیر، از مهمترین مواردی است که باید در زمان برنامهریزی برای تابستان دهم تجربی توجه شود:
۱. راهنمایی از بهترین مشاورین تحصیلی در زمان برنامهریزی درسی
شما باید بدانید که در تابستان و در طول روز چه میزان مطالعه داشته که علاوه بر فرصت جمعبندی دروس، زمان برای سایر فعالیتهای خود داشته باشید. به این نکته که اولویت مطالعهتان روی چه درسهایی باشد، با درسهای ضعیف و مشکلدار خود چطور برخورد کنید و همچنین در تابستان به چه صورت درس بخوانید نیز توجه نمایید. همه این موارد باید در زمان برنامهریزی درسیتان رعایت شود. بنابراین صحبت با یک مشاور تحصیلی خبره و کمک گرفتن از او در زمان نوشتن برنامهریزی درسی بسیار مهم و حائز اهمیت است.
۲. اصول برنامهریزی باید در جدول برنامه درسی دهم تجربی رعایت شود!
یکی از مهمترین اصول برنامهریزی، این است که برنامه باید مختص خود شما باشد. به خصوص در تابستان که زمان استراحت و تفریح است، باید برنامهای بنویسید که متناسب با ظرفیت درسخواندنتان باشد. در تابستان پایه دهم، بحث زمان از اهمیت کمتری برخوردار است. یعنی لازم نیست که شما روزی ۷ یا ۸ ساعت درس بخوانید. فقط کافی است بهترین استفاده را از تابستان خود برای مرور و جمعبندی دروس دهم کنید. بنابراین برای اینکه سه ماه تابستان را درس بخوانید، برنامه درسیتان باید مختص به خود شما و متناسب با میزان ظرفیتتان برای درس خواندن باشد. مطالعه محتوای مقاله برنامه ریزی حجمی و زمانی کمک شایانی به شما در زمینه چیدن بهترین برنامه درسی برای پایه دهم کنید.
۳. توجه به لیست اولویتها برای مطالعه و جمعبندی
ممکن است هدف شما برای برنامهریزی تابستان پایه دهم تجربی، رفع اشکال تمام مباحث پایه دهم باشد. بنابراین در جدول برنامهریزی درسی خود باید کلاس رفع اشکال، به عنوان مثال استفاده از معلم خصوصی برای جمع بندی دروس دهم تجربی را وارد کنید. به جای مرور همه درسها، در ابتدا باید مباحث مشکلدار خود را در هر درس مشخص کرده و اولویت اولتان برای مرور و جمعبندی قرار دهید. اما اگر هدف شما مرور دروس دهم تجربی برای کنکور باشد، بهتر است باتوجه به اهمیت و ضرایب دروس دهم تجربی، برای مطالعه، تمرین و تستزنی همه درسها برنامهریزی کنید. بنابراین برای اینکه بتوانید بهترین استفاده را از تابستان خود داشته باشید، قبل از هر اقدامی، با توجه به هدفتان، برای جمعبندی دروس دهم تجربی، اولویتبندی کنید.
لینک دسترسی به معلم خصوصی برای جمع بندی دروس دهم تجربی
۴. برنامه خود را با ریزترین جزئیات وارد نمایید!
در زمان نوشتن برنامهریزی دهم، باید ریز نکات مربوط به درس خواندن را وارد کنید. یعنی باید در جدول برنامهریزی درسی خود بنویسید که در یک روز، چند ساعت با چه تعداد از دروس خود را بخوانید. حتی وارد جزئیات بیشتری شده و مشخص نمایید از هر درس چند فصل باید مرور کرده و چه تعداد سوال حل کنید. برای مطالعه و حل سوال هر مبحث نیز چند ساعت وقت بگذارید. نوشتن جزئیات برنامه به شما کمک میکند تا بهتر برنامهریزی کرده و بهتر درس بخوانید. به خصوص در فصل تابستان به دلیل مسافرت، تفریح و سایر برنامههای جانبی بهتر است با جزئیات برنامهریزی کرده تا بهترین استفاده را از زمان خود ببرید.
برای اینکه بیشترین استفاده را از زمان سه ماهه تابستان برده و تمام جزئیات برنامه درسی را رعایت کنید، بهتر است بحث مدیریت زمان را جدی بگیرید. برای اینکه بدانید اصول مدیریت زمان چیست و چطور میتوان از آن در پیشبرد برنامه خود استفاده کرد، مطالعه مقاله مدیریت زمان برای درس خواندن به شما پیشنهاد میشود.
چطور جمعبندی دهم تجربی را طبق برنامه انجام دهیم؟
برای اینکه بتوانید با کمک برنامهریزی برای تابستان دهم تجربی، بهترین جمعبندی از دروس خود را داشته باشید، باید پنج گام اساسی و مهم را رعایت کنید. این پنج گام اصلی شامل موارد زیر است:
گام اول: استفاده از بهترین منابع درسی و تستی برای مطالعه و حل تمرین
اولین نکته در جمعبندی دروس پایه دهم تجربی این است که منابع مطالعاتی این پایه را بشناسید. اولین و مهمترین منبع مطالعاتی شما باید کتاب درسی باشد. بعد از کتاب درسی، باید به سراغ کتاب راهنما و کمکی بروید که بالاتر از سطح کتاب درسی بوده و جامعترین و کاملترین توضیحات مباحث کتاب را داشته باشد. نکتهای که باید در خرید کتاب کمک درسی توجه کنید، این است که سطح کتاب متناسب با فهم و درک شما باشد. بنابراین متناسب با سطح و میزان تسلطتان بر دروس، کتابهای کمکی را انتخاب کنید.
در زمان مطالعه منابع به این سه نکته بسیار مهم توجه کنید:
۱. برای شروع باید کتاب درسی را به عنوان مرجع اصلی در نظر بگیرید. زیرا تمامی سوالات امتحانات و کنکور از کتاب اصلی طراحی میشود.
۲. برای مطالعه، درک بیشتر و تسلط بالاتر از هر مبحث درسی، از کتاب کمکی استفاده کنید. اما برای شروع باید کتاب راهنمایی انتخاب کنید که متناسب با سطح شما از یادگیری مباحثش باشد.
۳. هرچه تسلطتان در مباحث بالاتر میرود، کتاب کمکی با سطح بالاتر انتخاب نمایید که توضیحات جامعتر به همراه سطح سوالات تشریحی و تستی چالشبرانگیزتری داشته باشد.
۴. برای اینکه شما در هر مبحث به تسلط صددرصد برسید، لازم است سطح متنوعی از سوالات آن مبحث را حل کنید، با شکلهای مختلف سوالی آن مبحث آشنا شده تا در نهایت به این درجه از ادعا و اطمینان برسید که من در این درس و مبحث هر سوال با هر درجه سختی و پیچیدگی را میتوانم حل کنم. تنها راه رسیدن به این درجه از تسلط نیز تنها با حل سوالات متنوع امکانپذیر است.
نکته بسیار مهم: در زمان نوشتن برنامهریزی تابستان دهم تجربی، با توجه به اولویت مطالعه کتب درسی دهم تجربی، در ابتدا جدول برنامه درسی خود را با کتابهای اصلی پر کنید و سپس به سراغ کتب کمک درسی بروید. یا در ابتدا در یک روز کتاب اصلی را بخوانید و سپس برای تکمیل مبحث به سراغ توضیحات کتاب کمکی بروید.
گام دوم: تبدیل نقاط ضعف خود به نقاط قوت و افزایش تسلطتان بر دروس
در زمان درس خواندن برای کنکور رعایت این دو نکته بسیار مهم است. نکته اول، تمرکز روی تواناییها و تسلطتان بر مباحث و نکته دوم، ایجاد فرصت برای رفع نقاط ضعف. خیلی از دانشآموزان در زمان مطالعه تنها روی نقاط قوتشان وقت می گذارند و سعی کرده از نقاط ضعف خود فرار کنند. خیلی دیگر از دواطلبان کنکور نیز این عقیده دارند که من نقاط قوتم سر جای خودش قرار دارد، پس این بخش را رها کرده و به سراغ رفع نقاط ضعفم میروم. در هر دو حالت، این روشی اشتباه برای در خواندن است.
در زمان مطالعه برای کنکور و جمعبندی دروس در هر پایهای، تک بعدی نباشید و کنکور را از همه ابعاد آن در نظر بگیرید. سعی کنید با تمرین و مطالعه بیشتر اطلاعات خود را و همچنین ترفندهای پاسخ به تستهای مباحثی که در آن قوی هستید، بالاتر ببرید و در کنارش فرصت رفع مشکلات درسیتان را نیز برای خود ایجاد کنید. بحث ایجاد تعادل بین نقاط قوت و ضعف در دروس، هر دو برای رسیدن به موفقیت در امتحانات و کنکور یکاندازه مهم و بااهمیت است.
نکته مهم: برای تسلط بیشتر بر مباحثی که در آن قوی هستید، مطالعه منابع کمکی سطح بالا پیشنهاد میشود و برای رفع اشکال در فرصت سه ماهه تابستان، زودبازدهترین روش، استفاده از کلاس معلم خصوصی است. بنابراین در برنامهریزی درسی خود، زمان برای شرکت در کلاس رفع اشکال را نیز اختصاص دهید.
گام سوم: رعایت نسبت مطالعه دروس اختصاصی به عمومی
در زمانی که شما باید برای تابستان خود نه تنها در پایه دهم، بلکه در پایه یازدهم نیز برنامهریزی درسی کنید، باید نسبت مطالعه دروس عمومی به اختصاصی را رعایت نمایید. برای هر درسی که وقت میگذارید باید متناسب با میزان ضریب آن درس در کنکور باشد. حتی برای هر مبحث و فصلی از هر کتاب وقت میگذارید باید متناسب با میزان اهمیت آن درس در امتحانات باشد. شما در فرصت سه ماهه تابستان برای جمعبندی دروس دهم تجربی، فرصت آزمون و خطا ندارید. بهتر است از همان زمان برنامهریزی برای آن، مشخص کنید که با توجه به اهمیت دروس، برای هرکدام چقدر میخواهید وقت بگذارید.
به طور کلی نسبت مطالعه دروس اختصاصی به عمومی در طول یک روز، دو به یک یا سه به دو است. یعنی اگر در یک روز سه درس از سه کتاب اختصاصی خود را میخوانید، باید دو درس از دو کتاب عمومی را نیز مطالعه کنید. مطالعه مقاله برنامه ریزی درسی یازدهم در این بخش توصیه میشود.
گام چهارم: رعایت نحوه درس خواندن صحیح برای کنکور ( خلاصهنویسی و کدگذاری)
بحث مدیریت زمان در مواقعی که میخواهیم حرفهای درس خواندن را شروع کنیم، بسیار پراهمیت میشود. زمانی که شما برای رویدادهای مهم تحصیلیتان مثل شرکت در امتحانات نهایی یا آمادگی در کنکور میخواهید هدفمند درس بخوانید، باید مدیریت زمان را در نظر بگیرید. در بحث مدیریت زمان، نباید فرصتهای خود را سوخت دهید. بنابراین بهتر است برای شروع مطالعه، ابتدا کتاب خود را از صفر با تمام توضیحات مهم و غیر مهم آن بخوانید. با همان یکبار خواندن، با روش هایلایت کردن نکات مهم، خلاصهنویسی و یادداشتبرداری، مسیر را برای خود ساده میکنید. اگر در تابستان به صورت اصولی درس خوانده و از تکنیکهای خلاصهبرداری و کدگذاری استفاده کنید، در پایه یازدهم که به شدت درگیر یادگیری مباحث جدید بوده و زمان کافی برای مرور مباحث پایه را ندارید، میتوانید در کمترین زمان مباحث دهم را مرور نمایید.
گام پنجم: گرفتن آزمونهای شبانه یا هفتگی
آزمونهای شبانه یا هفتگی به شما این کمک را میکنند که درک درستی از میزان دانستههای خود پیدا کنید. تشخیص دهید که با همه وقتی که برای مطالعه یک مبحث گذاشته، آیا توانستهاید که به تسلط کامل بر این مبحث برسید یا لازم است برگشته و بار دیگر آن مبحث را بخوانید و تمرین کنید. آزمونهای هفتگی حتی به میزان تسلط شما بر مبحث و درک بهتر مفاهیم و تثبیت بهتر آن کمک میکند. همچنین برای مرور مبحث و آشنایی با انواع سوالات امتحانی و کنکور نیز مناسب هستند. مهمترین نکته هم در اجرای آزمونهای شبانه یا هفتگی در این است که به شما در درک بهتر پیام هر سوال و بالا رفتن سرعت پاسخگوییتان کمک شایانی میکند. بنابراین در زمان نوشتن برنامه، زمانهای مشخصی هم برای گرفتن آزمون از خود در طول هفته در نظر بگیرید.
بنابراین باتوجه به این ۵ گام بسیار مهم، شما زمانی میتوانید بهترین برنامهریزی برای تابستان پایه دهم تجربی را داشته باشید که این ۵ گام مهم و اساسی را در زمان چیدن برنامه درسی خود رعایت کنید.
در این بخش مطالعه مقاله بهترین نرم افزار های برنامه ریزی درسی برای بالا رفتن اطلاعاتتان در مورد نحوه برنامهریزی و رعایت اصول آن توصیه میشود.
چند پیشنهاد موثر برای پیشبرد بهتر برنامهریزی درسی برای تابستان دهم
استفاده از منابع کمک آموزشی انتشارات مطرح و معتبر در هر درس
اگر در خرید کتاب کمک آموزشی دچار تردید هستید، میتوانید از معلم خصوصی یا معلم مدرسه و مشاور تحصیلیتان کمک بگیرید. اما به طور کلی کتابهای خیلی سبز، نشر الگو و سیر و تا پیاز گاج جزو بهترینها برای مطالعه و جمعبندی هستند. البته پیشنهاد استادبانک این است که برای هر درس در ابتدا بهترین منابع موفق آن را جستجو کنید. به عنوان مثال برای فیزیک، شیمی و ریاضی کتاب خیلی سبز و میکرو گاج مفید است و برای زیست کتاب نشر الگو، پس حتماً قبل از برنامهریزی یک زمانی را برای شناخت و انتخاب بهترین منبع هر درس اختصاص دهید.
استفاده از اپلیکیشن استادبانک به عنوان مرجعی برای حل سوالات امتحانی
از منابعی که میتوانید برای حل سوالات مختلف تشریحی به آن مراجعه کرده و به صورت رایگان از آن استفاده کنید، اپلیکیشن معلم خصوصی و نمونه سوالات استادبانک است. به صورت رایگان میتوانید علاوه بر دسترسی به فایل نمونه سوالات استادبانک یازدهم، دهم و سایر مقاطع، به گام به گام دروس و فایل کتب درسی نیز دسترسی پیدا کنید.
استفاده از مقالات انگیزشی و مشاورهای برای ایجاد نظم در اجرای برنامه
برای اجرای بهتر برنامه خود نیاز به نظم و پیوستگی در مطالعه دارید. برای پیوستگی در مطالعه نیز نیاز به انگیزه خواهید داشت. برای مثال شاید در جستجو محتوایی نظیر چگونه ساعات مطالعه خود را بالا ببریم؟ هستید که با کمک آن بتوانید بیشترین مطالعه در طول روز را داشته یا انگیزه برای درس خواندن پیدا کنید. بنابراین با دنبال کردن مجله استادبانک، به تمامی محتواهای آموزشی، انگیزشی و هر آنچه که نیاز است راجع به آن بدانید، دسترسی خواهید داشت.
برای رفع اشکال از کلاسهای معلم خصوصی استادبانک استفاده کنید.
میتوانید با کمک اساتید تدریس خصوصی استادبانک، آمادگی خود را برای ورود به مقطع یازدهم، بالا ببرید. یا برای رفع اشکال دروس پایه دهم و جمعبندی آن از اساتید حرفهای در تدریس استفاده کنید. با این انتخاب، کیفیت و کمیت در یادگیری و جمعبندی دروس را باهم تجربه خواهید کرد. در واقع با کمک اساتید تدریس خصوصی استادبانک، علاوه بر یادگیری باکیفیت دروس، در سریعترین زمان نیز به نتیجه رسیده و تمام کتابهای پایه دهم را جمعبندی میکنید.
بنابراین برای شرکت در کلاسهای تدریس خصوصی وارد سایت استادبانک شوید و استاد مورد نظر خود را جستجو کنید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ جهت راهنمایی و ثبت درخواست معل خصوصی خود تماس بگیرید.
۱. در مرحله اول برنامه باید مختص دانشآموز و توانایی و ظرفیت مطالعاتی او باشد.
۲. نسبت مطالعه دروس عمومی به اختصاصی در آن رعایت شده باشد با ذکر جزئیاتی نظیر تعیین تعداد ساعات مطالعه و تعداد دروس مشخص شده در یک روز برای مطالعه
۳. در برنامهریزی برای تابستان دهم تجربی باید زمانی برای جبران درسهای عقبمانده سال قبل و تقویت نقاط ضعف دانشآموز در نظر گرفته شود.
برای رفع اشکال و تقویت نقاط ضعف دانشآموز بهترین روش استفاده از کلاس معلم خصوصی است. برای تقویت نقاط قوت دانشآموز، مطالعه بهترین منابع کمک درسی پیشنهاد میشود. همچنین بحث مدیریت زمان برای پیشبرد بهتر برنامه در تابستان نکته بسیار مهمی است که باید رعایت شود.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: