برنامهریزی تابستان یازدهم تجربی | نوشتن یک برنامه تابستانی دقیق!
آنچه مطالعه خواهید کرد
فرصتطلبی در دوران آماده شدن برای کنکور سراسری، تفاوت بزرگ میان دانشآموز موفق و ناموفق را مشخص میکند. واقعیت این است که باتوجه به حجم و تعداد کتابهای درسی، زمان محصل برای مطالعه و درس خواندن اصولی کم است و باید از هر موقعیتی به بهترین شکل استفاده کند و به اصطاح یک فرصتطلب باهوش باشد. تابستان سال یازدهم، زمانی عالی برای فرصتطلب بودن است تا با برنامهریزی درسی دقیق یک گام بلند و محکم به سوی موفقیت بردارید.
برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم به دانشآموز کمک میکند تا دروس و مباحث مهم را شناسایی کند و براساس یک جدول زمانی منظم آنها را بخواند. داوطلبین رشته تجربی با وجود درسهای تخصصی سخت و دشواری مانند زیست، فیزیک و شیمی باید از روزهای طولانی تابستان به بهترین شکل استفاده کنند تا به خوبی آماده حضور در پایه دوازدهم و سال کنکور شوند. مجله استادبانک در این مقاله در مورد شیوهی برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی توضحیات کاملی را به شما ارائه میدهد تا در روزهای گرم تابستان خود را برای موفقیت در کنکور سراسری آماده کنید.
اجرای برنامهریزی تابستانی یازدهم تجربی با کمک مشاور تحصیلی
ویژگی بارز و خاص درس خواندن در تابستان، فشردگی و مطالعهی مهمترین مباحث است. دانشآموز باید براساس توانایی و نقاط قوت و ضعفش، مبحثهای دروس مهم را شناسایی کند و طبق آنها برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی خود را بچیند. دومین مسئله، شیوهی مطالعه است. روزهای تابستان، حس و حال و جدی بودن دانشآموز برای درس خواندن کمتر است و همین نکتهی به ظاهر ساده میتواند زمان او را تلف کند. برای بخش قابلتوجهای از محصلان درس خواندن در تابستان سخت است و به راحتی آن را نادیده میگیرند.
بنابراین بهتر توصیه میشود برای برنامهریزی درسی دقیقتر و اجرای راحتتر برنامه از جلسات مشاوره تحصیلی استفاده کنید. مشورت کردن با فردی متخصص به شما کمک میکند تا ابتدا همهی مباحث و دروس موردنیاز برای مطالعه را بشناسید و در گام بعد فرآیند درس خواندن در تابستان برای شما سادهتر پیش برود. مشاور تحصیلی باتجربه، همراه خوبی است که هم از نظر تحصیلی و هم از نظر روحی و روانی در کنار شما حضور دارد تا به بهترین نحو مسیر اجرای برنامهریزی تابستان یازدهم تجربی را طی کنید.
راهنمای برنامهریزی برای تابستان یازدهم تجربی؛ 6 اصل نوشتن برنامه تابستانی!
نوشتن برنامهریزی درسی باید طبق اصولی مشخص باشد تا دانشآموز نتیجهی زحمات و مطالعه خود را ببیند. ویژگیهایی که به همهی جوانب چیدمان جدول زمانی توجه میکنند و جزئیات تعیینکنندهای در آنها رعایت میشود. هدف از برنامهریزی، موفقیت در کنکور سراسری است و دانشآموز سعی میکند از بهترین منابع و امکانات برای درس خواندن استفاده کند. بنابراین باید نسبت به برنامهریزی درسی که مانندنقشهی راه عمل میکند، دقت کنید و حساس باشید. امکانات آموزشی بخش استادبانک دوازدهم نیز در دسترس شما قرار دارد تا راحتتر این مسیر را طی کنید. در ادامه 6 اصل مهم نوشتن برنامهریزی تابستانی یازدهم به دوازدهم تجربی را برای شما توضیح میدهیم:
1.شخصی بودن برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی
اولین اصل این است که برنامه هر دانشآموز باید شخصی باشد. استفاده از جداول برنامهریزی آماده، کاری هوشمندانه نیست و ممکن است جوابگوی نیازهای محصل نباشد. دانشآموز باید با صبر و حوصله و مشورت گرفتن از مشاور، نقاط ضعف درسی خود را بشناسد و براساس آنها شروع به نوشتن برنامه کند.
وضعیت هر دانشآموز در پایه دهم به یازدهم متفاوت است و این مسئله باعث ایجاد تفاوت در برنامهریزیها میشود. کافی است داوطلب رشته تجربی، نگاهی به عملکرد خود در پایه دهم بیندازد، مشکلاتش را مشخص کند و سپس با در نظر گرفتن همهی جوانب، دقیقترین و مناسبترین برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم را برای خود بنویسد.
2.شناسایی مباحث مهم هر درس
تابستان یک فرصت عالی برای پوشش دادن دروس مهم و تخصصی تجربی است. در هر صورت درسهای تخصصی بیشترین تاثیر را در نتیجهی کنکور دارند و محصل باید عملکردی عالی در این دروس داشته باشد. به همین دلیل در گام دوم به شناسایی مباحث مهم دروس اصلی بپردازید. لیستی از این فصلها تعیین کنید و در صورت نیاز، بخشهایی که نقطه ضعف شما هستند را علامت بزنید.
اینکار کمک میکند تا از استفادهی بهینهتری از زمان داشته باشید و علاوه بر مرور و خواندن دروس مهم، نقاط ضعفتان را هم رفع کنید. در صورتی که زمان کافی داشتید، میتوانید از میان دروس عمومی نیز براساس اولویت و درجهی سختی، درسها یا مباحثی را در برنامهریزی تابستان یازدهم تجربی خود وارد کنید.
3.تعیین ساعات مطالعه مناسب
تعیین ریتم مناسب برای درس خواندن در اجرای درست برنامه، تعیینکننده است. مدت زمان مناسبی را برای هر روز تابستان تعیین کنید و واقعبین باشید. توصیه میشود به یکباره سراغ 10 یا 12 ساعت مطالعهی روزانه نروید تا دچار دلزدگی نشوید. بهتر است با ساعت مطالعه 4 الی 5 ساعت در روز شروع کنید و به تدریج آن را به 8 ساعت برسانید.
از طرفی دیگر، تنبلی نکنید و کل روزهای تابستان را با روزی 3 – 4 ساعت پشتسر نگذارید. زمان شما محدود و حجم دروس بالا است. بنابراین مهم است که دقیق باشید و با ریتم مناسب درس بخوانید. اگر برای افزایش مدت زمان مطالعه مشکل دارید، پیشنهاد میکنیم مقالهی چگونه ساعت مطالعه را بالا ببریم؟ مجله استادبانک را بخوانید.
4.توجه به مباحث مشترک میان دروس دهم و یازدهم
هدف اصلی برنامهریزی تابستان یازدهم، مطالعه و مرور دروس همین پایه است. اما، یک نکته مهم وجود دارد. پیوستگی میان مباحث درسهای مختلف را نباید فراموش کرد. درسی مانند زیست مباحث مشترک مختلفی در پایه دهم و یازهم دارد که باید به صورت یکپارچه مطالعه شوند. اگر این اصل را رعایت نکنید، برای درک و یادگیری این نوع از مباحث دچار مشکل میشوید.
از طرفی دیگر، درسهای پایه دهم را به طور کامل کنار نگذارید. هر درس باتوجه به نیازها و اهمیتش باید در تابستان یازدهم مطالعه شود. به پیشنیازها دقت کنید و فصلها یا بخشهای مهم را گلچین کنید. البته، زیادهروی و حساسیت بیمورد در این زمینه، باعث شلوغ شدن جدول برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی میشود. اگر شناسایی و مشخص کردن مباحث مهم برای شما سخت است از مشاور یا معلمی باتجربه کمک بگیرید.
5.منعطف بودن برنامه و اهمیت به زمان استراحت
برنامهی دقیق و مناسب، پیشبینی هر اتفاقی را میکند. به هرحال، همیشه امکان اجرا نشدن بخشی از برنامه وجود دارد. بنابراین به منعطف بودن برنامهی خود اهمیت دهید و در طول هفته زمانهایی را برای جبران در نظر بگیرید. دومین نکته هم توجه به زمان استراحت و تفریحات موردعلاقهی شما است. برای جذابیت بیشتر و ایجاد انگیزه، زمانهای استراحت یا انجام تفریح یا ورزش مورد علاقه خود را در جدول وارد کنید و روی اجرا آن هم تاکید داشته باشید.
6.کمک گرفتن از معلم خصوصی برای اجرای بهتر برنامهریزی تابستان یازدهم تجربی
درس خواندن فرآیندی زمانبر است که در بسیاری از مواقع ساده نیست. مهمترین داشتهی هر داوطلب کنکوری، زمان است که باید بیشترین بهره را از آن ببرد. اگر در طول اجرا برنامهریزی تابستان یازدهم تجربی دچار مشکلات درسی شدید، بیشازحد زمان صرف مطالعه و رفع اشکال به تنهایی نکنید. این شیوهی درس خواندن به مرور، راندمان شما را کاهش میدهد و باعث اختلال در روند اجرای برنامه میشود. در چنین وضعی باید از معلم خصوصی کمک گرفت.
معلم باکیفیت سرعت دانشآموز را برای یادگیری و رفع اشکال بالا میبرد و به طور همزمان برای اجرای بهتر برنامه به محصل کمک میکند. تابستان، فرصتی عالی برای مرور و رفع اشکالات است تا به بهترین نحو برای ورود به پایه دوازدهم و در نهایت کنکور سراسری آماده شوید. معلم در طول تابستان مهمترین مباحث هر درس را تدریس، نکات را مرور و اشکالات را رفع میکند تا دورهی فشردهی مطالعاتی تابستان به بهترین نحو به پایان برسد. تیم استادبانک نیز برترین اساتید تدریس خصوصی یازدهم تجربی را در دسترس دانشآموزان سراسر کشور قرار داده است.
شیوهی مطالعه دروس تجربی برای برنامهریزی تابستان یازدهم
تجربی از دروس مختلفی تشکیل شده است که هر کدام ساختار و اهمیت خاص خود را داند. دروس تخصصی تجربی، حجم بالایی دارند و نمیتوان انتظار داشت دانشآموز با یک برنامهریزی تابستان یازدهم همهی مباحث آنها را پوشش دهد. اما با کمی توجه و شناخت مباحث پایه و مهمتر، جدول برنامهریزی شما غنیتر میشود و زمان شما بهینه میگذرد.
پیشنهاد ما برای مطالعه دروس تجربی در تابستان یازدهم به شکل زیر است:
برنامهریزی زیست:
حداقل روزی 2 ساعت برای مطالعه زیست در نظر بگیرید. از منابع کمک آموزشی و در صورت نیاز از معلم خصوصی زیست استفاده کنید. مهمترین فصلها: فصل اول زیست دهم و فصل 6 زیست یازدهم. بعد از اتمام این دو فصل، با مشورت معلم یا براساس نیازتان شروع به مطالعه کنید.
برنامهریزی فیزیک:
اولویت مطالعه مباحث فیزیک تجربی با فصلهای 1 و 3 فیزیک دهم و یازدهم است. پیشنهاد میشود حداقل هفتهای سه روز و هر بار 2 ساعت برای مطالعه فیزیک درنظر بگیرید. استفاده از کتابهای کمک آموزشی باکیفیت، مطالعه فصلهای فیزیک را سادهتر میکند و خوشبختانه کتابهای خوبی برای این درس در بازار نشر وجود دارد.
برنامهریزی ریاضی:
خواندن ریاضی، وابستگی بسیاری به پایه و نقاط ضعف و قوت شما داردو اگر احساس میکنید نیاز راهنمایی و یادگیری بیشتر مباحث کتاب را دارید، بدون از دست دادن زمان به سراغ یک معلم خصوصی ریاضی باکیفیت بروید. اما در صورتی که پایهی ریاضی شما خوب است، مهمترین مباحث برای برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی شامل موارد زیر است:
- عبارتهای گویا و جبری
- تابع
- مثلثات
- معادلهی درجهی دوم
- حد (ریاضی یازدهم)
این مباحث را خوب بخوانید و مدت زمان کافی برای تستزنی را در برنامه ریزی درسی یازدهم تابستانی خود در نظر بگیرید. یادگیری و تسلط روی این بخشها، کار شما را در سال دوازدهم آسانتر میکند و دردسر کمتری با درس ریاضی خواهید داشت.
برنامهریزی شیمی:
وابستگی مباحث در درس شیمی بسیار مهم است و دانشآموز باید به زنجیرهی مطالعاتی و رعایت آن دقت کند. ترتیب صحیح مطالعه مباحث شیمی در زمان اجرای برنامهریزی تابستان یازدهم تجربی به شکل زیر است:
- فصل اول شیمی دهم (مهمترین مبحث: آرایش الکترونی)
- فصل دوم شیمی دهم (مهمترین مباحث: موازنه، انواع ترکیب ها و استوکیومتری – پیشنهاد میکنیم برای مبحث استوکیومتری زمان بیشتری بگذارید و تست کافی بزنید.)
- فصل سوم شیمی دهم (بیشتر تشریحی و حل مسئله کار شود.)
- شیمی یازدهم؛ مبحث استوکیومتری (عمیق مطالعه کنید و تستهای متعدد بزنید.)
همانطور که مشاهده میکنید، برای درس شیمی بیشتر مباحث متعلق به پایه دهم هستند. ولی پیوستگی موضوعی کاملا در آنها مشخص است و مبحثی مانند استوکیومتر از سال دهم تا یازدهم و در ادامه پایه دوازدهم نقش حیاتی و مهمی دارد.
دروس عمومی تجربی:
به دلیل اینکه زمان در تابستان محدود است، نیازی به مظالعه دروس عمومی تجربی در این فصل نیست. ولی اگر زمان اضافه داشتید، اولویت را با پوشش نقاط ضعف خود در دروس عمومی قرار دهید. برای مثال بسیاری از داوطلبین در درس عربی مشکل دارند یا درس ادبیات با ضریب بالای خود میتواند پیشنهاد مناسبی باشد. در هر صورت یک یا دو درس را مشخص کنید و در بیشترین حالت روزی 90 دقیقه برای آنها در نظر بگیرید.
پیشنهاد مطالعه مباحث مهم دروس عمومی:
ادبیات: مباحث آرایه و قرابت (در تابستان لغت و املا، دستور زبان و تاریخ ادبیات نخوانید)
عربی: اگر در عربی ضعف دارید، باید از پایه شروع به یادگیری کنید و مباحث یازدهم را در نظر نگیرید. در صورت نیاز حتما به معلم خصوصی عربی مراجعه کنید و در زمان مطالعه از کتابهای کمک آموزشی باکیفیت بهره ببرید.
دینی: در تابستان برای دینی زمان صرف نکنید!
زبان: هفته 1 ساعت برای مررو کلی مباحث دهم و یازدهم کافی است.
بهترین برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی با کمک خدمات آموزشی استادبانک
در این مقاله در مورد برنامهریزی درسی برای تابستان یازدهم تجربی صحبت کردیم. روش نوشتن برنامهریزی تابستان یازدهم را توضیح دادیم، اهمیت مشاور تحصیلی و معلم خصوصی را یادآوری کردیم و در آخر مدت زمان و روش پیشنهادی برای مطالعه دروس تجربی را برای شما شرح دادیم.
استادبانک خدمات آموزشی مختلفی دارد که به شما در اجرای سادهتر و بهتر برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی کمک میکند. شرایط استفاده از بهترین معلم خصوصی کنکور استادبانک، مجموعه مقالات آموزشی، نمونه سوالات امتحانی و کنکور، گامبهگام کتابهای درسی، بستههای معلم خصوصی و اپلیکیشن استادبانک در دسترس دانشآموزان سراسر کشور قرار دارد.
اگر برای انتخاب معلم خصوصی به راهنمایی نیاز دارید یا در صورت داشتن هرگونه مشکل یا سوال با شماره 91005343 – 021 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی استادبانک، آمادهی پاسخگویی به سوالات و نظرات شما کاربران عزیز است.
برای نوشتن برنامهریزی تابستان یازدهم به دوازدهم تجربی باید چندین نکته مانند: شخصیسازی، انعطاف برنامه، شناسایی دروس و مباحث مهم و اصلی و تعیین مدت زمان مناسب را در نظر بگیرید. در این مقاله به طور مفصل دربارهی این موضوع توضیح داده شده است.
مهمترین نکته همین است که دانشآموز یک برنامه تابستان یازدهم شخصی داشته باشد. برنامههای آماده بدون در نظر گرفتن نیازها و نقاط قوت و ضعف دانشآموز نوشته میشوند. بنابراین باید زمان کافی برای تهیهی جدول برنامهریزی شخصی صرف شود تا دانشآموز نقشه راهی دقیق و مناسب برای خودش داشته باشد.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: